Ja mam z miętą tak, że po niej właśnie boli mnie brzuch, wolę wypić rumianek, albo dziurawiec.
Witajcie!
Agnieszko, też już słyszałam o planach rządu dotyczących tej dwuletniej furtki. Koleżanka z pracy bardzo na nią liczy, dlatego temat jest często poruszany. Naprawdę myślisz, że też byś skorzystała? Bardzo ale to bardzo się cieszę, że sprawa nieporozumienia z dziewczynami wyjaśniła się. To tylko potwierdza, jak bardzo ważne jest otwieranie się na trudne tematy i rozmawianie o nich. Czyli na wakacje możesz już wybierać się z pełną optymizmu głową.
Maniusiu, mam nadzieję, że czujesz się już lepiej? Żadnego chorowania proszę, bo sobota przecież tuż tuż. Ja ziółka lubię w ogóle, więc najchętniej poradziłabym te wszystkie przez was wymienione. A jeżeli chodzi o wolne, to oczywiście, że powinnaś zadbać o siebie. Natomiast co do poglądów wiatrakowej koleżanki, to przyznam, że od razu miałabym ochotę uciekać od niej i to jak najdalej
.
Sabinko, mam nadzieję, że gościom bardzo zasmakowały wszystkie pyszności, które dzisiaj przygotowałaś![]()
Tak wracając jeszcze do tej listy dla pięćdziesięciolatków, to pomyślałam, że może to nie my powinnyśmy ją czytać. W większości mleko już się rozlało i w zasadzie pojawia się głównie świadomość tego, czego nie da się już zmienić czy zrobić inaczej. A to może być trochę gorzkie. O ile sensowniejsze byłoby, gdyby trafiła ona przede wszystkim do tych, przed którymi świat stoi jeszcze otworem. Zapobiegać, zamiast żałować.
witajcie w piątek
59706626_437275717049953_7329075362249056618_n.jpg
zaraz lecę do pracy, jestem dziś tylko z Anią
mocy przybywaj !!!!
Z kolejnych mądrości - schudnąć jest bardzo prosto wystarczy mniej jeść , to taka kolejna złota myśl
I co my tu robimy![]()
Dzień dobry![]()
Dziękuję Maniusiu za smakowitą kawęTrzymam kciuki za udany, trudny dzień
Taaa, wystarczy mniej jeść...kluczowe jest tu słowo- wystarczy
Krysiu, tak skorzystałabym. W szkołach lepiej już nie będzie. Jeśli podniosą nam pensum do 24 godzin, to my w szkołach specjalnych po prostu wyzioniemy ducha. Tam, gdzie trzeba dzieci nosić ( niektóre ważące więcej niż my), przewijać, przekładać, tam gdzie oprócz innej jest ciężka, fizyczna praca, zwyczajnie nie damy rady pracować w ten sposób.
Jeśli chodzi o listę pięćdziesięciolatków, to masz rację. Powinny przeczytać ją nasze dzieci.
Tak, kamień spadł mi z serca. Dziewczyny same zaczęły mówić o sytuacji na radzie i były zdumione, że w ogóle mogłam pomyśleć, że mają mo coś za złe...i to jest super
wiecie, że w przyszłym tygodniu zapowiadają tropikalne do 37, 38 stopni upały? Moim zdaniem, to zdecydowana przesada
Udanego piątku![]()
Agnieszko super że wyjaśniła się sytuacja z rada, to faktycznie kamień z serca...
A co do dzieci... one wiedzą wszystko lepiej i nie sądzę żeby się przejmowały tą listą
Zabieram się do roboty, bo jest co robic
images (1).jpg
Dzień dobry
Zaraz wybywam na shopping- moi chłopcy potrzebują spodni, spodenek i T-shirtów, a ja potrzebuję kupić prezent dla mojego męża siostry, do których lecimy do Norwegii w przyszły tygodniu. Ma to być coś niezobowiązującego, najlepiej wesołego i wymyśliłam, że kupię im fajne koszulki i zrobimy na nich zdjęcie ich ukochanych psów. Myślę, że będą się cieszyć, bo te psy, to ich wielka miłość, a siostra męża jest weterynarką.
Sobie tym razem nic...no, chyba, że coś się przypadkiem trafi
Jutro, jak już wszystkie dotrzemy na miejsce, co nie jest takie oczywiste jakby się mogło wydawaći jak Marti nas nie pogubi na tych dworcach, arsenałach i innych kabatach, to będzie fajnie
A dziś miłej soboty wszystkim![]()
Fajny pomysł z tymi koszulkamiTaki prezent od serca
U mnie też dziś szopinng , pojechałam z córką, ale po prawdzie to nic w tych sklepach nie ma, kupiłam sukienkę bluzkę i sweterek a chciałam sandały i sukienkę dla Marty , śliczną zieloną w kolorze takim jak dla Marti. A Marta chciała bluzeczkę ale nic jej się nie podobało.
A zeszło 4 godziny !!!
No a jutro miłe spotkanie![]()
images (2).jpg
Kawka dla wszystkich na dobry dzień
Wy już w pociągach, ja jeszcze siedzę w piżamieMam chwilę czasu, to życzę nam miłego dziś dnia i wytrwałości dla Marti
![]()
7a656b862d6f7f457e9e807c33e0c9180131578a.jpg
Dzien dobry dziewczyny
Jestem jeszcze pod wrażeniem wczorajszego dniaTo takie doładowanie akumulatorków na kolejne dni.
Pociąg miał opóźnienie, do tego był to pociąg z czasów PRL. ale towarzystwo miałam fajne trzech panów wracających c delegacji gaduł, więc jakoś czas zleciał. Potem jechałam taksówką panem na oko ponad 100 latBałam się czy dożyje dojazdu do mojego domu ale się udało
No i tyle atrakcji w powrotnej drodze, dziś walcze z nadbagażem po pysznym jedzeniu i uśmiecham się do Marti o przepisy
![]()