Strona 3018 z 3048 PierwszyPierwszy ... 2018 2518 2918 2968 3008 3016 3017 3018 3019 3020 3028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 30,171 do 30,180 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Moja walka z nadmiernym apetytem trwa ale niestety nie udaje mi się wygrywać. Apetyt mnie przerasta a waga pomalutku do góry...
    Stresuję się bardzo sytuacją z koronawirusem. Może nie samą sytuacją bo gdyby nie to, że moi mają przylecieć i my się wybieraliśmy czy wybieramy ? ?? to pewnie nie czułabym się zagrożona a teraz cały czas myślę o tym, co robić? Co zrobią moi? Co my mamy zrobić? Zobaczymy jak sytuacja dalej się potoczy ale ciągle sprawdzam wiadomości, czytam w internecie co się dzieje i myślę o tym stanowczo za dużo... To mi też nie służy
    Tak że ogólnie u mnie nie bardzo i fizycznie i psychicznie.

Chyba najbardziej by mi odpowiadało jakby zamknęli granice i ktoś rozwiązałby problem za mnie.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Prosisz Sabinko i masz!
    Trzymajcie się dzieffczęta w ten trudny dla nas czas.

Kaniu wróciłam z imienin a tu taka wiadomość...

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (19).jpg

Dzień dobry
    Dzis zjeżdża mi synek do domu, więc będę trochę spokojniejsza. Tu go przypilnuję.
    Wiecie, po raz pierwszy od wielu lat podoba mi się działanie naszego rządu. Zdecydowane, odważne. Natomiast przy tej okazji wyszły na jaw wszystkie bolączki naszej służby zdrowia- brak lekarzy specjalistów, pieniędzy na respiratory i środki ochrony, sypanie się wszystkiego dookoła jak się robi inne rzeczy. Np. mój mąż w poniedziałek ma ostatnią wizytę u ortopedy. Powinien dostać zwrot 600 zł za ortezę, skierowanie na rtg, decyzję o tym, czy zakończone jest leczenie i skierowanie na rehabilitację. I w ogóle sprawdzenie, czy z nogą jest wszystko ok. Prawdopodobnie z wizyty będą nici, bo na razie są zawieszone. Na szczęście nie ma gipsu, bo kazał sobie go zdjąć na własną prośbę. Ale gdyby go miał, to nie wiadomo ile czasu musiałby z nim chodzić.

Sabinko, przykro mi, ale to dobre rozwiązanie. Nie ma co narażać zdrowia, a kto wie, czy nie życia.
    Ja też ostatnio z nerwów sporo jadłam, ale już wczoraj się ogarnęłam. Uspokoiłam się po tym, jak Kuba mi powiedział że przyjeżdża. Na szczęście udało mi się zrobić 4 dni przypominajki.

Miłej soboty dziewczyny

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry, mimo wszystko...

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    wróciłam z imienin
    ...jej! Krysiu sorki za foux pas...wlazłam tu wczoraj i nawet życzeń nie złożyłam...wszystkiego dobrego więc <kwiatek>

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    po raz pierwszy od wielu lat podoba mi się działanie naszego rządu. Zdecydowane, odważne
    DOKŁADNIE...dziwię się, że we Francji nie odwołno wyborów, zaś ale to ich wybór...
    Odnośnie zaś do ortopedycznych spraw to mąż mój ma w gipsie rękę...się śmieję, że jak przyjdzie czas (za 3 tygodnie)
    sami zdejmiemy, a ćwiczenia rehabilitacyjne ściągniemy z internetu, bo rehabilitacje również nieczynne
    Wczoraj bezskutecznie usiłowałam zapisać się do dermatologa...w końcu antybiotyk wypisała mi okulistka...i tak się bujam
    nie mogąc czytać...jesteście w większości, jak ja, książkożerczyniami więc wiecie jak się czuję...
    To się trzymajcie

Dzień dobry: )
    Kaniu a dlaczego nie możesz czytać? Tak czy owak współczuję. Ja miałam iść do biblioteki wymienić książki ale nie zdążyłam. Dobrze że mam sporo swoich książek i czytanie po raz drugi dobrej książki mi nie przeszkadza Między innymi mam Księgi Jakubowe ktore kiedys tylko zaczelam to będę miała na długo bo to gruuuuuba książka: )
    No z tą ręką w gipsie twojego męża to nieciekawie a i wizyta u ortopedy męża Agnieszki też chyba nie dojdzie di skutku
    Nasz rząd wczoraj zdecydował trochę za mnie i dobrze bo przynajmniej nie mam dylematu i już wiem, że i wizyta moich w Polsce i nasza w Anglii odwołana. Nawet jakby otworzyli granicę to wizyt nie będzie. Poczekamy na lepsze czasy. U nich w Anglii wszystko mniej więcej toczy się jak toczyło. Szkoły ani żadne inne instytucje nie pozamykane, za to kładą duży nacisk na ochronę "starszyzny". Nawet praca zdalna raczej nie jest praktykowana, przynajmniej na razie. Moi mieszkają na wsi i tam u nich zupełnie spokojnie. Do pracy do miasta jeżdżą samochodami a nie komunikacją miejską. W szkole zapowiedziano tylko, że jeżeli u dziecka pojawi się nowy kaszel i gorączka to dziecka nie przyjmą ale u nich dzieci często są zasmarkane bo takie zwykłe przeziębienie to u nich nie choroba Od ciągłego używania tych środków dezynfekujących dzieciaczki mają bardzo sbuchą skórę na rękach. Wczoraj Marta smarowała im rączki kremem jak spały.
    Ostatnio edytowane przez sabinka57 ; 14-03-2020 o 12:41

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    Dziewczynki kochane, dziękuję bardzo za wszystkie życzenia (buziaczki ) Trochę z opóźnieniem, ale wczoraj dużo się działo i w ogóle nie wchodziłam na forum. Pierwszy raz życzenia nie były równoznaczne z przytulaskami i chyba trochę mi tego brakowało.Tulaski to jednak całkiem konkretna forma przepływu energii .

Maniusiu rzeczywiście szkoda, że nie mieszkamy bliżej. Chętnie poszłabym na większość warsztatów, które opisałaś. Ale kto wie, może kiedyś uda się to zrobić? Ciekawa jestem przy tym, o jakie systemowe ustawienia tu chodzi. No i co z kręgiem kobiet, bo dawno nie pisałaś?

Sabinko dobrze, że cała sprawa wyjaśniła się odgórnie. Nie jest to fajna informacja, ale za to konkretna. Może pomoże Ci teraz ustabilizować emocje i wrócić do walki o siebie.
    A ikonki naprawdę macie wszystkie i bez problemu możecie wklejać, co chcecie? No to faktycznie ciekawe.

Agnieszko dobrze, że synuś przyjeżdża. Nie tylko go przypilnujesz, ale też będziecie mieli sporo czasu dla siebie. A co z M., będzie siedział w domu?
    Też jestem pod wrażeniem tych 100% trzynastek. Nie jestem z tych, którzy chodzą na zwolnienia, ale aż taką frekwencję chyba nie często zaliczałam. Mam niejakie podejrzenia, że na podobną trzynastkę powinna zasłużyć też Maniusia?

Kaniu, żadne foux pas. Weszłaś wczoraj ze wsparciem, co było bardzo miłe. I przecież wcale nie musiałaś czytać coś więcej. Tym bardziej i dodatkowo dziękuję za miłe życzenia.
    Tak swoja drogą super byłoby wiedzieć, kiedy Ty coś obchodzisz. Może byłaby to fajna okazja do rewizyty?
    Współczuję problemów z lekarzami i jak najbardziej rozumiem co czujesz w związku z książkami.

Sabinko myślę, że Kania nie może czytać właśnie dlatego, że biblioteki zamknięte. Sama dwa dni temu oddałam część książek i miałam potem pójść coś dopożyczyć. No i nie zdążyłam. Mam dużo pozycji do czytania, ale chwilowo nic z beletrystyki, a lubię sobie robić takie przerywniki.
    Agnieszka111 lubi to.

Krysiu a co czytasz jak nie masz beletrystyki która jak mówisz jest tylko przerywnikiem?

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

dzień dobry
    dziś bardzo intensywny dzień bo po niedzieli będę się starała nic nie załatwiać poza niezbędnymi rzeczami a pewnie sporo rzeczy już się nie da załatwić np fryzjera.
    Krysiu chyba chodzi o ustawienia rodzinne hellingera ale dokładnie nie wiem bo nie byłam na tym zapytam Sylwii przy okazji. Na kręgu nie byłam do tej pory bo nie mam za bardzo jak bez auta. poza tym czasu brak przez papiery
    Agnieszko super że masz już synka, ja tez lepiej się czuję jak Marta jest w domu
    Na trzynastke pewnie bym zasłużyła tylko że u nas nie ma
    Kolezanka Iwonka ma w pracy taki dodatek motywacyjny za nieobecności w systemie kwartalnym no ale u nas nie ma nic
    Ja tez myślę że chodzi o zamknięte biblioteki, jak się nie zrobiło zapasu to niestety teraz nic się nie pożyczy a w sumie zamknięte były bez ostrzeżenia, podobnie jak urzedy
    Sabinko na pewno wasza decyzja jest ciężka ale słuszna nie ma co ryzykować
    mój znajomy pojechał do Brazylii w zeszłym tygodniu no i teraz ma problem z powrotem do domu
    Agnieszka111 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów