Strona 339 z 3048 PierwszyPierwszy ... 239 289 329 337 338 339 340 341 349 389 439 839 1339 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,381 do 3,390 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Wiem,że późno,ale nie krzyczcie ok?
    Przespałam się 2 godzinki jak mąż poszedł do pracy -tak prawie do 20tej.Nie chciałam spać,położyłam się na 5 minut i tak mi zeszłoTeraz jestem rześka jak skowronek,więc odpiszę na resztę Waszych postów i dopiero się położę.
    Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Ja zaczęłam od nowa liczenie kalorii no i zobaczymy czy coś ruszy, i zamierzam zacząć bieganie, na razie wiem, że będzie tragedia, bo po kilku minutach zadyszki dostanę, ale małymi kroczkami do przodu
    Maniusiu Ty wiesz,że u mnie najlepiej sprawdzało się liczenie kalorii -teraz w trakcie remontu robię to mniej więcej na oko-bo ciągle,gdzieś w głowie kaloryczne tabele mi siedzą.kiedyś myślałam o bieganiu-spróbowałam,ale to nie dla mnie...nie przy mojej chorobie.Skończyło się na ataku duszności.Kijki są lepsze.

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    witam i donosze, ze mam juz dosyc upalow,poddaje sie, juz nawet nie czekam na to, ze bedzie chlodniej.
    przynudzam wam tak, bo czuje intuicyjnie, ze musze sie zlapac za jakas nowa dietke,
    od powrotu z naszych fajnych dabek spadlam 1,5 kg.dzieki liczeniu(mniej wiecej) wegli,
    ale...kusi mnie nowe wyzwanie...jak mowi krysia.
    Madziu i jak?Upały się skończyły?U mnie od przedwczoraj jest dużo chłodnie-w porównaniu do poniedziałku momentami nawet o 18 stopni mniej!Wczoraj było w cieniu 21 stopni i cała jestem happy ,bo wreszcie odpocznę i praca w domu żwawiej mi pójdzie.
    Co do diet,to kilka lat temu byłam w fazie eksperymentowania,ale jakoś mi przeszło-na razie trzymam się mż i kalorii.Chciałam Krysięo Twój mail poprosić,ale to Ty sama musisz chcieć mi go dać

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Dziewczynki – macie jakiś bardzo sprawdzony przepis na knedle ze śliwkami i pierogi z serem?
    Oj Krysiu....jak ja dawno nie jadłam pierogów z serem ani knedli.Najlepsze pierogi z serem robiła moja nieżyjąca już babcia-niebo w gębie.Knedle też lubię-ciasto zawsze robiłam jak na kopytka,tylko nie dodawałam mąki ziemniaczanej,jak do tych pierwszych.Może zrobię....a może lepiej nie,bo się jeszcze obeżrę i co wtedy

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    ostatnimi czasy nauczylam pisac i czytac...kilka trudnych przypadkow...
    trudnych, bo oni przede wszystkim mysla o swoim pokreconym zyciu i o tym jak wyrwac sie na wolnosc...
    a ja tu startuje z alfabetem...
    ale potem widze na ich twarzach ogromne zdumienie i zaciekawienie
    Masz zdolności pedagogiczne i dobre podejście do człowieka,do jego problemów.Potrafisz do nich dotrzeć-podziwiam Cię.To ciężka praca,ale widzę, że daje Ci dużo satysfakcji.Powodzenia

Cytat Zamieszczone przez Natka55 Zobacz posta
    Nawiasem mówiąc nowych to i ja nie znam.
    Policzyłam sobie ,że jak zacznę dzisiaj to za 11m-cy mogę ważyć 55kg.
    No no Natuś-55 kilo,to chudzielec by z Ciebie był moja droga Ta dieta,to nie dla mnie-to jak czarna magia-wolę swoje mż.
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 04-09-2015 o 01:24

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Radość jest , bo 3 sypialnie, salon z kuchnią na parterze, duży ogród i podjazd do auta, a najważniejsze ,że pierwsze ich wspólne.
    Na dokładkę idzie w sprawie nowej pracy, może się uda pójść do lepszej na kontrakt, a nie przez agencję.
    Natko,że u córci coraz lepiej się układa-to dobre nowiny,bo pamiętam jak się martwiłaś o nią.Widzisz-wszystko się układa i dziewczyna jest szczęśliwa.Teraz dobrej pracy jej życzę-i jak po rozmowie?

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    sierpien- powolny spadek - na 78kg
    ...mam nadzieje zatem na koniec wrzesnia wazyc gora-76kg
    Kasiu na pewno Ci się to uda-widzę,że WW dodała Ci skrzydeł i tak trzymaj kochana!Może i ja postawie sobie na koniec września jakiś cel?Może tak 84 kg by dało radę?Zobaczymy....

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Do lekarza ide jutro, choć bóle ustępują, czasem coś zakłuje, ale wydaje mi się , że to faktycznie zmęczenie daje się we znaki, mam jednak jeszcze wyniki, które robiłam w maju a jeszcze z nimi nie byłam ( wyniki sa dobre), więc coś nowego powinien wymyśleć na ten mój poranny kaszel
    Jutro...czyli wczoraj to było,bo już dawno po północy.No i jak tam u lekarza?Może wyniki trzeba powtórzyć,bo aktualne są 3 miesiące,przynajmniej tak jest jak się idzie do specjalisty.A co z tym kaszlem,bo nie pamiętam,żebyś pisała.Jaki to kaszel i czy tylko rano Cie męczy?

V... się nie popisała, Pani dietetyk odpisała mi ,że nie maja specjalistycznych diet i mogę sobie zamieniać chleb na wafle ryżowe. Najgorszy syf o wysokim indeksie, który powoduje ,ze w godzinę po takim posiłku znów chce się jeść.
    To taka z tej Pani dietetyk jak i ze mnie...i z każdej z nasJeśli nie mają gotowych ,specjalistycznych diet,to powinni je dla klienta ułożyć-trochę więcej wysiłku i wiedzy,a udałoby się.I co teraz?Będzie ciągnęła dalej odchudzanie z nimi?Dostałaś już rozpiskę?Na jak długo?

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Mam doła, moja waga pokazała dzisiaj ponad 86 kg !!!
    Sabinko głowa do góry-nie daj się takim pesymistycznym nastrojom,bo nie tędy droga.wiem o tym po sobie,jak popadam w dołek z powodu wzrostu wagi,to sie tak kończy,że...znowu sięgam po to czego mi nie wolno i waga dalej rośnie.Trzeba się otrząsnąć-zapomnieć o tym co było i już od teraz zacząć wszytko od początku.I szybko z dołu się z tego dołu proszę wykaraskać i go zasypać,żebyś nam znowu w niego nie wpadła.Fajna babeczka jesteś-głowa do góry!

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Sabinko, może w czymś Ci to pomoże...ja od przyjazdu z Dąbek założyłam sobie na kompie w Wordzie taką tabelkę, do której wpisuję codzienną wagę i co jadłam poprzedniego dnia i czy miałam jakąś aktywność fizyczną- Taki swój pamiętnik odchudzania.
    Agnieszko te kilka lat temu,kiedy schudłam 30 kg,to właśnie wszystko sobie w zeszycie zapisywałam co jadłam,ile w gramach i ile kalorii,zapisywałam ilość płynów i jaki miałam ruch.Wagę zapisywałam raz w tygodniu,a obwody raz w miesiącu.To pomagało mi się trzymać w ryzach-teraz zeszyt leży od kilku dni,a ja nie mogę się zmobilizować

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Jola kaszel mam co rano od jakiś 10 lat , tak się przyzwyczaiłam, że nawet czasem uwagi nie zwracam, przeszłam już chyba wszystkich lekarzy i wszystkie badania, ostatnio robiłam spirometrię , wszystkie wyniki są dobre, pozostaje tylko jako przyczyna albo nerwica albo refluks, panu doktorowi pomysły się skończyły.
    oczywiście ekg jest dobre, i tak jak myślałam , nie stresować się i odpoczywać

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images.jpg

Witam Maniusiu, i kto tu jest ranny ptaszek....choć ja wstałam dziś koło czwartej, i grałam w karty
    Nie mogłam spać, męczy mnie alergia. Muszę na trochę zrobić post Dąbrowskiej, bo po nim mi mija. Zaczynam od dziś. W weekend łatwiej mi wytrzymać.Mam nadzieję, że wytrwam tydzień. Wtedy mam na co najmniej pół roku spokój bez leków.
    Kasiu, to bardzo dobrze, że chcesz spróbować funkcjonować bez leku, ale mam nadzieję, że odstawiasz go pod kontrolą lekarza.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kurczę, łapię się na tym, że jak ktoś odpowiada z cytatami, tak jak Jola wyżej, to czytam tylko "swoje" okienka...I nie wiem co Jola odpowiada innym muszę się poprawić ...
    Jolinkaa and krysiapysia like this.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Dzień dobry, witam po bezsennej nocy, nie wiem co mi tak naprawdę sen z oczu spędziło czy dobiegający końca pobyt Reginki czy powrót Lucien (dzisiaj wraca do domu na stałe) czy brzęcząca mi nad uchem mucha, chyba wszystko na raz, dobrze, ze pracuję tylko 4 godz, da się przetrwać mam nadzieję.
    Nie wiele wiem co się tutaj ostatnio dzieje oprócz punkcików WW, postaram się w wolnej chwili wpaść w rytm Aga, ja tę wkrótce zrobię tydzień z Dąbrowską taki mam plan... Miłego dnia dziewczynki, zmykam do łazienki zanim Regi się obudzi... pa pa

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

To już jesteśmy cztery, które krótko spałyśmy...może coś jest w powietrzu ...
    Cześć Ewuś, ja też dziś mam krotko w pracy
    Natka55, sabinka57 and evige like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam cie i tutaj Agniesiu!
    Tak -odstawiam lek pod opieka lekarza...to znaczy od mojej lekarki dostalam przed miesiacem mniejsza dawke, ktora powoli redukowalam- bralam rzadziej, a od niedzieli zaprzestalam zupelnie... Ano zobaczymy...
    Zalecila mi w razie potrzeby po jakichs dwoch-trzech tygodniach-gdy "wyplucze " juz stary lek z organizmu- wspomagac sie dziurawcem...
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam i ciebie Ewuniu!
    Oj to rozumiem, ze nie moglas spac! Zycze z calego serca zeby wszystko poszlo zgodnie z planem i zebyscie mogli z twym Kochaniem (jak mowi Nacia)-wreszcie cieszyc sie na nowo soba.

Dla Reginki -szerokiej drogi zycze i dobrego powrotu do domu...

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Ewo to masz dzis wielki dzien ja też trzymam kciuki, żeby wszystko zgodnie z planem poszło
    Natka55, sabinka57 and evige like this.

Uprawnienia umieszczania postów