Strona 2807 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1807 2307 2707 2757 2797 2805 2806 2807 2808 2809 2817 2857 2907 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 28,061 do 28,070 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Mam dziś sporego doła...
    No wiem , ale bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze...

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

U nas przewijała się czasem nazwa tatarka,najczęściej u siostry,bo tam dużo wpływów tatarskich.Ale zupełnie jej nie kojarzylam z grycanąJak w dowcipie:
    -Za co siedzisz?
    -Za kasę.
    -Pancerną?
    -Nie,grycaną.....
    Maniusiu
    trzymam bardzo kciuki,żęby dół szczęśliwie minął.
    Teresko
    ale ci się trafiło przed wyjazdemTym bardziej odpoczywaj ilesię da
    Krysiu
    myślisz,że z jedzeniem na detoksie to jak z tabletkami - skoro jedna pomaga,to trzy uczynią cud?Niestety ,ilość ma znaczenie fundamentalne,żeby detoks zadziałał
    Ja też bardzo lubię warzywa i owoce,szczególnie warzyw jest mnóstwo w moich potrawach.Takich ja sałatka zbobem ( bob,mlode ziemniaczki,ogórki małósolne i sosik z ziolami) jest mnóstwo.Tyle,że śmiało dodaję do nich masło albo dobrą śmietanę.Albo od święta domowe skwarki.
    Każdy ma swoje przekonania co do diety i smakow.Dla mnie dobre tłuszcze są dobre,za to cukier to wielkie zło i zawsze zadrży mi ręka przy dosypywaniu do czegokolwiek.
    Ważne,żeby znaleźć coś dla siebie i tego się trzymać
    Teraz właśnie czas się kończy,murarz u drzwi
    Spokojnego dnia,oby się wszystko układałó jak najlepiej.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie, dzisiaj o mały włos nie spóźniłam się do pracy, bo zapomniałam nastawić budzika. Ale ludzki mózg to jednak prawdziwa zagadka .

Agnieszko, też jestem trochę rozczarowana wyborami, no ale cóż, mogło być naprawdę jeszcze gorzej. Edyta Geppert to może nie moja najbardziej ulubiona artystka, ale masz rację, że na pewno wyjątkowa i klimatyczna.

Maniusiu, to miałaś bardzo postępowe przyjęcie komunijne . Przyznam, że spotkałam się już z komuniami bez alkoholu, ale z wege jeszcze nie . I fajnie, świat idzie do przodu. A z dołka wyłaź i to zaraz! Nie masz powodu, żeby w nim siedzieć, bo nic złego nie zrobiłaś.

Gruszko, nazwy tatarki też nie znałam, ale za kaszą gryczaną nie przepadam. Za to za jęczmienną jak najbardziej i często . Ten detoks Tereniowy ma różne opinie – jednym smakuje, innym nie. Jest więc szansa, że nawet zasmakowawszy go, nie rzuciłabyś się na nadmiarowe porcje. A ziemniaczki oj tak i to najlepiej ze śmietanką .

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

images (16).jpg

Coraz tu u nas ciszej, a kawa taka piękna

Miłego dnia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

No własnie dziewuszki, mobilizacja
    Dzięki Aga za kawkę.
    U mnie taka gonitwa, że ja już nie wyrabiam, ciągle nadrabiam zaległości a na bieżące sprawy czasu brakuje.
    Komunia była przyjemna, choć Wam powiem , że komunia na Jasnej Górze jest przereklamowana, ludzie ( turyści) chodzą w te i z powrotem , do tego wychodzili ludzie z kaplicy sznureczkiem przez Bazylikę, mi to przeszkadzało.
    Przyjęcie też nietypowe, bo moja pasierbica się nie przejmuje żadnymi konwenansami i bardzo dobrze, więc był obiad potem ciasto a potem pieczonki i grill , wszystko w wersji z mięsem i wege. Były lody ( mamy owocowe i czekoladowe, są w zamrażalce jak chcecie to bierzcie )
    Jak dla mnie wszystko było super i bez skrępowania ")

3 czerwca mam spotkanie Kręgu, nie wiem pod jakim hasłem ale mam ochotę się wybrać
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 28-05-2019 o 07:50
    Agnieszka111 lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    Agnieszko, wprawdzie Maniusia ładnie nas mobilizuje, ale podejrzewam, że takie mniej tutaj będzie się powtarzać. Idziemy jednak z prądem czasu. Na początku bronimy przed różnymi zmianami, a potem niepostrzeżenie wchodzimy w nie (prawda Sabinko? ). Ale póki co, to mam nadzieję, że trochę jeszcze o nasze tu miejsce powalczymy .

Maniusiu, na spotkanie jak najbardziej idź! Też jestem ciekawa następnego hasła. Co do Jasnej Góry, to przyznaję, że dawno już tam nie byłam i niestety ma to związek z naszymi politykami. I chyba również przeszkadzałby mi tłum turystów. A przyjęcia? Coraz częściej bywają niekonwencjonalne i to akurat często mi się podoba .

Lecę do roboty, a wam życzę miłego dnia (Tereniu, a Tobie nieustająco zachwycających wrażeń ).
    Agnieszka111 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Krysiu hasło juz jest : Nasze historie

Krysiu ja na Jasna Górę chodzę bo czasami czuję taką potrzebę i staram się nie patrzeć na politykę, choć owszem bardzo mnie denerwuje. A przyjęcie? Najlepsze na jakim byłam jeśli chodzi o komunie

A teraz porcja porad, które pewnie wszystkie znamy ale od czasu do czasu warto miec takie zebrane do kupy:

11 skutecznych sposobów na płaski brzuch
    1. Co rano kilka głebokich wdechów przy otwartym oknie, woda z cytryna kurkuma lub octem jabłkowym na czczo
    2. Jeżeli chcesz mieć płaski brzuch I chcesz lepiej się czuć, unikaj wszystkich
    produktów, które w swoim składzie mają konserwanty i polepszacze
    smaku
    3.Unikaj produktów z cukrem i sztucznymi słodzikami
    4. Codziennie jedz zdrowe tłuszcze. Są to tłuszcze omega 3 i omega 6 - tak zwane dobre tłuszcze. I dowiedziono, że jedzenie tych tłuszczy pomaga pozbyć się tłuszczu
    5. Pij tylko wodę, może być z octem, sokiem z cytryny, ziołami, a od czasu do czasu zieloną lub czerwoną herbatę.
    6. Odstaw nabiał
    7. Na sniadanie spożywaj jajka zamiast chleba - to już stosuję
    8. Jedz wiecej zielonych warzyw
    9. Odstaw białe pieczywo
    10. Odstaw alkohol
    11. Wyklucz z diety pikantne potrawy i przyprawy

Jak chcecie o czymś więcej, np dlaczego tak to wstawię, na razie tylko hasła , bo przeciez o dietach wiemy wszystko
    Agnieszka111 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Agnieszka111 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

No i znowu wpadka. Napisałam sporo ale w telefonie i zapomniałam, że nie można tu wstawiać emotek i po pierwszym "Dzień dobry" z usmieszkiem wszystko poszło. ...
    Masz rację Maniusiu - o dietach wiemy wszystko Tylko dlaczego nam z nimi nie wychodzi?
    Krysiu no mniej nas tutaj, co widać gołym okiem. Różne są tego przyczyny, różne są tego powody, każda z nas ma jakies swoje poglądy na ten temat i czuje sympatie czy antypatie do forum. ... W moim przypadku chodzi o to, że zawsze niejednokrotnie pisałam, że nie lubię udzielać się w dwóch miejscach i goniłam was do forum ale zdecydowanie życie przyniosło się w to drugie miejsce i dlatego mnie tu mniej. Jak już niejednokrotnie pisałam mam wrażenie pisząc w dwóch miejscach o rozdwojeniu jaźni
    Ale to tylko moja opinia
    I na razie nie mam zamiaru definitywnie zostawiać forum bo tu się poznałyśmy, to miałyśmy nasze najlepsze lata a teraz trochę sprawy przybrały inny obrót.
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry

images (17).jpg

Maniusiu, moim zdaniem na czas uroczystości, Bazylika powinna być zamknięta dla zwiedzających. No naprawdę ludzie jakoś by sobie przez tą godzinę poradzili i przyszli później. Ile razy byłam w takiej sytuacji np. we Włoszech. Tam się nikt nie patyczkuje, tylko zamyka drzwi dla zwiedzających i już. Można co najwyżej zostać na mszy.
    Wrzucę sobie twoją listę i będę odhaczała czego już nie robię. Niby wszystko wiadomo, ale ja lubię mieć plan, bo wtedy jest mi łatwiej.

Krysiu, dopóki u was tez pewnie zaczyna się papierologia..., ja zaczynam widywać wyłącznie dokumenty, dzieci coraz rzadziej Sama już prawie powystawiałam oceny, więc branżówka ma już lekcje w nosie i chodzą w kratkę

Sabinko, wczoraj napisałyśmy już cztery. Nie traćmy nadziei, że z każdym dniem będzie lepiej

Fajnego dnia wam życzę, u nas niestety znów leje
    maniusia72 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów