69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Agnieszko ja zawsze biorę priorytet i wtedy mogę mieć jeden większy bagaż i jeden mniejszy bo ten bezpłatny to jest rzeczywiście maciupeńki. Ja latam Ryanairem.
-
Sabinko to co pisalam o ciuchach to był zart
-
images (1).jpg
Niedzielne dzień dobry 
Oglądałam przed chwilą prognozy pogody- na święta ma być pogoda wielkanocna
klimat zdecydowanie nam się zmienia na gorsze, a nasza władza cieszy się, że jako jedyny kraj w Europie nie podpisaliśmy paktu klimatycznego
przyznam szczerze, że nie rozumiem tego świata. Bardzo szybko zniknie nam on ( ten świat
) chyba, że ludzie w końcu się obudzą.
Sabinko, no tak, to wtedy nie masz tylko podręcznego, a tzw. bagaż kabinowy. On jest zdecydowanie bardziej pojemny
Możesz kupić, zrobić i zawieźć wiele rzeczy na święta
Fajnie, że rodzina J. zachowała tradycje Wigilii
A kiedy wylatujecie?
U mnie w domu już świątecznie 
W przyszłym tygodniu będzie normalne, sobotnie sprzątanie, a 23 i 24 gotowanie. Lubię święta 
Udanej niedzieli dziewczyny
-
Dzień dobry
Dzięki Aga za kawkę, ja dziś wstałam wczesnie jak zawsze ale wsiąkłam z dzierganiem alpaki dla Marty, przypadkeim trafilam na schemat i impulsem zaczelam dla nie robic do paczki, Ciekawe czy się ucieszy 
Ja tez bylam zszokowana decyzją rządu, wiedzialam że ma zapędy niszczycielskie ale że az na taką skalę, nieługo wyginiemy jak dinozaury i to chyba jest nieuniknione niestety.
U mnie do końca swiatecznie nie jest ale porządki grubsze już zrobione a takie po wierzchu to i tak na okragło sprzątac trzeba.
Obawiam się że pasztet nie dotrwa bo jest za dobry
-
Dzień dobry
Agnieszko wylatujemy w następną niedzielę i wracamy też w niedzielę czyli cały tydzień tam będziemy.
-
O, to i będzie czas na połażenie i zwiedzanie
super Sabinko
Maniusiu, na pewno córka będzie zadowolona
-
Witajcie!
Agnieszko, też oglądałam prognozę na swięta. No cóż, trzeba się powoli przestawiać na zmiany.
Maniusiu, też jeszcze nie jestem gotowa świątecznie. Niewątpliwie jednak zaintrygował mnie też przepyszny pasztet
. Ale pewnie sporo przy nim roboty? 
Sabinko super, że tak przed samymi świętami udało wam się zorganizować przelot. Bo podejrzewam, że różnie z tym może być.
Seniorów niestety znowu przegapiłam. Widzę za to jakąś chyba reklamę, gdzie robią łańcuchy z kolorowego papieru. Pamiętacie? Coroczne obowiązkowe wycinanie i złączanie kółeczek
. Niestety ngdy nie przepadałam za takimi pracami ręcznymi. Ale za to od zawsze podziwiałam za nie innych
.
-
A ja lubiłam robić gwiazdki z białych pasków.Tylko później nienawidziłam igłą dołączać nitki do zawieszania.
Wszystko co wiązało się z szyciem, gotowaniem, ozdabianiem domu mi nigdy nie pasowało.
Może ja tych estrogenów za mało i w mózgu miałam.
Żadne takie zajęcia " gniazdownika" no bo kobieta wije to gniazdko, wykłada puchem, pilnuje ogniska domowego, stawia na stole kwiatki( nasza Kasia obowiązkowo).
A ja co wycyklinować parkiet umiałam, zalicować korki, wytapetować, umalować, posprzątać.
No żeby było czysto, pusto użytkowo, wygodnie i optymalnie.
Ale żadne wianki, ozdóbki, ciasteczka , figurki i durnostójki.Nawet jak kotów nie miałam.
Ot taki ze mnie jakowyś gender.
A za świętami generalnie nie przepadam.
Obecnie, bo w dzieciństwie lubiłam.
U siostry nie ma gdzie spać.Po śmierci Kazika przypada mi polówka we wspólnym pokoju z siostrą i z Jasiem.
Choinki nie chce mi się ubierać.
Zresztą nie mam jej gdzie ukryć przed kotami.
Gwiazda betlejemska i jemioła są trujące dla kotów.
Ten dodatkowy 6 stycznia wydłuża ilość świąt w jednym czasie do granic absurdu.
Nie .To po angielsku było pod publiczkę.
Nie lubię świąt.Zdecydowanie.
-
depositphotos_114720230-stock-photo-coffee-with-happy-monday-in.jpg
Dzień dobry w piękny poranek, wcale nie czuc że grudniowy
zostały mi cztery nogi od alpaki i się boję że nie zdążę, bo jeszcze podatki i postanowienie że zaczynam regularnie ćwiczyć jak wcześniej, tak czuję że już mogę. Nie wiem czy te pigułki faktycznie działają, bo dziś sie przebudziłam o północy ale wstalam pełna energii iw wyspana, a może to emocje ?
w kazdym razie jest dobrze i bede z tego korzystac
Tereniu tez nie przepadam za świętami ale lubiędekorację i tą cała otoczkę. Lubiłabym święta gsybym miała fajna rodzinę z ktorą mogłabym je spędzać, ale mam jeden plus Marta przyjedzie 
Krysiu jak dla mnie to z pasztetem nie ma dużo pracy, kwestia w doprawieniu, ja najczęściej robię z mięsa z rosołu, wyciągam z zamrażarki jak mi sie uzbiera, a jak nie ma takiego to trzeba mięso udusić z przyprawami, potem je mielę dodaję namoczoną bułkę i też ją miele i usmazoną na złoto cebulkę którą też mielę , wbijam jajka i mieszam. Mój pasztet jest chudy, już dawno przestałam dodawać podgardle i boczek , nie daje też watróbki bo Artur nie lubi.
Tradycyjnie uczył mnie dziadek, który był mistrzem kuchni tradycyjnej własnie ale tłustej.
Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 16-12-2019 o 06:16
-
Dzień dobry
Dzięki Maniusiu za kawkę
Ja właściwie lubię święta właśnie z tego powodu co Ty Maniusiu- przyjeżdżają i są nareszcie długo dzieciaki i mąż przez kilka dni jest w domu od rana do wieczora
A przy okazji jest okazja do przygotowania potraw, które robię raz w roku i obdarowania wszystkich prezentami
No i w domu jest tak pięknie 
Fajnie, że budzisz się wyspana po tym leku, tym bardziej, że to nie jest lek na receptę 
Teresko, Krysiu, my te kółkowe łańcuchy każdego roku robiliśmy z bratem w domu. Nienawidziłam tego, bo piękne były tylko te z malutkich precyzyjnych kółeczek ( takie kazali nam robić rodzice), a ja nie cierpię do dziś żadnych precyzyjnych robótek
Zdecydowanie wybieram robótki, w których mam dowolność i mogę robić je z rozmachem i fantazją
Udanego tygodnia
- u mnie dziś, co? rada ped. ze szkoleniem
ale ja się z niej zwolniłam
Uprawnienia umieszczania postów