Strona 3042 z 3048 PierwszyPierwszy ... 2042 2542 2942 2992 3032 3040 3041 3042 3043 3044 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 30,411 do 30,420 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cześć!
    U nas trochę deszczowo, ale ciągle za mało. Trochę mnie dzisiaj przydołowały różne informacje, ale nic przecież nie poradzę.

Maniusiu, a byłam przekonana, że bardzo lubisz jeździć. No ale też nie o to tu najbardziej chodzi, ale o poczucie, że możesz być bardziej niezależna czasowo. I to pewnie już poczułaś.
    Co do dietkowania, to dzięki temu, że masz teraz możliwość kupowania bardziej ekologicznego jedzenia, to na pewno dużo łatwiej będzie Ci zastosować się do jej zasad.

Agnieszko, z tą jazdą autem to byś się zgadała z moją siostrą - uwielbia i wypoczywa przy tym. Fajnie, że pomyślałaś o wyeksponowaniu róż, to bardzo reprezentacyjne kwiatki. No i ten zapach .

Kaniu, jesteś kolejną osobą, której zazdroszczę tych „samodzielnych” owoców . A nie szkoda Ci, że nie masz już warzyw?

Kasiu, nie ukrywam, że też bardzo lubię banany i cytrusy, dlatego mam nadzieję, że dołączenie ich do owoców sezonowych nie jest jakimś wielkim odstępstwem.
    Z zaciekawieniem przeczytałam to o ryżu, zwłaszcza, że zazwyczaj gotuję go na dwa dni. Muszę przyobserwować te objawy.
    Przykro z powodu zmian, które czekają Cię od września, ale też myślę, że teraz naprzeciwko nowej kierowniczki stanie już zupełnie inna Kasia, która spokojnie poradzi sobie z nowymi wyzwaniami.

Pozwolicie, że wrócę jeszcze do pszczół. Natknęłam się na nowe poidełko - deseczkę. Może już widziałyście ją na onecie. To podobno jeszcze bardziej bezpieczny pomysł, dlatego pozwolę sobie tu wkleić. Może i pomysł i artykuł zachęci również inne poczytujące nas osoby do pomocy. Byłoby fajnie!
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry

images (3).jpg

Wygląda na to, że dziś będzie kolejny, deszczowy dzień. To już trzeci, i to jest ciągle za mało, choć mój ogród uzyskał już piękny, zielony, świeży kolor. Mam więc dziś plan skończenia książki

Krysiu, kiedyś pytałaś mnie, co oprócz uczenia musimy robić dodatkowo. W każdy ostatni dzień tygodnia, musimy do dyra wysłać sprawozdanie, co robiliśmy w poprzednim tygodniu oraz plan na kolejny. Z dokładnymi tematami lekcji i ćwiczeniami, które będziemy wykonywać. Nie wiem, czy ktoś to czyta, bo niektóre koleżanki nie wysyłają i nikt nie zwraca na to uwagi . Jest nas 60 nauczycieli i każdy wysyła średnio 23 tematy z ćwiczeniami, więc trochę dyrowi się nie dziwię
    Fajna ta deseczka

Kasiu, mam nadzieję, że zmiany jednak będą dobre, bo często są dobre Dziś czytałam o pozytywnym i negatywnym nastawieniu- co dzieje się w organizmie przy jednym i drugim... zdecydowanie życzę Ci pozytywnego nastawienia

Maniusiu, szczerze mówiąc, to nie wiem, czy kiedykolwiek jadłam kuskus

Udanego świętowania dziewczynki

Witam bardzo wieczornie!
    Jutro próba powrotu do codzienności. Zastanawiam się Agnieszko nad tymi sprawozdaniami, które musicie tak skrupulatnie pisać. Zupełny bezsens. Też to mamy, ale jednak w o wiele mniejszym zakresie. Na pewno nie zazdroszczę tej syzyfowej pracy.

Pisałyście dzisiaj o snach i tak mi się to jakoś skojarzylo.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

images (7).jpg

Dzień dobry
    Chyba Krysiu zbyt optymistycznie podeszłaś do powrotu codzienności na forum myślę, że jednak apka zupełnie zawładnęła naszym życiem

Natomiast mój nabyty kilka lat temu optymizm, podobnie jak Twój, krąży nad naszym wątkiem zachęcając do zrobienia wpisu
    No tak, papierologii mamy bardzo dużo, ale u nas wynika to z tego, że nie mamy dziennika elektronicznego w szkole. W związku z tym jesteśmy zmuszeni do wypełniania papierków.

Zrobiło się bardzo zimno. Wyłączyliśmy już ogrzewanie, ale każdego wieczoru rozpalamy kominek- od razu piszę, że palimy w nim tak, jak pokazywał gość w telewizji, żeby nie zwiększać smogu , za to pada każdego dnia. Fajny jest ten deszcz, bo nie ma ulew, pada równiutko i przez kilka godzin, więc taki deszcz idealnie nawilża ziemię i nie robi szkód. Wczoraj, podczas kijków, po raz pierwszy od trzech lat widziałam kałuże.

Dziś środa, czyli długi dzień w pracy, poza tym muszę iść do szkoły, bo dwoje uczniów zdecydowało się na pracę z normalnymi, papierowymi, a nie epodręcznikami, więc muszę wszystko przygotować.

Dobrej środy wszystkim życzę
    maniusia72 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszka111 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Dzień dobry
    Dziś wreszcie piątek, miałam nadzieje że jak zakończę ze sprawozdaniami to wróci normalność a tu niestety nadal natłok pracy, mam trochę wrażenie że w pracy złośliwie mi podrzucają nowe rzeczy, no ale przetrwam te dwa kolejne miesiące
    Staram się patrzeć z optymizmem
    No i u klienta znalazłam błąd i muszę go wyprostować a to niestety zawsze dodatkowa praca, poprawki zawsze niosą za sobą więcej pracy niż od razu zrobienie dobrze, no ale ja ślimok jestem ...
    Agnieszko nie zdawałam sobie pracy że papierowo też lekcje rozbicie, a podobno w czerwcu maluchy do szkoły wracają ?
    Ja od wtorku pracuję normalnie w pracy, 7 czerwca ide na komunie więc chyba normalnośc wraca
    Krysiu dzisiaj mi się śniło że Marta zamordowała włamywacza
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Mamy Maniusiu. Ponad 70 % naszych uczniów nie ma komputera lub dostępu do internetu. Dlatego tak dużo czasu zajmuje nam praca zdalna.
    A dziś piątek, więc dodatkowa praca. Własnie już siadam do lekcji
    maniusia72 lubi to.

Witajcie
    Agnieszko, z pewnym wstydem przyznaję, że pisząc o powrocie do codzienności, nie miałam na myśli forum. Tu bowiem podejrzewam, że wcześniej czy później, a właściwie nawet wcześniej niż później, apka wchłonie nas zupełnie. Chodziło mi o powrót do codzienności pracowej .

Maniusiu, o matko kochana, toż to czyste horrory Ci się śnią!
    Co do pracy, to może rzeczywiście specjalnie dorzucają Ci nowych rzeczy, ale może po prostu starają się mieć porobione jak najwięcej na zapas, zanim ktoś inny się wdroży.

Przypominajka, być może jedna z ostatnich?

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Przypominajka, być może jedna z ostatnich?
    A gdzie ty Krysiu się wybierasz, że jedna z ostatnich.
    Ja bardzo lubię twoje przypominajki.
    Zorientowałam się, że jak coś nie jest powiedziane to druga strona tego nie wie.
    Teraz poczytałam, jeszcze przy okazji o wyborach ciekawą wypowiedź Biedrzyńskiego, i wcale nie chcę, żebyś przestała zamieszczać przypominajki.
    Co prawda sama przestałam zamieszczać myśli Seneki.
    Ale najbardziej podobało mi się obfite śniadanie, ja bardzo lubię jeść obfite śniadanie, no i żeby rano ćwiczyć bo to rozkręca metabolizm na cały dzień.
    Uwielbiałam soboty kiedy chodziłam ok 10 km po lesie Łagiewnickim z kijkami, po powrocie wszystkie miałyśmy pawer do pracy.
    Postanowiłam zaprzyjaźnić się z krokomierzem.
    Siostrzeniczny mąż robi dziennie 10 tys kroków, regularnie i chudy jak gęś wyścigowa.
    No ale on lubi jeszcze surową wodę.
    Ja nie przepadam za piciem i błonnikiem, a jeżeli już piję to najgorsze możliwe badziewie Colę 0 albo piwo

A ten obrazeczek znalazłam a propos do apkowej dyskusji o odżywianiu moich kotów.
    W temacie jakie żarcie to decyzja raczej należy do nich

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Krysiu-ja tez jestem zwolenniczka twoich przypominajek...

Z doswiadczenia bowiem wiemy, ze nigdy nie wiadomo co nas zainspiruje, co spowoduje klikniecie w mozgu. Zatem dopoki sil...to trzeba probowac. Ja od jakiegos czasu ostatnio probuje znalezc dla siebie nowa droge, bo ciezko mi juz patrzec na moj brzuch i nalana twarz...
    To nie jestem ja. Nie czuje sie z taka soba dobrze.
    Najchetniej zrobilabym cos radykalnego bo polsrodki u mnie nie maja szans przebicia.
    No ale te radykalne kroki wymagaja sily i samozaparcia.
    A te w ostatnim czasie to u mnie towar deficytowy. I tak umyka dzien za dniem...

Uprawnienia umieszczania postów