Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry!
Dzieki Agnieszko za kawke i za to, ze jestes...:money:
Moja Madzia tez czeka na wyniki i jednoczesnie do 20 lipca dalej zalicza i zdaje egzamin. Nawet bidulka nie ma czasu swietowac w tym roku swoje urodzinki...i nie przyjedzie na weekend po 11 lipca do domu, a dopiero tydzien pozniej. :( No coz ...tak to jest jak sie wybiera takie a nie inne kierunki studiow...:arf:
U nas tez dzisiaj goraco, uff jak goraco... A w naszej parafii frankfurckiej festyn...ciekawe ile ludzi przyjdzie w taki upal.:aww:
Szkoda mi tych organizatorow...no ale co robic, termin planowany na pol roku wstecz, kto przewidzi jaka bedzie wtedy pogoda...
Wczoraj na ogrodku skaleczylam sie paskudnie, kolec rozy wszedl mi w staw wskazujacego palca, spuchlo tak, ze nie moge reki uzywac.
Na szczescie lewej...:beurk: Poczekam do jutra, jak nie przejdzie opuchlizna i bolesnosc to jutro wybiore sie do lekarza.
https://img3.dmty.pl//uploads/201906...ycqgsh_600.jpg
To tak...zeby bylo cos o odchudzaniu....:mdr:
Coś nam wypadkowość w grupie wzrosła Kasiu :arf: współczuję, bo skaleczenie w taki sposób paskudnie boli. Rzeczywiście, wybrały nam sobie dzieciaki te kierunki...Najważniejsze, że pomalutku dają radę :)
Festyn w taki dzień, to rzeczywiście hardcore, ale co zrobić, gdy wszystko już przygotowane.
Witajcie!
Lubię czerwcowy czas nie tylko ze względu na to, że wszystko tak pięknie kwitnie, ale też z powodu nietoperzy, które na krótko do nas witają. Nawet okien w tym okresie nie muszę siatkować, tak pięknie wszystko wyjadają :).
Agnieszko, oj będzie się działo u Kuby :oh:. Też jestem bardzo ciekawa, jak to się wszystko potoczy. A jak Twoje bolaki? Dzisiaj planuję w końcu użyć przyprawy i będę próbowała dawać je wszystkiego, co tylko się da ;).
Kasiu, biedna Madzia :(. A jak teraz Twoja ręka? Co do buteleczki, to już pusta :D. Gdyby jej zawartość była trochę mniej smakowita, to może jeszcze by się coś utrzymało ;). Miałam też okazję wypróbować siateczkę. Okazała się zaskakująco pojemna.
Tereniu, długopis który mam spisuje się doskonale, więc mam nadzieję, że jednak posłuży mi troszkę dłużej. Ale o tym, że jest ścieralny też nie miałam pojęcia :D.
Skończyłam Ciotkę Zgryzotkę. Trafiła w odpowiedni dla mnie czas. I odnajduję w niej dawną Musierowicz. Teraz się tylko zastanawiam, czy powinnam wrócić do tych wcześniejszych, nie przeczytanych tytułów :confused:.
Dzień dobry
z każdą kropelką czuję sie lepiej, ale poprawa następuje powoli. Dobrze jednak że postępuje jednak
Kasiu trzymam kciuki za Madzię . Biedna jesteś z tym palcem, to musi boleć w takim miejscu !!
Aga za wyniki Kuby też
No i za wszystkich pozostałych studentów i uczniów niewymienionych
U Marty 5 osób ma poprawki we wrześniu, na tak małą grupkę to uważam że i tak sporo
U nas też gorąc takie małe piekiełko
1 załącznik(ów)
Załącznik 44979
No to rozpoczynamy nowy tydzień. W czasie urlopu przemykają one niepostrzeżenie.
Maniusiu :heart:
Krysiu, jak możesz cieszyć się z powodu nietoperzy :oh::shocked::neutral::surprised:Ja tak nie lubię/ się boję tych stworzeń( które przypominają mi latających ludzi), że aż mnie ciarki przechodzą na myśl, że któryś mógłby latać pod moim oknem. Kiedyś byliśmy w Kotlinie Kłodzkiej w bunkrach, których główną atrakcją były nietoperze i latały całymi chmarami między nami, i to był ten dzień, w którym ostatkiem sił nie zabiłam się własną ręką na własną głupotę, która kazała mi SAMEJ wejść do tych bunkrów. A wszystko przez to, że przewodnik powiedział, że to jest okres, w którym one śpią...ale tak sobie myślę, że nie przewidział, że wśród nich są i takie jak ja, które cierpią na bezsenność :D Kiedyś mojej mamie wleciał przez okno, udało jej się przykryć go miską, ale do rana przesiedziała na łóżku pod kołdrą i dopiero gdy wiedziała, że sąsiad już wstał, poszła po niego i ten wyrzucił go przez okno.
Krysiu, bolaki prawie minęły. Są jeszcze sińce i zadrapania, boli mnie nos i łuk brwiowy gdy dotykam, ale już nie tak, jak tydzień temu. No i sińce zmieniły kolor na zielonożółty :D
Kasiu, a jak Twój palec? Mam nadzieję, że lepiej :)
Dziś idę do kosmetyczki, więc relaksu ciąg dalszy :)
Miłego dnia i udanego całego tygodnia :)
1 załącznik(ów)
Dzien dobry
Załącznik 44980
Dziś ma być chłodniej i bardzo dobrze bo takie piekiełko jak wczoraj mi nie służy
Z okiem lepiej jeszcze lekko boli ale to takie pobolewanie raczej nie ból i trochę swedzi, antybiotyk mam na tydzien więc poprawa jeszcze będzie
Dziś mam w planie zrobić prześwietlenie zatok i żebów i umówić się do lekarzy na jak najszybszy termin. Nie wiem jak szybko sie uda ale będę próbować.
Marta wczoraj miała 38,7, berze teraflu i mam nadzieję że jej minie szybko, jutro by chciała jechac do Krakowa bo ma zajęcia z ceramiki ostatnie i część rzeczy przywiezie, zmienia mieszkanie i to musi do końca lipca opuscić, a skoro i tak na wakacje do domu zjezdzą to nie ma sensu tam płacić.
Ciekawe co dziś w pracy ???
No nic kończe kawkę i zmykam.
Miłego dnia
u mnie optymizm wraca wraz ze spadkiem bólu
Aga ja lubię nietoperze i uważam że są śliczne :)
Fajnie dziewczyny że powoli sie goimy :)
Maniusiu, biedna Marta :( w taką pogodę wysoka temperatura, to podwójna choroba. Współczuję :( cieszę się, że z okiem lepiej.
Moim zdaniem wasza szefowa postąpiła słusznie, więc myślę, że koleżanka po prostu się ogarnie.
Dzien dobry dzielne forumowe strazniczki!
Dzieki za podwojna kawusie...
To prawda, ze powoli nasze bolaki mijaja... moja reka juz lepiej. Smarowalam ja caly wczorajszy dzien i opuchlizna zeszla. Bol tez duzo slabszy...
Maniusiu- biedna ta twoja corcia. Goraczka w takie upaly! Zgroza. Szybkiego powrotu do zdrowka zycze!:money:
Nietoperzy nie znam z bliska i cale szczescie. Fakt, ze nie sa najsliczniejsze i troche sie dziwie naszej Krysiuni...:mdr:
Chociaz tak wlasciwie ... jak zabkow nie pokazuja...:p
https://static.fisie.pl/static/posts...df4b06_org.jpg
przepisy na dziś
Kanapki z pastą z soczewicy i papryki z jajkiem i koperkiem
Soczewica 39 g (3 łyżki), Papryka 60 g (¼ szt.), Pieczywo pełnoziarniste 105 g (3 kromki), Przyprawy 2 g (1 szczypta), Jaja kurze 60 g (1 szt.), Koperek świeży lub suszony 2 g (1 łyżeczka )
Ugotuj soczewicę
Paprykę zapiecz w piekarniku przez 15 minut (temp. 180 stopni)
Zmiksuj soczewicę, paprykę i przyprawy (chili i bazylia)
Posmaruj pieczywo pastą
Jajko ugotuj na twardo, obierz i pokrój. Ułóż na kanapce i posyp posiekanym koperkiem
Zapiekane pomidory z białym serem
Pomidor 260 g (2 średnie szt.)
Ser twarogowy chudy 30 g (1 plaster)
Pieczywo pełnoziarniste 70 g (2 kromki)
Oliwki 24 g (8 szt.)
Oliwa z oliwek 10 g (1 łyżka)
Nasiona słonecznika, dyni, chia, sezam lub siemię lniane
Pomidory przekrój na 2/3 ich wysokości (odetnij "kapelusz") i częściowo wydrąż
Twaróg wymieszaj z wydrążonymi fragmentami pomidora, posiekanymi oliwkami, oliwą i przyprawami
Mas wypełnij pomidory i opcjonalnie przykryj kapeluszami
Zapiekaj 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C i podawaj z pieczywem lub grzankami