69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Marti, a tak z ciekawości zapytam...dlaczego nie chcesz bukszpanu, trzmieliny, irgi? Ja mam ogród wybitnie krzewowy. kwiaty mam tylko w donicach i przed ogrodzeniem, reszta to same krzewy. Te, które wymieniłam pięknie rosną, całą zimę dekorują ogród i mają minimalne wymagania . Mamy je w ogrodzie od wielu lat, wielokrotnie je przesadzaliśmy i zawsze rosły jak wściekłe, do tego stopnia, że w zeszłym roku ( o czym wam pisałam) wycięliśmy 2/3, bo zrobił się nam busz
-
Dzien dobry!
Bukszpany odradzam. Z zachodu Europy przenosi sie wlasnie grozny szkodnik, ktory u nas zniszczyl w ogrodach juz wszystkie bukszpany...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
Agnieszko, no jak to nie chcę? Napisałam przecież że albo trzmielina albo irga, ewentualnie jałowiec. Tylko nie wiem czy coś przetrwa przy tym żarłocznym wdziękiem winie. Berberysow nie chce bo mam 3 w.tym ogródku.
Ja też mam głównie krzewy, bo są bezproblemowe .
-
No tak, sorki Marti teraz sobie przypomniałam myślę, że musisz po prostu popróbować różnych wariantów
Kasiu mam nadzieję że zaraza nie wejdzie do nas, bo lubię swoje bukszpany ciekawe jak ten wirus sie przenosi
-
Witajcie, temat ogrodowy to dla mnie zupełna abstrakcja, więc tylko się witam i życzę miłej niedzieli
no tak.jpg
-
To pojadę do ogrodniczego i się zapytam, co lepsze. Albo gazony
-
Dzięki dziewczyny
-
Agnieszko to nie wirus tylko szkodnik- ćma bukszpanowa, już kiedyś o niej czytałam to strasznie żarłoczne gąsiennice
-
Dzień dobry Zawziętym
A coż to? (oczy) w tym domu kawki rano nie podaja?zawsze przecież była...a ja niestety wirtualnie podać nie potrafię...
A wpadłam czytelniczo-lubiącym ostatnią lekturę zarekomendować "Zimowy ogród" autorki "Słowika" Kristin Hannah...z opisu nie wynikało,że o wojnie będzie (kobieta przeżyła Leningrad),bo takich staram się unikać..
-
...trzeba jednak!czytać ze zrozumieniem.
..jak byk w opisie na okładce jest napisane,że początek historii ma miejsce w mrożbym Leningradzie podczas drugiej wojny światowej...
Uprawnienia umieszczania postów