Strona 2777 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1777 2277 2677 2727 2767 2775 2776 2777 2778 2779 2787 2827 2877 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 27,761 do 27,770 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Wpadam tylko na chwilę z życzeniami urodzinowymi dla naszej nie całkiem już nowej koleżanki.
    Beerly, niech Ci się wiedzie jak najlepiej, niech spełniają się marzenia, w Twoim życiu najwięcej niech będzie przyjaciół, dobra, śpiewania, sportu, podróży i czego jeszcze chcesz

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

To ja też odśpiewam 100lat,na szczęście z bardzo daleka to nie porażę Beverly uszu,dla kogoś kto potrafi tak pięknie śpiewać jak ona to byłaby męka piekielna.Samych dobrych rzeczy życzę
    Krysiu
    nie bardzo rozumiem,czemu mnie tak bardzo nakłaniasz do WO.Owszem,przeszłam ją dość zgrabnie,waga nigdy nie wróciła do najwyższej ale też nie jest obecnie zachwycająca.Ale podleczyłam się na niej porządnie i jako lekarstwo mogę ją szczerze polecać.
    Nie znam nikogo,kto odchudziłby się nią skutecznie.Ty sama od dłuższego czasu narzekasz,że nie możesz sobie poradzić z apetytem a kg przybywają,Sabinka narzekała na to samo.Nawet Agnieszka wychodząc z niej jesienią modelowo nic nie zyskała wagowo,bo już chyba w styczniu na jej suwaczku bylo ponad 70kg.Maniusia walczy nieustannie.Nie wspomnę już o Marti.
    Ja już nigdy,bez konieczności zdrowotnych,na żadną dietę restrykcyjną się nie zdecyduję.
    Dla mnie już utrzymanie codziennie w długim okresie pułapu 2000 kcal jest bardzo trudne.Chyba ze 3 lata temu,jak zawzięłam się na Pape to przez 2 miesiące ważyłam ,liczyłam i zapisywałam wszystko co jadłam.Pierwsze 2 tygodnie rewelacja.A potem bylo coraz trudniej.A to 100,a to 200 kcal więcej.A to dodatkowe coś,bo dłuzej pojeździłam rowerem.Do tego umiarkowane życie towarzyskie,wypady na grila,uroczystości rodzinne.
    Poł butelki wina i camemberek na imprezie to już jest 700 kcal.A ja wypijam w towarzystwie w ciągu kilku godzin i butelkę i jem ,choć z umiarem to sporo więcej niż taki serek.Z niczego uzbiera się 2000 kcal.Nawet sałatki bywają bardzo zdradliwe,bo najlepsze są z oliwą,ziarenkami,jakimś serem,żurawinką czy co kto lubi.
    Przez 2 miesiace mi się udawało,ale przed impezą np.nie jadlam obiadu,chudłam ok.3kg na miesiąc.I ten spadek udało mi się akurat utrzymywać.
    I to jest mój ideał do którego dążę,niezbyt wyśrubowany ,a i tak trudno osiągalny.
    Ale ty jak najbardziej stosuj,skoro to dla ciebie dobre.Ja naprawdę ostatecznie mówię tej diecie nie!
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 27-04-2019 o 15:56
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Gruschko, akurat rozejscie się więzozrostu, czyli to co mam od dłuższego czasu widocznie a zdiagnozowano teraz, nie wzięło się od wagi. Raczej od tego, że pierwsza że śrub była usunięta za wcześnie.
    Nogę mam chora nie dlatego że jestem gruba, tylko dlatego że od 2 lat mam tam cialo obce, które najwyraźniej jej się coraz mniej podoba. Do tego więcej aktywności powoduje napięcie między kością a śrubami. Oczywiście, gdybym utrzymała wagę jaką miałam przed złamaniem, byłoby lepiej, obie moje nogi byłyby mi wdzięczne ale ponieważ akurat Ty najlepiej wiesz, co doprowadziło do przytycia 30 kg w ciągu JEDNEGO Roku, to Twój komentarz jest poniżej pasa. Jakbym tak bardzo nie przytyła, to nogą byłaby zdrowa.? . Nie. Na pewno łatwiej byłoby mi malować paznokcie u stóp, nie miałabym zadyszki przy wchodzenia na 3 piętro, byłabym sorawniejsza i na pewno ładniejsza. Ale nogę nadal miałabym skręconą na blachy, śruby i ze wszystkimi konsekwencjami tego. Szczupłym też się więzozrosty rozlażą.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Beverly, dla Marti już nie nowa koleżanka, dla nas ciągle jeszcze tak, ale życzenia jak najbardziej i z przyjemnością przesyłam . Wszystkiego, co najlepsze

Gruszko, w ogóle Cię nie namawiam na wo. Po prostu mnie zastanowiło, dlaczego odrzuciłaś coś, co tak dobrze na Ciebie podziałało. I tylko tyle. Ja osobiście nie znam, ale wiem że jest niejaka Karolina Szostak, której właśnie z wo udało się zrzucić skutecznie kilogramy. Czytałam też o innych paniach, którym się udało, chociaż nazwisk nie pamiętam. Ja też nie jestem kompletną porażką, bo jednak ileś tych zrzuconych ciągle trzymam. Mam natomiast duży problem, żeby znowu zacząć. Widocznie z silną wolą (i nie tylko), ciągle u mnie kiepsko. Ale jeżeli zaklika, to znowu spróbuję. Agnieszka od początku pisała, że u niej wo nie działa, a Maniusia chyba jednak ma całkiem fajne efekty. Napisałaś teraz, że diety ekstremalne już Cię nie interesują, więc przyjmuję to i nie będę więcej drążyć, chociaż przyznaję, że przy tak spektakularnych efektach, dalej nie rozumiem dlaczego.

Marti
    marti38 lubi to.

Awatar gruschka

Marti
    może za duży był skrót,chodziło mi głównie o to ,że lekarze zawsze uważają,i myślę,że nie bez racji,że szczuply pacjent to lepiej rokujący pacjent.W szczególności ortopedzi,a zaraz za nimi kardiolodzy i cała reszta.I nie napisałam,że miałabyś nogę zdrową tylko podleczoną.I że rozumiem,że utrzymanie wagi było dla ciebie właściwie niemożliwe.I tylko tyle,nie miałam na myśli niczego innego.
    Może za dużo się naoglądałam solidnych filmow dokumentalnych o tym jak wielką krzywdę robi nam każdy nadprogramowy kg,jak utrudnia leczenie czegokolwiek,zmienia działanie lekow,hormonów itp,itd.
    Krysiu
    to życzę powodzenia i niech ci zaklika
    O tym ,że diety ekstremalne już mnie nie interesują piszę od dość dawna

A swoją drogą mam wrażenie,że wszystkie jesteśmy mocno przeczulone na każdy komentarz dotyczący naszej wagi.Teraz już będę pisać tylko o swojej.

I jeszcze małe P.S.
    Dąbrowska 6 tygodni zaleca dla ciężko chorych.Dopóki się nie wyleczą - raz w roku.Tzw. zdrowym raz na kilka lat, lub kilkudniowe przypominajki lub posty jeden dzień w tygodniu.To ostatnie kilka lat przekwalifikowało ją na dietę odchudzającą.Przynajmniej tak to wyglądało jak robilam pierwszą prawie 20 lat temu.
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 27-04-2019 o 16:56
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Beverly, radości, miłości i szczęścia Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-k-odqwnjkzotqsntexotqwotq-f-07_j4_orig.gif

Krysiu, z artykułu, który wrzuciłaś najbardziej przebija rozgoryczenie przede wszystkim z powodu potraktowania nauczycieli przez rząd. Boję się niestety, że we wrześniu nic z tego nie będzie, bo np. w mojej szkole nikt nie chce już strajkować w taki sposób. Natomiast na pewno znajdziemy inny, który będzie skuteczniejszy , np praca tylko w zakresie koniecznego minimum. U mnie w szkole jakoś wszystko się trzyma, co prawda jest grupa nauczycieli, którzy otwarcie i nie przebierając w środkach potępiają niestrajkujących, ale widząc reakcję naszą- też strajkujących, ale szanujących pozostałych, trochę się mitygują.

Książka od Monki, to Szuciłło- " Jem, to co kocham i chudnę". Niestety, nie podaje ona gotowej recepty na wszystkie nasze dietetyczne słabości, ale fajnie się czyta, a przede wszystkim jest w niej mnóstwo zdrowych, fajnych przepisów. Pokazuje drogę jaką przeszła Karolina w uzyskaniu wymarzonej wagi i co jej pomogło.

Gruszko, ja nigdy nie traktuję wo jak diety odchudzającej...własnie nabieram na nią ochoty kto wie, może jeszcze w maju, zanim wysypią się truskawki
    I nie jestem przeczulona na punkcie swojej wagi , w sumie, to nawet ją lubię
    marti38 lubi to.

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Gruszko, ja nigdy nie traktuję wo jak diety odchudzającej.
    wiem,nawiązałam tylko do braku trwałych spadkow i wielkich efektów wagowych.Bo zrozumiałam ,że Krysia zachęca mnie żebym się WO oodchudzala.Więc wykorzystałam cię jako argument przeciwko
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    I nie jestem przeczulona na punkcie swojej wagi , w sumie, to nawet ją lubię
    Bo nie masz nadwagi

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Pewnie masz rację
    Zawsze zazdrościłam ludziom dużych spadków na wo...może ten następny i mnie taki przyniesie
    marti38 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Beverly, wszystkiego najlepszego.
    smętny dzień jakiś dzisiaj, pochmurno i zimno , miałam nadzieję że popada a pokropiło jak ksiądz kropidłem, ech

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Beverly zdrówka, szczęścia, pomyślności z okazji urodzin

Uprawnienia umieszczania postów