Strona 298 z 3048 PierwszyPierwszy ... 198 248 288 296 297 298 299 300 308 348 398 798 1298 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,971 do 2,980 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

A moze by cos takiego?...
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Ewa, images.jpg

Mam nadzieję, że u Krysi, to nic poważnego

A to dla Ciebie Krysiu

images (1).jpg
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Witam moje dobre duszyczki

Wczoraj nadrobiłam czytanie-teraz będzie pisanie

Na początek chcę Wam bardzo podziękować za niespodziankę -za pocztówkęW piątek zadzwonił do mnie syn i zawiadomił,że...przyszły pozdrowienia z....sabatu w DąbkachBardzo mi miło się zrobiło,że pamiętałyście o mnie.moja kartka tak jak u Ewy wisi sobie przy komputerze na korkowej tablicy,a obok niej aniołek ,który podarowała mi Ewa na urodziny

DSC04096.JPG
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Koniec urlopu ...czas wrócić do rzeczywistości

Wszystko co dobre szybko się kończy.Odpoczęłam na pewno psychicznie...fizycznie już mniej,ale wiedziałam,że tak będzieZawsze odpoczywamy z mężem aktywnie-lubimy takie łazikowanie,lubimy zwiedzać i spacerować.Tym razem nie było chodzenia od rano do wieczora,bo ta piekielnie gorącą pogoda dała nam popalić.Temperatura była w granicach 35-38 stopni w cieniu,a w sobotę 38 stopni bylo jeszcze po 17tej.Nie zobaczyliśmy więc wszystkiego co zaplanowaliśmy.Ze zwiedzania wracaliśmy ok.16tej,zjadaliśmy obiad i szliśmy na 2 godzinki do pokoju odpocząć...zdrzemnąć się.Ok.18tej szliśmy do parku zdrojowego na spacer i a ja dodatkowo na wodę do pijalni.Fajnie też było,bo z parkiem graniczyło wzgórze porośnięte pięknym lasem,dużo z drzew tam rosnących to pomniki przyrody.W tym lesie ułożono bardzo dużo ścieżek spacerowych-przyjemnie tak było wędrować góra-dół w cieniu.Zwiedziliśmy Zamek Książ,pałacyk w Jedlinie Zdroju,sztolnie wykute w skałach pod koniec wojny-w Osówce,Rzeczce i Włodarzu,zwiedziliśmy Starą Kopalnię w Wałbrzychu-wyjątkowy kompleks pokazujący historię górnictwa.Na jej terenie są też galerie-była wystawa akwareli miejscówkowego artysty i niesamowita wystawa prac Kazimierza Kalkowskiego-prac wykonanych z porcelitu.Poza tym wszerz i wzdłuż przeszliśmy Szczawno Zdrój ,gdzie mieszkaliśmy.Jest tu spokój...to taka bardziej "dziura"Jest tu bardzo dużo sanatoriów i szpitali sanatoryjnych.Ja korzystałam tylko z wody w pijalni-wypijałam codziennie 4 kubeczki-po jednym z każdego źródła

A teraz co do diety....to jej nie było i już.Raz na rok czy nawet rzadziej należy mi się taki odpoczynek od myślenia o kaloriach.Jadłam parę razy lody,zjadłam 3 gofry,był też ogromny deser lodowy,było 2 razy piwo z sokiem,było wino,bułeczki na śniadanie i kolację,były obiady dwudaniowe.Bałam się wejść na wagę,bo była pewna,że jak nic 2 kg. poszło w górę....ale nie,tu niespodzianka,bo przytyłam tylko 0.5 kg.Chodzenia na pewno mi pomogło.Wzięłam krokomierz i przez tydzień przeszłam 65.9 km,spaliłam 6.942 kalorie i zrobiłam 148.915 kroków

Zamek Książ

DSC03519.JPG

Pijalnia

DSC03450.JPG

Ukwiecony deptak

DSC03698.JPG

Pałacyk w Jedlinie

DSC03862.JPG

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam was z rana bo zaraz wychodze z domu i potem nie wiem czy dam rade...

Moja kawke juz prawie wypilam a wam troszke do pochlipania zostawie...

Bo jesli i u was tak wyglada poranek bez kawy...to lepiej chociaz lyka zrobic!
    Natka55 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam serdecznie
    Ewuś, Krysiu, dajcie znać co u Was ?
    Natka55 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

ładne miejsca Jolu, też lubię tak odpoczywać, nie wyobrażam sobie leżenia na plaży przez cały urlop.
    Kasiu fajne zdjęcie, a mi się udało odzwyczaić od kawy i już mnie nie ciągnie, efekt uboczny diety WO
    pozdrawiam
    Jolinkaa and Natka55 like this.

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Dzięń dobry Zawziętaski
    Jolinko przy Twoim zwiedzaniu, to my leniwce byłyśmy, zwłaszcza ja , bo dziewczyny to jeszcze po plaży kilometry trzaskały.
    Przy takich temperaturach to był hardcor jak u Agi we Włoszech.
    Krysiu mignęło mi ,że wróciłaś lżejsza z Dąbek ,gratuluję serdecznie. Czyżbyś była w szpitalu?
    Maniusiu widzę ,że pożegnałaś bałwankowo , Tobie również gratuluję.
    Ja pracuję nad wskoczeniem do bałwankowa i pożegnaniem 9-ki. Na razie kiepsko to idzie, bo u mnie żeby były efekty muszę ograniczyć węgle lub dużo się ruszać.
    Kasiu jak wrócisz od lekarza daj znać.
    Ewuniu trzymam kciuki za Was, mam nadzieję ,że to już koniec Waszych problemów i Lucien wróci do domu.
    Jolinkaa, gamma56 and Agnieszka111 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Jestem juz Malgoniu! Wysiedzialam sie w poczekalni jak glupia, bo mialam termin na jutro a nie na dzisiaj. Ale jutro nie mialabym czym dojechac, bo malz autko na weekend wyjazdowy z corcia zabiera. Jada do Holandii a ja na gospodarstwie z psiuncia zostaje.
    Do lekarza musialam sie dostac by zwolnienie kolejny raz przedluzyc-mam nadzieje, ze ostatni i ze od wrzesnia zamienie status z chorobowego na szkolny!
    Musialam tez skierowanie na te naswietlania stopy wstecznie uzyskac, bo mi ortopeda sie swinil i grozilo mi, ze na kosztach zostane. Na szczescie dostalam i od razu dostarczylam. Dzis po poludniu wiec mam nadzieje bez bijacego serca z zabiegu skorzystac.
    Chcialabym maxymalnie wzmocnic sie i uzdrowic przed wrzesniem...

Martwi mnie tez troche milczenie Krysiaczka-czyzby rzeczywiscie hospitalizacja byla potrzebna?
    Napisalam do niej na whatsappa-moze da znak jakis...

A tymczasem przestroga dla tych, ktorzy kawy nie pija a tylko herbate...
    Jolinkaa, gamma56, Natka55 and 1 others like this.

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Kasiu to dobrze ,ze wszystko pozałatwiałaś.Mnie na stopę pomogły te masaże w jacuzzi, boli tylko jak dużo chodzę, więc mam nadzieję ,że w końcu przejdzie.
    Pisałam do Krysi sms-a , ale na razie nie odpisała.
    Trzeba czekać,może nie ma jak dać znać.

Uprawnienia umieszczania postów