Strona 2990 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1990 2490 2890 2940 2980 2988 2989 2990 2991 2992 3000 3040 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 29,891 do 29,900 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Jak sobie z tym radzicie dziewczyny? Jak nie jesc wtedy gdy wlasciwie nie jest sie glodnym?
    U mnie bywa różnie- czasem ulegnę- ale wtedy tylko jedna śliwka w czekoladzie lub 10 cm kabanosa - przekonałam się, że taka ilość niczego złego nie robi, a zaspokaja potrzebę przyjemności, albo nie ulegam- siłą woli, wyobraźnią ( bo co będzie jeśli na jednej się nie skończy). Wszystko zależy od tego, jak jestem silna danego dnia. Ostatnio przekonałam się, że bardzo dobrze działa na mnie nie myślenie o wadze w takich wypadkach, a o zdrowiu- cukier to trucizna, w śliwkach jest olej palmowy, i inne E, w kabanosach dużo tłuszczu, który zapycha mi żyły i soli, która podnosi ciśnienie...itd

No, teraz oddalam się do kuchni, bo wstał Kuba, z którym będziemy pichcić. Mój syn, stal się bardzo dobrym kucharzem. Właściwie nie potrzebuje żeby coś mu gotować, ale idzie sesja, więc gdy przygotujemy trochę na zapas, nie będzie tracił czasu. Gotowanie, i to zdrowe, stało się jego pasją, ciągle coś wyszukuje w necie, wymyśla nowe potrawy...zaskakuje mnie
    sabinka57 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    No właśnie Kasiu. Ja Ci nie powiem jak nie jeść kiedy w zasadzie nie chce się jeść bo ja zwykle ulegam zachciankom i jem kompulsywnie, jak zacznę to nie mogę przestać i u mnie nie jest to związane z oglądaniem tv lub siedzeniem przed komputerem, różne są sytuacje kiedy mam taki nieokielzany apetyt Dlatego chcę jeść mało węglowodanów bo wtedy jest zdecydowanie lepiej. Tylko jeszcze muszę sobie uczciwie odpowiedzieć na pytanie co jest dla mnie ważniejsze- węglowodany które bardzo lubię czy szczuplejsza sylwetka i zdrowszy organizm a co z tym związane np mniejszy ból kolan...
    Agnieszko super że twój młodszy mężczyzna pichci i to nieźle i chyba robi to nieźle: ) Ale oczywiste jest to że chcesz bo trochę zaopatrzyć a gotowe jedzonko bo oszczędzi mi to sporo czasu a i będziesz wiedziała że je zdrowo.
    Kasiu 3 konkretne posiłki to i dla mnie byłoby super o czym mówię nie od dzisiaj. Wiem, że to mi służy.
    Agnieszka111 lubi to.

Też wybieramy się dzisiaj na Psy 3 Ale dopiero na 20 bo na wcześniejsze seanse były kiepskie miejsca. Mam nadzieję na dobre mocne kino.
    Jest mi zimno a stopy i dłonie mam lodowate.
    Agnieszka111 lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    Kasiu, będę Ci kibicować we wprowadzaniu rutyny. Mnie też takie kibicowanie bardzo by się przydało, bo na razie z regularnością kiepsko. Pewnie, że jestem na siebie zła, szkoda tylko, że zawsze po czasie. Trzy posiłki u mnie się raczej nie sprawdzają, ale cztery mogłyby spokojnie. Niestety jedyne, co na razie udało mi się wypracować, to dosyć późne śniadanie i nie jedzenie po dwudziestej, a nawet dziewiętnastej. Ale to zdecydowanie za mało.
    Bardzo, ale to bardzo się cieszę, że udało Ci się napisać to co chciałaś i tak jak chciałaś. I że trafiło. Fajnie, że wykład doktora upewnił Cię, że zrobiłaś to tak, jak trzeba. Teraz tylko trzymać kciuki za dalej!

Agnieszko, bardzo zazdroszczę tej jednej śliwki. U mnie niestety jedna pociąga za sobą trudną do opanowania lawinę. Trudno to wytłumaczyć i dobrze, że Ciebie takie doświadczanie nie dotyczy. Czy myślę o tym, co spowoduje jedzenie tego tak naprawdę paskudztwa? Pewnie, że myślę i to cały czas. Ale rachunek, z pełnym poczuciem winy, robię dopiero po czasie.
    Fajnie, że Kuba tak się rozsmakował w pichceniu. U nas na razie nie widzę takiego zapału, chociaż ostatnio rozmawiałyśmy z córcią, że może po jej sesji spróbujemy się wziąć za gołąbki i łazanki. Poza tym mam te książki, które wam pokazywałam, więc kto wie? Zobaczymy co z tego wyjdzie .

Tak Sabinko, dokładnie tak się to nazywa – kompulsywność. Ale walczymy i nie poddajemy się.
    Pytania i to bardzo rozsądne już sobie zadałaś, czyli jest nadzieja.

Na Psy pewnie nie pójdę, ale w sumie fajnie , że wy w większości jesteście chętne. Kto wie, może kiedyś i mnie najdzie.
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Krysiu dlaczego na Psy pewnie nie pójdziesz? Nie lubisz chodzić do kina czy nie lubisz tego typu filmów?
    Ciekawa jestem też jakie potrawy szykujesz dla swoich domowników skoro na przykład gołąbków czy łazanek nigdy nie robiłaś czy nie robilyscie? Ale nie wiem czy dobrze pamiętam twój M. też gotuje. Mój ojciec wcześnie przeszedł na rentę a mama pracowała i świetnie gotował.
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!
    A co to? Ranne ptaszki zaspaly? I nie ma kawusi?
    Szybko robie zatem i lece myc glowe, bo niestety trzeba.

Kto nie lubi czarnej, niech doleje mleczka! Do potem!

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

153d8d526ac649fef08cf865d2f91ac7.jpg
    Dzien dobry
    ja Ci Kasiu nie doradze co robić, bo ja niestety jem choć głodna nie jestem i sposobu na to nie znalazłam, choć chyba właśnie zajęcie się czymś jest najlepsze.
    Bardzo mi się podoba wszystko to co robiłaś w sanatorium, wykładów doktora posłucham jak trochę sie ogarnę w papierach, bo jest tragedia, tyle obowiązków rożnych podochodziło, sprawozdań, pitów itd...
    Film chętnie obejrzę bo zapowiada sięciekawie, ale poczekam aż będzie w necie, wczoraj ceny biletów nas zabiły...
    Psy bardzo mi się podobały, nie zawiodłam się , żaden aktor mnie nie rozczarował , a jest tam naprawde sporo dobrych aktorów i piekne kobiety choć tylko jako tlo jak to na męskie kino przystało Vegi nie znosze i już sobie obiecałam że wiecej jego filmów nie obejrzę ostatni bylo botoks i wystarczy. Nawet jakiś reklamowali o piłce noznej przed seansem...
    Tak zauważyłam ze ostatnimi czasy jest sporo dobrych polskich filmów i bardzo mnie to cieszy że po stagnacji, iedy kręcili głownie durne komedie romantyczne coś sie zaczyna kręcić dobrego.
    Ja nabrałam znów mocy do działania i bede się tego trzymać, oczywiście jesteście moją motywacja

Mieszka w
    Częstochowa

No i mamy dwie kawki

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry i dzięki za dwie pyszne kawki

Maniusiu, ja też ostatni obejrzałam Botoks i po nim obiecałam sobie, że już w życiu na film Vegi nie pójdę, ale złamałam się na Polityce i poszłam

Krysiu, uwielbiam gotować ze swoimi dziećmi , to naprawdę frajda- o wiele lepsza niż wyjście do knajpy,( choć to tez lubimy), bo przy wspólnym gotowaniu moje dzieci trochę bardziej się otwierają i zwierzają nawet z tego, co starają się bardzo ukryć

Za chwilę idę do podologa na coroczny przegląd stóp. Bardzo lubię te wizyty, bo wychodzę stamtąd z tak pięknymi stopami i paznokciami jak z żadnego gabinetu kosmetycznego. Niby nigdy nic się nie dzieje, a zawsze znajdzie się coś do likwidacji

A jutro, kierunek Wrocław

Pięknego tygodnia wszystkim życzę
    sabinka57 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Aga, ja się prawie złamałam na Politykę, ale przeczytałam i posłuchałam recenzję i stwierdziłam ze nie warto
    Tez lubię rodzinne gotowanie
    Wczoraj byliśmy z wizytą u A. wujostwa. Ucieszyłam się bo ich relacje kilka lat temu się straciły i już od jakiegoś czasu starałam się go namówic, żeby to naprawić, no i sie wreszcie udało Spędziliśmy czas przyjemnie, ta jego ciocia to jest tak serdeczną kobietą, że aż za bardzo zakarmiłaby na śmierć a że się nie daliśmy to wyszliśmy z zapakowanymi tobołkami

Uprawnienia umieszczania postów