Strona 2746 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1746 2246 2646 2696 2736 2744 2745 2746 2747 2748 2756 2796 2846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 27,451 do 27,460 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Wyszłam właśnie z kina, mam chwilę zanim dziecko młodsze skończy swój film i mogę sie z Wami na bieżąco podzielić wrażeniami z filmu, żeby nie było, że tylko apka i apka
    Bardzo. Bardzo polecam "Biały Kruk", film biograficzny o rosyjskim tancerzu Rudolfie Nuriejewie. Producentem i reżyserem jest Ralph Fiennes, występuje też w roli nauczyciela. Do tej roli nauczył się rosyjskiego i zaskoczył mnie ogromem swoich talentów.
    Wspaniały film, bardzo dobrze zrobiony. Piękna opowieść o pasji.o koszmarnie trudnej drodze dochodzenia do sukcesu. Jeśli któraś z was widziała "Bilkyego Elliota", ten na pewno też się spodoba. Ja uwielbiam czytać i oglądać biografie, poszukam, może jest jakaś książka o Nuriejewie. Dzisiaj udało mi się przeczytać tylko artykuł o nim.mialam jakieś pojęcie,. Kawał utalentowanego lobuza był z niego. I tu rodzi się pytanie. Czy w imię sztuki wszystko jest dozwolone?

Głową wieczorem odpuscila, smutkoterapia zadziałała.
    Jutro pracowity dzień, siłownia, ogródek, sprzątanie a wieczorem goście.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (22).jpg

Witam w kolejny, wiosenny, piękny dzień . Na szczęście skończył się już marzec, którego szczerze nie znoszę, a kwiecień mości się na dobre

Dzięki dziewczyny za poparcie naszego strajku, jestem zła, bo jednak nie potrafili się dogadać i chyba do niego dojdzie. Ale wczorajsza propozycja Szydło, jest tak beznadziejna i gdyby nie to, że straszna, to mogłaby być śmieszna. W razie podniesienia pensum, w mojej szkole już dziś dyrektor musiałby zwolnic 10 osób.

Dziś od rana mam dobry humor, bo po ostatnich wzrostach, wreszcie zobaczyłam na wadze spadek ( o 0,8 kg) Mam nadzieję, że to dobry początek

Kasiu, będziesz gdzieś indziej konsultowała to mrowienie? Paluszkowi życzę szybkiego wyzdrowienia

Sabinko, pław się jak najpełniej w rodzinnym szczęściu i ...chudnij na zdrowie Uściskaj od nas swoje trzy dziewczynki i zięcia też serdecznie przytul

Marti, nieustannie trzymam kciuki za szybką, a przede wszystkim pozytywną diagnozę
    Zachęciłaś mnie do obejrzenia filmu, gdyby u nas grali, wybiorę się na pewno

Krysiu, w takiej sytuacji na pewno dobrze się stało, że zmieniałaś rehabilitanta

Teresko, Kaniu, udanego spotkania

Dziś znów dzień ogródkowy, chyba skończymy sprzątanie, ale z nasadzeniami poczekam częściowo do jesieni, a częściowo do przyszłej wiosny.Do tego czasu, wszystko porządnie uporządkujemy, nawieziemy ziemi, naprawimy ścieżki i palisady.

Za miesiąc czeka mnie wsadzanie petunii i begonii w donice i wyrzucenie bratków sprzed ogrodzenia i posadzenie aksamitek, które będą kwitły aż do mrozów.

Miłego dnia wam życzę
    kasiaogrodniczka and marti38 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Agniesiu-musze bronic marca...toz gdyby go nie bylo to kwiecien musialby byc taki jak on!
    Kocham ten moment gdy wszystko wylazi spod ziemi i nie dam na niego powiedziec zlego slowa...

Co do wagi to ja tez mam spadek, ale daleka jestem od euforii-planowanie posilkow dalej mi idzie jak krew z nosa. Wieczorem cos zaplanuje na sniadanie a rano wstaje i mam ochote np nie na jogurt, tylko np kanapke z serem lub cos cieplego. Jeszcze gorzej jest z obiadem i kolacja.
    Nie mam ochoty jak kiedys jesc cos innego niz rodzina, nie chce wyracac mego normalnego dnia do gory nogami.Chce diete dostosowac do zycia a nie zycie do diety... No ale ograniczylam ciut podjadanie slodyczy miedzy posilkami i to juz jest sukces.
    Odstawilam te tabletki "zabierajace" tluszcz z posilkow, bo ja faktycznie nie jem go za duzo. A to co jem -jest mi potrzebne. Kupilam sobie takie saszetki do rozpuszczenia w szklance wody i wypicia przed posilkiem. Mam ich na okolo 5 dni-no zobaczymy czy cos przyniosa...
    Nazywaja sie Refigura...ha...ha!
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Kupilam wczoraj dwa powojniki. Uwielbiam te kwiaty i ciagle mi ich malo. One rosna w gore i potrzebuja tak malo miejsca w ogrodzie. Dosadzam je do roz, no i wszedzie tam gdzie jest jaka podpora. Serdecznie polecam je na balkony lub do waszych ogrodow.

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar marti38

Kasiu, mam mnóstwo powojnikow czy clematisow, uwielbiam je. I każdego. Roku dokupuję nowe. Bo tak piek ie kwitną i zajmują minimum miejsca

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Nie mam ochoty jak kiedys jesc cos innego niz rodzina, nie chce wyracac mego normalnego dnia do gory nogami.Chce diete dostosowac do zycia a nie zycie do diety... No ale ograniczylam ciut podjadanie slodyczy miedzy posilkami i to juz jest sukces.
    Kasiu, i to jest super Ja jem właśnie tak już od trzech lat pomijając epizody z Dąbrowską, ale to wiadomo. Nie zmuszam się do jedzenia jogurtu, skoro mam ochotę na humus Jeśli będziesz zwracała uwagę na wielkość porcji i jednak raczej nie podjadanie, to będzie super Szczerze życzę Ci powodzenia w gubieniu wagi

A ja nie mam w ogrodzie ani clematisów, ani powojników, ale zachęcona waszymi zachętami zainteresuję się
    kasiaogrodniczka and marti38 like this.

Awatar marti38

Agnieszko to kupuj i wsadzaj Az dziwne, bo do Ciebie powojniki mi bardzo pasowały
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Powoli oswajam się z nową rzeczywistością,raz jest łatwiej raz trudniej.Generalnie można już to nazwać szorstką przyjaźnią.
    Z mną trudny czas,na szczęście miałam tak dużo pracy,że niewiele zostawalo na myślenie.Od klientów,nieświadomych niczego nazbierałam morze dobrej energii i tak mi potrzebnej normalności,bywało chwilami prześmiesznie kiedy na 10 m2 zbierało się 5-7 osób i nikt nie chciał wyjść ani na chwilkę.Skupiłam się na zbieraniu sił i chyba mi się udalo.Rower i magiczne miejsca jak zawsze okazały się niezawodne.
    Wróciłam nawet do szycia i sprawilo mi to wielką przyjemność.W głowie mnóstwo następnych pomysłów,co jest dla mnie dobrym znakiem,ze moc powraca i wewnętrzna emigracja nadal działa i jest dla mnie zbawienna.
    Pomalutku,delikatnie i bardzo ostrożnie wracam do ludzi.Wczoraj pierwsze od dłuższego czasu posiedzenie z przyjaciółką takie jak to dawniej bywało .Na jutro już kupione bilety do kina.Dużo mi w kinie umknęło,ale przyjemnie będzie nadrabiać zaleglości.
    Zaglądam i na forum,żeby na początek nieśmiało pomachać idać znak życia.
    Gdzieś mignęły mi jakieś łódzkie plany ,ale chyba jednak nic z tego nie będzie.
    Na razie tyle,bardzo ,bardzo was wszystkie ściskam,najszczególniej Tereskę,a za co to już przy innej okazji.
    marti38 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Witaj Gruszko
    Bardzo się cieszę że wróciłaś
    marti38 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

I ja sie ciesze Gruszko! Siedze wlasnie na ogrodzie , patrze na tulipany w pelnym rozkwicie i mysle sobie...jakie to zycie jest piekne gdy nic nie psuje dnia codziennego... zadne choroby, zadne zmartwienia, zadne kłopoty...
    Chwilo trwaj wiecznie!
    marti38 and Agnieszka111 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Kasiu fakt takie chwile są bezcenne
    a ze po burzy przychodzi dzień...
    Krysiu pytasz co z okiem, lekko boli ale do wytrzymania zakraplam kroplami na zmęczone oczy, a już za tydzień może się dowiem jaka przyczyna.
    Takie problemy z widzeniem do tej pory tylko miałam przy migrenach ale ten ostatni raz wziął się z niczego. No cóż nie będę gdybać.

Mama tez zaczęła chodzić choć kiepsko, ma dalej problem z samodzielnym wstawaniem, dzięki czemu nie pali , czyli tez jest jakiś plus

Uprawnienia umieszczania postów