Strona 324 z 3048 PierwszyPierwszy ... 224 274 314 322 323 324 325 326 334 374 424 824 1324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,231 do 3,240 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Krysiu życzę Wam udanego spotkania z Jolinką, może zrobicie fotki na pamiątkę to nie zapomnijcie wrzucić na FB.
    Znalazłam wczoraj w sieci ciekawy filmik jak facet schudł 20kg w 2 miesiące stosując "fantastyczne" minerały z koralowców Z Morza Japońskiego ciekawe ile w tym prawdy.Nie będę stronki reklamować , bo żeby dowiedzieć się ile kosztują te specyfiki trzeba się najpierw zarejestrować.Jakoś mi to dziwnie " pachnie ".......
    Gdyby to było prawdziwe to naprawdę byłby ratunek dla wszystkich grubasów z niedoczynnością tarczycy.
    Jolinkaa and evige like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry

Natko
    ja w takie "cuda" nie wierzę, pełno tego w internecie, cudowne środki na schudnięcie, cudowne metody nauki języka obcego w tydzień i inne atrakcje
    pytałaś o mój niby pasztet mięsno warzywny - ja tak na oko: mięso, przyprawy, jajka, starta na grubej tarce cukinia i marchew, cebula, do foremki i piekę
    kurczę piszesz, że masz spadek na wadze ale ze stopki nie wynika ile, ja podaję ostatnią wagę i nową, żeby było widać, u mnie mnie też po wczorajszym paleo trochę mniej ale nie podaję bo dzisiaj mi się nie uda być paleo ale jak sama piszesz powołując się na pamiętniki dziewczyny która schudła 40 kg nie ma co rozpaczać jak się człowiek potknie tylko podnieść się i iść dalej
    a swoją drogą mogłaby wrzucić link - lubię czytać historie ludzi którym się udało

Krysiu
    łyknę sobie trochę twojej herbatki bo ja herbaciara jestem, zimna bo zimna ale na pewno smaczna
    piszesz, żeby podawać co jem? proszę - na razie sałatka z jajka, pomidora, ogórka z majonezem, wielka kalarepa a na obiad będą wczorajsze kotlety rybne i surówka z marchwi ale kolacja już raczej nie będzie paleo więc o niej pisać nie będę
    a ciebie dzisiaj nie kuszą ciasteczka w pracy to może chociaż ty dzień zaliczysz do udanych

Ewuniu
    życzę ci udanego weekendu z twoim Lulu i oby tych wspólnych weekendów i dni było u was jak najwięcej
    nie wiem czy nie będę niedyskretna pytając czy wy mieszkacie razem czy tak jak ja ze swoim J. jesteście razem ale mieszkacie osobno? bo my tak już ponad 11 lat się bujamy ha ha
    a na paleo nie chodzi się głodnym, na pewno
    a twój wynik na wadze robi wrażenie, teraz tylko go utrzymać i byłoby pięknie, tego ci życzę

Kasiu
    dzięki za kawę a co tam ciekawego wrzuciłaś poczytam jak znajdę czas

Agnieszka
    wpadła i wypadła - chyba ją coś lub ktoś goniło lub gonił

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Oto obrazkowa wersja paleo

paleo 2.jpg

Awatar Natka55

Sabinko ,jeśli masz konto na V to możesz poczytać, jeśli nie to niestety nie ma takiej opcji.
    Trzy dni temu miałam 94,4kg , a dzisiaj 93,9kg , niewiele , ale zawsze coś, a ciesze się tym bardziej, bo wczoraj to już kompletnie zaszalałam. Zaliczyłam bułkę na śniadanie potem 2 lody ( w tym Jaś , z korzennymi ciasteczkami- pyyszsznyyy) plus 2 ciacha w Biedronce, bo akurat tamtędy wracałam od kosmetyczki ha,ha no i jeszcze bagietka czosnkowa ufff....
    Stawałam dzisiaj na wagę z duszą na ramieniu, ale podałam juz wagę do diety więc musiałam sprawdzić jakie straty, a tu niespodzianka. Po tych szaleństwach poszłam na basen i już nic nie jadłam tylko wypiłam sok z marchewki z rodzaju tych jednodniowych.
    Najśmieszniejsze jest to ,że po tych węglowodanach nic mi nie było,a po soku momentalnie włączyła mi się chrypka, musiałam więc jeszcze wypić mleko, a i tak miałam problem z zaśnięciem.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Ewo – dzisiejszy marszo-spacer zaliczony Życzę cudownego dnia z Lulu!

Sabinko – herbatka wcale nie zimna, bo ją przezornie do termosika włożyłam . Jak to dobrze mieć w końcu z kim ją posmakować . Dzisiejsze Twoje menu smaczne. I dobrze, że spokojnie podchodzisz do tego, co będzie wieczorem. Jutro sobie odbijesz. Fajna ta rozpiska z paleo! A ja dzisiaj rzeczywiście nie mam pokus i spokojnie będę trwać przy swoich odstępach czasowych.

Natko – każdy spadek cieszy oczy, więc tylko życzę Ci kolejnych takich! To, co napisałaś o tej młodej dziewczynie z 40 kg spadkiem, przytrafiło mi się właśnie wczoraj - nie przejęłam się tym, co w nadmiarze podjadłam. Może to dobry początek? Co do tych cudownych metod, to tez jestem sceptyczna. Ten, kto by coś takiego opatentował już dawno byłby miliarderem, nie mówiąc już o tym, że skończyłby się problem otyłości .

Jutro spotkanie z Jolinką! Trochę się stresuję. Fotki postaramy się pewnie zrobić, chociaż nie wiem, jak z tego mojego aktualnego aparatu wyjdą i czy będę umiała przełożyć je potem na fb. No nic, liczę tu bardziej na umiejętności Jolinki.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam was dziewczynki . Najpierw z wrodzoną mi skromnością o sobie.
    Wczoraj o 22 skończyłyśmy układać plan. Musiałyśmy w czwartek zacząć wszystko od początku, bo udało się dyrektorowi zrobić jeszcze jeden oddział przedszkolny, a to wiązało się z zupełnie nowym przydziałem dla 38 nauczycieli w placówce. Więc to, co robiłyśmy od poniedziałku do środy, poszło się za przeproszeniem ….Nie chcę się wyrażać jaka byłam wściekła i zmęczona. Wczoraj z koleżankami po prostu padłyśmy. Musimy jeszcze w poniedziałek poprawić wf w dwóch klasach i w końcu będzie luz. No, ale zaczną się papierki- plany, programy, bo mamy zmiany podręczników …po prostu jakaś ciężka masakra z tym początkiem roku. No, ale nie ma co narzekać. Dobrze, że jest praca, zupełnie niezła i jakoś powoli dam ze wszystkim radę.
    Diety nie pilnowałam, bo nie miałam jak- gdy wychodziłam z domu, była 7 rano, wracałam po 20, a wczoraj po 22- wtedy mogłam dopiero coś zjeść. Nie czuję żebym przytyła, ale zważę się we wtorek żeby mieć bilans na koniec miesiąca

Krysiu, Jolu, życzę Wam miłego, udanego spotkania , bawcie się dobrze
    Jolu, smakowicie wygląda ten chlebuś. Rzeczywiście jest dość drogi, ale za to zdrowy, coś za coś
    Sabinko, trzymam kciuki za dietę paleo, wygląda rozsądnie i smacznie. Czy jesz na niej cztery posiłki, czy inaczej to wygląda? Jak w ogóle na niej się powinno jeść w sensie częstotliwości ?
    Mówisz, że w jeden dzień prawie cały etat wyrobiłam…, to powiem Ci kochana, że przez ten tydzień, to ja prawie miesięczny limit zrobiłam
    Natko, bardzo ładne paznokietki Przykre to co piszesz, że jest Ci smutno, gdy zostajesz sama…Mam nadzieję, że takie sytuacje nie zdarzają się często
    Gammuś, nie wiesz, że głupiego robota lubi???, tzn. Mnie też cały tydzień w pracy, a dziś pół dnia na ścierkach latałam
    Baw się dobrze i odpoczywaj gdziekolwiek będziesz na wakacjach
    Kasiu, powiem Ci, że bardzo skomplikowane to wszystko co napisałaś o swoich egzaminach. Mam jednak nadzieję, że wszystko ułoży się po twojej myśli
    Krysiu, w sumie macie fajnie w tej pracy…serniczki , jabłeczniki i inne ciasteczka…u mnie niestety, albo stety tylko chlebek chrupki i jabłka, bo wszystkie się odchudzają

Ewa[/B], bardzo fajnie czyta się ostatnie Twoje wpisy, nareszcie słychać w nich optymizm i radość. Teraz już będzie tylko lepiej
    Na razie dziewczynki…śmigam na rower, bo muszę się odstresować

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Sabinko, znalazłam w necie taki jadłospis do paleo- fajnie to wygląda...coraz bardziej mnie ciągnie by Ci potowarzyszyć, bo jest tu wszystko co lubię ( no, nie ma pieczywa...ale trudno :P )

tydzien 1:

poniedziałek
    7:00 – zupa krem z warzyw + kurczak i prażone pestki dyni
    11:00 sałatka z sałaty lodowej, rukoli, buraka, makreli, cebuli i oliwek czarnych
    14:00 klopsiki w sosie pomidorowym z gotowanym brokułem
    18:00 sardynki, pomidor, sałata, pestki słonecznika, papryczka chili
    21:00 domowy jogurt migdałowy z orzechami

wtorek
    7:00 – zupa krem z warzyw + kurczak i prażone pestki dyni
    11:00 sałatka z sałaty lodowej, rukoli, buraka, makreli, cebuli i oliwek czarnych
    14:00 klopsiki w sosie pomidorowym z gotowanym brokułem
    18:00 ryba „po grecku”
    21:00 kiszona kapusta z cebulą i pestkami słonecznika

środa
    7:00 parówki dobrej jakości (np. Konspol natura) i sałatka z selera naciowego
    11:00 sałatka z sałaty lodowej, rukoli, makreli, kiszonego ogórka i żółtej papryki
    14:00 ryba „po grecku”
    18:00 kiełbasa wiejska + surówka z czerwonej kapusty
    21:00 kapusta kiszona z pestkami dyni

czwartek
    7:00 2 jaja sadzone + sałatka z czerwonej kapusty + kiszona marchew
    11:00 sałatka z rukoli, szpinaku baby, papryki żółtej, ogórka i pieczonego karczku
    14:00 Udka z kurczaka w chili z frytkami selerowymi
    18:00 chili con carne
    21:00 sałatka z selera naciowego

piątek
    7:00 2 jaja sadzone + surówka z czerwonej kapusty + kiszona marchew
    11:00 sałatka z rukoli, szpinaku baby, papryki żółtej, ogórka i pieczonego karczku
    14:00 Udka w chili z frytkami selerowymi
    18:00 Chili con carne
    21:00 sałatka z selera naciowego

tydzień 2:

poniedziałek:
    7:00 frittata + surówka z kapusty białej
    11:00 sałatka z roszponki, tuńczyka, selera naciowego i czerwonej cebuli
    14:00 cielęcina z żółtą fasolką szparagową
    18:00 białe kiełbaski pieczone, ogórek kiszony i pomidor
    21:00 1/2 awokado

wtorek:
    7:00 frittata z sałatką z kapusty
    11:00 sałatka z roszponki, tuńczyka, selera naciowego i czerwonej cebuli
    14:00 cielęcina ze smażonym kalafiorem
    18:00 białe kiełbaski pieczone, pikantna kiszonka, surówka z kapusty białej
    21:00 1/2 awokado

środa:
    7:00 leczo + sałatka z kapusty
    11:00 sałatka z roszponki z kabanosem, ogórkiem kiszonym, burakiem i czosnkiem
    14:00 gulasz wołowy z pieczonymi warzywami
    18:00 jajecznica + pomidor+ surówka z rzodkwi
    21:00 domowy jogurt migdałowy

czwartek:
    7:00 leczo
    11:00 sałatka z roszponki z kabanosem, ogórkiem kiszonym, burakiem i czosnkiem
    14:00 gulasz z pieczonymi warzywami
    18:00 mielona wołowina smażona z warzywami
    21:00 surówka z rzodkwi

piątek:
    7:00 omlet z 3 jaj z pomidorami, papryką i cebulą, surówka z rzodkwi
    11:00 sałatka z kapusty białej, kabanosa, papryczki chili i pomidora
    14:00 kotleciki ziołowe z pieczonymi warzywami
    18:00 mielona wołowina smażona z warzywami
    21:00 kapustka kiszona z oliwą i szczypiorkiem
    Jolinkaa, krysiapysia and evige like this.

Agnieszko – tez sobie kopiowałam ten jadłospis. Jest ciekawy i w trochę bardziej dowolnej kombinacji możliwy do stosowania. Chociaż nie wiem, jak bez tego pieczywa? Jest tylko jeden tydzień, ale myślę, że to wystarczająca podstawa. Mam jednak pytanie – czy znacie kogoś kto nie tylko stosował tą dietkę, ale funkcjonuje już bez niej? Chodzi mi o ten czas po … i ewentualny efekt jo-jo.
    Jolinkaa and Agnieszka111 like this.

Małgosiu – dziękuję za startową Mam te same pytania, co wyżej.
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Natka55

Krysiu ja stosowałam dietę startową dokładnie przez tydzień,potem z mniejszymi lub większymi odstępstwami.
    Nie pamiętam ile schudłam,ale byłam zadowolona.Zresztą nie da się na niej nie schudnąć.
    Na paleo była córcia Reginki i schudła bardzo dużo.

Uprawnienia umieszczania postów