Strona 2827 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1827 2327 2727 2777 2817 2825 2826 2827 2828 2829 2837 2877 2927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 28,261 do 28,270 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

smakują Maniusiu. W tej chwili hitem jest makaron z łososiem

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Czesc dziewuszki!
    Wreszcie dotarlam do domku i troche sie ogarnelam...nie za bardzo, ale tak by znowu zlapac pion dnia codziennego.
    Obiecuje odtad tez regularnie bywac na forum.

Nasze spotkanie w Warszawie bylo takie cudne. I bez wzgledu na wzgledy wierze w nasza grupe i ze wszystko bedzie znowu, tak jak tego pragniemy.

We Frankfurcie wczoraj bylo apogeum goraca, dzis juz troche mniej stopni i ciut wiaterku. Zaraz lece na ogrodek podlac i wsadzic otrzymane od mamusi sadzonki...

Maniusiu, Agnieszko tak trzymac! Kocham was dziewczynki...
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

images (2).jpg

Dzień dobry

Kasiu, my Ciebie też

Wczorajszy dzień dał wreszcie pożyć. Zupełnie tak jak na Twoim obrazku Kasiu było ok. 25 stopni i nareszcie mogłam wyjść do ogrodu popracować. Ostatnie upalne tygodnie sprawiły, że ogród był bardzo zaniedbany. Chwasty nic sobie nie robiły z tego, że słońce wypala inne rośliny- rosły jak szalone
    W przyszłym tygodniu wylatujemy do Norwegii, tam na pewno nie będzie nam gorąco

Udanego dnia dziewczyny

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Fajnie masz z ta Norwegia Agnieszko...miejsce urlopowania dokladnie na to upalne lato...

A ja od wczoraj znowu w robocie. I tak bedzie az do koncowki sierpnia.
    W pracy mamy tylko wentylatory na stolach, idzie sie do krzesla przykleic...

Bylam wczoraj na badaniu mammografi, alez mnie kobitka sponiewierala! Mam wrazenie, ze sprawialo jej to przyjemnosc!

Waga po powrocie po raz pierwszy mniejsza niz przed wyjazdem. Tp chyba przez te dietetyczne jedzonko u Marti!

Dobrego piateczku dziewczyny! Dzis tez pracuje niestety, odrabiam za srode...

I...pamietajcie...bedzie dobrze! To my sprawiamy naszym umyslem, ze szklanka jest do polowy pelna a nie do polowy pusta...Buziaki!
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

No, szwagierka napisał mi, że mają 20 stopni...nareszcie będę wiedziała, że żyję a mój zimnolubny Kuba nie może się już doczekać. Dziś biedny zdaje ostatni jak na razie egzamin z laboratoriów, który jest dla niego trudny, bo nie przepada za tymi zajęciami. W dodatku pisemny, więc jeszcze będzie czekał na wyniki.
    Pocieszałam go, że UW jest w czołówce najlepszych uczelni świata jeśli chodzi o fizykę ( wczoraj ogłoszono wyniki), więc nawet jeśli jest gdzieś tam w połowie lub przy końcu studenckiej stawki, to powinien się cieszyć, że studiuje taki prestiżowy kierunek, na takiej prestiżowej uczelni , ale chyba niewiele to dało, bo tylko z politowaniem pokiwał nade mną głową

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Aga zazdroszczę tej Norwegi tez bym sie pochłodzila teraz, plaża i baseny nie dla mnie rarytas
    Brawo brawo dla Kuby, świetnie mu idzie, a jak uczelnia ma taki poziom to nic dziwnego, że nie tak łatwo jak by się chciało. u mnie dziś znów zwyzka wagi nieiwelka ale i spadki nieiwelkie to wklurza, ale lodzik ponad rozpiske był to nic dziwnego.
    No i z powodu bolu nie cwiczę, w zasadzie mycie okien dwa dni z rzędu to był jedyny ruch, bo w niedziele wyjazd a od srody ból

Dziś takie dania:
    Aromatyczne biryani z soczewicą
    Soczewica 91 g (7 łyżek), Kasza 39 g (3 łyżki), Marchew 110 g (1 duża szt.), Por 50 g (0,5 szt.), Oliwa z oliwek 20 g (2 łyżki), Przyprawy 2 g (1 szczypta) ,

Soczewicę i kaszę oddzielnie ugotuj
    Na patelni podsmaż posiekany por i talarki marchewki, obficie dopraw, dorzuć soczewicę i kaszę
    Wymieszaj, chwilę podsmażaj, możesz ponownie doprawić i podawać (po podaniu można posypać posiekaną zieleniną, np. natką lub kolendrą)

Może się coś powtórzyć, bo nie pamiętam co wklejałam a przepisy sie powtarzaja , więc wybaczcie

Cukinia faszerowana kaszą kuskus
    Cukinia 240 g (1 szt.), Kasza 65 g (5 łyżek), Pomidor 130 g (1 średnia szt.), Oliwa z oliwek 10 g (1 łyżka), Przyprawy 4 g (2 szczypty) ,
    Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół, a następnie wydrąż miąższ ze środka
    Cukinię wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut
    Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut do napęcznienia, a następnie przemieszaj widelcem
    Miąższ z cukinii pokrój w drobną kostkę, wrzuć do rondelka i podlej niewielką ilością wody. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 3-4 minuty
    Pomidora obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do cukinii
    Przypraw pieprzem, oregano, dodaj oliwę i wymieszaj
    Do warzyw dodaj kuskus. Całość wymieszaj
    Podpieczone cukinie wyjmij z piekarnika, napełnij farszem i wstaw jeszcze na 5 minut do piekarnika

Ja jem wczorajszą kaszę z warzywami, bo nie chce mi sie codziennie gotowac, a można wymieniac posiłki
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 28-06-2019 o 14:26

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry

images (1).jpg

trochę dziś zacznę układać rzeczy na wyjazd, a jednocześnie sprzątam powoli dom. Każdego roku właśnie w wakacje robię największe w ciągu roku sprzątanie. Zajmuje mi to duo czasu, bo sprzątam każde pomieszczenie ze wszystkimi zakamarkami, szufladami i szafkami. Ale nie spieszę się, bo nareszcie mam na to czas. Zaczęłam od kotłowni, bo tam jest najwięcej półek do mycia.

Dzięki dziewczyny za wasze kciuki za Kubę, jak napisał, okaże się wkrótce, gdy dostanie wyniki.

Maniusiu, jeśli powtarzasz jakieś rzeczy, to nie szkodzi, u mnie waga cały czas stoi, ale też niespecjalnie robię coś żeby ruszyła

Fajnej soboty dziewczyny

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry Agniesiu! Dzien dobry dziewczynki!

Boziu...i tobie kobieto jeszcze sie chce w taki upal sprzatac? Podziwiam...ale nie zazdraszczam...

Moja Madzienka, podobnie jak twoj Kuba, wczoraj i przedwczoraj pisala egzaminy. Wyniki za dwa tygodnie... No nic...trzeba czekac!
    Dzieci szkolne u nas maja od wczoraj wakacje, tylko biedne studenciaki w wiekszosci dalej musza dziobac!

Maniusiu- wspoczuje wczorajszej krucjaty po lekarzach... Oby sie jak najszybciej polepszylo z tym twoim okiem...
    Co do przepisow, to przyznaje, ze wygladaja bardzo prosto i smakowicie. Problem z tym...ze mi sie za nic nie chce kroic, smazyc i tym podobne...
    Moim chlopakom robie kwasne zupy, a sama zjadam co znajde w lodowce. Przywiozlam sporo owocow z Polski i tym sie glownie zywie...

Dzisiaj po poludniu idziemy na grillowe urodzinki. Ciesze sie, bo znowu po przerwie zobacze wszystkich moich frankfurckich przjaciol...

Cos z czarnego humoru na dobry dzionek:

Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, u nas od trzech dni nie ma upałów, więc wykorzystuję. Jak znów przyjdą, to będę leżeć do góry brzuchem.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

images (3).jpg

Dzień dobry Dziś podobno ma być upał, więc przewiduję totalny relaks z książką.Może gdzieś tam w cieniu sobie przycupnę w ogródku z kawą. Mój biedny synek w taką pogodę będzie wracał pociągiem z Warszawy. Współczuję mu, bo niestety te pociągi w większości nie mają klimatyzacji. Zaraz po powrocie z Norwegii idzie do pracy, a w międzyczasie będzie przygotowywał się do dwóch egzaminów wrześniowych. Ta sesja była bardzo trudna- 8 egzaminów , z tego zdał już 5, na wyniki jednego jeszcze czeka, a dwa ma we wrześniu bo już nie dał rady. A niedługo rekrutacja na drugi kierunek...ciekawe co się będzie działo

Miłej, nieupalnej niedzieli

Uprawnienia umieszczania postów