Strona 3025 z 3048 PierwszyPierwszy ... 2025 2525 2925 2975 3015 3023 3024 3025 3026 3027 3035 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 30,241 do 30,250 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzien dobry
    już zasiadłam do pracy, jeszcze kilka dni harówki i będzie oddech
    Tereniu kazdy radzi sobie jak może w tej ciężkiej sytuacji, jeden tak jak Ty przygotowuje się na najgorsze a drugi stara się nie mysleć i bagatelizowac z lekka sytuację bo mu tak lepiej, a jeszcze jeden obśmiewa wirusa, no i pewnie jeszcze jest milion innych sposobów, koleżanka mi powiedziala że zbudowali z dziećmi ołtarzyk i modlą się przy nim co dzień,
    Dziewczyny trzymajmy się jak najmocniej i nie dajmy ani wirusowi ani panice.
    Łatwo sie mówi a ja już kilka razy dałam się nabrać na panikę i np nakupiłam kurczako a następnego dnia cena spadła, a miały drożeć, ech...
    z dobrych wiadomości trzymam się w diecie na sto procent i zaczęłam ruszać więcej - marszobiegi z psem

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam pieknie porannie!

Ciesze sie Maniusiu ze napisalas ten post, bo wczorajszy post Tereni mnie po prostu obezwladnil. Ale teraz staram sie zrozumiec, ze faktycznie kazdy probuje w inny sposob radzic sobie z tym co sie dzieje wokol. Jedni tak a inni inaczej.
    Dzis na FB przeczytalam wiadomosc ktora wrzuciala nasza Gamma. Ta wypowiedz, kogos tam... zaprzecza w ogole temu ze to wszystko prawda i twierdzi, ze jestesmy nabijani w butelke i manipulowani po to by latwiej nami kierowac...
    Momentami zaczynam w to wierzyc... i zastanawiam sie co by bylo gdyb nam nie podawano tych wszystkich wiadomosci i liczb.No i pozwolono zyc jak zylismy wczesniej. Ilu z nas byloby wtedy faktycznie chorych na te chorobe a ilu po prostu przeziebionych, jak to o tej porze roku bywa...
    No nic...Wiosna panie sierzancie!

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

I jeszcze cos do posluchania...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

monkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry,
    miłym koleżankom/sąsiadkom. Łącznikiem mìędzy nami jest, pisząca i tu i tam, Tinn i Kasia Ogrodniczka. Nie wiem, czy mnie pamiętacie, ale jakiś czas temu coś u Was skrobnęłam.
    Po przeczytaniu posta Kwiatuszkowej, specjalnie dla niej, ale także dla Was wszystkich piosenka. Nawet jak nie lubicie wykonawców, posłuchajcie, warto

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Maniusiu, mnie też bardzo spodobało się to, co napisałaś - wyważone, rozumiejące i akceptujące. I dziękuję, że tak nas mobilizujesz. Jesteśmy teraz bardziej nastawione na to, co się dzieje naokoło nas, więc może dlatego bardziej wciągają nas szybkie i bieżace refleksje wpisywane na apce i mamy mniejszą potrzebę codzinnego pisania tutaj.
    Gratuluję dietkowania i ruchu. I tak trzymaj!

Tereniu myślę, że nikt nie ma zamiaru Cię ganić. Miałaś potrzebę przygotowania się na wszelkie ewentualności, więc jeżeli tylko w jakiś sposób to cię uspokoiło, to dobrze, że to zrobiłaś. Ważne, żebyś dzięki temu mogła powrócić do bardziej spokojnego funkcjonowania i do wytyczania sobie codzinnie nowych celów.

Kasiu, teorii jest wiele i rzeczywiście nie zawsze do końca wiadomo co jest prawdziwe i czego słuchać. Oczywiście najlepiej zachować zdrowy rozsądek, ale ostrożność też jest ważna.

Monko oczywiście, że Cię pamiętamy i jak zawsze z przyjemnością witamy . Piosenki wczesniej nie słyszałam, bardzo aktualna.

A to następne co nieco dietkowe

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry
    pobrane (3).jpg
    Daję znak życia.
    Chyba nigdy w życiu , aż tak nie cieszyłam się z piątku przez weekend nie tknę nawet palcem laptopa
    Zdalne nauczanie pochłania mi tyle czasu, że nawet nie mam siły martwić się pandemią. W kółko tylko szukam, tworzę pliki, wysyłam, odpowiadam na niezliczone meile od uczniów i władz, przy kompie spędzam jakieś 9-10 godzin dziennie, wysiada mi kręgosłup, oczy i głowa. Mam nadzieję, że i my i rodzice z dziećmi to przetrwamy.
    Zdrowia życzę wszystkim i mam nadzieję, że wkrótce nadejdzie czas, że wszystkim odpiszę

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

sąsiadkom

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Zdalne nauczanie pochłania mi tyle czasu, że nawet nie mam siły martwić się pandemią.
    moja "niepracująca" córka logistycznie staje na głowie, żeby zaspokoić potrzeby i pomóc swoim dwóm uczniom ( dobrze,
    że trzeci oseskiem jeszcze jest). Do tej pory chłopcy mieli bardzo ograniczony dostęp do internetu, niestety siła wyższa...

Jak już do Was zaszłam to pozwolę sobie przedrukować z quizu, który zresztą okazał się dla mnie za trudny:

Kiedy i z jakiego powodu św. Korona została patronką chroniącą przed epidemią (a także złą pogodą), tego nie wiadomo. Wspomnienie świętej Korony w Kościele katolickim przypada na 14 maja

oraz zadedykować piosenkę:[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

i nieśmiało zapraszam z rewizytą...szukając emotki, na tej samej stronie
    naszłam wpis naszej gospodyni (*), z jej ostatnich imienin i bukiet, również pozwolę sobie przekopiować
    Z bukietem róż nie mogę przyjść, by złożyć Wam życzenia, więc wzywam los i proszę go, by spełnił Wasze marzenia
    Kochane solenizantki: Aniu, Aisaczku, Hahaniu i Grażynko (a co tam, żeś kwietniowa ) ściskam Was i
    wirtualnie
    dzielę się bukietem, który dzisiaj sama otrzymałam

To się trzymajcie sąsiadki i nasze wspólne Tinn i Kasia

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Dzieki ci Moniu za to piekne przypomnienie mistrza Wodeckiego... Piekna piosenka i jakze kojaca zbolale w dzisiejszych czasach serca.

Krysiu oj znam ci ja te glody znam je wszystkie!

Aneczko- fajnie ze zagladnelas do sasiadek. W tych czasach kazde wirtualne odwiedzinki sa mile sercu...
    Dzieki za kwiatuszki!

Agniesiu- brawa za dzielnosc i stanie na posterunku.

Sily do dzialania i sily dla przetrzymania...dla nas wszystkich! Dobrego weekendu dziewuszki!

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Tereniu kazdy radzi sobie jak może w tej ciężkiej sytuacji, jeden tak jak Ty przygotowuje się na najgorsze a drugi stara się nie mysleć i bagatelizowac z lekka sytuację bo mu tak lepiej, a jeszcze jeden obśmiewa wirusa, no i pewnie jeszcze jest milion innych sposobów, koleżanka mi powiedziala że zbudowali z dziećmi ołtarzyk i modlą się przy nim co dzień,
    Dziewczyny trzymajmy się jak najmocniej i nie dajmy ani wirusowi ani panice.
    Dzień dobry.Maniusiu zaczęłam od zacytowania twojego posta, bo choć wszystkie mądrze i wspierająco piszecie, on chyba najprościej ale i najpełniej jednocześnie ujął zagadnienie.

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Tereniu myślę, że nikt nie ma zamiaru Cię ganić. Miałaś potrzebę przygotowania się na wszelkie ewentualności, więc jeżeli tylko w jakiś sposób to cię uspokoiło, to dobrze, że to zrobiłaś. Ważne, żebyś dzięki temu mogła powrócić do bardziej spokojnego funkcjonowania i do wytyczania sobie codzinnie nowych celów.
    Jestem spanikowana i wybita z orbity, ale próbuje się podgarnąć i przede wszystkim nie dmuchać na Was sadzą.
    Jedna z koleżanek przysłała mi myśli Seneki. W kilku z nich próbuję zakotwiczyć, aktualność zachowały do dziś .
    Krysiu filozofia to jednak wielka nauka , może nawet większa niż ta moja ukochana matematyka , która jednak odbiera nadzieję i przeraża w swojej gołej prawdzie, zazdroszczę twojemu mężowi takich zainteresowań, no a tobie męża.
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Zdalne nauczanie pochłania mi tyle czasu, że nawet nie mam siły martwić się pandemią. W kółko tylko szukam, tworzę pliki, wysyłam, odpowiadam na niezliczone meile od uczniów i władz, przy kompie spędzam jakieś 9-10 godzin dziennie, wysiada mi kręgosłup, oczy i głowa. Mam nadzieję, że i my i rodzice z dziećmi to przetrwamy.
    Agnieszce zazdroszczę też tego, że nie ma czasu się bać, bo musi , a raczej umie znaleźć sobie energię i zagłębić się w pracę.
    Ja niestety to zgubiłam, no wpadło mi do wody i szukam po omacku chaotycznie i bez wiary w sukces.

Ucieszyło mnie , że dwie z zaprzyjaźnionych sąsiadek nas odwiedziły. Ja tak strasznie chciałabym móc otworzyć drzwi swojego domu dla gości , cielesnych i ich uściskać.
    Może byłoby fajnie gdyby zaistniała rewizyta
    Martwię się kiedy odzyskamy ufność przytulenia się do drugiego człowieka.
    Dobrze, że mam zwierzątka do tulasków, moje żabki kochane, nawet Browni, moja niedotykalska księżniczka, dość często jak na nią przyłazi i się przyłasza i trochę mniej pyskuje.

Mnie infekcja gila spływającego z zatok po tygodniu kurowania się po tym zawianiu na działce (a raczej na czekaniu na pociąg) powoli przechodzi. Może też dlatego mniej czarno widzę wszystkie najbliższe sprawy.
    Ale głównie zawstydziłam się, że was zarażam pesymizmem.
    Postanowiłam wspierać się myślami Seneki.Mam ich około trzydziestu, ale postanowiłam skupiać się pojedynczo.
    Jak byście miały ochotę na zamieszczenie własnej refleksji w temacie to by mogło być fajnie i nie o koronawirusie.
    Ja kiedyś w prywatnym mailu , po którymś moim występie "słonia w składzie,,,,,, poprosiłam jedną z was, żeby pozwoliła mi zostać w gronie swoich znajomych i nie skreślała, już teraz wiem dlaczego ta prośba była taka ważna bo jak mówił Seneka

Kontaktuj sie z tymi . którzy mogą uczynić cię lepszym.

Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 27-03-2020 o 12:29

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    Agnieszko, też mam nadzieję, że przetrwacie i że uda wam się coraz mniej czasu spędzać nad pracą szkolną. Tego życzę zarówno nauczycielom jak i dzieciom oraz ich rodzicom. Zdecydowanie będę też czekała na to, żebyś miała czas na spokojne wpisy tutaj.

Kaniu, dzięki za zaproszenie na rewizytę. Zawsze się cieszę z waszych odwiedzin, więc faktycznie chyba najwyższy czas przywitać się i u was . Bardzo lubię Raz Dwa Trzy, dzięki za ich przypomninie.

Kasiu, naprawdę wszystkie głodki? Ja bym chciała się zatrzymać tylko na tym ostatnim .

Tereniu, jeżeli myśli Seneki chociaż trochę pomogą Ci w obecnej codzienności, to sięgaj po nie jak najczęściej. Może fajnie też by było, gdybyś i nam je tak po jednej dziennie użyczała.

Uprawnienia umieszczania postów