U nas przewijała się czasem nazwa tatarka,najczęściej u siostry,bo tam dużo wpływów tatarskich.Ale zupełnie jej nie kojarzylam z grycanąJak w dowcipie:
-Za co siedzisz?
-Za kasę.
-Pancerną?
-Nie,grycaną.....
Maniusiu
trzymam bardzo kciuki,żęby dół szczęśliwie minął.
Teresko
ale ci się trafiło przed wyjazdemTym bardziej odpoczywaj ilesię da
Krysiu
myślisz,że z jedzeniem na detoksie to jak z tabletkami - skoro jedna pomaga,to trzy uczynią cud?Niestety ,ilość ma znaczenie fundamentalne,żeby detoks zadziałał
Ja też bardzo lubię warzywa i owoce,szczególnie warzyw jest mnóstwo w moich potrawach.Takich ja sałatka zbobem ( bob,mlode ziemniaczki,ogórki małósolne i sosik z ziolami) jest mnóstwo.Tyle,że śmiało dodaję do nich masło albo dobrą śmietanę.Albo od święta domowe skwarki.
Każdy ma swoje przekonania co do diety i smakow.Dla mnie dobre tłuszcze są dobre,za to cukier to wielkie zło i zawsze zadrży mi ręka przy dosypywaniu do czegokolwiek.
Ważne,żeby znaleźć coś dla siebie i tego się trzymać
Teraz właśnie czas się kończy,murarz u drzwi
Spokojnego dnia,oby się wszystko układałó jak najlepiej.
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Witajcie, dzisiaj o mały włos nie spóźniłam się do pracy, bo zapomniałam nastawić budzika. Ale ludzki mózg to jednak prawdziwa zagadka .
Agnieszko, też jestem trochę rozczarowana wyborami, no ale cóż, mogło być naprawdę jeszcze gorzej. Edyta Geppert to może nie moja najbardziej ulubiona artystka, ale masz rację, że na pewno wyjątkowa i klimatyczna.
Maniusiu, to miałaś bardzo postępowe przyjęcie komunijne . Przyznam, że spotkałam się już z komuniami bez alkoholu, ale z wege jeszcze nie . I fajnie, świat idzie do przodu. A z dołka wyłaź i to zaraz! Nie masz powodu, żeby w nim siedzieć, bo nic złego nie zrobiłaś.
Gruszko, nazwy tatarki też nie znałam, ale za kaszą gryczaną nie przepadam. Za to za jęczmienną jak najbardziej i często . Ten detoks Tereniowy ma różne opinie – jednym smakuje, innym nie. Jest więc szansa, że nawet zasmakowawszy go, nie rzuciłabyś się na nadmiarowe porcje. A ziemniaczki oj tak i to najlepiej ze śmietanką .
images (16).jpg
Coraz tu u nas ciszej, a kawa taka piękna
Miłego dnia
No własnie dziewuszki, mobilizacja
Dzięki Aga za kawkę.
U mnie taka gonitwa, że ja już nie wyrabiam, ciągle nadrabiam zaległości a na bieżące sprawy czasu brakuje.
Komunia była przyjemna, choć Wam powiem , że komunia na Jasnej Górze jest przereklamowana, ludzie ( turyści) chodzą w te i z powrotem , do tego wychodzili ludzie z kaplicy sznureczkiem przez Bazylikę, mi to przeszkadzało.
Przyjęcie też nietypowe, bo moja pasierbica się nie przejmuje żadnymi konwenansami i bardzo dobrze, więc był obiad potem ciasto a potem pieczonki i grill , wszystko w wersji z mięsem i wege. Były lody ( mamy owocowe i czekoladowe, są w zamrażalce jak chcecie to bierzcie )
Jak dla mnie wszystko było super i bez skrępowania ")
3 czerwca mam spotkanie Kręgu, nie wiem pod jakim hasłem ale mam ochotę się wybrać
Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 28-05-2019 o 07:50
Witajcie
Agnieszko, wprawdzie Maniusia ładnie nas mobilizuje, ale podejrzewam, że takie mniej tutaj będzie się powtarzać. Idziemy jednak z prądem czasu. Na początku bronimy przed różnymi zmianami, a potem niepostrzeżenie wchodzimy w nie (prawda Sabinko? ). Ale póki co, to mam nadzieję, że trochę jeszcze o nasze tu miejsce powalczymy .
Maniusiu, na spotkanie jak najbardziej idź! Też jestem ciekawa następnego hasła. Co do Jasnej Góry, to przyznaję, że dawno już tam nie byłam i niestety ma to związek z naszymi politykami. I chyba również przeszkadzałby mi tłum turystów. A przyjęcia? Coraz częściej bywają niekonwencjonalne i to akurat często mi się podoba .
Lecę do roboty, a wam życzę miłego dnia (Tereniu, a Tobie nieustająco zachwycających wrażeń ).
Krysiu hasło juz jest : Nasze historie
Krysiu ja na Jasna Górę chodzę bo czasami czuję taką potrzebę i staram się nie patrzeć na politykę, choć owszem bardzo mnie denerwuje. A przyjęcie? Najlepsze na jakim byłam jeśli chodzi o komunie
A teraz porcja porad, które pewnie wszystkie znamy ale od czasu do czasu warto miec takie zebrane do kupy:
11 skutecznych sposobów na płaski brzuch
1. Co rano kilka głebokich wdechów przy otwartym oknie, woda z cytryna kurkuma lub octem jabłkowym na czczo
2. Jeżeli chcesz mieć płaski brzuch I chcesz lepiej się czuć, unikaj wszystkich
produktów, które w swoim składzie mają konserwanty i polepszacze
smaku
3.Unikaj produktów z cukrem i sztucznymi słodzikami
4. Codziennie jedz zdrowe tłuszcze. Są to tłuszcze omega 3 i omega 6 - tak zwane dobre tłuszcze. I dowiedziono, że jedzenie tych tłuszczy pomaga pozbyć się tłuszczu
5. Pij tylko wodę, może być z octem, sokiem z cytryny, ziołami, a od czasu do czasu zieloną lub czerwoną herbatę.
6. Odstaw nabiał
7. Na sniadanie spożywaj jajka zamiast chleba - to już stosuję
8. Jedz wiecej zielonych warzyw
9. Odstaw białe pieczywo
10. Odstaw alkohol
11. Wyklucz z diety pikantne potrawy i przyprawy
Jak chcecie o czymś więcej, np dlaczego tak to wstawię, na razie tylko hasła , bo przeciez o dietach wiemy wszystko
Dzień dobry
No i znowu wpadka. Napisałam sporo ale w telefonie i zapomniałam, że nie można tu wstawiać emotek i po pierwszym "Dzień dobry" z usmieszkiem wszystko poszło. ...
Masz rację Maniusiu - o dietach wiemy wszystko Tylko dlaczego nam z nimi nie wychodzi?
Krysiu no mniej nas tutaj, co widać gołym okiem. Różne są tego przyczyny, różne są tego powody, każda z nas ma jakies swoje poglądy na ten temat i czuje sympatie czy antypatie do forum. ... W moim przypadku chodzi o to, że zawsze niejednokrotnie pisałam, że nie lubię udzielać się w dwóch miejscach i goniłam was do forum ale zdecydowanie życie przyniosło się w to drugie miejsce i dlatego mnie tu mniej. Jak już niejednokrotnie pisałam mam wrażenie pisząc w dwóch miejscach o rozdwojeniu jaźni
Ale to tylko moja opinia
I na razie nie mam zamiaru definitywnie zostawiać forum bo tu się poznałyśmy, to miałyśmy nasze najlepsze lata a teraz trochę sprawy przybrały inny obrót.
Dzień dobry
images (17).jpg
Maniusiu, moim zdaniem na czas uroczystości, Bazylika powinna być zamknięta dla zwiedzających. No naprawdę ludzie jakoś by sobie przez tą godzinę poradzili i przyszli później. Ile razy byłam w takiej sytuacji np. we Włoszech. Tam się nikt nie patyczkuje, tylko zamyka drzwi dla zwiedzających i już. Można co najwyżej zostać na mszy.
Wrzucę sobie twoją listę i będę odhaczała czego już nie robię. Niby wszystko wiadomo, ale ja lubię mieć plan, bo wtedy jest mi łatwiej.
Krysiu, dopóki u was tez pewnie zaczyna się papierologia..., ja zaczynam widywać wyłącznie dokumenty, dzieci coraz rzadziej Sama już prawie powystawiałam oceny, więc branżówka ma już lekcje w nosie i chodzą w kratkę
Sabinko, wczoraj napisałyśmy już cztery. Nie traćmy nadziei, że z każdym dniem będzie lepiej
Fajnego dnia wam życzę, u nas niestety znów leje