Krysiu a Ty nie masz Internetu w telefonie? Korzystasz tylko z wi-fi?
Wersja do druku
Krysiu a Ty nie masz Internetu w telefonie? Korzystasz tylko z wi-fi?
Załącznik 44864
Marti, dziś dla Ciebie moc życzeń:) Samych najlepszych :)
witam w piękną sloneczną sobotę, dziś będzie piękny dzień
serdeczne życzenia Marti :)
Mam strasznego lenia na otwarcie laptopa i strasznego lenia na uczenie się angielskiego.
No bo pobyt zagraniczny wcale nie był lepszy w zakresie mojego porozumiewania się po angielsku niz ten w 2016 kiedy byłam w USA i miałam za soba 7 m-cy kontaktu z angielskim.
W chwili kiedy chciałam cos powiedzieć , zaniemówiałam.I to ja której na lekcjach ludzie mówili , że zrobiła ogromne postępy, lektorki trzech kursów na których naprawdę pilnie i z zapałem pracowałam były dumne(każda z siebie), ze taka ich uczennica jest dobra w chwili kiedy trzeba było zadać pytanie i co gorsze zrozumieć odpowiedź miała w głowie rozsypany kalejdoskop.
Zapominałam wszystkiego, słówek , konstrukcji zdań no klęska na całej linii.
W dodatku WiFi było fanaberyjne, nie w każdym miejscu hotelu działało w dodatku tak opieszale wolno chodziło, ze co chwila wyskakiwały mi komunikaty nie można ustalić adresu strony.
Ja nie mam abonamentu tylko mix (to jest umowa na doładowania w aparacie na kartę). Może czegoś nie włączyłam odpowiednim kodem, bo telefon sms-y , mmsy działały ale transfer danych komórkowych nie działał.
W zeszłym roku poza unią nie działało mi nic, wiec z tego telefonu byłam bardzo szczęśliwa bo bardzo potrzebny był do kontaktu z opiekująca się kotami koleżanką i siostrą w przededniu operacji szwagra.
Akurat jak wyjechałam gazownia postanowiła wymienić mój licznik gazowy.Koleżanka była na na tyle kumata, że zadzwoniła i w moim imieniu umówiła się na "bycie w domu" . No ale przyszedł facet i nie mógł się dostać pod zabudowę i potrzebny był śrubokręt. Koleżanka wydzwaniała do mnie, do mojej siostry, a jak to na urlopie chodziłam bez telefonu po plaży i zbierałam muszelki itp.
W końcu demontaż się udał, nie mam jednej półki w szafie i byłam w ustnym kontakcie.
Za to Whats App działał dobrze i bez zakłóceń.
Drugi leń , a raczej niechęć skojarzeniowa zrobił mi się na forum.
Przywykłam do komunikatora bo jest pod ręką, łatwo zobrazować wypowiedź zdjęciem czy filmikiem. Jak mam chwilę czasu przeważnie w tramwaju w przelocie między działką, kursami, zajęciami sportowymi.
Jest mi łatwiej sięgnąć po apkę.
Forum i klawiatura dają możliwośc pełniejszej wypowiedzi, ale też brak skutecznych metod pisania w gronie osób które znasz i chcesz włączyć w swoje zycie.
Mimo wersji tylko dla zalogowanych są rzesze podczytujących incognito i to nie zawsze życzliwych, koleżanka mająca cudownego psa niedawno została bezlitośnie i po chamsku zaatakowana przez nieznanego jej wielbiciela rasy, który zarzucił jej, ze jest za stara na szczeniaka.
W skrócie to wydźwięk miało taki no stara babo szczeniaka ci się zachciało.Coraz więcej z osób z którymi piszę i znam dostaje blokady, wypalenia bądź przez nieporozumienia osobnicze opuszcza forum.
Powiem prawdę sama zapragnęłąm odpoczynku od angielskiego i od forum.
Rzucam luźną propozycję , żeby zamknąć wakacyjnie podwoje wątku na czerwiec, lipiec, sierpień.?????
Tereniu, przyznaję, że ja chyba trochę też, dlatego jestem za.
To prawda, że nasze życie przrnioslo sie na apkę, ale ja tu będę:) i jeśli ktoś bedzie miał ochotę wpaść na forumową kawkę, to ona będzie:) może nie codziennie( choć będę sie starała), a może jeszcze ktoś tez ją zaparzy :) i mam nadzieję że co jakiś czas wpadniecie i wy :) liczę też na naszych stałych gosci :)
Aga jakby co to Cię zastąpię :)
Dzień dobry :)
Załącznik 44865
Dziś kawka niedzielna :)muszę zbierać siły na ciężki, ostatni tydzień szkoły ( tego trzydniowego, a właściwie dwu, już nie liczę), więc będzie lajtowo- książka, i huśtawka ogrodowa :D. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to czytam teraz fajną książkę- Pozytywka, polecam.
Ten nadchodzący tydzień ma być upalny, więc znów w ogródku się nie popracuje :( po całym dniu w pracy, na wieczorne pielenie już brakuje chęci. A potrzeba jest :)
Udanej niedzieli dla wszystkich :)
Dzien dobry!
Tereniu, mimo pewnego rodzaju wypalenia i ostatnimi czasy zwiekszonej konwersacji na apce...nie popieram twojej propozycji zawieszenia na jakis czas naszego watku. Obawiam sie bowiem, ze to mogloby doprowadzic do jego calkowitego wygaszenia...:arf:
Dziekuje wam Agnieszko i Maniusiu, ze postanowilyscie dalej tu wytrwac i pisywac.:money:
Ja rowniez obiecuje dotrzymywac wam towarzystwa w miare moich sil i mozliwosci...:)
Agnieszko twoje dzisiejsze kawkowe ogrodowe klimaty podobne sa do moich, tych ulubionych, co oznacza ogrod sielski, troche rowniez w stylu romantycznym.
Wczoraj popoludniu bylam po raz pierwszy na swiecie roz w naszym frankfurckim Palmengarten. Cos wspanialego!:D
Wrzuce zaraz na fb, bo tutaj nie potrafie, kilka fotek, by wam pokazac jak to cudnie wygladalo...
https://www.volksfeste-in-deutschlan...1446374834.jpg
https://bilder.bild.de/fotos-skalier...h,c=0.bild.jpg
http://www.museumsuferfest.de/2017/w...Feuerwerk2.jpg
hej kochane
podzielam Twoje obawy Kasiu
dlategotez mi się tak smutno wczoraj zrobiło
tak, dziś też będzie dobry dzień :)