Strona 346 z 3048 PierwszyPierwszy ... 246 296 336 344 345 346 347 348 356 396 446 846 1346 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,451 do 3,460 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

hej, hej,
    nie potrafię przestawić się na właściwe tory, jestem zmęczona i śpiąca okropnie, zajrzałam na moment,bo mam pranie w pralce i pewnie też wcześnie się położę jak skończę

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Ewo – dobrze, że w końcu wszystko zmierza do codziennej normalności. No i odejdą Ci te ciągłe dojazdy. Macie za sobą trudne doświadczenia, które na pewno sporo zmieniły w świadomości i wiedzy o sobie. Cieszę się razem z Tobą.
    Tak Krysiu, już wszystko wraca do normalności, Lucien się oszczędza, ale sam zauważa, ze z dnia na dzień czuje się lepiej i jest mocniejszy
    Pytałaś kiedyś Agnieszkę jaki ma związek dieta wo ze stawami, pozwolę sobie wstawić fragment książeczki Ewy Dąbrowskiej, mam nadzieję, ze Aga nie będzie mi miała za złe, bo to było pytanie do niej
    001.jpg002.jpg

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Witaj Ewuś, dzięki za kawkę...ja mam sok marchewkowy
    Dziś mam czwarty dzień wo, czuję się nad wyraz dobrze, widać więc, że trafiłam z dietą w swój dobry moment Nie wiem ile zgubiłam, bo chciałam zważyć się dziś, ale dostałam @- po pół roku nieobecności! Coś podobnego.
    Lubie sok marchwiowy, a jak byłam na wo, piłam codziennie filiżankę zakwasu buraczanego, takie są zalecenia. I to dobry czas na tę dietę jak zauważyłaś, tak było już jak ja ją stosowałam, ale marchewki, kapustne itd, jabłka to wszystko jest teraz naj, Aguś trzymam kciuki, a sama dołączę się z oczyszczaniem tylko lodówkę uprzątnę, jednak, ta dieta bardzo mi służy, już nakupiłam jabłek, bo nimi zastępuję słodycze

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    jestem dzisiaj wkurzona, bo po weekendzie bez wpadek ma 1 kg więcej na wadze, masakra, jedyne co mi na myśl przychodzi to @ lub to że mało piłam, jeśli to jest powodem to wkrótce waga powinna spaść
    wczoraj pracowałam przy referendum a po południu wybraliśmy się na dożynki na Jasną Górę, pooglądaliśmy maszyny rolnicze i kupiliśmy do ogródka dwie wierzby hakuro
    Nie denerwuj się takimi skokami, jeśli się pilnowałaś tyn, ze to woda, a to często się zdarza w naszym wieku. Trzymaj się, będzie dobrze. Fajnie Ci z tą Jasną Górą pod ręką, nigdy tam nie byłam, ale kiedyś się wybiorę, na pewno !

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    Ewa...
    jak to milo siorbnac znow kawke od ciebie ... teraz pijac kawe od ciebie oczyma wyobrazni widze jak krzatasz sie po swojej kuchni i ta kawe szykujesz ...
    chcialabym jeszcze raz serdecznie Ci podziekowac, za spedzony z Toba czas i za to ze poswiecilas mi go tak wiele... troche czuje sie niezrecznie , bo to ja chcialam wesprzec cie w trudnym dla ciebie okresie, a to Ty zajmowalas sie tak serdecznie mna... pokazalas mi cudowne miejsca, spedzilas ze mna mile chwile ... i choc jak juz Ci mowilam ´nie potrafie zbytnio uzewnetrzniac swego zachwytu, ale w moim serduchu zachwyt siega zenitu... zachwyt Szwajcaria , ale tez Toba ... Twoja obowiazkowoscia, pracowitoscia, Twoim cieplem i serdecznoscia ... Jestem cala szczesliwa, ze moglysmy sie spotkac i spedzic razem tak wiele czasu ...
    Ha, ha, ha, ale mi Bunia nasłodziłaś ja też mile bardzo wspominam Ciebie i Twój pobyt, tylko, ze wszystko tak było w biegu, teraz mam niedosyt, bo myślę, ze mogłam to, czy jeszcze to... no trudno...

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Ewuniu super, że nie czujesz strachu przed jazdą, no na pewno ważne, zobaczysz, będzie z ciebie dobry kierowca a siostra Luciena na pewno ci wiele pomoże
    Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Skoro tak się rozpisałam to dodam jeszcze, że wczoraj wieczorem mój J. rozbił swój samochód, wracał wieczorem z Bydgoszczy, do domu miał już tylko pół godziny, warunki atmosferyczne były okropne - lało i wiało i ciemno już było, na zakręcie chyba "złapał gumę" i samochód jest rozbity z przodu, z tyłu i z boku od strony pasażera, wpadł na barierkę, wyrzuciło go z drogi, dobrze, że nic nie jechało z naprzeciwka bo oczywiście rzuciło go w trakcie kraksy na drugi pas...
    na szczęście jemu nic się nie stało, samochód został odholowany i tam został na razie ale chyba już do niczego nie będzie się nadawał
    Sabinko, to były dopiero pierwsze 2 lekcje, zobaczymy dalej... póki co nie mam stracha, ale jak słyszę o wypadkach, to mnie trochę oblatuje. Współczuję Wam, ale macie pecha w ostatnim czasie, dobrze, ze Twój ukochany wyszedł bez szwanku, ale znowu koszty, niech to cholera !

Moje drogie Zawziętaski, pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zyczę miłego wieczoru, teraz uciekam do pralni i moich obowiązków, żeby wcześniej się położyć, nie wiem jak długo to potrwa, ale pewnie odsypiam teraz ten czas od maja...
    krysiapysia lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Sabinko koszty wiadomo że żal, ale najważniejsze że twoje kochanie jest całe
    Źle się szybko zrobi niestety
    Mój Sucharek też przyjechał obtłuczony, tzn samochód obtłuczony, kolega tak fatalnie wykręcił, że wygiął mu drzwi w busie, na parkingu na bazie. Wiadomo, że musi pokryć koszty blacharza, ale niestety samochód to narzędzie pracy, a nie może paczek rozwozić z drzwiami, które się nie domykają i znów kicha.
    Jolinkaa lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dziewczynki melduje sie szczesliwie do domciu powrocona...poczytalam was ale nie mam sily na indywidualne odpisywanie...
    Dzien byl wyjatkowo intensywny- rano rynek, zakupy, potem fryzjer, weterynarz no i o 14-tej w droge! Ruch byl na autostradach spory, na szczescie pogoda dopisywala- Sabinko wspolczuje twojemu J.-dobrze, ze sie skonczylo tak jak skonczylo.
    Moi rodzice tez wracali wczoraj znad morza caly dzien w deszczu a moj tata to juz niestety slaby kierowca...ciesze, ze sie, ze dojechali cali i zdrowi do domu...
    Dobrej noc wam zycze-do jutra!
    Jolinkaa, krysiapysia and evige like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Sabinko – o matko kochana, jak dobrze, że J. nic się nie stało! I Ty tak piszesz o tym na końcu!? Przecież musiałaś się porządnie zdenerwować! Pewnie, że szkoda też auta, ale to co najważniejsze ocalało i za to trzeba dziękować!
    Co do mnie - parę minut na pewno znajdę (no chyba, że będę w pracy, albo z czymś bardzo na już)
    evige lubi to.

Ewo – mogę tylko powiedzieć: cieszę się, że wszystko wraca do normalności! I nie to trwa!!!
    Dziękuję, że mimo całego zabiegania znalazłaś jeszcze czas, żeby poszukać odpowiedzi na moje pytanie (Agnieszka na pewno się nie pogniewa ). Jestem tym tematem bardzo zainteresowana i na pewno poczytam (juz skopiowałam, zapisałam!)
    evige lubi to.

Reginko – tak pięknie napisałaś o swoim spotkaniu z Ewą i o Ewie. Jest w tym coś dobrego, spokojnego i takiego, jak to określiłaś - ciepłego i serdecznego. Chyba chciałabym poznać tą Twoją Ewę .

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

20574-swiezowyciskany_sok_z_marchwi_jablka_pomaranczy.jpg

Witajcie, dziś też mam dla wszystkich marchewkowy soczek

Krysiu, dieta wo, jest dieta leczniczą i ja stosuję ją głównie dlatego...bo np. ja, już na niej nie chudnę ( albo niewiele) Ostatnio przez dwa tygodnie schudłam 200 gram, więc tyle co nic. Ale dla mnie to doskonały sposób na poprawę samopoczucia- doskonale śpię, nie mam bezsennych nocy, nie mam alergii, nie bolą mnie stawy, nie mam dolegliwości za przeproszeniem hemoroidalnych itd. Już teraz - w piątym dniu zauważam wiele zmian, ale na schudnięcie nie liczę.
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 08-09-2015 o 05:03

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

11138570_809961492434870_395189069673527492_n.jpg

Dzień dobry ja dzisiaj zamiast kawy popijam verdin fix, a to dlatego, ze w nocy obudził mnie ból żołądka i nudności i to mnie przywróci z obłoków na ziemię, koniec z jedzeniem wszystkiego ! Po pracy idę po warzywka do sklepu, pojem tak tydzień, a potem zostanę na w miarę lekkiej może wege? Na pewno muszę odstawić słodycze, sery i pieczywo !
    Gdyby, któraś z Was była zainteresowana (może Maniusia, Aga) polecam Wam stronę z przepisami wege, z której korzystałam przed laty [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Agnieszko, wciąż trzymam kciuki za wytrwałość i efekty tak zdrowotne jak wagowe ! na pewno z wagi też Ci poleci
    Reginko, Krysiu, dziękuję za miłe słowa, choć wydaje mi się, ze Reginka trochę ubarwia moją osobę, jest mi miło wszystkie jesteśmy super o Regi Wam nie muszę pisać, bo znacie ją i wiecie jak To pozytywnie zakręcona osoba i ile wnosi tą swoją dobrą energią...
    Uciekam kończyć głosowanie Joli i do łazienki, bo się spóźnię do pracy...
    Dobrego dnia wszystkim !!! buziaki !!!

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Ale świetna strona Ewuś, dzięki. Ja bardzo lubię gotować vege, bo prawie nie jem mięsa, i ciągle brakuje mi pomysłów, a tam jest mnóstwo inspiracji Wiesz, ja się za bardzo nie nastawiam na wo na schudnięcie, bo za często na niej jestem- robię ją często na krótko w różnych życiowych intencjach; ciągłe trzy tygodnie robiłam kilka lat temu), ale i tak jestem wielką jej fanką.Teraz, gdy postanowiłam być na niej dłużej, może trochę schudnę, ale na pewno nie tyle ile na innych dietach. Za to samopoczucie jest najlepsze biorąc pod uwagę wszystkie diety świata razem wzięte. Każdy, kto był na niej choć tydzień, to potwierdzi. ja po sześciotygodniówce czułam się jak nowo narodzona i tak pełna optymizmu, pozbawiona negatywnych emocji jak nigdy w życiu.Nigdy nikogo na nią nie namawiam, bo jest trudna- na początku, ale jeśli ktoś ma jakiekolwiek dolegliwości, to proponuję tydzień wo, nie znam osoby, która by się zawiodła. Sama, gdy mam doła, robię sobie jeden dzień i mija
    Wczoraj przeczytałam, że układ hormonalny oczyszcza się pierwszy, i kobiety różnie na to reagują. Ja dostałam@
    Zresztą, już kiedyś o tym pisałam. Cieszę się, że i Ty odkryłaś dla siebie tę dietę Sabinka też się na niej dobrze czuła. ja jestem w piątym dniu, więc długa droga przede mną, ale po pierwszym tygodniu idzie z górki Nie mam w planach żadnych imprez, więc liczę na to, że uda mi się zrobić co najmniej trzy tygodnie
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 08-09-2015 o 06:15

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam we wtoreczek!

Waga tylko kilogram wyzsza wiec zabieram sie za rabote...
    Znalazlam te stronke i chyba dam sie zainspirowac...
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Uprawnienia umieszczania postów