Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry
Ja obejrzałam sobie odcinek Chylki i zabieram się do dalszej pracy. Moje dziecię niestety w ten weekend pracuje na meczu więc nie mam pomocy.
Miało być pieknie z nową ławą no ale niestety musimy czekać na wymianę , no tak bywa...
13tego w piątek :) jak nic :)
Krysiu lubię dekorować, ale na posprzątanym to nie ma wyjścia, sprzątać nie lubię ale lubię jak jest czysto, no cóż zrobić...
Aga fajne przezwisko no i faktycznie ta wiosienniara nie brzmi dobrze.
My tez sami w święta, za czasów babć to były takie duże wigilie, ale jakiś fajnych wspomnień z nimi nie mam, no bo żeby fajnie było musi być fajna rodzina.
Ja uwielbiam dekorować dom i na zewnątrz i cieszę się, bo z reguły sama to robię, co akurat w tym wypadku bardzo mi pasuje :D
Szkoda tylko że śniegu nie ma, ze śniegiem jest zdecydowanie ładniej
ale po raz pierwszy zakwitła mi po raz kolejny gwiazda betlejemska z zeszłego roku i grudnik też :)
Dzień dobry:)
Maniusiu widocznie dobra aura zapanowała w twoim domu skoro po raz pierwszy zakwitły ci do tej pory nie kwitnące kwiaty. Ty się zmieniasz i otoczenie twoje również to odczuwa:)
Agnieszko no tak zupełnie na gotowe to tam nie polecimy bo coś pewnie trzeba będzie tutaj przygotować i zabrać a i tam myślę pomóc. Mamy tylko bagaż podręczny Więc wiele nie zabierzemy a prezenty nie mogą być za duże :)
Anglicy nie świętują w wigilię, zaczynają dopiero w pierwszy dzień świąt ale córka J. hołduje tradycji i stara się, żeby święta były po polsku. Niedaleko mają duży sklep polski więc może kupić naprawdę mnóstwo polskich produktów. A najlepsze jest to, że dziewczynki nic nie wiedzą, że my przylatujemy i pewnie będą bardzo zaskoczone (oby miło) gdy ich tata przywiezie nas w niedzielę z lotniska
No to jeśli podręczny, to rzeczywiście za wiele nie zabierzecie :( a przecież jakiś ciuch też trzeba wziąć
Sabinko szykują Ci się fajne święta, a może ciuchów nie brać tylko na miejscu zakupić :)
Maniusiu ciuchów mam od groma i nowych nie mam zamiaru kupować bo myślę, że kiedyś schudnę i będę miała ich jeszcze więcej bo część leży bo się skurczyła:)
Ciuchy kupować tam jest jednak zdecydowanie drożej no chyba, że w najtańszej sieciówce:) Poza tym są święta i w sklepach tłumy.
Zresztą nie jedziemy tam na zakupy tylko spędzić rodzinnie ten czas :)
A bagaż podręczny nie jest znowu taki mały i dodatkowo można wziąć jeszcze drugą niedużą torbę. Tylko są ograniczenia i pewnych rzeczy po prostu nie można mieć w bagażu podręcznym.
Witajcie!
Agnieszko, czy już użalałam się dzisiaj nad Kubą? :oh: Ale masz rację, nie ma to jak właściwa organizacja pracy :mdr:
Też pamiętam święta w dużym rodzinnym gronie, kiedy wszyscy zjeżdżali do rodziców. Bardzo to lubiłam! Fajnie, że planujesz odnowić u siebie taki zwyczaj :).
Zimniara? ;)
Maniusiu, nie da się ukryć, że tez lubię, jak jest posprzątane :D. Nie ma więc zmiłuj się, tylko trzeba działać.
Lubię święta w śniegu, ale teraz już tylko w święta. Doświadczenia zeszłego roku spowodowały, że niestety pojawia się niepokój przy najmniejszych nawet opadach :(.
Sabinko, bardzo podobne jest to Twoje myślenie o ciuchach do mojego :D. Też nieustająco liczę na to, że się do nich odpowiednio przypasuję :mdr:.
Tak a propos dzisiejszego dnia, przeznaczonego w dużej mierze na porządki. Zawsze to podjerzewałam :)
https://www.ofeminin.pl/fitness-i-zd...iennie/k3zh1er
Sabinko, bo może masz wykupioną którąś ze specjalnych opcji, dlatego masz podręczny w większym rozmiarze + dodatkowy. Mój Kuba jak lata wizzerem, to podręczny bagaż może mieć tylko jeden, i wymiary są 40x30x20 cm. Malutki jest bardzo :( Czasem wykupujemy mu priority i wtedy może wziąć dodatkowy, trochę większy.
Krysiu, pogoniłam synka dziś do roboty, pogoniłam :D ale uwijał się dzielnie :D
Jeśli sprzątanie tak szkodzi kobietom, to muszę się nad sobą zastanowić :D