Strona 2763 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1763 2263 2663 2713 2753 2761 2762 2763 2764 2765 2773 2813 2863 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 27,621 do 27,630 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Sabinko

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Ja na serio mówię, że jak się teraz już nie wezmę na siebie raz a dobrze to chyba nie ma potem sensu po raz kolejny sobie obiecywać, że może jutro...
    U mnie teraz też już całkiem serio.Tym bardziej,że wprawdzie tylko jeden raz ( może za rzadko używany) ale jednak ciśnieniomierz przekroczył trochę 140.Wrócił szybko na niższe poziomy,ale ostrzeżenie traktuję bardzo poważnie.
    Zbieraj zapasy energii od dziewczynek i ich rodziców,zapakuj też do walizki,żeby ci tu na długo tych dobroci starczyło.
    Teresko
    może być tak jak piszesz z tym artykułem,mnie to do głowy nie przyszło.Wiem ,że czasem częśc z was,a może i wszystkie oglądacie programy Sprawy wielkiej wagi chyba,ja też.I tam zawsze,ale to zawsze na samym początku doktor pyta czy pacjent się rusza.I mówi - jak nie będziesz się ruszać ,nie schudniesz.Jak schudniesz samą dietą wkrótce znowu przytyjesz i potem już będzie o wiele trudniej.Wszystkich zagania do ruchu.Dlatego może nawet nie przyszło mi do głowy,że artykuł o ruchu to tylko bla bla wierszówka,żeby zarobić na chleb.
    Krysiu
    nieważne ,rano czy wieczorem,jak komu pasuje,byleby się ruszać
    cdn,bo pracuję
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 15-04-2019 o 13:23
    marti38 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Agnieszko, Marti napisałyście w podobnym czasie o tym samym „kontakty rodziców z dziećmi, zalezą głównie od rodziców”. I jednak nie do końca się z tym zgadzam. Rozmawiałyśmy o tym wczoraj z córcią i obie doszłyśmy do podobnych wniosków. Dbanie o relacje jest ogromnie ważne i zależy od obu stron, bo inaczej nastąpi rozluźnienie. Ale jednak to wychodzenie powinno być bardziej od dzieci. Wydaje mi się, że w drugą stronę oznaczałoby to wchodzenie trochę za bardzo w ich życie.
    Też trochę rozmawiałam o tym z synami i stanęło na tym co u ciebie.
    Bardzo życzę dobrego poukładania tego co cię teraz najbardziej martwi.

Kasiu
    od kiedy mam dzieci w wieku szkolnym to czekałam na każdy poniedziałek jak na zbawienie,żeby się nacieszyć choć przez chwilę ciszą i względnym spokojem i wolnością od : mamo on,to,mamo on tamto,mamo jestem głodny itd,itd

Maniusiu
    jak sroka od razu przyleciałam do nowego gadżetu w kuchni.Ale chyba już nie chcę więcej żadnych sprzętów.Właśnie wczoraj miałam trochę czasu na jakieś około świąteczne porządki i mam wszystkiego o wiele za dużo....I tak właściwie przydałby mi się do rosołu,który zazwyczaj robi się w sobotę lub niedzielę i może sobie spokojnie pyrkać.Ale dla ciebie przy takiej ilości pracy poza domem naprawdę świetny pomocnik przy karmieniu rodziny.
    Marti
    piękna podróż sentymentalna przed tobą,u mnie najbardziej M takie lubi.Masz naprawdę mnóstwo determinacji w gubieniu kg,mnie się też udziela.Cieszę się ,że piszesz codzienne menu,zawsze można coś podejrzeć.

Agnieszko
    naprawdę sporo ostatnio posypało ci się na głowę, i w pracy i w rodzinie.Dobrze,że zaplanowałaś wyjazdowe święta,tym bardziej,że już poprzednio bardzo ci się podobały i dobrze zrobily.Naprawdę nie wiem jakim cudem sama ogarniasz taki duży dom.U mnie po 2 miesiącach sprzątania tylko najniezbędniejszych rzeczy nawet w małym mieszkaniu nazbierało się tyle roboty,że jestem przerażona.
    Skąd się bierze ten cały kurz,chyba jak śpię w nocy to ktoś mi go nadmu****e...

Zwykle sprzątam rotacyjnie małymi kawałkami,ale co dzień coś.Przez to może nie zauważyłam jak bardzo obrosłam w różne rzeczy.
    Przy sprzątaniu hurtem widzę to jasno jak na dłoni.
    Za waszym przykładem też odkurzam angielski,żebym całkiem nie zapomniała.Najbardziej lubię BBC learning i wczoraj właśnie otworzyła mi się lekcja o pozbywaniu się nadmiaru rzeczy,to chyba jakiś znak
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 15-04-2019 o 13:23
    marti38 lubi to.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Dzień dobry o poranku.
    Ja nie umiem kawy wstawiać. Wstałam rano bo jadę na działkę . Muszę nakarmić koty i znajomy założy mi krany i poskręca urządzenia wodne typu bojler-terma, sedes, prysznic.
    Szczęścia pojadły, rozłożyły sie wianuszkiem i śpią.Chetnie bym z nimi została w domu.
    Działka to jednak duży kłopot.Zaczynam myśleć nad jej sprzedażą.
    A tutaj zdjęcia sprzed dwóch lat naszego 2 tygodniowego Antosia po operacji wyprowadzenia stomii, jeszcze karmionego dojelitowo ale już bystro patrzącego na świat z dużą wolą życia.
    To tak na smutny dzień Agnieszki, żeby mieć nadzieję na radość o poranku.
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 16-04-2019 o 06:53

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Hej dziewczyny
    Marti ma rację że mnie tu mało, ale po pierwsze mam sporo roboty, po drugie chyba też się chowam w skorupkę. Sporo mi się nazbierało znowu kłopotów, no ale wszystko się rozwiąże z czasem.
    Gruszko ja tez tak miałam, z gadżetami różnego rodzaju, teraz jednak staram się je odraniczac i nie kupowac, Częśc też sprzedałam , takie co ich nie używam : kombiwar ( całkowita pomyłka) i parowar i kielkownica, część poszła na psią duszkę, teraz właściwie dom zrobił się luźniejszy, a i tak pewnie co nieco jeszcze się znajdzie do oddania.
    Tereniu śliczny ten wasz maluszek, a jak pięknie wyrósł.
    i kawka
    milego-dnia_011.jpg
    marti38 and Agnieszka111 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Marti, historii mojej rodziny praktycznie nie ma, ale za to ze strony teściowej jest "piękna" i smutna historia wojenna, rodzina teściowej walczyła w powstaniu. O jednej ciotce to mam nawet książkę "harcerki warszawskie" w kościele na starym mieście jest jej tablica upamiętniająca jej pamięc

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry dziewczynki
    Melduję się już w domku zmęczona i powiem wam po raz kolejny - wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
    Jak zwykle po powrocie muszę się odnaleźć i będzie mnie trochę mniej pewnie przez kilka dni. Muszę też zastanowić się nad strategią dietetyczna bo w gościach nie bylo czasu ale powiem wam, że moje wczasy dietetyczne znowu byly udane
    Dobry początek jest i teraz nawet święta nie zrobią mi mam nadzieję wielkiej krzywdy.
    Zimno bardzo. Przyjechałam z lotniska z Gdańska o 2 w nocy a J. spóźnił się trochę bo musiał skrobac samochód a tego nie przewidzial
    W pokoju przywitaly mnie tulipany a w kuchni zonkile i moje ukochane bułeczki drożdżowe z serem z lidla
    Jedna już wtrzachnieta na śniadanie
    marti38 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

.No tak, ja wróciłam i nikt mnie nie chce- znikaj i nie wracaj???
    ....
    Ostatnio edytowane przez sabinka57 ; 17-04-2019 o 07:36
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Sonka57
    Sonka57 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zachód Polski

Czy powitanie z innego wątku też się liczy ?
    bo tak tu sobie przypadkowo wpadłam wieczorową porą......

Przed dietą 107,4-98,8
    Na Dukanie /dwie próby/98,8-86,0
    IV faza 86- 72,5

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

wiosna.jpg

Dzień dobry

Ja Cię witam Sabinko najpiękniej jak potrafię Zrobiłabym to wczoraj, ale wróciłam tak zmęczona po przejechaniu 800 km, uczestnictwu w pogrzebie, wielu wzruszeniach, że padłam jak kawka. Dzięki Sonko, że uratowałaś nasz honor

Maniusiu, jeśli potrzebujesz chwili oddechu, to odpocznij kilka dni, ale mam nadzieję, ze dziewczyny na apce skutecznie wczoraj zadziałały żebyś nie uciekała

Teresko, dziękuję rzeczywiście , życie tak się plecie, że trzeba mieć nadzieję na to, że następnego dnia przyniesie nam dobre wiadomości

Gruszko, teraz z domem jest łatwiej, bo po wyjeździe dzieci, góry, oprócz łazienki i garderób praktycznie nie używamy, więc sprzątam tylko dół a na górze pokój po wyjeździe Kuby ( choć na szczęście sam stara się to robić, z naciskiem na STARA) i po ewentualnych gościach

Marti, mam trochę historii rodzinnych, wszystkie związane z rodziną mojej mamy, bo ojca rodziców, choć żyli i mieszkali całkiem niedaleko nas, bo w Słupsku, prawie nie znaliśmy.
    Dzięki za jadłospis Lubię inspirować się tym, co je ktoś inny , tym bardziej, że jesz wegetariańsko
    W majówkę będziesz w Sandomierzu, to pomachasz Krysi siostrze

Krysiu kochana, jak tam u Ciebie? Nieustannie wysyłam w Twoją stronę dobrą energię

Idę za chwilę się szykować, bo dziś kolejny dzień strajku...

Dobrej środy wszystkim życzę
    Sonka57 and marti38 like this.

Awatar gruschka

Sabinko
    ja się bardzo mocno i i jeszcze mocniej cieszę,że już wróciłaśSuper kwiatki czekające na ciebie niemalże w garści tego co czekał na ciebie najbardziejI to skrobanie szyb,jazda wiosną ale zimą,bo pioruńsko zimno bylo.
    Wczoraj ze 3 razy siadałam do komputera.
    Wczoraj udało mi się zorganizować dzień wolny i chyba mnie przerósł.Po 3 miesiącach pracy po 9-11 godzin a potem mało przejmowania się domem dochodzę do wniosku,że chyba lepiej by mi bylo być mężczyzną

Na razie tyle,bo rower wzywa.Agnieszko,trzymajcie się mocno na strajku

Uprawnienia umieszczania postów