aaaa, Magda załapałam :D
Wersja do druku
aaaa, Magda załapałam :D
a w ogóle super, że tak często Cie tu teraz mamy :) Nie znikaj na dłużej, zobacz, Krysi przepisu nie podałam nie chcąc mieć jej na sumieniu...mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewała...:) a tak na serio to juz kopę lat nie robiłam pierogów...mamy bardzo dobre w osiedlowym sklepiku :)
Załącznik 32599
No to ładne rzeczy – właśnie weszłam na chwile w poszukiwaniu przepisu !!! :beurk: .
Agnieszko! Madziu! Co to za komitywa!?:mad: Spisek normalnie! :confused: :mdr:
Nie poczytam Was dzisiaj. Zaczął się mój maraton. Zajrzę może jutro, a najpewniej w piątek.
Natko kochana – nie wytrzymałam i zerknęłam jeszcze szybciutko wstecz. Naprawdę jest z Ciebie taki niezawodny duszek pomocniczek :) . Dziękuję za przepis. W sobotę się biorę za niego!
Agnieszko – przecież wiem, że jak byś miała coś sprawdzonego, to tez byś podała ;). A rozpiska, którą robisz jest bardzo sensowna. Jeżeli jesteś systematyczna, to ten sposób może zadziałać :yes:
Biorę się do roboty, a wszystkim zyczę kolorowych snów :o
Menu:
mleko -3p
3 jajka-6p
majonez 1 łyżka-2p
olej 1łyzeczka -1p
chleb -1 kromka -2p
wafle 2 szt- 1p
sok-0p
udko z kurczaka -2,5p
lód princessa-4p
W sumie 21,5p
Zapomniałam jeszcze o brokułach w sałatce- 0p, rzodkiewka-0p , pomidory-0p, pietruszka-Op, był jeszcze jogurt 2- łyzeczki do sałatki , ale nie liczę , go , bo cały ma 2p, to te 2 łyżeczki nie a jak policzyć. Na sniadanie zjadłam 2 papryczki nadziewane serkiem to policzyłam tylko olej 1 łyzeczkę, bo serka też były 2 łyżeczki.
Kryniu- zeby nie bylo... wsrod tych uwazanych za " duporosty"sa i zdrowe rzeczy na swiecie...naprzyklad ciasta!:mdr:
Najzdrowsze ciasto na świecie - MUM AND THE CITY
Naciu- a moze jednak dasz rade liczyc wg nowej punktacji...byloby nam wtedy latwiej sie wymieniac informacjami...bo tak to troche zamieszania sie robi...
Nowa punktacja jest o tyle lepsza, ze uwzglednia nie tylko kalorycznosc ale i tzw gestosc energetyczna produktow i zaleca wybierac w swoim menu te o niskiej gestosci...bo nimi bardziej sie najadamy.
Dlatego tez np wg starych zasad niektore owoce jak np winogrona byly punktowane-a teraz wg nowych zasad juz nie sa bo nie maja duzej gestosci energetycznej...
Dla informacji cos do poczytania co to jest takiego ta gestosc...
tabela gestosci energetycznej - Skuteczna dieta bez wysiłku, bez wyrzeczeń, bez efektu jo-jo
Kasiu to ja poprostu nie będę pisać punktów, żeby się Wam nie myliło. Nie mam dostępu do innych tabel niż stare,więc nie będę liczyć po nowemu.
Załącznik 32601
Witam czwartkowo :) dziś mam długi dzień w pracy, potem próba chóru. Na szczęście jutro piątek :)
Od przedwczoraj chodzę z kijami. Włączam sobie endomondo i idę. Jak widzę czarno na białym ile przeszłam i ile spaliłam kalorii, to następnego dnia bez oporów ubieram dres i wychodzę :)
Postanowiłam, że koniec z wieczornymi serialami , w to miejsce jest marsz :)Dziewczyny z pracy coś przebąkują o siłowni, ale nie wiem, czy to dla mnie dobry pomysł...nie bardzo to lubię :), ale z drugiej strony, jest to jakieś dodatkowe działanie :)
Dobrego dnia wam życzę :)
miłego dnia
Agnieszko alez ciebie ranny ptaszek :)
ja za to wieczorny serial łączę z chodakowską ,czyli dywanowcami, a rano bieg, na razie 15 min, potem może uda się zwiększyć czas.
dzisiaj waga minus 1 kg na zachętę :) oficjalne wyniki będę przyjmować w piątki, mam nadzieję, że ten spadek się utrzyma i przesuną suwaczek :)
super że nas tak dużo dostało zapału po wakacjach :)