69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Kasiu w poprzednim zakładzie tak było, każdy przychodził na którą chciał, byleby robota był zrobiona na czas, teraz mam od 8-16 co mnie wkurza, bo są dni, że nie można się obrobić, a są takie, że się na zegarek patrzy kiedy ta 16, bo nudy
no ale co zrobić...
dobrze ze jest gdzie pracować
-
Apropo żywności ekologicznej, bo się ten wątek przewijał.
Sucharka kuzyn pracuje w instytucie, który bada gospodarstwa ekologiczne, więc wiem trochę jak to wygląda od drugiej strony.
Ludzie wyrabiają sobie certyfikaty, dostają je np, na marchew, na pierwszej stronie certyfikatu jest tylko informacja, że gospodarstwo spełnia warunki gospodarstwa ekologicznego, na drugiej są wymienione produkty, które może produkować, np marchew, pietruszka, cebula.
Kuzyn mówił, że bardzo częste jest , że jadąc na targ, zabierają wszystko co się da, część ze swojego "ekologicznego" gospodarstwa, resztę dokupione i sprzedają zawieszając certyfikat z widoczną tylko pierwszą stroną, kupuje się wierząc że zdrowe, a tak naprawdę nie wiadomo co.
Spotkał się też z przypadkami, że nic nie było siane, a sprzedaż była, itp
-
Reginko- super jest ten Monatspass i aplikacja WW na smartfona! Teraz maja jakas akcje, ze jesli wykupisz to oni placa ci za pierwsze trzy kilogramy...Moze sie zdecydujesz? byloby fajnie...moglybysmy sie wspierac w "punktowaniu"...
Wrzucam linka do poczytania...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
Dzień dobry 
jakoś na razie nie mam weny do pisania bo tydzień przeleciał a z mojego paleo nici, raz mi się udawało a raz zupełnie przeciwnie a moje imieniny to był tylko jeden dzień kiedy miałam gości i nie wypadało nie zjeść zjeść czegoś tam niezgodnego z dietą i wypić...a w tygodniu tych dni jest aż 7...
ale wszystkim życzę miłego dnia i tygodnia
-
Dzień dobry
Wczoraj się cieszyłam ,że lecimy do córci, a dzisiaj się dowiedziałam ,że M pracuje w firmie do końca roku,a co dalej nie wiadomo.

Obawiamy się ,że tak wykombinują ,żeby nic nie zapłacić.
Jeszcze pół roku temu gotowi byliśmy wyjechać z kraju , teraz w Europie jest tak niestabilnie ,że nie wiadomo .Ech..........
-
Ojej Naciu...sciskam cie kochanie w tej zgryzocie...

Moze jeszcze wszystko sie wyprostuje i ulozy jak trzeba...w koncu nic nie dzieje sie przypadkiem...
-
Oj Naciu współczuje, ciężkie czasy nastały wszędzie.
-
Witajcie! .
Reginko – Twój plan był przedni i super, że się powiódł! Po wpisach Ewy już widać, że dobrze działasz na nią energetycznie. No to bawcie się dobrze dziewczyny!
Kalahari - dobrze, że się nareszcie pokazujesz! Witaj w gronie nadmiernie zapracowanych. Chociaż Ty lubisz wyzwania, więc właściwie jesteś chyba w swoim żywiole? Trzymam kciuki za to, żeby udało Ci się ominąć te układowe zależności. Chociaż, na ile troszeczkę zdążyłam Ciebie poznać, to myślę że uwikłania Ci raczej nie grożą. Zdecydowanie niezależna z Ciebie dusza i chyba masz alergiczne wyczulenie na takie sprawy. Co do Twoich znajomych, to chyba i niestety przydałby Ci się kurs asertywności! Bardzo podoba mi się pomysł Natki – zagonić do roboty odgórnie, wcześniej i tyle! Za duże pokłady ufności i dobrego serca w Tobie, oj za duże! Historia z ogrodnikiem tylko potwierdza to o czym piszę! Co do ciast to wzrok nawet potrafię odwrócić, ale mój zmysł powonienia działa jeszcze całkiem dobrze
. Na zdjęcia z Sahary już jestem pierwsza chętna. Brakowało tu tych Twoich różnych wstawek! Dzięki za uwagi – potrzebuję takich kuksanców, bo od razu ustawiają mnie do pionu i zachęcają do pracy nad sobą. Wiem, że nie każdy lubi, jak mu się coś wytknie, ale dla mnie to oznaka szczerości na którą trzeba sobie zasłużyć. Dlatego dzięki i zawsze może być cd. 
Agnieszko – jutro rozpoczęcie roku szkolnego. Wracam więc do tej niepotrzebnej roboty, którą zrobiłaś wcześniej i dyrektora – to on nie wiedział, że uda mu się otworzyć dodatkowy oddział? Jeżeli nie, to ok. Ale jeżeli wiedział, to wykazał się brakiem szacunku dla Waszej pracy. Wcale się nie dziwię, że byłaś wściekła. Wiem, że na pewno dałaś radę, tylko po co takim kosztem? Dobrze jednak, że wasza szkoła trwa. Bo u nas przyznaję, że S-ki coraz bardziej muszą walczyć o byt. Chociaż podobno coś ma się w tym roku zmienić? A te serniczki i jabłeczniki to zaległe urodziny. Dziewczyny najczęściej pieką same, wiec rozumiesz - trudno się oprzeć. Kiedyś w ogóle robiło się całe przyjęcie, ale ostatnio stanęło na słodkościach. Dla podniebienia stety, dla wagi już nie
.
Małgosiu, przykra sprawa z Twoim M.
Może jednak nie będzie tak źle i coś się jeszcze na koniec roku wyprostuje?
Kasiu – niestety dobrze rozumiem o czym piszesz. Wczesne wstawanie to też i mój słaby punkt. Teoretycznie powinnam się przyzwyczaić przez tyle lat, ale to tak nie działa!
Wczoraj byłam pod tak pozytywnym wrażeniem tego, co wywinęła Reginka, że już nawet nie miałabym odwagi pisać o naszym spotkaniu z Jolinką. Ale właściwie jak tak patrzę, to w skrócie i w zdjęciach wszystko co najważniejsze wczoraj przekazałyśmy (prawda Jolu?). Trochę Jolince o Was opowiadałam, ale mam nadzieję, że nawet jak miałyście czkawkę, to tylko taką przyjemną?
-
Krysiu, sęk w tym, że wiedział i dlatego byłam wściekła. Ale już, zrobione i chcę zapomnieć o tym jak najszybciej.
Dziewczynki, jutro u nas na osiedlu coś mają kopać i przekładają kable od neta. Nie będę miała dostępu do forum i utrudniony do fb, bo wyczerpałam limit
. mam nadzieję, że utrudnienia nie potrwają za długo. Piszcie, żebym potem miała co czytać...zresztą wiem, że w tym względzie mogę na was liczyć. Buziaki
-
Witam wieczornie!
Melduje, ze trzymam sie dzielnie w liczeniu punkcikow... i motywuje do wzmozonej aktywnosci fizycznej!
Jutro napisze wiecej w temacie...bo dzis sie mnie nie chce...
Dobrej nocki!
Uprawnienia umieszczania postów