Strona 2823 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1823 2323 2723 2773 2813 2821 2822 2823 2824 2825 2833 2873 2923 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 28,221 do 28,230 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzien dobry!

Temat diet przemilcze. Jestem nimi zmeczona...Chcialabym zyc bez diety. Ale byc z tym zadowolona... A jednak nie jestem...
    Miotam sie miedzy- ach, wszystko mi jedno! i ...kurcze! musze cos ze soba zrobic!

Na dzien dzisiejszy znowu przygniataja mnie banaly. Ach chocby i to, ze pralka mi zastrajkowala -a mam brudnych kilka rzeczy, ktore chcialam zabrac do Polski...

A jaka pogode zapowiadaja u was na nastepny weekend?

Dobrego poniedzialku dla wszystkich!

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

będzie....ciepło...jak codziennie

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Hej
    Kasiu , mnie też już diety męczą dlatego teraz mam dietę która nie męczy, jest to normalne nie udziwnione jedzenie , które smakuje wszystkim i do tego można wymieniać jak ci coś nie pasuje, bo jest kilka propozycji. Na razie nie zachwalam za bardzo bo jakiegoś schudnięcia sporego nie mam, ale niech będzie wolno ale na zawsze.
    Programu nie widziałam, bo chyba nie mam TVN Style albo nie umiałam znaleźć.
    W nocy obudził na straszny hałas, kwiczące dziki, hałas okropny, podbiegliśmy do okna i zobaczyliśmy lochę z warchlakami galopującą nasza ulicą, oczywiście dodatkowo Luśka zaczęła ujadać. No i po spaniu
    A rano byłam u klienta i pokazał mi dziury w oknach, bo został ostrzelany z wiatrówki
    no cuda...
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Ło Matko, jakie nocne atrakcje mieliście Maniusiu

Mieszka w
    Częstochowa

dzisiejsze jedzonko
    Kasza jaglana z bakaliami
    Kasza 78 g (6 łyżek), Rodzynki 30 g (2 łyżki), Orzechy 12 g, Nasiona słonecznika, dyni, chia, sezam lub siemię lniane 10 g (2 łyżeczki) ,

Kaszę jaglana ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu
    Dodaj posiekane orzechy, rodzynki oraz pestki słonecznika i wymieszaj - kalorii 476

Kuskus z pieczarkami

Kasza 78 g (6 łyżek), Pieczarki 200 g (10 szt.), Olej 10 g (2 łyżeczki), Przyprawy 4 g (2 szczypty) ,

Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut do napęcznienia, a następnie przemieszaj widelcem
    Na patelni rozgrzej olej i wrzuć drobno pokrojone pieczarki. Podsmażaj ok. 10 minut
    Do pieczarek dodaj kuskus, przypraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj - kalorii 384

Makaron z cukinią i pieczarkami

Makaron pełnoziarnisty 120 g (1,7 szklanki), Cukinia 120 g (½ szt.), Pieczarki 140 g (7 szt.), Papryka 120 g (½ szt.), Czosnek 15 g (2,1 ząbka), Oliwa z oliwek 20 g (2 łyżki), Przyprawy 2 g (1 szczypta) ,

Makaron ugotuj al dente
    Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni, Następnie dodaj czosnek i pokrojoną w paseczki paprykę
    Gdy papryka zmięknie dodaj pieczarki i cukinię. Dodaj 1/2 szklanki wody i duś warzywa do jej odparowania
    Przypraw rozmarynem, ziołami prowansalskimi, pieprzem i chili
    Dodaj makaron, wymieszaj i podsmaż jeszcze 2-3 minuty
    kalorii 685

Indyjska surówka z ogórków z pieczywem
    Ogórek zielony 170 g (1 szt.), Cebula 55 g (½ szt.), Pieczywo pełnoziarniste 105 g (3 kromki), Czosnek 7 g (1 ząbek), Olej 10 g (2 łyżeczki), Przyprawy 2 g (1 szczypta) ,

Ogórki obierz i pokrój w plasterki
    Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę i czosnek
    Zarumienioną cebulę i czosnek wymieszaj z ogórkami
    Sałatkę dopraw imbirem, curry oraz pieprzem i solą
    Podawaj z pieczywem
    kalorii 384

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Agnieszko, dzięki za to małe streszczenie . W zasadzie potwierdziłaś to, co niestety wiem o słodyczach. Nie jesz – chudniesz. Udało mi się kiedyś zrobić sobie całkowitą przerwę od słodkości przez pół roku. Rzeczywiście schudłam, ale oczekiwania miałam większe. Czytałam, że według jakiś tam badań wystarczy chyba nawet tylko miesiąc przerwy, żeby już nie ciągnęło. Taaa …

Maniusiu, przygody z dzikami nie zazdroszczę. Nigdy nie spotkałam ich na swojej drodze, ale wiem, że jest się czego obawiać. Naprawdę smaczne masz te przepisy. Oby to było Twoje to.

Kasiu, pogoda jak już pewnie wiesz, ma być upalna, więc zupełnie się nie przejmuj rzeczami. Ale i tak mam nadzieję, że nie musicie szukać nowej pralki?

Sonko, to prawda, że zazwyczaj najbardziej trwałe są przyjaźnie nawiązane w dzieciństwie i młodości. Ale my staramy się i mamy nadzieję, że te później powstałe też mogą rację bytu .

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Tereniu, jak dobrze, że już nie musisz i nie potrzebujesz już zabiegać o takich ludzi, jak te koleżanki z przeszłości. Szczęśliwie rozdział zamknięty. Jak dobrze, że nauczyłaś się dokonywać wyborów.

Ciekawa jestem, czy znajdziecie tu jakieś kawałki siebie? Ja znalazłam.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Sonka57
    Sonka57 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zachód Polski

Masz rację krysiupysiu .

Przed dietą 107,4-98,8
    Na Dukanie /dwie próby/98,8-86,0
    IV faza 86- 72,5

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

A gdzie kawusia? Nie ma jeszcze ? A to bardzo prosze!

Pralka, jak na nia malz popatrzyl bardzo groznie, cos tam otworzyl i cos zamknal...to przestraszyla sie i ruszyla z kopyta! Ale i tak nie mam co na siebie wlozyc bo u mnie tak to wyglada...

Mieszka w
    Częstochowa

Hej
    Kasiu dzięki za piękną kawkę, no u mnie tez forma na lato bliższa Puchatkowi
    Dziś pięknie świeci słoneczko i jest piękny dzień
    Po raz pierwszy mam na diecie niedobre jedzenie, nawet zaznaczyłam żeby więcej nie proponowano mi tej potrawy - twarożek z marchewką. i ten przykład pokazał mi jak ważne jest aby nam jedzenie smakowało, na diecie na której się musimy zmuszać do jedzenia daleko nie zajedziemy, mam nadzieję że pozostałe potrawy będą lepsze, no ale zupa krem z kalafiora to zawsze jest smaczna,a druga potrawa do pracy to wczorajszy ryż z pieczarkami i papryką

Uprawnienia umieszczania postów