69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Kaniu może to jest rozwiązanie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
albo
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
Dzięki dziewczęta za rady. Sęk w tym, że czytać mam co, tylko nie mam jak, "biedny miś". Upoważniam naszą wspólną Tinn do pokazania dlaczego.
To się trzymajcie i nie dajmy się "wiedzmy" (od wiedzieć) w ten trudny czas.
-
-
-
Kaniu
-
images (19).jpg
Dzień dobry 
Mam już synka w domu, fajnie wygląda, trochę mu się schudło ( nawet sam nie wiedział o tym, dopiero w domu wszedł na wagę), a to znaczy, że odbyło się to w normalny sposób. Pociąg przyjechał prawie pusty- ostatni studenci zjeżdżali do domów.
Ja korzystając z niespodziewanego wolego, ogarniam porządki w domu w miejscach, które nie są widoczne kotłownia, spiżarnia, schowek pod schodami. W poniedziałek zrobię garderoby i szafki w kuchni w środku. Po raz pierwszy robię wszystko powoli i bez pośpiechu.
Maniusiu, z wolnych lektur często korzystam w szkole żeby wspólnie z uczniami przeczytać jakiś fragment książki z tablicy multimedialnej. Fajna rzecz i sporo książek 
O ustawieniach kiedyś rozmawiałyśmy z Krysią, fajna, choć nieco przygnębiająca terapia- przynajmniej dla mnie.
Krysiu, mój mąż pracuje normalnie. W tej chwili w biurze jest sam, bo wszyscy pracownicy pracują w terenie. Dobrze, że to taka praca, w której praktycznie nie mają kontaktu z ludźmi.
Sabinko, no tak, dzieci mają wrażliwą skórę, więc i łapki szybciej się wysuszają. I ja nie zdążyłam do biblioteki, ale podobnie jak Ty mam jeszcze masę książek nie przeczytanych w domu, a i wracać do wielu po kilka razy też lubię 
Kaniu, serdecznie współczuję, że jesteś pozbawiona ulubionej rozrywki i choć to nie to samo, to w takich sytuacjach ratuję się audiobookami. Ja za nimi nie przepadam, bo dość często tracę watek
, ale nasza Krysia je lubi 
Dobrej niedzieli - ja słucham dziś Mszy z naszej parafii przez internet. Podoba mi się, że kościół idzie z duchem czasu
-
Dzień dobry
Witam w niedzielę, pierwsza trudną i inną, mam nadzieję że ludzie jednak okażą rozsądek i nie będą chodzić do kościołów, dano tyle możliwości - msze w TV i online, u nas tez jest apel aby korzystać z tych możliwości, jest msza online z doliny miłosierdzia. Inaczej czeka nas kolejny wysyp zakażonych.
Ja wstałam z bólem głowy i gardła, więc się kuruje w domu.
W naszym szpitalu 1 osób od czwartku czeka na wyniki które maja być w poniedziałek lub wtorek - czemu t tyle trwa , czemu w innych krajach wyniki sa w kilka godzin?
Fajnie wykorzystujesz wolne Aga, u mne tez by się przydało te dwa tygodnie
bo dom zapuszczony, ale już widze światełko w tunelu bo sprawozdania muszą być wysłane do końca marca, więc nie ma siły trzeba t zrobić 
O właśnie Kaniu audiobooki, Aga dobrze radzi mam Chalotte Link na płycie mogę pożyczyć bo i tak na razie nie mam czasu posłuchać.
Martwi mnie praca Artura, nie zanosi się aby praca kurierów miała być zawieszona a przecież nie wiadomo z kim ma kontakt i co do domu przywlecze
Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 15-03-2020 o 08:56
-
Maniusiu, z tymi kurierami to prawda. Oni i listonosze są bardzo narażeni na kontakt z chorymi
Powinni mieć odzież i maski ochronne. Przykro mi, że coś Cię łapie. Kuruj się szybko, bo każde przeziębienie powoduje osłabienie i większe narażenie na wirusa( tfu, tfu)- kurde jakaś zabobonna ostatnio się zrobiłam
-
Dzień dobry dziewczynki w niedzielę
Za ścianą mam sąsiadów którzy mieszkają tu od niedawna bo poprzedni właściciele zmarli. Pan sąsiad pracuje w Niemczech i zwykle zjeżdża na weekendy. Teraz nie wiem czy jest w domu ale pani sąsiadka kaszle mocno co słyszę przez ścianę. Normalnie bym się tym nie przejęła ale teraz gdzieś tam błądzi myśl - oby to było tylko przeziębienie... W moim mieście jeszcze nie stwierdzono żadnego przypadku choroby, chociaż kilka osób było na obserwacji ale u wszystkich wykluczono koronawirusa.
Agnieszko i Maniusiu super że macie dzieci już w domu
-
Martwię się o moich w Anglii bo tam wszystko działa normalnie, dzieci chodzą do szkoły i przedszkola, wszystko pootwierane. Przyjęli zupełnie inną strategię niż u nas. Tam mają się izolować tylko starsi i ludzie z grup ryzyka, z innymi chorobami.
Uprawnienia umieszczania postów