Strona 2998 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1998 2498 2898 2948 2988 2996 2997 2998 2999 3000 3008 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 29,971 do 29,980 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

images (10).jpg

Dzień dobry w czwartek, mój najbardziej nielubiany dzień tygodnia. Wiadomo, jutro rano będzie już po nim, więc trzeba go przeżyć

Maniusiu, mój mąż miał podobną przygodę. W terenie robił zdjęcie jakiegoś punktu, który chciał wysłać koledze do mapy, pstrykną, spojrzał żeby sprawdzić jak wyszło i ( jak opowiadał), aż podskoczył, bo zobaczył na nim samego siebie.
    Zdjęcia tego parku oglądaliśmy w czasie świąt, a że ten obiekt jest blisko Kuklówki, do której jeździmy na spotkania rodzinne, to od razu był pomysł, że musimy tam być, tym bardziej, że wszyscy kochamy wodę i baseny i w ogóle pływanie.

Mój na pewno będzie ciężki, ale wam życzę miłego czwartku
    sabinka57 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Dzien dobry
    czekam na angielski
    Krysiu pieska znalazłam, serc nie :0
    A piosenka to mi się kojarzy, że dziadek na nia mówił Ksurela
    czas rela ksurela ksurela ksu
    sabinka57 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Ja nie znalazłam ani serca ani pieska

Piosenkę znam, ale nie lubiłam nigdy
    sabinka57 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!
    A ja lubie czwartek, bo u mnie czwartek to jakby piatek. Poczatek nowego weekendu.
    Dzis jest tez wyjatkowy czwartek ,bo moja druga polowa obchodzi urodzinki. Wczoraj wieczorem upieklam mu dwa ciasta do pracy, a dzis bede piekla na jutrzejsza impreze. Goscie przychodza na 19-ta, wiec reszte menu zrobie na swiezo w piatek. A co bedzie?
    Kolacja na cieplo-jakies miesko w sosie grzybowym, zapiekanki warzywne, ryz z curry tajskim, z 3-4 salatki. I do popicia barszczyk...

Wczorajsza rozmowa w kwestii mieszkania rozjasnila nieco sytuacje ale i tez uswiadomila nam, ze nie jest to takie proste jakby sie wydawalo.
    Nasz syn ma w zasadzie prawo do starania sie o taka forme mieszkania, ale tez sytuacja nie jest jednoznaczna, poniewaz jest przypadkiem z tzw pogranicza, bo autyzm aspergerowski ciezko zaklasyfikowac. Czy jest to bardziej choroba psychiczna czy umyslowa... I wtedy inne insytuacje posredniczace sa odpowiedzialne za jego los.
    No i poza tym jest jeszcze jeden dla nas problem. Czy chcemy naprawde by nasz syn poszedl w te strone? Czy to nie poglebi jego depresyjnosci?
    Bo do tej pory staralismy sie trzymac go blizej ludzi "zdrowych" a nie "chorych" w ten sposob...

No ale coz. Za tydzien nasze "dziecko" bedzie mialo trzydziestke. I musi zadecydowac sam czego chce, a czego nie chce.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Wczoraj jakoś szybko nie wiadomo na czym minął mi dzień i nawet nie otwierałam laptopa to i do was nie zajrzałam.
    Kasiu wszystkiego najlepszego dla twojej drugiej połowy Ale smakowitości szykujesz na jutro no i szykowałaś już wczoraj bo ciasta do pracy musiały być
    No ciężka decyzja z tym mieszkaniem jeżeli chodzi o twojego syna. Z jednej strony dobrze by było, żeby się usamodzielnił bo 30 na karku to już czas. Mówiłaś, że z samodzielnym życiem, codziennymi obowiązkami pewnie by sobie poradził, więc nie w tym problem. Jak zrozumiałam dostając takie mieszkanie będzie miał większy kontakt z ludźmi z podobnymi problemami i tu problem? No ale chyba nie chciałabyś żeby cały czas mieszkał z wami??? Może jak trafi na ludzi, którzy lepiej sobie radzą z chorobą to i w nim obudzi się chęć do działania? Oby udało mu się dostać pracę, to też na pewno dużo by zmieniło.
    Fajne przygody mieliście Maniusiu i Agnieszko twój mąż Z tego wniosek, że trzeba patrzeć uważnie co się fotografuje No Maniusiu ubaw by mieli w tych wodociągach Jak z twojej buźki odczytać stan licznika???
    Też nie rozbieram się przy obcych ale plaża i basen to takie miejsca gdzie wszyscy są rozebrani i to jest już mniejszy problem Nie rzucam się tak w oczy w tłumie innych rozebranych - młodych, starych, chudych, grubych, z brzuszkami czy obwisłym biustem
    Agnieszka111 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Sabinko mam nadzieję że moja twarz była by oceniona na mniej niż 265 ( bo tyle licznik wykazał) ale.... może zwrot bym miała z rachunku
    A co ciekawe koleżanka z pracy taka sobie aplikację ściągnęła co wiek zgaduje jak się buzię podstawi po wyświetlacz i na mnie się zawiesiła dwa razy

Kasiu, no to macie ciężki orzech do zgryzienia. trzymam kciuki abyście wybrali najlepsze rozwiązanie
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 30-01-2020 o 15:37
    Agnieszka111 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

DihQU1eXkAAj6cE.jpg

Dzień dobry
    znów sporo pospałam i od razu samopoczucie lepsze
    No i mamy piątek i koniec miesiąca, az strach jak czas leci
    Mam wrażenie że trochę mi spadło tak objetościowo, jutro się będę ważyć to sie zobaczy

Pomidorowy szpinak

Szpinak świeży lub mrożony 200 g
    Koncentrat pomidorowy 10 g (2 łyżeczki) - ja dałam pomidory z puszki krojone - bo wolę takie
    Cebula
    Jogurt naturalny
    Olej 10 g
    Przyprawy 2 g (1 szczypta

podsmażyłam cebulę , wrzuciłam szpinak mrożony - liście na patelnię, jak się rozpuścił dodałam pól puszki pomidor
    doprawiłam solą i pieprzem i wędzona papryką i dusiłam przez kilka minut
    Pycha do chlebka pełnoziarnistego

Dziś tez mam super posiłek
    Sałatka z kaszy gryczanej
    bakłażan
    cebula
    7 łyżek kaszy gryczanej niepalonej
    kilka oliwek
    na patelni podsmażyłam bakłażana pokrojonego w kostke z cebulą
    dodałam do tego ugotowana kasze gryczaną i pokrojone w kostkę oliwki doprawiłam pieprzem i dałam łyżeczkę oleju z czarnuszki ( nie jest konieczny ale daje fajny smak), dodałam tez sporo natki pietruszki bo lubię
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 31-01-2020 o 09:59
    Agnieszka111 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Fajne te twoje przepisy Maniusiu. Waga na pewno to doceni i spadnie
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

pobrane (4).jpg

Dzień dobry

Po wczorajszym ciężkim dniu i mało spanej nocy, przyda się kawa.
    Na razie nie jestem w stanie skupić się na czymś innym niż noga mojego męża, dlatego, że nasze życie zupełnie od wczoraj się zmieniło. Przede wszystkim dlatego, że nastąpiła kompletna reorganizacja codziennego życia. To co do tej pory robiliśmy wspólnie, lub on sam, spadło całkowicie na mnie, w związku z czym wczoraj np.:

-nie zamknęłam drzwi i furtki na noc
    -nie przygotowałam wieczorem ekspresu na poranną kawę
    -nie nakarmiłam zwierząt: psa i królika( przypomniało mi się to około 12 w nocy i wstałam żeby to zrobić)
    -zostawiłam brudne naczynia w kuchni
    -nie ustawiłam samochodów na podjeździe na noc
    -nie wypuściłam suni na nocne pobieganie i posikanie

To wszystko od kilkudziesięciu lat robi mój mąż. Za każdym razem, gdy wyjeżdża lub tak jak jest teraz, ja o tym wszystkim zapominam. Dziś boleśnie od rana sobie znów o tych rzeczach przypomniałam ...i tak będzie przez najbliższych kilka tygodni. To są niby małe rzeczy- oprócz zwierząt rzecz jasna, ale jak się ich nie zrobi, to rano człowiek nawet na kawę musi długo czekać , a przed chwilą, gdy wypuszczałam psa, zobaczyłam, że dom był gościnnie otwarty całą noc
    Do tego dochodzą takie "drobiazgi " jak to, że na kilka tygodni stanę się męża kierowcą, co znacząco utrudnia mój własny rytm życia. Wiecie jak pracuje mój mąż. Jego praca, to wyjazdy w teren, kontakty z różnymi firmami, i biuro ze sprzętem informatycznym. Teraz będzie tylko biuro, więc gdy zawiozę go tam rano , to będzie w nim aż do wieczora, bo nie powinien nogi za bardzo eksploatować. Ale w niektórych kontaktach pracownicy go nie zastąpią, więc ja będę tam woziła męża
    Jednym słowem przez kilka tygodni wszystko będzie do góry nogami, ja odkładam wszystkie zaplanowane wyjazdy, a on, biedny musi siedzieć na dupsku, a nie jeździć po całym świecie

Dziś muszę jeszcze przystosować dom żeby ułatwić nam życie, a jemu poruszanie się z kulami, więc spadam już do roboty

Dobrego dnia dla wszystkich

Mieszka w
    Częstochowa

Dzien dobry
    no to się porobiło Aga, ale dacie radę, trzeba tez spojrzec pozytywnie, że tylko na nodze się skończyło, ale biedni jestescie oboje, mąz bo jest malo sprawny a Ty bo musisz jego obowiązki przejąć, dużo siły zyczę i oby się goiło jak najlepiej, galaretki z nóżek mu gotuj
    Agnieszka111 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów