Strona 2963 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1963 2463 2863 2913 2953 2961 2962 2963 2964 2965 2973 3013 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 29,621 do 29,630 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Agnieszko ja zawsze biorę priorytet i wtedy mogę mieć jeden większy bagaż i jeden mniejszy bo ten bezpłatny to jest rzeczywiście maciupeńki. Ja latam Ryanairem.
    Agnieszka111 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Sabinko to co pisalam o ciuchach to był zart

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (1).jpg

Niedzielne dzień dobry

Oglądałam przed chwilą prognozy pogody- na święta ma być pogoda wielkanocna klimat zdecydowanie nam się zmienia na gorsze, a nasza władza cieszy się, że jako jedyny kraj w Europie nie podpisaliśmy paktu klimatycznego przyznam szczerze, że nie rozumiem tego świata. Bardzo szybko zniknie nam on ( ten świat ) chyba, że ludzie w końcu się obudzą.

Sabinko, no tak, to wtedy nie masz tylko podręcznego, a tzw. bagaż kabinowy. On jest zdecydowanie bardziej pojemny Możesz kupić, zrobić i zawieźć wiele rzeczy na święta Fajnie, że rodzina J. zachowała tradycje Wigilii A kiedy wylatujecie?

U mnie w domu już świątecznie
    W przyszłym tygodniu będzie normalne, sobotnie sprzątanie, a 23 i 24 gotowanie. Lubię święta

Udanej niedzieli dziewczyny

Mieszka w
    Częstochowa

Dzień dobry
    Dzięki Aga za kawkę, ja dziś wstałam wczesnie jak zawsze ale wsiąkłam z dzierganiem alpaki dla Marty, przypadkeim trafilam na schemat i impulsem zaczelam dla nie robic do paczki, Ciekawe czy się ucieszy
    Ja tez bylam zszokowana decyzją rządu, wiedzialam że ma zapędy niszczycielskie ale że az na taką skalę, nieługo wyginiemy jak dinozaury i to chyba jest nieuniknione niestety.
    U mnie do końca swiatecznie nie jest ale porządki grubsze już zrobione a takie po wierzchu to i tak na okragło sprzątac trzeba.
    Obawiam się że pasztet nie dotrwa bo jest za dobry
    Agnieszka111 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Agnieszko wylatujemy w następną niedzielę i wracamy też w niedzielę czyli cały tydzień tam będziemy.
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

O, to i będzie czas na połażenie i zwiedzanie super Sabinko

Maniusiu, na pewno córka będzie zadowolona

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Agnieszko, też oglądałam prognozę na swięta. No cóż, trzeba się powoli przestawiać na zmiany.

Maniusiu, też jeszcze nie jestem gotowa świątecznie. Niewątpliwie jednak zaintrygował mnie też przepyszny pasztet . Ale pewnie sporo przy nim roboty?

Sabinko super, że tak przed samymi świętami udało wam się zorganizować przelot. Bo podejrzewam, że różnie z tym może być.

Seniorów niestety znowu przegapiłam. Widzę za to jakąś chyba reklamę, gdzie robią łańcuchy z kolorowego papieru. Pamiętacie? Coroczne obowiązkowe wycinanie i złączanie kółeczek . Niestety ngdy nie przepadałam za takimi pracami ręcznymi. Ale za to od zawsze podziwiałam za nie innych .
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

A ja lubiłam robić gwiazdki z białych pasków.Tylko później nienawidziłam igłą dołączać nitki do zawieszania.
    Wszystko co wiązało się z szyciem, gotowaniem, ozdabianiem domu mi nigdy nie pasowało.
    Może ja tych estrogenów za mało i w mózgu miałam.
    Żadne takie zajęcia " gniazdownika" no bo kobieta wije to gniazdko, wykłada puchem, pilnuje ogniska domowego, stawia na stole kwiatki( nasza Kasia obowiązkowo).
    A ja co wycyklinować parkiet umiałam, zalicować korki, wytapetować, umalować, posprzątać.
    No żeby było czysto, pusto użytkowo, wygodnie i optymalnie.
    Ale żadne wianki, ozdóbki, ciasteczka , figurki i durnostójki.Nawet jak kotów nie miałam.
    Ot taki ze mnie jakowyś gender.
    A za świętami generalnie nie przepadam.
    Obecnie, bo w dzieciństwie lubiłam.
    U siostry nie ma gdzie spać.Po śmierci Kazika przypada mi polówka we wspólnym pokoju z siostrą i z Jasiem.
    Choinki nie chce mi się ubierać.
    Zresztą nie mam jej gdzie ukryć przed kotami.
    Gwiazda betlejemska i jemioła są trujące dla kotów.
    Ten dodatkowy 6 stycznia wydłuża ilość świąt w jednym czasie do granic absurdu.
    Nie .To po angielsku było pod publiczkę.
    Nie lubię świąt.Zdecydowanie.
    Agnieszka111 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

depositphotos_114720230-stock-photo-coffee-with-happy-monday-in.jpg

Dzień dobry w piękny poranek, wcale nie czuc że grudniowy
    zostały mi cztery nogi od alpaki i się boję że nie zdążę, bo jeszcze podatki i postanowienie że zaczynam regularnie ćwiczyć jak wcześniej, tak czuję że już mogę. Nie wiem czy te pigułki faktycznie działają, bo dziś sie przebudziłam o północy ale wstalam pełna energii iw wyspana, a może to emocje ?
    w kazdym razie jest dobrze i bede z tego korzystac

Tereniu tez nie przepadam za świętami ale lubiędekorację i tą cała otoczkę. Lubiłabym święta gsybym miała fajna rodzinę z ktorą mogłabym je spędzać, ale mam jeden plus Marta przyjedzie

Krysiu jak dla mnie to z pasztetem nie ma dużo pracy, kwestia w doprawieniu, ja najczęściej robię z mięsa z rosołu, wyciągam z zamrażarki jak mi sie uzbiera, a jak nie ma takiego to trzeba mięso udusić z przyprawami, potem je mielę dodaję namoczoną bułkę i też ją miele i usmazoną na złoto cebulkę którą też mielę , wbijam jajka i mieszam. Mój pasztet jest chudy, już dawno przestałam dodawać podgardle i boczek , nie daje też watróbki bo Artur nie lubi.
    Tradycyjnie uczył mnie dziadek, który był mistrzem kuchni tradycyjnej własnie ale tłustej.
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 16-12-2019 o 06:16
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry Dzięki Maniusiu za kawkę
    Ja właściwie lubię święta właśnie z tego powodu co Ty Maniusiu- przyjeżdżają i są nareszcie długo dzieciaki i mąż przez kilka dni jest w domu od rana do wieczora A przy okazji jest okazja do przygotowania potraw, które robię raz w roku i obdarowania wszystkich prezentami No i w domu jest tak pięknie
    Fajnie, że budzisz się wyspana po tym leku, tym bardziej, że to nie jest lek na receptę

Teresko, Krysiu, my te kółkowe łańcuchy każdego roku robiliśmy z bratem w domu. Nienawidziłam tego, bo piękne były tylko te z malutkich precyzyjnych kółeczek ( takie kazali nam robić rodzice), a ja nie cierpię do dziś żadnych precyzyjnych robótek Zdecydowanie wybieram robótki, w których mam dowolność i mogę robić je z rozmachem i fantazją

Udanego tygodnia - u mnie dziś, co? rada ped. ze szkoleniem ale ja się z niej zwolniłam

Uprawnienia umieszczania postów