69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
nie znam słowa zrywka
-
U nas jest to tak popularne że byłam zdziwiona kiedy w Krakowie poprosiłam o zrywkę a pani zrobiła oczy jak spodki
Zrywki to te siateczki foliowe z rolki.
No i chciałam dodać , że w sobotę odebraliśmy wyciskarkę i już powyciskałam co się dało , wyciska pięknie do suchego wióra, soczek wychodzi pyszny przecierowy lub po założenia zwykły przezroczysty i osobno na sitku pyszna pulpa. Dziś mam w planie zukupic na rynku worek marchwi i będę dalej wyciskać
Mam taka:
wyciskarka-wolnoobrotowa-kenwood-jmp600wh_906326_2449672_227x473w50.jpg
Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 04-03-2019 o 08:45
-
czyli to też jakieś słowo regionalne. U nas nie znane. Na takie coś, mówi się foliówka
Gratulacje udanego zakupu niech Ci służy na zdrowie. Ja nie wyobrażam sobie dnia bez wyciskanego soku lub koktajlu. Dziś mam dzień koktajlowo- warzywny, nic więcej nie jem
-
Na dziś zrobiłam koktajl: mleko ryżowe + banan+ łyżka otrąb + łyżka chia
mleko sojowe+ wiśnie + łyżka otrąb + łyżka siemienia
mleko ryżowe + maliny + łyżka otrąb + łyżka siemienia
sok pomidorowy + tuńczyk + łyżka otrąb + łyżka siemienia
każdy ma 400 ml do tego miseczka kapusty kiszonej i pomidorki koktajlowe
I to na cały dzień. Kaloryczność to jakieś 1200 , więc sporo jak na takie menu
-
Właśnie sobie myślałam kupując że będę przypominajki robiś sokowe, ten koktajl pity w Krakowie był bardzo pożywny.
Sokowirówka sie nie umywa do tego urządzenia, biorąc pod uwagę choćby ilość i jakość odpadu
-
Dzień dobry
Kasiu kochana z okazji urodzin wszystkiego najlepszego, zdrówka, szczęścia, uśmiechu na twarzy, radości ze wszystkiego co cię otacza i spełnienia wszelkich marzeń, nawet tych najskrytszych o których nikt nie wiestylowi_pl_inne_6412247-2.jpg
-
Wszystkiego najlepszego Kasiu! Uczcij ten dzień najpiękniej dla siebie, a pozostałe 364 dni do następnych urodzin niech będą równie miłe
-
Dzien dobry!
Dzieki rannym ptaszkom za zyczenia i wirtualne kwiatuszki... tych jak wam wiadomo nigdy mi dosyc...
Slowo zrywka juz slyszalam, ale foliowki nie znam... A zechlac mowilo sie u mnie w domu za sprawa babci, ktory pochodzila spod Lodzi.
Np jej slynne powiedzenie gdy ktos marudzil, ze mu nie smakuje... "Żryć nie dac przez tydzien, to wszystko zechla!"
Kochalismy ja wszyscy, bo babcia tylko w slowach byla taka niby ostra...a w rzeczywistosci miala golebie serce...
Bardzo jej nam brakuje...
Martusiu myslalam o tobie wczoraj cieplo. Ja tez naleze do frakcji bojacych sie byc sama w domu. Mam rowniez uraz z dziecinstwa chyba...
moi rodzice lubili chodzic w mlodosci do kina i na dancingi, a ja zostawalam w domu sama i bardzo z tego powodu rozpaczalam. A tato, chcac mnie "podbudowc" lubil zartowac z mych lez, mowiac gdy plakalam "oj, miseczke daj mama szybko na wode"...
Kto wie...moze i dlatego nigdy z tych lez nie wyroslam?
No ale co tam za smuteczki dzisiaj!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 04-03-2019 o 09:38
-
-
Uprawnienia umieszczania postów