Strona 3046 z 3048 PierwszyPierwszy ... 2046 2546 2946 2996 3036 3044 3045 3046 3047 3048 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 30,451 do 30,460 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzień dobry
    witam wszystkich w mokry poniedziałek
    pogoda nie rozpieszcza, no ale deszcz nadal potrzebny to nie narzekam
    mam dalej sporo pracy papierkowej, a miało się skończyć wraz z pitami, no ale,,,, tarcze tarcze, kredyty sprawozdania itp
    w kwestii schudnięcia, spadło do tej pory około 5,5 kg łącznie, zaczyna być widać, choć poza moim chlopem i córką nikt nie zauważył, ale aspekty zdrowotne już widać, więc każdy kg mniej się liczy. mam więcej energii, no nie tak jak na WO ale zauważalnie jest lepiej, podobno przestałam chrapać (!)
    Czytam tą książkę od Sabinki i oglądam Dietę czy cud - wydaje mi się że ten sezon jest dużo lepszy, pani jest nadal denerwująca ale jest więcej konkretnych wiadomości, rozmowy z psychologiem i lekarzami przekazują trochę wiedzy. Niby to wszystko sie wie, ale to tak samo jak wklejane tu przypominjaki ją systematyzują.
    Miłego dnia

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Hej, hej...
    Sąsiadki to w ciepłych krajach? czy na tajnych kompletach? Jeśli klucz pod wycieraczką znajdę, to może kwiaty podleję? Te pelargonie, jeśli dobrze pamiętam, z okieneczka na pierwszej stronie.
    Maniusiu gratulacje - fiu, fiu 5,5 kg (głową kiwa)
    Wszystkiego dobrego w ten piękny, majowy czas.

Mieszka w
    Częstochowa

dzień dobry Kaniu
    Dziękuje do gratki i lecę zobaczyć co u Was słychać

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cześć dziewczyny

Kaniu, ano różnie- raz tak, raz siak Ja obecnie zarobiona jestem, bo zbliża się zakończenie roku więc papierów huk, a z uwagi na zdalne uczenie doszły kolejne. Ale wszystko czytam

Maniusiu, wielkie, wielkie gratulacje

Marta44 jest nieaktywny Nowy na forum

Dzień dobry.
    Dziewczyny, jestem nowa. To moje pierwsze kroki nie tylko tutaj, ogólnie jestem nieforumowa i właśnie zrobiłam wyjątek.
    Mam nadzieję, że się dogadamy.

Mieszka w
    Częstochowa

Witaj Marto
    Tez mam nadzieję że się dogadamy
    Napiszesz coś więcej o sobie
    Bo o nas to mozesz poczytać

Marta44 jest nieaktywny Nowy na forum

Od niedawna jem zgodnie z dietą Strażników Wagi, bo wydało mi się to najbardziej pasujące do mnie. Tak naprawdę nie jest najważniejsze ile wskazuje waga czy BMI, zależy mi, żeby zgubić brzuch, bo tam kumuluje się moja nadwaga. Jestem niska, drobna i z dużym brzuchem. Większość życia ważyłam poniżej 50 kg, a tu bach, po drugiej ciąży, od 5 lat, ważę tyle co w ciąży. Od czterech lat chodziłam 2-3 razy w tygodniu na fitness, jeszcze joga i niezależnie od pory roku jeżdżę na rowerze. Jem zdrowe jedzenie (ale dużo), czasem niestety zaszaleję ze słodyczami. Waga ani drgnęła. W grudniu zwichnęłam kolano i przez 4 miesiące nie miałam żadnej aktywności fizycznej i wiecie co? Nie przytyłam nic. Stwierdziłam, że w takim razie cały mój dotychczasowy sport kompletnie nic mi nie dawał. Choruję na niedoczynność tarczycy, więc stwierdziłam, że muszę dużo bardziej się starać. Postanowiłam trenować nordic walking, bo na to pozwoli mi moje kolano. Wiem, że przy moim organizmie nie mogę jeść żadnego cukru. Jem dużo mniej, najpóźniej o godz. 19. Na razie ciągle chodzę głodna. Najgorzej jest w nocy, bo często nie mogę spać pół nocy i bardzo trudno wytrzymać mi wiele godzin bez jedzenia. Wyczytałam w internecie, że najlepiej jest chudnąć max. 10% swojej wagi na rok, żeby skóra miała szansę się skurczyć. U mnie to wypada 0,5-1 kg na miesiąc. Tego obawiam się najbardziej, że jak schudnę to jak będzie wyglądał mój duży brzuch i biust.
    Powiedzcie, proszę czy po jakimś czasie organizm przyzwyczaja się do mniejszych porcji i nie chce się tak jeść?

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

pobrane (6).jpg

Dzień dobry

Marto, rzadko już pojawiamy się na naszym wątku, więc czasem będziesz kilka dni czekała na nasze wpisy, ale jednak cały czas, któraś z nas zagląda.
    Fajnie, że zaczęłaś działać, szczególnie podoba mi się NW, który sama trenuję od wielu lat. Staram się żeby było to 5 razy w tygodniu po około 8 km. Trudno powiedzieć jak długo trwa przyzwyczajanie się do obciętych kalorii, bo u każdego zależy to od wielu czynników i wielkości żołądka. Może zbyt drastycznie obcięłaś wielkość porcji i dlatego jesteś głodna? Może powinnaś robić to bardziej wystopniować lub dołożyć jeden wieczorny posiłek- mały- jajko, jogurt naturalny, wtedy głód nie będzie tak dotkliwy? W każdym bądź razie trzymam kciuki żeby Ci się udało. I pisz jak Ci idzie

U mnie się zaczęło- codziennie dostaję kilka meili o wypisanie działań związanych z pomocą psychologiczno- pedagogiczną za cały rok, rewalidacją, oceny opisowe, sprawozdania z działalności zespołów przedmiotowych... Przy życiu trzyma mnie tylko myśl, że to już ostatni etap zdalnej pracy. W przyszłym tygodniu wracam do pracy już na 12 godzin, bo prawie wszystkie dzieci wracają do szkoły.

Udanego dnia dziewczyny
    maniusia72 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Dzień dobry
    Agnieszko ja tez cieszyłam się na zdalną pracę ale w tej chwili wole normalną, i ciesze się i stresuję na zmianę miejsca pracy, to już przecież niedługo, W tej chwili to mi żal zostawiać koleżanki, no ale trzeba iść za ciosem, bo żeby żyło się lepiej trzeba działać.
    Marto nie wiem co Ci doradzić w kwestii głodu bo właściwie go nie czuję, ja mam problem bardziej psychiczny, jem z emocji , z nudów, odruchowo, więc w zasadzie nie mam kiedy być głodna, Schudłam na WO i przez rok było super, waga się utrzymywała, a potem nagle zaczęłam tyć , no i znów muszę sporo zrzucić, od tygodni trzymam się diety od dietetyczki i waga spada, głodu nie czuję bo bilans kaloryczny mam obcięty tylko o 500 kalorii dziennie, nie robię odstępstw ani o milimetr bo u mnie każde odstępstwo powoduje lawinę kolejnych. Więc nie jem przez ten czas żadnych słodyczy, białego pieczywa ani mięsa.
    Dziś czuję się coś bardzo słabo, nie wiem czy przyczyna w diecie czy w czymś innym.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry wszystkim! I starym znajomym i tym nowym...
    Jestem zalozycielka tutejszego watku i specjalistka od odchudzania.
    Tyle , ze nie swojego... Ech, szkoda mi nawet gadac...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Uprawnienia umieszczania postów