Trudno mi się zdecydować czy dzień dobry czy dobry wieczór dać ,
Oj dopiero skończyłam się uczyć anglika.No bo jak w końcu się skoncentrowałam to chciałam to zrobić porządnie.Jestem umówiona z koleżanka na godzinę powtórki i odpytywania.Wszystkie czasowniki nieregularne podzieliłyśmy na 4 częsci i pierwszą 16x3 =48 form na wyrywki wymowa, znaczenie z angielskiego na polski z polskiego na angielski i z każdej formy na pozostałe.
Jak się tabliczki mnozenia nauczyłam to i tych czasowników sie nauczę na blachę.
Chyba.
Zła jestem bo się zgapiłam i nie obejrzałam ostatniego odcinka belfra na ale kino+ i nie wiem jak to ściągnąć bo włażę na seriale , ale każą płacić. Buuu nie wiem kto zabił, a serial mi się podobał, nawet bardzo.
Dzisiaj z niechęci do angielskiego zrobiłam dwie serie ćwiczeń na bark. Musi być , ćwiczenia są pasujące bo bardzo bolące te ruchy są i mam bardzo duże ograniczenia w ich wykonywaniu.
No postaram się robić regularnie.Ciekawe czy zakresy ruchomości się powiększą.
Muszę powiedzieć, że dość duży wzrost wagowy odnotowałam ostatnio i się on trzyma.
Przymierzam się do 7 dniowej diety Monki , oczyszczającej, warzywno owocowej.
No zobaczę jak mi wyjdzie.Muszę tylko przeczekać sobotę bo jestem zaproszona do przyjaciół do Konstantynowa.
Nie chcę się wygłupiać i nic nie jeść i nic nie pić.Zwłaszcza, że kupiłam Soplicę pigwową, bardzo lubię. Starzeję się, bo kiedyś słodkiej wódki do pyska nie brałam , a teraz taki ulepek mi najbardziej pasi.
PS Jak po tym tańczeniu w niedzielę poszłyśmy z dziewczynami na piwo to przy barze stałyśmy z rozdziawioną buzią bo tam same dziwaczne z całego świata piwa były.Pan wyglądający na znawcę odchodził od kontuaru więc go zagadnęłam czy mógłby coś nam polecić. On się nad tym swoim zaczął rozpływać, że amerykańskie, podwójnie chmielowe itd jakieś aromaty cytrusów ma dodane......
No to ja go pytam czy jak podwójny chmiel to gorzkie, pan potwierdził, na to ja czy jakieś słodkie może nazwać. No i powiedziałam herezję bo pan wziął piwo, spojrzał na mnie złym wzrokiem i szybko się oddalił do stolika, a ja kazałam sobie soku malinowego dolać(zimno było, a sok malinowy rozgrzewa).