Strona 2717 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1717 2217 2617 2667 2707 2715 2716 2717 2718 2719 2727 2767 2817 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 27,161 do 27,170 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Beverly
    Beverly jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    8

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Tereska, bierzemy przykład. świeżo kupiony ryż poszedł do zamrażalnika

na ostatki jakiegoś dobrego pączka wciągnęłam i kieliszek wina wypiłam, i jestem grzeczna już....to znaczy słodyczowo, nie ma szans, żebym rzuciła winko ja jak Marti, wierzę, że wino jest bezkaloryczne

hihi, Maniusia - mój kot biegał za wszelkimi latającymi a razem z nim mój mąż żeby być pierwszy....normalnie czekałam zawsze,który pierwszy coś zrzuci
    a czemu wypalają lasy? jest jakiś sensowny powód? bo ja to miejskie zwierzę i nie znam się na tym

kurcze, fitatu nie znam, ale ja na samsungowej aplikacji chodzę i póki co jestem zadowolona.....obadam jednak tego fitata, bo ja lubię wszelkie gadżety

Sabinka - my te prlowskie eksponaty też pamiętamy, takie młódki to mu nie są

oj, z tym rowerem. we wtorek do szkoły pojechałam...wizgało złem aż miło, całe 5 km miałam wichurę w twarz...trening jak się patrzy, nogi mnie do dziś bolą

ja kocham zieloną herbatę. aż dziwne, skoro zielona, bo zielone to ja raczej na receptę tylko

Marti - no zbiorę się zbiorę. obiecuję solennie wezmę Mamusię, wsiądę w samochoda i przyjedziemy wymiziać Maniutka mojego kochanego. Mamusia się boi tylko dużych piesów to i Kluska zostanie wymiziana przez cztery ręce
    angielski - super!!!! pękłam z dumy właśnie. audiobooki - też bym chciała ale mnie się mózg wyłącza po jednym zdaniu. jakoś nie daję rady, nie umiem się skupić na słuchaniu książek, podziwiam tych, którzy potrafią.....
    a może sobie kupuj taki magazyn "English Matters"? mają całkiem niezłe artykuły i słowniczek z trudniejszymi słowami. ja go bardzo lubię, kupuję sobie hiszpański taki.....Marti, mówienie się liczy, nawet po murzyńsku...jak moja Słomka na wyjazdach zaczyna coś mówić, to ja mam od razu ból zębów, ale nawet nie próbuję Jej poprawiać, bo to strasznie deprymuje....a ważne jest, żeby się dogadać i tylko to jest potrzebne. nie każdy musi znać język jak filolog i robić za tłumacza, przecież uczymy się po to, żeby móc się porozumieć
    Tereska - zCiebie też jestem dumna. takie codzienne uczenie się najwięcej daje. nawet niedługo, ale regularnie. sama się tak uczę. tylko ja twardziel jestem i solo się uczę - teraz hiszpańskiego...ale on dużo prostszy od angielskiego jest....

gwara to też język. może tym się powinnam zająć...na pewno bym miała zabawę, ale to jak już dojrzeję najpierw do klingońskiego

Kasiu - to miałaś niezłe urodziny

Marti - jesteś po prostu normalna, chyba każda z nas ma takie chwile.....kiedy wszystko złości i najchętniej byśmy stanęły na PKiNie i wrzeszczały w głos.....będzie lepiej....ale może z czegoś zrezygnuj co?chociaż ja wiem...może nie, bo wtedy nędziesz się złościć, że coś Ci ucieka.....przetrwaj.....

przyjaźń to strasznie trudna rzecz.....ja wiele razy już się rozczarowałam i teraz 100 razy się zastanowię zanim kogoś nazwę przyjacielem i tak go będę traktować.....ale trudno jest znaleźć prawdziwych przyjaciół.....
    marti38 lubi to.
    NIE DAJMY ANIOŁOM ODLECIEĆ, NIE DAJMY SKRAŚĆ SOBIE SKRZYDEŁ
    https://forum.jestemfit.pl/tylko-zal...dabrowska.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Beverly Zobacz posta
    a czemu wypalają lasy? jest jakiś sensowny powód? bo ja to miejskie zwierzę i nie znam się na tym
    wypalają łaki bo to podobno użyźnia , brr
    marti38 lubi to.

Awatar syberia1965
    syberia1965 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zalesie

Witam wpadłam sie przywitać i lece dalej pozdrowionka!!!!!
    marti38 lubi to.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez marti38 Zobacz posta
    Nauczka na przyszłość: trzeba się trzymać starych, sprawdzonych przyjaciół i nie dopuszczać innych do siebie bliżej, tak jest lepiej.
    No ja protestuję, ja chcę się z tobą trzymać blisko, jak zdołam najbliżej.
    Zmartwiłaś mnie tym Tomaszem. Takie skojarzenie z dzieciństwa jest strasznie trudne do wyeliminowania.
    A czy jemu się nie pogorszyło przy ostatnich zmianach w domu, no odeszła Mela , przyszła Mija.
    Koty jak rodzi się dziecko często właśnie zaczynają znaczyć . Może on jest zazdrosny o Miję i uwagę jaką ona jako mała i ulubienica P. ściąga na siebie.
    Przychodzi mi do głowy jeszcze taka rada , żeby naśladować postępowania przy wprowadzaniu nowego kota do stada.Po pewnym czasie izolacji bierze się ręcznik i wyciera nim każdego zwierzaka w rodzinie i ten ręcznik zostawia w legowiski przychodzącego kota(do stada).A z kolei jego się wyciera innym i ten wrzuca swoim kotom rezydentom. Chodzi o wymianę zapachów. Na końcu tego procesu jak sie przybysza wypuszcza do domu to jego się też zawija w ten ręcznik żeby nabrał zapachu stada.
    Tomasz wyrażnie znaczy rzeczy czyste i nowe. Jak byś torebke zawinęłą w taki ręcznik z jego zapachem, albo ręczniki w szafie czy prabie okryła czymś co jest mu dostatecznie swojsko pachnące.
    Nie musi śmierdzieć.
    Koty mają kilkadziesiąt razy wrażliwszy węch od nas i my nie czujemy , a on już może czuć swojski zapach.
    Koty to rutyniarze, uwielbiaja powtarzalność.
    Myślę, że Tomasz stracił poczucie pewności przy przyjściu Miji, no i każdą "nowość" stara się oswoić. Weź nowe rzeczy do kosza z rzeczami do prania.Niech pachna wami, domem.No i trzeba mu poświęcać więcej uwagi, bo może się czuje "odtrącony".Koty to bardzo wrażliwe psychicznie stworzenia.

Przeczytałam Agnieszko i Kasiu wasze posty dotyczące Wielkiego Postu.No zapadły mi w serce. Jak to dobrze mieć takich madrych i wrazliwych wirtualnych przyjaciół. Wiem, ze to duże słowo, ale może z dodatkiem tego przymiotnika "wirtualni" pozwolicie określać się tym mianem.
    Nie wiem jak wy, ale wy wiecie o mnie o moich przemyśleniach , lękach i marzeniach więcej niż moi realni znajomi.
    Chyba tak oko w oko wstydzę, boje się no nie jestem zdolna do takiej otwartości jak tutaj na wątku.I mam wrażenie, że o was też wiem więcej niż o moich kolezankach z realu.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (8).jpg

Dzień dobry w najlepszy dzień tygodnia

Teresko, Wy dla mnie już od dawna nie jesteście wirtualnymi przyjaciółmi, tylko takimi z krwi i kości
    Poprzednio pisałam, że Wy i mój mąż jesteście dla mnie poza konkurencją Wiecie o mnie najwięcej, Wam zwierzam się z największych tajemnic i jesteście kwintesencją przyjaźni Ja również czuję się Waszym przyjacielem i nigdy nie chciałabym Was zawieść nawet niechcący, choć przy słowie pisanym, to niestety wcale nie jest trudne.
    Może komuś się wyda, że mu tu sobie takie głupotki wypisujemy, może trochę infantylne, ale czasem powinno się również powiedzieć takie słowa, bo zapewnienie o przyjaźni, jest równie ważne jak kocham do kochanej osoby

Miłego dnia wam życzę u mnie będzie piękny, bo urodziny synka ( mam tylko nadzieję, że sen mi się nie sprawdzi, a śniło mi się, że na cmentarzu ukradziono mi torebkę...

Mieszka w
    Częstochowa

Dzień dobry Aga , dzień dobry dziewczyny
    wczoraj pomyślałam podczas czytania forum że nie mam przyjaciółek, no ale przecież mam Was !!! Może nie mam tu na miejscu w Częstochowie, ale mam prawdziwe przyjaciółki w innych częściach Polski i wy też wiecie o mnie najwięcej

Dziękuję że jesteście
    Aga niech Ci się sen nie sprawdzi !!!
    Mi się niedawno śnilo że koleżanka z pracy zaproiła nas na grilla którego robiła pod szczytem na Jasnej Górze, no mogloby być ciekawie

Mieszka w
    Częstochowa

Aga serdeczne życzenia dla Kuby, ale porosły nam dzieciaki...
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dzięki Maniusiu . to prawda...u mnie już drugie stare
    kasiaogrodniczka and marti38 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Wiele jest pięknych wierszy o kobietach, ale ten podoba mi się najbardziej :

A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał,
    Jest więc odtąd na wieki i grzeszna, i święta,
    Zdradliwa i wierna, i dobra i zła,
    I rozkosz i rozpacz, i uśmiech i łza…
    I anioł i demon, i upiór i cud,
    I szczyt nad chmurami, i przepaść bez dna.
    Początek i koniec – kobieta – to ja.

J. Tuwim

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Piękny wiersz Agnieszko!
    Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
    I buziaki urodzinowe dla Kuby od ciotek z forum
    Agnieszka111 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów