Strona 327 z 3048 PierwszyPierwszy ... 227 277 317 325 326 327 328 329 337 377 427 827 1327 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,261 do 3,270 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Sabinko to dla Ciebie, skasowało mi życzenia.
    Agnieszka111 and evige like this.

Awatar Natka55

Agnieszko o tej wersji paleo tez czytałam tyle ,że na jakiejś stronie w necie.
    Niezależnie od pomysłu na dietkę najważniejsza jest konsekwencja i upór.
    U mnie na razie krucho ,ale dzisiaj dostaję jadłospis , napisze jeszcze o tym refluksie i zobaczę co mi przyślą.
    Madziu fajnie ,ze już się ogarnęłaś w pracy i napisałaś.
    Wyobrażam sobie te nieszczęśliwe miny Twoich gości ha,ha .Chyba będziesz musiała podejść do tematu wcześniej i zapowiedzieć ,że przyjmujesz tylko gości chętnych do pracy w gospodarstwie.
    W czasach kiedy ja byłam w Częstochowie to nie było tam jeszcze żadnego KFC i nie było opcji ,żeby nie wejść na Jasną Górę.
    Zdarzyło mi się to raz i wystarczy.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Dzień dobry,
    przysiadłam na jedną chwilkę, bo później nie bardzo będę miała jak, może na chwileczkę .....
    Powiem Wam tak, to co dzieje się z Lucien jest aż niewiarygodne, taki postęp !!! między ubiegłym tygodniem, a dzisiaj to jak niebo i ziemia, ciesze się tym bardziej, ze w piątek prawdopodobnie wraca do domu na stałe

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Staram się na swój sposób zapewniać sobie codzienną jego dawkę. Z tego tez powodu miedzy innymi nie przesiadam się na samochód, tylko wszędzie dochodzę i dojeżdżam komunikacją miejską. To te moje spacero-marsze. Kiedy bylam w szpitalu, to okazało się, że nie mogę stosować zbyt intensywnych ćwiczeń, bo mam wtedy nadmierny skok ciśnienia. Ale posłucham Ciebie i postaram się jednak chociaż zwiększyć tempo tych moich przejsć. Też mam grupę A! i zdecydowanie wolę owoce i warzywa a mięso może w zasadzie nie istnieć. Wzruszył mnie ten obrazek z dziadkami – jakie to prawdziwe i jak do Ciebie pasuje
    bardzo dobrze Krysiu, każdy ruch jest wskazany, też mam momentami kłopoty z kręgosłupem, chodzenie wzmacnia mięśnie około kręgowe co poprawia stan pracy kręgosłupa, dlatego moja p.doktor i mój fizjoterapeuta tak bardzo mnie namawiają do biegania i marszu, nie musisz się bardzo forsować jak masz kłopoty z ciśnieniem, ale powoli, organizm się przyzwyczaja i później zwiększasz tempo, a nie jest to tak odczuwalne. mnie też wzruszył ten obrazek, dlatego zmieściłam tutaj...

Cytat Zamieszczone przez Natka55 Zobacz posta
    Ewuniu serce mi się raduje jak czytam Twoje posty, jestem szczęśliwa razem z Tobą, nareszcie się zaczyna układać.Po prostu SUPER.
    Wróciłam na v i t al i ę , bo ja lubię mieć rozpiskę,a przekonałam się już , że dobrze zbilansowana dietka jest najlepsza na odchudzanie.
    Tak Natuś, ja też się cieszę, a Vit... też bardzo lubię byłam zawsze na dobrze dopasowanej i byłam zadowolona, póki co odpuszczam, ale może kiedyś tam wrócę

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    życzę ci udanego weekendu z twoim Lulu i oby tych wspólnych weekendów i dni było u was jak najwięcej
    nie wiem czy nie będę niedyskretna pytając czy wy mieszkacie razem czy tak jak ja ze swoim J. jesteście razem ale mieszkacie osobno? bo my tak już ponad 11 lat się bujamy ha ha
    Dziękuję Sabinko, mamy podobnie, mieszkamy osobno, ale codziennie się widzimy, kiedyś więcej o tym napiszę, a tak przy okazji mam pytanie do wszystkich, ponieważ znamy się już tak dobrze, że piszemy o wielu sprawach prywatnych, dzieciach, mężach, rodzinie itd, nie uważacie, że lepiej byłoby zmienić status grupy na zamknięty, tak jak proponowała kiedyś Kropeczka, i tak jesteśmy tu w zamkniętym gronie, a jak ktoś zechce dołączyć z zewnątrz, to za zgodą administratora może tak jak na fb. Wtedy można bez obaw pisać o wszystkim i zamieszczać zdjęcia. To jest tylko moja propozycja do przemyślenia...

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Ewo – dzisiejszy marszo-spacer zaliczony Życzę cudownego dnia z Lulu!
    i to mi się podoba, brawo ! dziękuję, wczoraj spędziliśmy miły wieczór, potem jadę na kawę do niego, korzystamy na maksa i cieszymy się powrotem do zdrowia i domu...

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    , bardzo fajnie czyta się ostatnie Twoje wpisy, nareszcie słychać w nich optymizm i radość. Teraz już będzie tylko lepiej
    Na razie dziewczynki…śmigam na rower, bo muszę się odstresować
    Dzięki Aga, widzę, że też Cię kręci paleo, nie mam czasu póki co poczytać o tym, ale koniecznie muszę się z tym zapoznać. Podoba Mi się Twój sposób na odstresowanie, też tak robię

Cytat Zamieszczone przez Natka55 Zobacz posta
    Krysiu ja stosowałam dietę startową dokładnie przez tydzień,potem z mniejszymi lub większymi odstępstwami.
    Nie pamiętam ile schudłam,ale byłam zadowolona.Zresztą nie da się na niej nie schudnąć.
    Ja też stosowałam tę dietę, mam nawet książki i popieram Cię Małgosiu

Cytat Zamieszczone przez Mar-za Zobacz posta
    Witajcie przy porannej kawie.
    Zauważyłam po sobie że gdy w diecie brakuje mi węglowodanów -wtedy polegam na słodkościach.
    Jeśli do południa dostarczę porcję węgli tych złożonych (w chlebie razowym, płatkach, owsianych, kaszy) to wieczorem nie mam takiego ssania w żołądku i nie rzucam się na cukry proste. A do tego 5 posiłków dziennie w równych odstępach czasu pozwala mi opanować swój niepochamowany apetyt.
    Już nie kombinuję, postaram się tych prostych zasad trzymać i mam nadzieję na racjonalny spadek wagi.Już nie zakładam 60 kg-daję sobie do 70.
    Cześć Mar-za, dawno Cię tu nie było każdy ma swój sposób, oby skuteczny, trzymam kciuki, też tak robię, nie nastawiam się na duze spadki od razu, założyłam sobie do 72 kg, ale chciałabym do 69, to zawsze można zmienić

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Pomoc w tym ma mi teraz WW i ich spotkania ,wazenie przy instruktorze i aplikacja na telefon, ktora wykupilam w piatek.
    Jak narazie bardzo mi sie to podoba- wpisuje w telefon co jem i samo sie wszystko liczy! Ustawilam sobie tak, zeby mi komorka przypominala o zapisywaniu. Ten APP ma mnostwo innych funkcji- podlicza np aktywnosc fizyczna dajac od razu za nia bonusy punktowe etc... Ach- mam wreszcie wrazenie, ze zlapalam wiatr w zagle- bede sie wazyla w srode lub piatek i wtedy tez bede podawala tutaj wynik. Mam nadzieje schudnac ta metoda przez wrzesien 3-4kg...
    fajnie Kasiu, muszę zajrzeć jak jest u nas, mam ochotę, bo do stabilizacjo też byłoby nie źle na takim liczeniu. Trzymam kciuki ! Widzieliśmy z Lucien Wasze zdjęcia z wczorajszej wycieczki, wspaniała rodzina, super spędzanie czasu, podoba mi się...

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    ewo-mialas duzo problemow,ciagle w drodze do szpitala,ciagle stres,presja i napiecie-ciesze sie, ze macie juz z gorki.
    mysle o tobie, bo chce sie wybrac do lizbony lub porto(o ile sie nie myle ty tam bylas ostatnio?)
    tak idzie z górki, mam nadzieję i nadchodzi dla mnie czas na odstresowanie, tak bardzo się cieszę, ze nie umiem tego wyrazić słowami
    Portugalię polecam bardzo, ja byłam w Porto, piękne miasto,warto się tam zatrzymać, polecam piwnice winne Antonio Fereira, bardzo mile wspominam ten krótki pobyt i na pewno tam wrócę. Jedzenie obłędne, Lizbony niestety nie znam, ale dużo ludzi z tamtych stron ze mną pracuje i też mówią, że pięknie, cała Portugalia wydaje się być piękna, ja mam ochotę na Fatimę...

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Ewa spadek super-na pewno fantastycznie wyglądasz.Podziwiam Cie za tyle tygodni na WO,tylko proszę Cię uważaj jak będziesz z niej wychodzić.
    Joluś, w tym tygodniu porobię trochę zdjęć, to mnie zobaczycie
    Tobie i Krysi, życzę super miłego spotkania i też liczę na zdjęcia... buziaki

Dziewczyny, pozdrawiam Was i życzę miłej niedzieli, ja będę miała na pewno bardzo miłą, zaraz wybieram się do Lucien...
    oj będzie się działo...
    Ostatnio edytowane przez evige ; 30-08-2015 o 11:02

Awatar Natka55

Aguś te odwiedziny to najwcześniej na naszym spotkaniu w przyszłym roku, a te termy w Uniejowie brzmią ciekawie.
    Jolinko jak masz krawcową to wyślę Ci ten płaszczyk, jak go już przerobisz, napiszesz mi ile Cię to kosztowało i wtedy pomyślę . To nie będzie łatwa przeróbka bo softshell to taka ocieplona guma. Płaszczyk ma kaptur i wiśniowe lamówki.
    Po niedzieli Ci wyślę.
    Kasiu cudna ta Wasza wycieczka, fajnie ,ze możecie się tak wybrać razem całą rodzinką. U mnie takie zgranie terminów to już tylko na ślubie w przyszłym roku.

Awatar Natka55

Ewuniu nawet nie wiesz jak się cieszę ,że u Luciena takie postępy, nareszcie skończy się Wasz koszmar, tego Wam życzę z całego serca.
    Mam nadzieje ,że przed Wami jeszcze wiele wspaniałych wspólnych lat w zdrowiu i miłości.Czekam na wieści o terminie ślubu, nie odkładajcie już tych formalności.

Awatar Natka55

Krysiu kochana ja lubię zmieniać, eksperymentować. Poza tym cały czas szukałam przyczyny moich kłopotów z gardłem. Po lekturze DDP odstawiłam pieczywo , nabiał ,żeby sprawdzić kiedy mi się nasilają te objawy refluksu. Cały czas eksperymentuję , bo wszystko zależy od dnia, raz szkodzi mi białko, innym razem węglowodany, no nie ma reguły. Teoretycznie powinnam odstawić wszystkie produkty histaminowe, a wtedy to już niewiele bym mogła jeść. Nie jestem na to gotowa.

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Sabinko, wszystkiego najlepszego z okazji imienin, dużo zdrowia, radości, miłości... Pomyślności w każdej dziedzinie życia !!!

11225295_907072349358184_3288702120724464305_n.jpg

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Sabinko- mialas wczoraj imieninki? wszystkie co najpiekniejsze!
    Natka55, Agnieszka111 and evige like this.

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Moje drogie Panie, jestem cała szczęśliwa, Pan Bóóg zesłał mi Anioła (zdjątko na fb) i to nie sen, słowo daje

Awatar Natka55

Ewuniu jakiś znajomy ten Aniołek.
    Reginka Jesteś niesamowita, wyściskaj Ewunię ode mnie bardzo mocno, bawcie się dobrze i poprosimy o więcej fotek na FB.
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Uprawnienia umieszczania postów