Strona 375 z 3048 PierwszyPierwszy ... 275 325 365 373 374 375 376 377 385 425 475 875 1375 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,741 do 3,750 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Pozdrawiam z mojej ulubionej o tej porze roku ścieżki biegowej
    Ostatnio edytowane przez evige ; 20-09-2015 o 11:40

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Ewa, piękne tereny Ja chodzę przez miasto, bo trochę się boję sama chodzić po parku.
    sabinka57 and evige like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Madziu, ciao – zaczęłam wspominać wyprawę z kijkami. To było bardzo przyjemny spacer, nasz wspólny! Tyle, że same kijki mnie niestety nie przypasowały, a Tobie?
    Znalazłam jeszcze jedno zbliżenie z tego van Gogha, ale niestety nie udało mi się wgrać Zagadki trochę nie ma, bo się wyświetliło kto to
    Ewo – ładne te Twoje miejsca biegowe! Mam nadzieję, że to taka bardziej uczęszczana trasa i spotyka się was tam więcej? Nie! - bardziej mam nadzieję, że tam jest po prostu bezpiecznie i nie macie takich niepotrzebnych obaw, jak się zaraz tu u nas uruchamiają!
    Agnieszko – ciasto wyszło dobre, już go nie ma
    Jolinkaa, sabinka57, evige and 1 others like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu, Kalahari, u mnie się nie wyświetliło, kto namalował ten obraz, sama zgadłamZawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-brawo.gif
    Jolinkaa lubi to.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Dzień dobry po raz kolejny leniwie, niedzielnie... jak ja lubię takie niedziele, siedzę sobie w szlafroczku, ciepłych skarpeciuniach i odpoczywam od wszystkiego Ostatnio niestety nie nadążam, wstaję codziennie po 5-tej rano do pracy, wracam ok 17-tej, dwa razy w ub. tyg jeździłam po pracy, a to mnie niestety wyczerpuje bardzo, mam nadzieję, ze tak jest tylko na początku, potem jak się przyzwyczaję będzie z górki. Jazda z instruktorem tak nie męczy, bo wiem, że on czuwa, ma specjalnie wyposażony samochód, a prywatnie jest trudniej, ale daje efekty, bo postępy robię co tu dużo mówić
    Dzisiaj pobiegałam sobie wg mojego planu, tzn miało być wg planu, ale ja niesforna oczywiście wszystko popsułam, miało być 3,35 km w a było prawie 5, miało być w lekkiej intensywności, a narzucałam wciąż tempo, ale wróciłam zadowolona, uśmiechnięta, zrelaksowana psychicznie i to jest bezcenne

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    Gratki za biegi... zachwycasz mnie swoja aktywnoscia ...
    mam nadzieję, ze Ty mnie też wkrótce zachwycisz, miałaś chodzić i co ? przywołuję Cię do porządku, wozisz kijki w samochodzie, a to nie na tym rzecz polega, chyba...

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Zaczęłam wychodzenie z wo . Niestety,( oczywiście dla mojej diety) ale męża pracownik zaprosił nas na sobotę na pępkowe syna. Nie wypada nam odmówić, a tym bardziej nic nie jeść. Muszę kilka dni mieć na wyjście, więc zaczęłam wychodzenie już dziś wprowadzając inne warzywa i owoce. Natomiast nie mam zamiaru zrezygnować zupełnie z warzyw i owoców. W sobotę tylko coś uszczknę, tak żeby gospodarzy nie urazić, a większą część mojego menu w dalszym ciągu one będą stanowiły . Tym bardziej, że waga kolejny tydzień bardzo mnie satysfakcjonuje, co daje motywację do odchudzania.
    Aga domyślam się, że mimo wszystko wciąż trwasz w postanowieniach, u mnie ok 3 kg więcej, ale już zbliża się koniec miesiąca więc podkręcę dyscyplinę, bo taki miałam zamiar, ostatni tydzień miesiąca - oczyszczanie.

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    ciao, to jeszcze ja, na chwilke zeby wam "wyjasnic"dlaczego kocham te ustawki:
    Greek Zorba Alexis Zorbas - YouTube
    Kalahari, dzięki za Zorbę, uwielbiam, przywołuje wspomnienia z Grecji, a bardzo lubię Grecję, kuchnię grecką i Zorbę, mam miłe wspomnienia...

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Witajcie, tak sobie czytam o tych różnych powodach dla których chcemy się odchudzać. One są takie bardzo nasze własne, a tak naprawdę najczęściej zupełnie nieistotne dla otoczenia. Wyobrażam sobie teraz każdą z Was i widzę tylko fantastyczne dziewczyny! Tuszy nie wiedzę! No wiem, możecie się uśmiechnąć – trochę mnie jednak więcej niż Was . Ale założę się, że dla większości to i tak niewiele zmienia
    Bardzo ładnie to ujęłaś Krysiu i jest dokładnie tak jak piszesz

Teraz tylko się pochwalę,że w tym tygodniu zgubiłam 1,7 kg!, a taką wagę jaką mam teraz, ostatni raz widziałam 5-6 lat temu! Nawet boję się głośno cieszyć żeby nie zapeszyć, ale może w końcu się uda!
    Brawo Agnieszka, gratuluję i ściskam Cię mocno, wierzę, ze uda Ci się utrzymać tę wagę jak Cię znam i Twoją dyscyplinę. Ja niestety mam 2,5-3 kg do przodu póki co nie jest źle, ale muszę się zdyscyplinować, bo będzie źle

Cytat Zamieszczone przez ZeniaP_ Zobacz posta
    Ewa – miłego biegania. Chyba, jeśli mnie pamięć starcza nie zawodzi, przypominam sobie twoje zdjęcie (jeszcze ze starego topicu), a na zdjęciu ty i jakiś duży, ślicznisty pies. Ale tak mi to tylko majaczy.
    Możliwe, ze gdzieś wrzuciłam zdjęcie z bernardynem brata, albo z amstafem, nie pamiętam, to było tak dawno,nie wiem już ile lat 5-6 ? pamiętam, że Ty wtedy kupiłaś sobie mini (autko nie sukienkę ) Biegom dopiero od roku, nawet nie źle mi szło, ale ostatnio miałam trochę zawirowań w życiu i przerwałam, teraz niestety zaczynam od zera.

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Co do tego dołka....weszłam na wagę we wtorek,a tam 87 kg czyli zwyżka o 1.8 kg. od soboty.Nie muszę mówić jak się czułam ,prawda?Pierwsze co przyszło mi do głowy,to poddać się,ale tam myśl jak szybko przyszła,tak szybko zniknęła.Wtorek już był ok,wypiłam też dzbanek pokrzywy,bo czułam się opuchniętą i położyłam się spać już o 21-szej.Efekt-wczoraj na wadze 85.4 kg czyli tylko 200 gr zwyżki.Jest dobrze-zobaczymy co będzie dalej-nie mogę i nie chcę się poddać.
    też tak często mam , niestety w naszym wieku tak jest, woda zatrzymuje się i waga winduje nawet do 3 kg, dlatego jestem zwolennikiem ważenia 1 raz w tygodniu. Trzymam kciuki Jolinko !

Dziś wyjęłam 4 bluzki i dwie spódniczki z tych za małych i ...pasują, leżą jak ulał . Oby tak dalej
    ja też tak chcę ! chociaż jeszcze chodzę w spodniach kupionych mniejszych niż wcześniej ;

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Dzień dobry
    dzięki dziewczyny za dobre słowo, super filmiki z zorbą i nie tylko, za wiele mądrych słów, wartych nieprzemyślenia...
    muszę sobie porozmawiać sama ze sobą czego właściwie chcę i co zrobić, żeby było lepiej, czytam was oczywiście i lajkuję bo jest post ale odezwę się na dobre jak już trochę dojdę ze sobą do ładu
    Sabinko, nie ma mnie tu za często ostatnio, ale często o Tobie myślę, mam nadzieję, ze czas odpoczynku od tego wszystkiego pozwala Ci się pozbierać powoli, nie odpuszczaj, nie odpuszczajmy Ja, Ty i wszystkie My tu razem wzięte. Czekam na Twój powrót, a teraz ślę buziaki...

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Ja musze sie jednak tez pochwalic, ze i ja ladnie dzis sie nalazikowalam i zdobylam 5 punktow za aktywnosc- suma sumarum wydeptalam okolo 13 tysiecy krokow!
    Kasiu brawo ! Gratuluję dyscypliny, punkcików, aktywności, WW to bardzo dobra i zdrowa forma i wierzę, że już wkrótce osiągniesz swój cel

troche pobawilam sie ze swoja serwetkowana butelka
    miedzydzyczasie porozmawialam troche z Ewa ....
    Co to jest ta serwetkowana butelka? czy to Twoje dzieło jakieś nowe? jeśli tak, proszę o zdjęcie. Dziękuję mój Aniele za wczorajszy telefon, to miłe...

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Dzień dobry
    piękny dzień dzisiaj
    chyba się dogadaliśmy, więc humor mam dobry
    Dostałam 3 hibiskusy w doniczkach
    no cóż , liczyłam na jakiś bukiet, ale w końcu to też kwiaty
    pogoda dzisiaj ładna, pobiegałam rano, mogłam dłużej bo czas nie goni, i mimo , że już przed siódmą było , nikogo nie spotkałam po drodze, ani jednej osoby z pieskiem czy kijkami, aż dziwne.
    Artur pojechał na grzyby, Martai mam jeszcze w łóżkach, a ja mam trochę czasu tylko dla siebie, czasem tego potrzebuję
    Fajnie, ze w końcu wszystko się poukładało,mam nadzieję, ze dojdziecie do tego, że szkoda czasu (życia na takie tam...) i wszystko będzie układać się jak najlepiej czego Wam życzę z całego serca Fajnie, ze nie zniechęcasz się do biegania, ale gdybyś miała gorsze dni, polecam Ci książkę Beaty Sadowskiej "I jak tu nie biegać" ja mam w formie audiobooka czytaną przez samą Beatę, jest super i dodaje power'a

Ewuś – poczytałam informacje, które przekazała o Tobie Reginka. Ale brakuje tu Twoich wpisów!
    Kochana Krysia

Ewunia pobiegla a ja pojade rowerkiem...do kosciolka!
    Obiadek mam podgotowany, kotlety ubite, surowka z kapustki zrobiona, rosolek pyrkocze...
    i to się nazywa dyscyplina i prawdziwa polska niedziela miłych chwil z rodziną Kasiu

Ewa, piękne tereny Ja chodzę przez miasto, bo trochę się boję sama chodzić po parku.
    Tak Agnieszko, ładnie tutaj, szczególnie jesienią, już drzewa nabierają kolorów, bardzo lubię zapach i szelest spadających liści, to moja ulubiona trasa, niestety nie mam tutaj płaskiego terenu i bieganie po górkach trochę daje... po twardej nawierzchni musisz pamiętać o butach z dobrą amortyzacją, chociaż nie jestem pewna jak to jest przy chodzeniu, bo ja miałam problemy z biegania po twardej

Ewo – ładne te Twoje miejsca biegowe! Mam nadzieję, że to taka bardziej uczęszczana trasa i spotyka się was tam więcej? Nie! - bardziej mam nadzieję, że tam jest po prostu bezpiecznie i nie macie takich niepotrzebnych obaw, jak się zaraz tu u nas uruchamiają!
    Krysiu, bardzo lubię te moje ścieżki, czasami jak wbiegam do lasu to boję się, ze jakiś lis czy inny zwierz może mnie wystraszyć, ale w ciągu dnia raczej się to nie zdarza, czasami mijam biegaczy, rowerzystów, ale to zależy od pory dnia, dzisiaj biegałam ok południa, a tutaj o 12-tej wszyscy jedzą obiad więc było pusta, a tam miło i ładnie, ze chciało się biegać i biegać...

No trochę się rozpisałam, nadrobiłam troszkę zaległości z tygodnia, jutro mam wolny dzień, ale rano muszę stać, bo jadę do dentysty wyczyścić zęby, tydzień będzie też obfity, bo od wtorku praca, mam też w tym tyg paznokcie i jazdę 2 x i 3 x bieganie, tak więc jak mnie będzie mniej to się nie martwcie pamiętam o Was nawet jak mnie tu nie ma

Buziaki Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-k-odqwnjkzotqsntexotqwotq-f-33_in_orig.gif

"Gdziekolwiek jesteśmy, o każdej porze możemy radować się słońcem, obecnością innych, a nawet oddechem "
    [Thich Nhat Hanh]

12036575_919400664804877_2961471717728644075_n.jpg
    Ostatnio edytowane przez evige ; 20-09-2015 o 16:38

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

No to Agnieszko, brawo! A ja tak się rozochociłam w oglądaniu obrazów van Gogha, że chciałam jeszcze dołożyć to i owo. No i dobrze, że nie weszło, bo chyba jednak wolę, jak nam Madzia coś podsuwa .
    Ewo – dobrze Cię znowu poczytać . Co do nauki jazdy, to większość osób ma na początku ogromne stresy, więc jest ok. Ważne, czy samo jeżdżenie będzie Ci się podobać? A tydzień rzeczywiście szykuje Ci się „obfity" Ale to w dużej mierze fajne zajęcia, niech więc Ci się dzieje
    sabinka57, evige and kalahari like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

brodaweczka rzecz charakterystyczna.... jak pieprzyk! zobacz Jolinko na Cyndy Crawford
    Oj Kasiu...Cindy pieprzyk jest seksowny,moje brodawki zdecydowanie nie i ja to wiem.To po operacji babskiej przed laty zaczęły bardziej rosnąć-zresztą w rodzinie od strony taty dużo pieprzy i brodawek występuje-taki wątpliwy prezent od losu.Cztery lata temu usunęłam jedną z ucha,byłam zapisana na kolejny zabieg-tym razem z policzka,potem miały być usunięte kolejne.Był termin,ale właśnie wtedy miałam problemy z z płucami,wyszły te zmiany w rtg i odpuściłam zabieg.Trzeba by znowu o tym pomyśleć,tylko nie wiem czy ten lekarz jeszcze u nas przyjmuje.

pieczonki wygladaja znakomicie, ale ja chyba pierwszy raz od stuleci nie poslinilam sie na widok takich pysznosci... i to nie dlatego ze mi sie nie podobaja ...przeciwnie ... wygladaja naprawde bardzo apetycznie, ale dzis rano na czczo zmierzylam sobie cukier i wynik mnie porazil... od miesiecy gadam ze musze schudnac , bo wtedy cukier sie normuje, ale zamiast chudnac, to niestety tylam ... waze juz 85,9 kg a cukier mialam rano 182 .... a prawidlowy wynik jest ponizej 100...nic dodac nic ujac ...
    Gammuś musisz zacząć bardziej dbać o siebie,żeby nie doprowadzić do rozwoju cukrzycy.Ty nie bierzesz leków,prawda?182,to już na prawdę duży cukier,to już alarm powinien zadziałać w Twojej główce.Nie są Ci potrzebne do szczęścia powikłania cukrzycowe.Wierzę,że jak się zaweźmiesz,to sobie poradzisz-pomału ,a do celu.Najważniejsza jest zmiana nawyków-czyli nie głodzić się,a jeść zdrowo.Zacznij też łykać kapsułki morwy-morwa normuje poziom cukru i jednocześnie wspomaga odchudzanie.Nie mam problemów z cukrem,ale jak łykam morwę,to nie ciągnie mnie tak do słodkiego.Trzymam za Ciebie kciuki!

Jolinko – pewnie już dokonaliście zakupu? Bo mi się skojarzyło, że są bardzo duże zniżki na dywany itp. w Auchanie. Tak a propos brodawek – koleżanka poznała właśnie siostrę swojego przyszłego. Tak brzydkiej kobiety, jak mówiła, jeszcze chyba nie widziała. Bez specjalnych korekt mogłaby robić za babę-jagę. Włosy długie i rozwichrzone, cała twarz w ogromnych brodawkach. A tuz obok niej zakochany mąż i trójka dzieci! Widzimy co chcemy widzieć. A ja już Cię Jolu widziałam i nie będę komentować, bo co wtedy musiałabym napisać o sobie!?
    Krysiu kupiliśmy ten chodnik-w Auchanie też patrzeliśmy,ale nie było takich o szer.90 cm,w innych sklepach znaleźliśmy jeden o tej szerokości,ale bardzo jasny.Wiadomo,że na targu są tańsze,a to dla mnie ważne.Do przedpokoju nie muszę mieć takiego full wypas-tym bardziej,że pies tam lubi sypiać.Chodnik zamówiony-przywiozą mi do domu we wtorek,bo jeszcze obszyją końce.Cena za metr 28 zł ,a tak sama szerokość w markecie 49.90.
    Co miałabyś napisać o sobie?No przecież nic złego-fajna z Ciebie kobietka o ładnej i miłej buzi
    sabinka57 and kalahari like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez evige Zobacz posta
    Dzisiaj pobiegałam sobie wg mojego planu, tzn miało być wg planu, ale ja niesforna oczywiście wszystko popsułam, miało być 3,35 km w a było prawie 5, miało być w lekkiej intensywności, a narzucałam wciąż tempo, ale wróciłam zadowolona, uśmiechnięta, zrelaksowana psychicznie i to jest bezcenne
    Ewa ciągle i nieustannie podziwiam Cię za to bieganie-jesteś szalona kobietoPiękne masz u siebie tereny,ale ja jestem tchórzem i bałabym się sama w takie ścieżki zapuścić.Z kijkami chodzę po swoim osiedlu między domkami,czasami po sąsiednim blokowisku.Do parku mam dosyć daleko.
    Cytat Zamieszczone przez evige Zobacz posta
    niestety w naszym wieku tak jest, woda zatrzymuje się i waga winduje nawet do 3 kg, dlatego jestem zwolennikiem ważenia 1 raz w tygodniu. Trzymam kciuki Jolinko !
    Kolejny minus naszego wieku,co ?Często mam tak z tą wodą,ale najczęściej jak długo siedzę wieczorem i jak się nie wysypiam.
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 20-09-2015 o 18:58
    evige lubi to.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    zostawilam was z van goghiem a sama pojechalam do rzymu na lunch i kawe w dobrym barze.
    w rzymie malo ludzi, malo ruchu ,zlikwidowali stragany azjatyckie przed dworcem, czyli pusto sie zrobilo i obszerniej.
    na peronach tez puchy, bo.......sa bramki i wpuszczaja tylko podroznych z biletami.
    nie wiem gdzie zgarneli bezdomnych closzardow, ktorych bylo pelno w poblizu...
    pewnie ich gdzies zamkneli?odgrodzili?odizolowali?
    jednym slowem wykluczyli z krajobrazu miejsko-spolecznego.-brakuje mi tego wszystkiego, krajobraz teraz zrobil sie sztuczny,smutny,podejrzanie przejrzysty, gdzie okiem nie siegnac, wszystko sie niby zgadza?...

ewo, piekne te okolice gdzie biegasz.

gammo, kasiu
    podliczcie mnie prosze:

kromka czarnego(wieziennego)chleba+2 plasterki salami+pomidor
    6 plastrow pieczeni (wieprzowej i cielecej )+2 lyzki cous cous z roznymi smieciami+ szpinak
    3 sliwki
    1 gruszka
    kawa bez cukru
    herbata z 1 lyzeczka cukru
    talerz zupy jarzynowej

grazie.
    krysiu, ja uwielbiam kijki. zrezygnowalzm z chodzenia, bo mi sie troche znudzilo , nie mam z kim chodzic i tutaj bylam jedyna osoba nordic-walkingowa.
    Ostatnio edytowane przez kalahari ; 20-09-2015 o 19:06
    Jolinkaa, sabinka57 and evige like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Część dziewczynki witam wieczorem i melduję że żyje.
    Mam się coraz lepiej, trochę sobie ze sobą porozmawiałam ale waga od tego nie spadła no ale cóż -nie ma nic za darmo:-) narazie nic nie będę szalec z żadną dietą ponieważ za tydzień lecę do Anglii :-) pomyślę co robić po powrocie....Wczorajsze spotkanie niezbyt udane ponieważ nie widziałyśmy się kopę lat i momentami nie bardzo było o czym rozmawiać
    za to dzisiaj bylismy na grzybkach i na obiad były pyszne grzybki w śmietanie z kiełbaską :-)
    Maniusiu kochana zrobiłam ciasto marchewkowe według twojego przepisu było pyszne:-)
    Agnieszki na pewno też byłoby pyszne ale twoje było na mniejszą blaszkę, do tego zrobiłam krem z przepisu Zeni i przełożyłam ciasto i było naprawdę super :-)
    już mam zamówienie żeby upiec takie ciasto marchewkowe dla Majeczki
    Mamusiu na facebooku pisałaś o bardzo dobrej tarcie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami czy dałoby radę wrzucić tutaj przepis bo musze zrobić jakieś nowe dania i pokazać że babcia też gotuje:-)

Uprawnienia umieszczania postów