Strona 2795 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1795 2295 2695 2745 2785 2793 2794 2795 2796 2797 2805 2845 2895 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 27,941 do 27,950 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Trudno mi się zdecydować czy dzień dobry czy dobry wieczór dać ,
    Oj dopiero skończyłam się uczyć anglika.No bo jak w końcu się skoncentrowałam to chciałam to zrobić porządnie.Jestem umówiona z koleżanka na godzinę powtórki i odpytywania.Wszystkie czasowniki nieregularne podzieliłyśmy na 4 częsci i pierwszą 16x3 =48 form na wyrywki wymowa, znaczenie z angielskiego na polski z polskiego na angielski i z każdej formy na pozostałe.
    Jak się tabliczki mnozenia nauczyłam to i tych czasowników sie nauczę na blachę.
    Chyba.
    Zła jestem bo się zgapiłam i nie obejrzałam ostatniego odcinka belfra na ale kino+ i nie wiem jak to ściągnąć bo włażę na seriale , ale każą płacić. Buuu nie wiem kto zabił, a serial mi się podobał, nawet bardzo.
    Dzisiaj z niechęci do angielskiego zrobiłam dwie serie ćwiczeń na bark. Musi być , ćwiczenia są pasujące bo bardzo bolące te ruchy są i mam bardzo duże ograniczenia w ich wykonywaniu.
    No postaram się robić regularnie.Ciekawe czy zakresy ruchomości się powiększą.
    Muszę powiedzieć, że dość duży wzrost wagowy odnotowałam ostatnio i się on trzyma.
    Przymierzam się do 7 dniowej diety Monki , oczyszczającej, warzywno owocowej.
    No zobaczę jak mi wyjdzie.Muszę tylko przeczekać sobotę bo jestem zaproszona do przyjaciół do Konstantynowa.
    Nie chcę się wygłupiać i nic nie jeść i nic nie pić.Zwłaszcza, że kupiłam Soplicę pigwową, bardzo lubię. Starzeję się, bo kiedyś słodkiej wódki do pyska nie brałam , a teraz taki ulepek mi najbardziej pasi.
    PS Jak po tym tańczeniu w niedzielę poszłyśmy z dziewczynami na piwo to przy barze stałyśmy z rozdziawioną buzią bo tam same dziwaczne z całego świata piwa były.Pan wyglądający na znawcę odchodził od kontuaru więc go zagadnęłam czy mógłby coś nam polecić. On się nad tym swoim zaczął rozpływać, że amerykańskie, podwójnie chmielowe itd jakieś aromaty cytrusów ma dodane......
    No to ja go pytam czy jak podwójny chmiel to gorzkie, pan potwierdził, na to ja czy jakieś słodkie może nazwać. No i powiedziałam herezję bo pan wziął piwo, spojrzał na mnie złym wzrokiem i szybko się oddalił do stolika, a ja kazałam sobie soku malinowego dolać(zimno było, a sok malinowy rozgrzewa).
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 14-05-2019 o 23:35

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (8).jpg

Dzień dobry No tak, herezję Teresko, herezję powiedziałaś, bo i dla mnie piwo jest tylko jedno, nazywa się piwo każde COŚ, co ma jakiekolwiek dodatki, to są napoje gazowane. Ja lubię po prostu piwo.

Jak będę jechała w świat, w którym będzie mi potrzebny język angielski, to zabiorę Cię z sobą,dobrze? Twoja pracowitość nad angielskim, gwarantuje mi swobodne poruszanie się po tym kraju Bez żartów...tak jak zapał Marti do zumby, tak Twój do nauki tego języka, są cudowne. Lubię, gdy ludzie są pozytywnie zakręceni i w każdy wieku rozwijają swoje pasje i zainteresowania.

Krysiu, właśnie Ty powinnaś w tej chwili dbać o dobry wypoczynek, więc następnym razem, w czasie kolacji będziesz wiedziała już co robić...

Marti, rzeczywiście sporo tego jedzenia , aż w pewnym momencie pomyślałam, że może Ty, albo Twoja dietetyczka pomyliłyście proporcje , ale jednak...jeśli przy tym będzie Ci spadała waga, to ja jestem jak najbardziej za I trzymam kciuki, żeby zapał Ci nie przeminął
    Cytat Zamieszczone przez marti38 Zobacz posta
    Agnieszko, domyślam się, że szłabyś na takie warsztaty, więc jeśli będą następne, a Tobie będzie termin pasował, to zapraszam :-)
    , dzięki

Na razie ciągnę to wo, choć pogoda powoduje zniechęcenie i zdecydowanie nie pomaga.Nie wiem, jak długo jeszcze dam radę, ale pcham do przodu każdy dzień. Z reguły w tym czasie byłam już przepełniona energią i chęcią kontynuowania diety bez końca, teraz tak nie ma i to mnie trochę zniechęca. Ale każdego ranka myślę sobie że może dziś będzie ten dzień, więc trwam Mam nadzieję, że dopcham do niedzieli, a później się zastanowię. Jest mi zimno,więc mam dowód, że dieta działa, widzę ładniejszą siebie w lustrze no i waga spada. To wszystko razem do kupy jakoś mnie mobilizuje każdego dnia

Dobrej środy dziewczyny
    maniusia72 and marti38 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kaniu, o wodzie strukturalnej czytałam u Tombaka. Podobno ma mieć jakieś niesamowite właściwości, bo jej struktura jest zgodna ze strukturą naszych płynów w organizmie

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dziś z mamą wybieramy się na zakupy

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

pobrane.jpg
    witajcie laseczki
    Dziś jadę wcześniej do klienta,bo po pracy wracam do domu czekać na psiuńkę
    Tereso oczami wyobraźni widzę minę pana jkiedy swoim pytaniem sprofanowałaś jego ulubiony trunek - ha ha ha
    Dzieczyny ściągnęłam sobie przepis na 3 dniowy detoks i zamierzam go zrobić,Jak któraś chce to prześlę
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Mieszka w
    Częstochowa

No i pisalyśmy z Agą w tym samym czasie, dziewczyny mają podwójną kawę
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Ciekawe, jak się będzie psiuniek zachowywał
    Fajnie, że go wybrałaś, bo jest przecudowny

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Deszcz wreszcie pada,raczej właściwie siąpi,dobre i to.Ostatnio jakieś opady to znam tylko z opowieści,jest bardzo sucho.
    Trochę za mokro na rower,za to uwolniła się godzinka na forum.Bardzo się przyda.
    Poniedziałkowy wieczór i część nocy spędziliśmy z mamą na SoR.Na szczęście nic poważnego,wróciłam z nią do domu i zostałam na noc.Po licznych badaniach włącznie z rentgenem okazało się ,że to najprawdopodobniej refluks.Całe szczęście,bo objawy były
    takie,że do glowy przychodzily straszne rzeczy.
    Krysiu,tak na szybko,refluks najlepiej jest rozchodzić,absolutnie nie siedzieć a już najgorzej to się położyć,chodzić nawet w kółko ile się da,w szpitalu też tak mamie mówili.Współczuję trudnej nocy.
    Muszę uczciwie przyznać,i mama mówiła to samo,że pomijając brzydkie ściany i stare wyposażenie,to SOR mamy jak w Leśnej Górze,ratownicy bez zarzutu,mili,uprzejmi,cierpliwi i całkiem empatyczni.Lekarka mamy też.
    Marti
    pisałaś,że twoja dietetyczka,ma doświadczenie i sukcesy,więc na pewno wie co robi.Dla mnie to dieta zupełnie nie do przyjęcia,4 jajka na jeden posilek,to dla mnie biało na 2 dni.Owoców na raz za dużo,odżywka białkowa -wiesz,co o niej myślę.Ale do dieta personalna,przygotowana dla ciebie.Jednak jeśli jak piszesz,rzeczywiście skrupulatnie jej przestrzegasz od co najmniej pół roku i nie przynosi spadku wagi,to może jednak czas na modyfikację.
    Dla mnie to morze białka,Tereska pewnie bylaby zachwycona.Ty wiesz najlepiej,czy ci coś służy czy nie.
    U mnie co sezon przez pierwsze 2-4 tygodnie jak zaczynam regularny rower po zimie to waga stoi albo i podskakuje,nawet jak trochę się z jedzeniem "oszczędzam".Ale po tym czasie lubi sobie poszaleć tak na 2-3 kg w dół nagle,a potem to tak po pół kg na tydzień leci,ażdo wagi z poprzedniego lata.Niżej ciężko mi zejść.Za to na pewno sylwetka zyskuje na wyglądzie,nieraz pisałam jak ładnie przemieszczają się i chowają wszelkie nadmiary.Trudno o to samą dietą.
    Wpiszę na końcu ten dzień 3500,może nie całkiem typowy,szczególnie śniadanie (słabość do smaku umami i przetworów słabo mięsnych,za to całkiem tłustych)ale ilościowo i tak ogólnie wydawało mi się ,że jest przyzwoicie.Na pewno nie na schudnięcie,ale też nie na jakieś wielkie tuczenie.
    To jeszcze kajecik.
    Średnio mieszczę się w limicie 1950-2100.Post to ok.1100,nie jakiś bardzo radykalny,ale same warzywa i owoce,zupy kremy z dodatkiem masła,w sumie jakieś 20-30g.
    Ważyłam się dopiero dzisiaj,a nie po poście,pożegnałam kolejne pół kg.Czyli na razie trzymam sie tego co robię,bo działa.
    I opuściłam z ulgą strefę otylości II stopnia.Na szczęście wdepnęłam w nią tylko jedną nogą i to na krótko.Ale podziałało jak trzeźwiący prysznic.
    Jak działa u nas stres nie muszę pisać,Maniusia właśnie poczuła na własnej skorze.Marzy mi się oczywiście "tylko" nadwaga,ale to bardzo trudne zadanie.Na razie to raczej wszystkie ręce na poklad,żeby utrzymać się w I lidze i nie spaść do II
    Przestaje padać,może jeszcze uda mi się troszkę myknąć na rower.
    Miłego dnia,postaram się jeszcze dziś tu wrócić
    marti38 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Niedziela
    10.00
    parówka 120g,chleb 150g,masło 30g,pasztet 50g,jabłko 150g,rukola 50g
    ser 40g
    400+350+240+150+75+15+130=1360
    13.15
    kasza 30g,sos jogurtowy150g,kurczak udko 170g,sos pomidorowy 100g,zielenina 200g
    100+200+350+40+50=740
    16.15
    lody 130g,orzechy 50g
    250+300=550
    16.50
    szparagi 500g,maslo 12g
    100+100=200
    19.00
    ser żółty 120g,dżem domowy 150g,2 jabłka 300g
    400+250+150=800
    Razem 3650
    Dla porównania wtorek
    9.30
    ciasto domowe(biszkopt ze śmietaną i borówkami)cgleb bezglutenowy 30g,masło 1g
    400+80+80=560
    12.50
    kulki got z indyka 120g,komosa 50g,cukinia,botwinka,śmietana40g,ser 30g,jabło 100g,masło 12g
    150+200+40+45+100+50+100=585
    17.00
    sałata,cukinia,ser koryciński 60g,śmietana 130g,chleb 13 g,masłó 3g,jajko got 50g,komosa z dzemem 30+50g,2 jabłka 300g
    250+240+170+200=860
    Razem 2005kcal
    marti38 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Mieszka w
    Częstochowa

Gruszko fajnie że wkeiłas te przepisy z wyliczeniem, bo pokazuje to jak czasem złudne mogą byc ilości, bo np taka parówka z kromką chleba z masłem w zasadzie załatwia diete tysiąca kalorii
    Dobrze że z mama nic poważnego
    Aga mam nadzieję że psinka taka fajna jak ładna

Uprawnienia umieszczania postów