Strona 2723 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1723 2223 2623 2673 2713 2721 2722 2723 2724 2725 2733 2773 2823 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 27,221 do 27,230 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzień dobry dziewczynki.Muszę wykorzystać poranek bo później nie udaje mi się dorwać do forum tylko piszę w locie na apce.Ale musiałam odzyskać sprawność myszki bo zdecydowanie wolę takie dojście do klawiatury i ruchu strony.Po prostu padła mi bateria w myszce, a mam taka bezprzewodową.Ale jest OK.
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Maniusiu, serdecznie gratuluję Ci mety wo Ja poczekam na świeże warzywa i owoce, bo te, które sa teraz w ogóle mi nie smakują. W czerwcu zrobię sobie dietę truskawkową , w lipcu czereśniową w sierpniu arbuzową , a we wrześniu śliwkową i będę zachwycona Tym bardziej jesteś wielka, że dałaś radę
    Agniesiu mogłabyś dokładniej opisać jak te diety u ciebie wyglądają, ile dni, czy tylko sam owoc???
    Ja odebrałam wczoraj wyniki krwi z tego bezpłatnego badania, na które sie załapałam i w panelu kardiologicznym nie jest fajnie. Zarówno trójgliceryd jak i cholesterol mam przekroczony.Na trójgliceryd podobno najlepszy sposób kieliszek czerwonego wina na noc.Ale co na to moje skłonności do kompulsów.O dziwo koleżanka ,która wogóle nie pija alkoholu, no podobnie jak Agnieszka nie lubi tego tracenia kontroli nad sobą i nie rzuca się w wir unoszenia prądem rozluźnienia i zabawy jakie daje nawet lekki rausz i której zawsze dokuczałam, że będzie najzdrowszym nieboszczykiem na cmentarzu(unika wszelkich leków) ma te wyniki zwłóknienia watroby dużo gorsze ode mnie.Ale to jednak przykład na to jak antybiotyki niszczą bo ona była pół roku leczona na grużlicę. Okazało się, że gdzieś się nią, lekarz mówił, że najprawdopodobniej podczas lotu samolotem zaraziła. Podobno powietrze w kabinach samolotów są wyjąatkowo naszpikowane zarazkami.Brała pół roku garść leków.

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    I nie myśl, że to z Tobą coś jest nie tak. Wystarczy poczytać opisy Tereni po pobycie u Ciebie .
    No takiego wygrzania się w ognisku przyjaźni i wielkiego serca do świata, ludzi i zwierzaków to ja też dawno nie miałam.Jesteś anormalna Martusiu, ale masz przechył w dobrą stronę.
    Jeszcze szybciutko bo pora zajęć z samoobrony?????? się zbliża. Mam teraz we wtorek o 9 Samoobrone i o 10 Gimnastyke prozdrowotna.Nowy karnet, bardzo bogaty(za 30 zł udział w 4 zajeeciach tygodniowo- w tym 1 godz przyzwoitego angielskiego, który mnie skusił) zaczynam dzisiaj.
    Wczoraj byłam u fizjoterapeuty. I to chyba było to co powinnam już dawno zrobić.
    Nareszcie ktos dokładnie mnie zbadał.Najpierw zaaplikował 15 min różnych ćwiczeń (ściskanie pod pachą piłki, naciąganie gumy) meczących bark i dopiero moja ręką wykonywał różne ruchy. Po moich jękach i braku jęków postawił diagnozę zapalenie barku w okolicy przyczepu mięśnia podgrzebieniowego. Przyczepy nie zerwane ale zapalenie po przeciążeniu. To chyba ten transport 20 kg kamieni na działkę z Castoramy. Noż kurcze oszczędzałam siostrzeńca i na transport 40 zł.Chyba oszczędzanie sie nie opłaca właśnie wczoraj 95 zł poleciało i poleci jeszcze z 5-6 razy. Tyle sesji przewiduje pan Artur. Ale zrobił mi masaż, zabieg fali uderzeniowej(bardzo bolesny) i na czwartek mam kolejny termin. Ale od wczoraj bardzo mi się poprawiło. No i już 450 zł wydałam na tą fizjoterapię na NFZ , której się nie mogłam doczekać. Ale zaczęłam widzieć światełko w tunelu.
    No to dziewczynki ślę wam mnóstwo serca , po zajęciach mam naukę na jeden z trzech angielskich na które już chodzę. Ale koleżanki wczoraj na zajęciach i pani powiedziały, ze ja robię zauważalne postępy. No to mnie troszkę "uskrzydliło"Papatki.
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

No popatrz Agnieszko...a ja kocham dobry masaz. I jesli jest to masaz w ktorym leze na brzuchu i "nic mi nie widac"... to jest mi nawet obojetnie kim jest masazysta. Po prostu zapominam o otaczajacej mnie rzeczywistosci. Ostatnio znalazlam taka fajna starsza pania masazystke z Wietnamu chyba...ktora cudownie mnie masuje, jakby walkowala ciasto... masaz trwa godzine i wychodze po nim jak nowa.
    Poniewaz nie wydaje na codzienne uzywki typu papierosy czy winko postanowilam w tym roku fundowac sobie raz w miesiacu taka przyjemnosc...

A utrata kontroli? no coz...nigdy nie myslalam o niej. To jeszcze jeden dowod na to jacy ludzie bywaja rozni...

Krysiu- za chlopca zostalam wzieta tylko raz w zyciu i tez te sytuacje zapamietalam. To bylo po komuni, gdy zcieto mi wlosy i jechalam pociagiem sama do babci. Widac po tym, ze bylo to silne przezycie i jak wazna jest dla nas tozsamosc plciowa.
    Troche mi sie wiec srednio polityka gender podoba... No ale to juz inna historia.

Marti- tak sobie mysle, ze kazdy z nas cos otrzymuje od "opatrznosci". Pisalas kilkakrotnie, ze mialas ciezke relacje w rodzinie macierzystej, za to jednak masz cudownych tesciow ... Tylko takich pozytywnie pozazdroscic. Ja tez chetnie poczytam o nich wiecej.
    Moi rodzice , a szczegolnie moja mama jako emerytowana nauczycielka przedszkola tez pieknie dbala o wczesna edukacje swoich wnukow.
    To ze dzieci tak pieknie mowia po polsku w duzej czesci zawdzieczaja pobytom u "dziadkow" zanim nie poszli do szkoly niemieckiej.

Na kolejny sezon Podrecznej tez sie ciesze... i rowniez licze na happy end Agnieszko.

Dobrego wiosennego dnia dziewuszki!

...nie tylko Polska...

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Kasiu, bardzo rozbawiłaś mnie tym obrazkiem kiełkujących roślinek . No to wypisz wymaluj taka właśnie pogoda za oknem. U mnie od wczoraj leży śnieg, ale wierzę, że do południa zejdzie. Może wybiorę się na poszukiwanie wiosny, czyli krzaczków z młodymi pączkami. Bardzo to lubię .

Tereniu, mam nadzieję że te niezbyt fajne wyniki nie są jakoś bardzo niefajne i szybko sobie z nimi poradzisz odpowiednim leczeniem. O czerwonym winie też często słyszałam. Jakiś czas temu próbowałam nawet takiej małej lampki na wieczór, ale za długo nie wytrwałam. Lubię czerwone wino, ale chyba nie aż w takiej częstotliwości .
    Stwierdzam, że jesteś prawdziwą maszyną nie do zatrzymania . Ale na te zajęcia z samoobrony też chętnie bym się zgłosiła . Napisz potem czego was tam uczą. Szkoda, ze podczas tego transportu kamieni zadbałaś o siostrzeńca, a nie o siebie . Mam nadzieję, że wyniesiesz z tego nauki na przyszłość i nie będziesz miała już takich oporów przed korzystaniem z pomocy innych.

Agnieszko, a malinowo-jagodowej dietki nie będzie? Pozostałe diety owocowe też mi bardzo pasują. Ciekawe, że relaks kojarzy Ci się z utratą kontroli. Dla mnie jest to czas wyciszenia, przyjemnej zgody na siebie. Podobny w formie do chociażby do wizyty u fryzjera. Natomiast picie to zupełnie cos innego. Tu też mam w sobie skutecznego strażnika .

Miłego dnia wszystkim .

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Hej dziewczyny
    wreszcie mam chwile żeby wejść na forum
    Mnie w dzieciństwie wiecznie brano za chłopca, bo mama cały czas mnie obcinała na krótko ścinała, bo tak wygodniej. Dopiero do komunii miałam trochę zapuszczone. Tez pamiętam że mi było przykro z tego powodu.
    Wy tak ciągle o angielskim, że przez chwilę mi przyszło na myśl, że może by tak tez sie zacząć uczyć, ale tylko przez chwile
    Teresko samoobrona , wow, brawo, super pomysł !
    Tez się cieszę na opowieści podręcznej, no ale nie wiem czy pooglądam, bo nie mam HBO
    Moja Marta też ładnie mówi po Polsku dzięki teściowej
    Agnieszka szczerze to mi nic nie smakuje na tej diecie, jeszcze sok z buraka i leczo jako tako i marchewka i w zasadzie jem monotonnie ciagle to samo, no i jeszcze sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem kiszonym ( ale pomidory malinowe po 24 za kg sa w miarę smaczne za to tak pieruńsko drogie że tylko dwa razy po sztuce kupilam ), latem lub wczesną jesienią planuje powrót na diete wtedy będzie smacznie
    Tez bym sobie poszła na wycieczke szlakiem Wokulskiego i tez nie wiedziałam że sklep istnieje
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 12-03-2019 o 10:55

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Agniesiu mogłabyś dokładniej opisać jak te diety u ciebie wyglądają, ile dni, czy tylko sam owoc???
    Tereniu, to był taki żarcik choć rzeczywiście te owoce tak uwielbiam, że jestem w stanie zjeść ich nieprzebrane ilości, dlatego się śmieję, że u mnie każdy miesiąc to inna dieta owocowa

I tak a propo's ...rzeczywiście Krysiu, zapomniałam o jagodach i malinach
    maniusia72 and marti38 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Mi pasuje zdecydowanie truskawkowa dieta, choć pozostałe owoce tez chętnie ale tu juz nie takie ilości( czereśni nie lubię )

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Ale mnie wkręciłaś Agnieszko.Ja jestem u ciebie w stanie uwierzyć w każdą formę dziwnego "niejedzenia".

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Teresko
    marti38 lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Ciekawostka na którą natknęłam się szukając ćwiczeń na nadgarstek. I co wy na to?
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    marti38 lubi to.

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Interesujące Krysiu, tylko jak znaleźć te punkty?

W 2 dni wykonałam 100% normy, czuję przyjemne zadowloenie z siebie.
    Dzisiaj przyplątal się jakiś stan podgorączkowy, ale po spotkaniu z Michałem pojechałam na zumbę, chociaż baaaaardzo mi sie nie chciało. Jak co wtorek wieczorem wyszłam naładowana endorfinami i spokojnie jeszcze z pół godziny bym pocwiczyla.
    A teraz padam na twarz, dobranoc :-*

Uprawnienia umieszczania postów