Strona 3035 z 3048 PierwszyPierwszy ... 2035 2535 2935 2985 3025 3033 3034 3035 3036 3037 3045 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 30,341 do 30,350 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie!
    Agnieszko, też zaczęłam podejrzewać, że wraz z upływem czasu może wam się to zdalne nauczanie coraz bardziej się podobać . Podejrzewam, że niestety dokładnie inne zdanie mają rodzice . Co do dzieci, to myślę, że ich opinie mogą być bardzo różne.

Tereniu, tu są te informacje.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

U mnie dzisiaj trochę dodatkowej pracy po wczorajszym dyżurze.
    Też się cieszę, że można będzie po prostu spacerować . Miłego dnia wszystkim.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Krysiu o co chodzi z tym lotem szybowcem i sporym urazem? Czy to Ty miałaś taką przygodę?
    Agnieszko masz rację, my popatrzmy sobie z dołu i pokibicujemy
    Ja na stare lata to jakaś taka straszliwa się robię, boję się wysokości i to do tego stopnia że u J. na balkon na czwartym piętrze wchodzę z dużymi obawami, na hustawce jak spróbowałam się powyglupiac z wnioskami mam zawroty głowy... A mieszkałam z moim eks kilkanaście lat na piątym piętrze i było ok.
    Cieszę się że od poniedziałku będę mogła polatać już z czystym sumieniem po parku Dzisiaj polatałam prawie 5,5 km ale po ulicach. I do tego te maseczki
    No ale skoro będziemy w nich musieli podobno chodzić aż nie opracują szczepionki to nic nie pozostaje poza przyzwaczajeniem się. Nam okularnikom trudniej.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry sobotnio!

Troche mnie znowu na forum nie bylo... No coz...nawet nie bede sie zbytnio usprawiedliwiac. Powody mej nieobecnosci sa rozne i nie chce juz o nich tutaj pisac. Jest jak jest i staram sie by gorzej nie bylo...

Juz ponad 6 tygodni jak slyszymy kazdego dnia o Koronawirusie i przyznam, ze troche juz mi zobojetnial. Ilosc informacji rozmaitego kalibru, od tych straszacych po te -uspakajace moze przytlaczac.

A jak jest w Niemczech? Zyjemy duzo luzniej niz w Polsce. I dzieka Bogu...mam urlop wiec kazdego dnia jestem w ogrodzie. I ciesze sie piekna pogoda i wiosna. Jedynie czego mi brakuje to odwiedzajacych nas tam gosci. Ale i to powoli sie zmienia na lepsze. W czwartek mialam odwiedziny siostry i kolezanki.
    Znalazlam dzis na Interii artykul, ktory moim zdaniem dosc dobrze ilustruje stan obecny w Niemczech- wiec go wklejam.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Hejka temu "domowi" (uśmiech)
    Powiadacie, że okolice Cz - wy ... z tego balonu obejrzeć będzie można? Tyż piknie. Sabinko dziwna sprawa, że ja również na balkonach czuję to niemiłe łaskotanie w okolicy pupy i lekki napad paniki, a wejście do kosza balonowego budzi jedynie ciekawość i żadnej bojazni, może dlatego, że jak w samolocie rozpoczyna się bezpiecznie, na ziemi.
    Agnieszko odnośnie do zdalnej, szkolnej pracy, jakieś mam takie przeczucie , że Ty podchodzisz do swoich uczniów empatycznie, podobnie jak "pani od wszystkiego" mego młodszego wnuka trzecioklasisty oraz pan od historii starszego piątoklasty, którzy jako jedyni zanim zaczną "orkę na ugorze" zapytają o samopoczucie, co słychać itp. Niestety dzień w dzień udręczona córka musi mi się wygadać odnośnie pozostałej działalności, gdzie urzędowe, dzienne 90 minut przed komputerem pozostaje mitem...długo by pisać. Po ... będziemy mieli niestety wysyp uzależnionej młodzieży.
    Również nakaz noszenia maseczek, według mnie, przyniesie więcej szkody niż pożytku.
    Pozdrawiam Was łikendowo

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (19).jpg

Dzień dobry w niedzielę

Najpierw coś, co mnie zdumiało "Aktualnie 54 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (1 zarejestrowany(ch) oraz 53 gości)"- takiej liczby gości jeszcze w życiu nie widziałam na naszym wątku

Kaniu, zdecydowanie tak podchodzę do naszych uczniów. Odbyłam z rodzicami mnóstwo rozmów i dopasowałam naukę do ich możliwości nie tylko sprzętowych, ale przede wszystkim psychiczno- emocjonalnych. Do kilku, co jakiś czas, wysyłam tylko uśmiechy,pozdrowienia filmy oraz zabawy edukacyjne, bo rodzice nie są w stanie ogarnąć siódemki szkolnych dzieci w domu Straty edukacyjne będą na pewno duże, nie wszystkie da się nadrobić, ale moim zdaniem, nie o to w życiu chodzi

Kasiu, u nas luźno nie jest, niestety, może zacznie być od jutra, ale ja osobiście trochę się tego boję

Cudownej niedzieli Wam życzę

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Dzien dobry
    ho ho tylu czytelnikow, toż to szok
    ja już nawet nie czytam o wirusie, co ma być to będzie , media napędzaja panikę, czym więcej czytam tym bardziej mi się wydają pewne działania przesadzone, no ale cóż my możemy poradzić, trzeba jakoś się pogodzić i zyć
    dziś posiedziałam w ogródku i połapałam trochę świeżego powietrza
    poczytałam że siłownie mają otwierać 5 maja, fajnie bo karnet kończy mi się 4 maja ciekawa jestem czy zostanie przedłużony w związku z tym że siłownia była zmknięta, ja na razie klub milczy , Robią jakies treningi online, no ale...
    ćwiczę w domu niewiele ale wreszcie ruszyłam 4 litery z kanapy...

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Cześć niedzielnie!
    Kasiu no cóż, rzeczywiście jest jak jest. Przyznaję, że też mi trudniej zabierać się teraz do pisania. Dobrze, że mamy apkę.
    Przejrzałam artykuł, tylko pozazdrościć!

Agnieszko, może pisać się nie chce, ale jak widać, czytać jak najbardziej. Tylko przyznaję, że u mnie również trochę tak się teraz dzieje.
    Podoba mi się Twoje podejście do nauczania i pochylenie się nie tylko nad uczniami, ale i nad ich często bardzo umęczonymi rodzicami. A zaległości? To naprawdę najmniej teraz ważne.

Maniusiu, na pewno nie Ty jedna będziesz w takiej sytuacji z karnetem. Też jestem ciekawa, co zrobią.

Kaniu, a Ty daleko będziesz miała do tej Cz-wy? To znaczy chyba Cz-wy, bo Maniusia nie doprecyzowała ostatecznie o jaki obszar chodzi, więc dalej nie mam pewności.

Tereniu, czytałaś to?

Mieszka w
    Częstochowa

Loty balonem sa w różnych miejscach, U nas w Olsztynie, ale nie wiem czy tam można się przelecieć czy tylko zawody są, trzeba by net przejrzeć gdzie są takie komercyjne

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry w nowym tygodniu! I to pierwszym tygodniu odwilzy... Oby poszla ona w dobrym kierunku...

Podziwiam za ochote odrywania sie od ziemi. Ale nie zazdraszczam... Wole jak Agnieszka patrzec na balony, szybowce itp z dolu...

Dzis moj pierwszy dzien po urlopie. No coz...dalej na zasadzie homeoffice. Nie jestem tym zachwycona i chyba bede dwa razy w tygodniu jezdzic do biura. Wole to niz koniecznosc siedzenia w domu i meczenia sie z moim leptopem. No chyba ze dostane sprzet, na ktorym beda chodzic wszystkie programy...

Pogoda u nas dalej bezdeszczowa i codziennie podlewam w ogrodzie moje kwiatuszki. Poza tym wycinam, przycinam, wysadzam, przesadzam...

Wpadlam dzia na ten Wstawak... To jakby o mnie mowil ojciec Adam. O jednej z mych glownych cech charakteru... Mam tendencje do rzadzenia..."za bardzo". Ba! Ale jak to zmienic?

Mieszka w
    Częstochowa

Dzień dobry Kasiu
    Dzień dobry dziewczyny
    Mnie bardzo martwi ten brak deszczu, ziemia sucha jak pieprz, też podlewamy a deszczu ani widu ani słychu.
    Ja Kasiu lubię homeoffice ale u mnie wszystko chodzi, dzięki temu że mam nowy laptop na starym by nie pociągnęło, ale trochę brak mi kontaktu z ludźmi. No ale niektóre rzeczy musze robić na miejscu, więc dziś tu jestem. No i nie ukrywam, że wygodniej sie robi na dużym ekranie, a nawet na dwóch bo tak mam w pracy
    Zaczełam ćwiczyć i wdrażać dietę, i oby tak zostalo, bo marazm dietowy jaki ostatnio mialam już mnie dobija, no i za dwa i pól miesiącanowa praca i jakoś trzeba się zaprezentowac

a tu treningi z mojego klubu, sporo już przegapiłam, wiec mam co nadrabiac

Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 20-04-2020 o 08:39

Uprawnienia umieszczania postów