69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Zakupy zrobione, godzina dla książki i wychodzę na kije
-
u mnie też po zakupach, kończe sprzatanie i siadam do podatkow
-
No ja się ogarnęłam dopiero teraz i usiadłam na kanapie z Szarlotkiem na podołku.
Dobrze Agnieszko, że wymieniłaś te objawy , dolegliwości bo ja na tym detoksie jestem drugi dzień ale mam połowę z tego co wymieniłaś.Jestem chyba fest zakwaszona i podtruta.Staram się dużo poć ( jak wiecie nie przychodzi mi to łatwo).Wczoraj zaczęły mnie boleć zęby( które mam wyrwane) ucho, oko , torbiel Bakera( to takie podkolanowe z tyłu wyoblenie- mam ją w lewym chorszym kolanie dużo większą i to kolano mi dokucza).Myślę, że to wypicie toniku , którego składnikami są woda kurkuma, świeży , starty imbir, cynamon jeszcze pogłębiło objawy bo ledwo łażę po domu, a że na jutro zaprosiłam na obiad koleżankę to muszę ogarnąć przestrzeń.Ale już mam odkurzone, podłogi umyte, kuwety i kocia fonntanna oraz moje sanitariaty wychlorowane i wypucowane.Koleżanka Anka( ta co mi kotków pilnuje i co z nią na kurs tableta chodziłam ) jest bardzo higieniczna i nie chcę jej czymś zbrzydzić.
W planie mamy obiad po kościele i angielski.
Zmartwiłaś mnie Sabinko .Mam nadzieję, że to przejściowe smutki i kłopoty.
Może w poniedziałek naprawią ci Samsunga i będziesz mogła nam opowiedzieć w czym rzecz.Na apce raczej cisza.Maniusia siedzi w podatkachm Agnieszka w kijkach i książkach, Kasia wraca do domu, ja na poniedziałek mam 2 angielskie i do Wiedźmina mnie ciągnie, Krysia coś upolowała dawno planowanego do obejrzenia na HBO.
No to ci kochana pokrótce streściłam apkę.
Czekamy na ciebie i tu i tam.Trzymam kciuki za rozsupłanie tego co się ci kochana zasupłało.
Wracaj do nas szybciorem.
-
Hej
Ooo widzisz Tereniu, nazwałaś "po imieniu" coś co mi dieta Dąbrowskiej między innymi uleczyła, a mianowicie tego Bekera(?), co mi się podczas pierwszej bytności boleśnie rozlał i do tych pór nie narósł z powrotem. No i z usług lekarza proktologa również od tamtego czasu nie muszę korzystać. Gdybym zaś była konsekwentna, jak nie przymierzając Agnieszka, to i wagowo dieta była by oki, bo za każdym razem chudłam.
We Wieliczce jest cudo tężnia solankowa (kciuk w górę), ciekawość tylko, czy o tej porze roku czynna?
-
Dzień dobry w niedzielę
images (15).jpg
Sabinko, mam nadzieję, że kontynuujesz wo? W dalszym ciągu trzymam za Ciebie kciuki
We wtorek jadę na trzy dni do mamy. Nareszcie mam na to czas i już się cieszę na odwiedzenie starych kochanych kątów w ukochanym miejscu
Dobrej niedzieli dziewczyny
-
Dzień dobry
Sabinko, mam nadzieję że szybko Ci się nastrój poprawi i że telefon do Ciebie szybko wróci.
Agnieszko miłej podroży, mój ma tez tydzień urlopu ale ja niestety nie dam rady wziąć nawet dnia, bo teraz kumulacja sprawozdań i podatkow, no i oczywiście jest tego więcej niż rok temu, więc Bieszczady innym razem
Skończyliśmy 3 sezon Watahy i uważam że to najlepszy serial jaki widziałam
teraz męczę grę o tron i się zastanawiam skąd ten jej fenomen?
A widziałyście Irlandczyka, jesli nie to polecam
-
Maniusiu, wczoraj zaczęliśmy oglądać Watahę - 1. sezon i też bardzo nam się podoba
-
No tak wam chciałam zdać relację z mojego detoksu.
Muszę chyba Agnieszko "odszczekać" swój sceptycyzm w działanie lecznicze odtruwające postu.
Nie koniecznie musi on być na WO bo w stylu Bardadyna czy tego "detoxu" witalnego też występuje.
Łoz matko jak ja się w pi atek pod wieczór, całą sobotę i jeszcze dzisiaj umeczyłam.
Odezwało mi sie wszystko w okolicy zatok, zebów, uszu migdałów, oczy , głowy.
No bóle , nadwrażliwość na dźwięk, spływanie sorry "glutów", trzęsienie zimna.
Może dlatego tak koszmarnie wspominam ten pobyt w Margaretce bo tam to złe samopoczucie trzymało mnie jeszcze dłuzej.
Z pobytu w Czapielskim Młynie pamietam , że pierwsze 3 dni były koszmarem, a potem nastąpiła znana wam z Dabrowskiej euforia.
Ten czas , kuedy zaczynają się przy odchudzaniu wytwarzać endorfiny szczęścia dla mnie jest jak narkotyk.
J a chyba uzależniona jestem od odchudzania
No żeby nie to, że wiedziałam że to właśnie odtruwanie organizmu to bym się załamała.
Ale piłam wszystkie zielone herbaty, soki z cytryny, złote toniki(imbir, kurkuma,cynamon) robiłam płukanie zatok sola fizjologiczną no trwałam w cieple i nadziei poprawy. I dzisiaj jest znacznie lepiej.
Może Sabinka zdrowiej je na co dzień i nie była taka zapaprana jak ja.
Ja bym bardzo chciała zrobić dietę Dąbrowskiej tylko znając mój stosunek do tego typu pokarmu nie umiem, no brak mi odwagi na taką torturę. Już te 3 dni detoksu są dla mnie bardzo ciężkie.
Ale chyba najcięzsze za mną.
Agnieszko porozumiałyśmy się co do Krakowa na 1 luty? Dasz radę ułożyć swoje plany tak aby ten dzień był dla ciebie też możliwy?
Sabinko trzymam kciuki za ciebie i za rozwiązanie twojego problemu.
PS. Na wadze 72,5( spłynęło ze mnie 2,5 kg wody z toksynami, ale suwaczka nie zmieniam bo to trochę mało stabilny stan taki ostry start.
Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 12-01-2020 o 11:30
-
Dzień dobry
Nic mi nie jest, trwam w diecie a wczorajsze zniknięcie wytłumaczę na whatsappie.
Tereniu jestem bardzo zdziwiona że tyle objawów miałaś po dwóch czy trzech dniach. Muszę chyba kiedyś spróbować tego twojego detoksu skoro na Dąbrowskiej u mnie w zasadzie nic się nie dzieje. Zdrowiej od ciebie na pewno nie jadłam. Dobrze, że dzisiaj już lepiej.
Agnieszko fajnie na pewno pojechać w rodzinne strony, powspominać i na pewno oprócz wizyty u mamy spotkać się z jakimiś starymi znajomymi.
Maniusiu dzięki za polecenie telefonu jaki ma Marta. Cały czas mam nadzieję, że jednak uda im się naprawić mojego starego samsunga bo bardzo mi pasował i przyzwyczaiłam się do niego.
Dziewczyny gdzie oglądacie Watahę? Czy na HBO Go są wszystkie serie? Nie wiecie czy gdzieś można obejrzeć Belfra? Wiedżmina obejrzałam dwa odcinki i o dziwo podoba mi się chociaż generalnie nie lubię tego gatunku filmów.
-
Sabinko Wataha jest na hbo go, belfer na playerze.
Kurcze, odparzyłam sobie skorę pod piersiami, jak to boli a do tego się lekko paprze, miałam tak raz jakieś 20 lat temu i do tej pory zostały mi blizny a teraz powtorka
Uprawnienia umieszczania postów