Strona 2751 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1751 2251 2651 2701 2741 2749 2750 2751 2752 2753 2761 2801 2851 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 27,501 do 27,510 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzień dobry
    Gruschko bardzo mądra decyzja z ograniczeniem węgli i glutenu, skoro wiesz, że gluten ci nie służy a z mniejszą ilością węgli ładniej się chudnie. Ja to już sama nie wiem za co się wziąć, zobaczę co waga pokaze po powrocie stąd. 3 normalne posiłki i prawie codziennie winko wieczorem to moja kuracja odchudzająca zwykle przynosiła efekty, zobaczymy co będzie teraz No i zero podjadania. Z refluksem niedługo miałam spokój ale od jakiegoś czasu znowu się odezwał, nawet wykupiłam lekarstwa na receptę ale na razie nie biorę bo nasila się jak się zbyt mocno obzeram.
    No i kolana się mocniej odzywają -też waga!!!!
    Monko książki państwa Szacillow miałam dwie w domu i ze dwie przeglądałam w Empiku. Najpierw się mocno nimi zachłysnęłam ale potem jakoś moja euforia minęła, chociaż na pewno dużo fajnych rzeczy jest w nich przedstawionych, nawet miałam ochotę zrobić detoks ajurwedyjski i może jeszcze zrobie.
    Generalnie jakoś mnie zmroziło, że jak się poznali to ona mu się zupełnie nie podobała i dopiero jak ją odchudził 17 kg to zobaczył w niej kobietę -tak to jakoś odebrałam, może zbyt dosadnie ale jakoś mi się to nie spodobało. A z wegetariańskich przepisów korzystam często od Olgi Smile, którą bardzo ale to bardzo lubię. Świetnie pisze nie tylko o jedzeniu ale i o swojej rodzinie, ( bez szczegółów oczywuscie), zwierzakach, które ma w domu i innych rzeczach też. Często tam zaglądam bo po prostu lubię
    Agnieszko masz rację - tak zwanej państwowej telewizji nie da się oglądać, szczególnie programów informacyjnych a już jak widzę uśmiechniętego i zadowolonego pana Kurskiego, który nie wiadomo skąd bierze wyniki wspaniałej oglądalność to mi się po prostu nóż w kieszeni otwiera... No ale niestety wiele ludzi ogląda TYLKO tę telewizję....
    marti38 lubi to.

Kończę bo zbliża się tak zwany Orange Time czyli czas kiedy dziewczynki mogą już wyjść z łóżek a w zasadzie do swojego pokoju a słyszę je już od jakiegoś czasu. Wydaje im się, że są po cichutku ale tak nie jest Jak idą na siku to swoją ciszą też robią dużo hałasu Zbliża się 7 i zaraz pewnie z kołdrami przytarabanią się do mnie Wczoraj kokosilysmy się we 3 w moim łóżku rano. Kończę bo słyszę już tupot małych nóżek Kochane są - oczywiście nie tylko małe nóżki ale całe moje wnusie.
    marti38 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Niestety, gdybym zrezygnowała z glutenu i węgli, od razu mogłabym się pochlastać . Nie jest to w moim wypadku możliwe. Owszem, na kilka dni- no góra tydzień ( choć nie jestem przekonana), ale na dłuższy czas? NIEMOŻLIWE No i przy tym, byłabym całkiem nieszczęśliwa i sfrustrowana

Sabinko, mam nadzieję, że i tym razem, wczasy odchudzające przyniosą pożądany efekt
    Ja tylko wiedziałam, że Szaciło odszedł od Moniki Morozowskiej ( albo ona od niego), a ja ją lubię

Jadę po zakupy
    marti38 lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Sabinko
    super masz te historie z kokoszeniem się w łóżkuMoże te kontakty są i rzadkie,ale jak są to takie bliskie i intensywne,tyle w nich radości,ciepła i życia.Podejrzewam,że wielu babciom "stacjonarnym" nie jest to dane.I naprawdę masz kogo kochać ,bo są cudne
    Z książkami Szaciłłow mam tak jak ty,tylko sama nie umiałam tego sprecyzować.Ale to chyba właśnie "uprzedmiotowienie" Karoliny tak mi przeszkadza i zdecydowania za dużo w tym wszystkim facebooka.
    Zimno trochę,4 stopnie,rower poczeka na 6,albo do jutra i zwolniła mi się godzinka.
    przypomniał mi się jeszcze detoks ajurwedyjski.Jak pisałyście o tym trochę na forum to ja akurat była w trakcie.
    Może nie jakoś ortodoksyjnie ,ale za radą jednej książki po prostu włączyłam go do menu.
    Kiedyś już próbowałam,ale wtedy dostępna byla tylko fasolka mung z luskami i mi nie smakowalo.Teraz udaló mi się zamowić mung dal,coś co wygląda jak nasz groch luskany.
    I w takiej fasolce to już się zakochałam.Jest bardzo smaczna i nie daje żadnych atrakcji żołądkowych jak inne strączkowe.Nie wzdyma,jest naprawdę lekka,dobra i na slodko i na słono.
    Wczoraj zrobiłam nawet kapustę z grochem zamieniając go na fasolkę i jest to całkiem lekkie i pyszne danie.
    Zaordynowałam sobie to kidczadi-kidczari na wzmocnienie ogólne organizmu.Wydawało mi się ,że to ściema.Ale po kilku tygodniach takiego dokladania potrawy do menu paznokcie zaczęły rosnąć jak szalone,włosy też i bardzo poprawilo mni się ogólne samopoczucie.
    Ilość mnie się nie zmieniła (ale żadnych kalorii nie liczyłam) za to jakość na pewno,przynajmniej w ogólnym odczuciu,a to jest chyba najważniejsze
    Mogę więc śmiało polecić dorzucenie fasolki mung dal do codziennego jedzenia.W sklepach ze zdrową żywnością jest po 18zł/za 400g w sklepie indyjskim w necie 12 zł/kg.

A gluten? No cóż ,jest tyle pysznych rzeczy do jedzenia bez niegoNa początku trzeba się pogimnastykować,ale warto.Np beszamel z mąki cieciorkowej jest dla mnie o wiele pyszniejszy niż klasyczny,podobnie placki z cukinii.Teraz już tylko takie robie,niezależnie od tego czy aktualnie jem gluten czy nie.
    Być może jest mi latwiej ,bo ja raczej nie ciastkowa i ciastowa jestem.Szybkie ciasteczka z bakaliami i mąką ryżową są tak pyszne,że nie żal mi klasycznych,a najpyszniejsze to takie w ogóle bez mąki na bazie kogla-mogla i tego co w domu akurat jest.Abo makowiec i sernik bez ciasta.
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 09-04-2019 o 07:42
    marti38 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Fasolka mung też jest dla mnie super - mam tę w luskach i jest ok dla mnie
    Policzyłem że detoks ajurwedyjski w książce Szacillow to tylko 800 kalorii a trochę boję się takiego niedomiaru po wo ale fasolkę wrzuciłam do mojego menu.
    marti38 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!
    Jade dzis po pracy w delegacje i wroce dopiero jutro poznym wieczorem wiec teraz tylko troche, a moze w hotelu czy pociagu bede miala wiecej czasu.
    To nie tak Agnieszko, ze ja potrzebuje wytlumaczenia jak ciezka jest praca nauczyciela, szczegolnie takiego w szkole specjalnej i ze powinna byc lepiej wynagradzana. To jest dla mnie jasne jak slonce.
    Niemniej jednak dalej nie jestem przekonana, ze strajk to wlasciwa forma walki o zmiane sytuacji.
    Obojetnie w jakim kraju, niezaleznie od opcji partii rzadzacej.
    W Niemcech jedna z najgorzej, w dysproporcji do rodzaju pracy, jest oplacana praca pielegniarzy w domach opieki. Wszyscy to wiedza.
    Jednakze nikt nie strajkuje, bo to po prostu niemoralne. Nie mozna starszego, niedoleznego czlowieka nie umyc czy nie nakarmic...
    Dlatego dalej jestem zdania, ze w zawodach nie zwiazanch z produkcja czy przemyslem a tzw socjalnych,, trzeba isc na "rozmowe i szukanie kompromisu".
    Nie czuje sie na silach ani nie mam tez ochoty prowadzenia jakiekolwiek dyskusji w stylu "a na to czy na tamto sa pieniadze". Nie biore pod uwage argumentow typu "teraz trzeba byc swinia czy krowa"...i jestem zazenowana tym co dzieje sie w mediach typu fb i zartow jakie teraz tam sa zamieszczane...
    Wiem doskonale co oznacza "kielbasa wyborcza" i co sie w tej chwili w Polsce odbywa.
    Kiedys jednak obiecalam sobie solennie, ze juz nigdy nie bede z nikim prowadzic rozmow o polityce. Jest ona brudna i czlowiek nawet rozmawiajac tylko o niej...sila rzczy sie ubrudzi.
    A po co mi to? Jest tyle innych pieknych rzeczy na swiecie. I prosze zeby nikt mi nie pisal...latwo ci mowic znad "pelnej miski".
    Jestem w identycznej sytuacji jak ty Agnieszko. Mimo wyzszego wyksztalcenia zarabiam absolutnie nie adekwatne pieniadze.
    Gdyby nie moj maz nie stac by mnie bylo na zadne podroze, zakupy, ksztalcenie dzieci etc...

Dobrego dnia dla wszystkich! Spokojnego, zdrowego i cieplego...

A propos slow Monki czy Gruszki, ze nie pisalam, bo niegrzeczne jest pisanie bez czytania innych postow...to mam ciut odmienne zdanie.
    Niestety bywa ze...

marti38 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Na temat pisania Kasiu zgadzam się z Tobą, ja często pisze bez czytania a odpisuje później, albo i nie odpisuje bo zapomnę za co bardzo przepraszam.
    Praca w domu opieki to bardzo ciężka i odpowiedzialna praca i powinna być godziwie wynagradzana, to wstyd że tak słabo jest opłacana i to chyba w każdym kraju.
    Mnie bardzo szokuje że taki np piłkarz zarabia za kopanie piłki miliony a osoby robiące tyle dobrego grosze, no ale życie nie jest sprawiedliwe o czym wiemy.
    Fasola mung mnie zaintrygowała i chyba sobię kupię. Kolega z pracy ma sklepik ze zdrową żywnością i własnie wczoraj zaczęłyśmy składać zamówienie
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 09-04-2019 o 08:19
    marti38 lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Przez przypadek w pracy trafiłam na fragment audiobooka BZDIETY Traci Mann.
    I tak mnie wciągnęło,że kupiłam tradycyjną książkę.Najbardziej lubię czytać nowe książki,kupować też,często poluję na promocje.Większość z nich oddaję potem do biblioteki,to taki mój mały sposób na współdzielenie
    I bardzo polecam do poczytania w wolnej chwili.Może nie jest to najłatwiejsza książka,dużo odnośnikow do badań,chwilami nudnawa,ale za to bardzo zdroworozsądkowa.Szczególnie dedykuję nam wszystkim ostatni rozdział o ruchu,nie ktorym na zachętę,innym do gonienia chwilowego niechcieja.
    Mnie chyba bliższa jest sentencja (chociaż tak naprawdę nie lubię takich rzeczy,szczególnie jak nie ma autora,albo są wyrwane z jakiegoś kontekstu,zalatujące smrodkiem dydaktyczno-pouczjącym) żę to raczej milczenie jest złotem
    Ale że pozwalamy się sobie pięknie różnić,to każdy wybiera co mu pasuje
    marti38 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszko, ja tez lubię Monikę Mrozowska, ale nie pamiętam czemu się rozeszła z Szaciłło...
    A ten jego tekst że zobaczył z Karolinie kobiete dopiero jak schudła... no trochę to nieprzyjemne
    marti38 lubi to.

No może nie było to dosłownie powiedziane ale odchudził ją na pewno a dopiero potem coś zajarzylo i z jego strony.
    marti38 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów