Strona 3031 z 3048 PierwszyPierwszy ... 2031 2531 2931 2981 3021 3029 3030 3031 3032 3033 3041 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 30,301 do 30,310 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzień dobry
    Agnieszko świetnie wytłumaczyłaś Tereni.
    Klasa łączona z taką różnicą wieku, nie wyobrażam sobie jak można tam lekcje prowadzić, no masz mega wyzwanie !!
    Poczytałam Krysiu o tych myjkach , piszą że droższa to lepsza ja za swoją wydałam sporo kilkanaście lat temu i byly to źle zainwestowane pieniądze

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Witam, chociaż ponoć to niepoprawna wersja, ale ja i tak nie wiem czemu

Faktycznie Agnieszko wyzwanie nie lada...córka dostała na e-dziennik,
    czy na jakiej tam platformie się ze szkołą porozumiewa, że od jutra panowie będą
    mieli normalny plan zajęć według rozkładu i ona już zupełnie nie wie jak to ogarnie.
    Jeden "się uczy" na domowym komputerze, młodszy na czas zajęć pożycza laptopa
    od dziadka. Dobrze, że córka jako tako z nowoczesnością obcykana.
    To się trzymajcie

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Instrukcja dokładna i piękna , katalog znaczy nowy folder założyłam , zapisałam w nim slicznego kotka i poległam na niemożliwości użycia Insert .
    Mam nieczynny klawisz wstaw z komputera.No i co z tym można zrobić.?????
    Ciągle nie za dobrze się czuje i nie mam siły z tym się barować, już łatwiej te ikonki z moich wpisów przed dwoma czy trzema laty czerpać.
    Może to dlatego, ze ja mam Windows 7.
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 05-04-2020 o 20:27

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry

images (25).jpg

Teresko, gdy piszesz w naszym wątku np. to na belce nad tekstem masz różne ikonki. M.in u mnie jest to trzecia ikonka od końca, jest taki kwadracik. Jesli na niego klikniesz otworzy Ci się okienko insert image. Klikasz na from komputer, , pokazuje się komunikat wybierz plik, gdy to zrobisz, pojawia się wgraj plik, i gotowe . plik pojawia się w Twoim tekście.

Mamy w domu pakiet internetowy 70 giga, który przez moją pracę, a syna naukę zdalną wyczerpaliśmy. Jeśli nie uda się nic z tym zrobić, będę musiała chodzić do szkoły żeby móc uczyć dzieci , bo na udostępnionym daleko nie zajadę

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Dzieki Agnieszko za wiosenna kawke. Czy mowilam juz ze kocham wiosne?
    Najchetniej, gdyby noce nie byly takie chlodne to zamieszkalabym teraz na moim ogrodzie...
    I tak sobie mysle, ze chyba nawet wole ogrod wiosna niz latem. Wszystko jest takie swieze i dziewicze...

Co do pracy i problemow komputerowych ze zdalna praca to ciesze sie, ze mam na chwile obecna z tym spokoj.
    Od dzis jestem oficjalnie na urlopie. I to dwutygodniowym!
    Jedynie czego mi zal, to tego, ze nie moge pojechac w tym czasie do rodzicow...
    W Niemczech od dzis sa tez ferie swiateczne. Tez dwa tygodnie. I wszyscy moga (rodzice, dzieci i nauczyciele) odetchnac troche od obowiazku zdalnego nauczania.
    A u was Agnieszko nie ma wcale ferii swiatecznych?

Taaaaaa...odchudzanie i te tematy... A co to w ogole jest? Z czym to sie je?

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cześć Kasiu U nas wolne jest 5 dni- od czwartku 9, do wtorku 14. Ale wolne mają tylko dzieci. My nauczyciele pracujemy, a wolne mamy tylko święta.

Zawsze najbardziej lubiłam jesień, wiosnę oczywiście też, tak jak i pozostałe pory roku, ale jesień jest moją najukochańszą. Wiosna ostatnio kojarzy mi się raczej bardzo źle, więc lubię ją coraz mniej- w zeszłym roku nasz strajk, w tym koronawirus...aż się boje, co się wydarzy w przyszłym ...
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 06-04-2020 o 07:29

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Agnieszko kiedyś wgrywałam wiele zdjęć na forum i ten insert działał tak jak u ciebie.Teraz klawisz wybierz czy później zapisz plik jest cały czarny, nieczynny i czy z komputera czy z adresu URL nic nie mogę przez tą ikonkę zamieścić.Klawisz jest czarny nie zmienia się po najechaniu na niego kursorem strzałka w łapkę i po prostu nie działa.
    Udało mi się zapisać te gify w okienku jak pisałam i ja je widziałam, ale jak wysłałam post zrobił się jak większość grafiki teraz na moim forum w postaci słabo widocznych prostokącików.
    Ja od kilku miesięcy no od stycznia bodaj tak mam z forum.Czasami nie mogę zacytować bo mimo zaznaczenia fragmentu nie działa to miejsce odpowiedz z cytatem.
    Może mam z uwagi na dawno nie przeglądany komputer jakieś wtyczki nieaktualne albo to nieobejmowanie przez Microsoft Windowsa 7 aktualizacjami oprogrampwania tak mi się odbija.
    Byłam z kolega informatykiem umówiona na wgranie 10 i przegląd tego kiepskiego funkcjonowania forum ale on siedzi na działce pod Łodzią i czasami sobie gadamy przez telefon i snujemy plany spotkania na mojej działce z naszą klasą licealną jak pandemia się skończy.
    Ale serdecznie dziękuję za wskazówki bo sposobu przerzucania na komputer grafiki nie znałam, zawsze posługiwałam się techniką kopiuj - wklej.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Agnieszko wiem, że czasami praktykuje się łączenie klas, ale o aż tak dużej rozpiętości wiekowej pierwsze słyszę. Czy dyrektor ma w ogóle prawo tak zrobić? Tym bardziej współczuję. A co będziecie robili w czasie przerwy świątecznej dla dzieci?

Maniusiu, nie pamiętam ile kosztowała moja myjka, ale raczej nie była droga. Odkryłam ją przy ostatnich porządkach świątecznych i zachwyciłam, kiedy radziła sobie bez problemu z tym, z czym mnie się nie udawało.

Kaniu, też swego czasu doczytałam, ze witam jest formą niepoprawną i z przekory się na nią zaparłam.
    Normalny plan zajęć w szkole? Też sobie tego nie wyobrażam. A miało być luźniej .

Tereniu, próbuję sobie wyobrazić tą pyskującą Browni . Nagrałabyś ją kiedyś.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Dzisiaj wyjazd do sklepu. Odstępy trzymane, większość osób z maseczkami na twarzy. Coraz bardziej tylko brakuje mi takiego systematycznego ruchu na powietrzu. Ale i tak fajnie, że większość z was ma to jakoś rozwiązane.

Uprawnienia umieszczania postów