69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
stylowi_pl_fotografia_13220591.jpg
Dzień dobry
witam herbatką z życzeniami miłego dnia i zmykam, bo nie wyrabiam ostatnio, ten tydzień mam koszmarnie przepełniony, dzisiaj jazda, jutro bieganie, pojutrze jazda, oprócz tego oczywiście praca i obowiązki domowe (sterta prasowania np) więc liczę na wyrozumiałość, że więcej popiszę w weekend.
Gammo przepis na moją zupkę napiszę Ci wieczorkiem. Mam nadzieję, że Twój marsz to nie jest jednorazowy epizod, a będzie tak np 3 x w tyg
Jestem z Ciebie dumna, wiedziałam, że mnie jeszcze zadziwisz 
Jeszcze dodam, że dziś w nocy odwiedziły mnie we śnie Gamma, Sabinka i Natka, co to były za miłe odwiedziny !
Jeszcze raz dobrego dnia i zostawiam kawę dla chętnych !
Aga, wciąż myślę o Twoim teściu, polecam go Matce boskiej Fatimskiej ! Trzymaj się !
stylowi_pl_kuchnia_29947980.jpg
Ostatnio edytowane przez evige ; 23-09-2015 o 05:59
-
Dzień dobry.
Ewuś, dzięki za kawkę i dobre słowo 
Gammuś, brawo za marsz ! Ja swojego endomondo nie połączyłam z fejsem, ale też codziennie chodzę
Życzę Ci wytrwałości .
Odnośnie teścia, dziś już będę wiedział więcej, bo mąż tam będzie.
Udanego dnia wam życzę
-
Witajcie dziewuszki!
Fajnie, ze jest sie z kim napic kawki czy herbatki z rana.
Ja dzis dolozylam sobie jeszcze szklaneczke wody z cytryna, bo poczytalam o jej dobrodziejstwie i postanowilam wrocic do zwyczaju jej porannego picia.
Agnieszko- trudna sprawa z tymi waszymi wyjatkowymi uczniami...
oj nie zazdroszcze klopotu, nie zazdroszcze...
Masz racje polaczenie uposledzenia i zachowan "prowokujacych" jest paskudna mieszanka...choc przyznam, ze chyba rzadka?
Ja zazwyczaj spotykalam albo takich, albo takich...np wszyscy uposledzeni umyslowo koledzy mego Radka majacy problemy z nauka, to najczesciej grzeczne chlopaki.
Tak czy owak-popieram zdanie Krysi, ze poprosilabym jako gremium, o przyslanie na szkolenie dodatkowych sil fachowych-czasami ktos z zewnatrz przynosi bowiem swieze spojrzenie i ...nowe metody.
Regince gratuluje ladnego marszu i zaznakomienia sie z endomondo.
Oby tak dalej!
Ja trzymam sie swego pedometru i zbieram grzecznie punkty za extra aktywnosc! I tak wczoraj np bylo ich 4. To grubo ponad tych zalecanych 10 tysiecy krokow i cieszy mnie to bardzo! Zeby osiagnac taki wynik wystarcza moje codzienne dreptanie i pedalowanie po domu, na ogrod, do sklepu ...widac po tej ilosci krokow-dlaczego wieczorem stopy mi tak dokuczaja!
Ewciu- troche mnie martwi, ze az tyle zajec napakowalas w swoj tydzien.
Dobrze, ze te biegi cie troche odstresowuja, boje sie jednak, zebys temu wszystkiemu podolala. Pamietaj, ze masz tylko jedno cialo-zwolnij czasami troche, bo gotowe sie jeszcze zbuntowac!
Krysiuni- dziekuje ze sie odezwala i zamachala do nas chociaz lapka...trzymaj sie stokrotko!
Jeszcze tylko wolam do tablicy Jole...bo inne dziewczyny (jak Magda, Sabinka, Natka, Maniusia, Zenia) to nas juz przyzwyczaily, ze odzywaja sie od czasu do czau a nie bywaja tutaj codziennie. Ale kazdy ich post jest woda na spragnione gardlo...
Dobrego dnia dziewczynki! jeszcze tu wroce...
-
witajcie dziewczyny
Agnieszko współczuję, trudny orzech do zgryzienia macie z tymi uczniami.
Kasiu - przypomniałaś mi z tym dreptaniem taki odcinek "Kiepskich" gdzie Ferdek Halinkę podłączył do prądnicy i mieli prąd dla całego domu. no my kobitki tak mamy , że ciągle się krząta
ja dzisiaj pobiegałam pół godziny, tak jak planowałam wydłużyłam czas i dałam rade - jestem z siebie dumna, ale waga milczy, ani deka mniej
muszę jeszcze moje menu zweryfikować, bo kalorii mało a spadku zero, średna z tego miesiąca to 1400 kalorii, więc jak nic kilo powinno spaść
Pozdrawiam resztę zawziętasek
-
Maniusiu- 1400kcal to stanowczo za malo! Wlaczyl ci sie zwolniony metabolizm-jak nic!
Prosze zwieksz na krotko ilosc kalorii (dzien-dwa) i potem znowu zejdz ponizej twego pulapu... ale tylko troche.
Masz obliczona optymalna dla ciebie ilosc kalorii-prawda?
To mozna zrobic na kalkulatorach w sieci...
Gdy jemy za malo...nie chudniemy!!!
Zupelnie tak samo gdy jemy za duzo!!!
-
Brawo Maniusia
a może powinnaś się mierzyć, bo jak biegasz regularnie to może być przyrost masy mięśniowej. Trzymam kciuki
Pozdrawiam Was z nad
i
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
dzień dobry
Maniusiu super, że biegasz, ja ostatnio się lenię, co prawda nigdy nie biegałam ale zdarza mi się chodzić szybkim krokiem z endomondo czy bez ale jakoś lenia mam w tyłku i w nogach...
może Ewa ma rację, zaczęłaś biegac to może mięśnie więcej ważą?
dzisiaj robię porządki w kuchni a potem idę do fryzjera 
Kasiu czyli drepczesz po domu, ogrodzie, sklepie i w różnych innych miejscach i wychodzisz w ten sposób około 6 km bo podobno przeciętny krok to około 60 cm
kiedyś też miałam krokomierz ale zgubiłam go gdzieś
-
Dziewczyny czy znacie kogoś kto odchudzał się z Gacą?
-
Sabinko- ja nie znam niestety nikogo takiego...
Slyszec o Gacy slyszalam i na forum byly dziewczyny, ktore ta metoda sie odchudzaly-ale chyba zadna z nas tutaj piszacych osobiscie nie miala takich doswiadczen...
No chyba, ze sie myle...moze Natka lub Krysia?
A ja wrocilam wlasnie ze swego spotkania WW...
Jak waga? 800g mniej na wadze u mojej pani prowadzacej! No i bardzo dobrze! Wreszcie sie ruszylo!
Nie bede jednak jeszcze zmieniala suwaka-zrobie to w sobote -bo w soboty podaje wage do akcji na forum.
Dzisiejsze spotkanie bylo bardzo fajne i bardzo ciekawe. Wywiazala sie wsrod uczestnikow zywa dyskusja czy mozna zjadac mniej punktow niz te wyliczone i czy to rezultuje spadkiem czy nie... bylo duzo ciekawych glosow i wymiana doswiadczen...
Prowadzaca podsumowala to wszystko stwierdzeniem, ze metoda WW nie dlatego jest skuteczna, ze proponuje jakies cudowne sposoby czy srodki odchudzajace, ktore powoduja co prawda schudniecie ale po zaprzestaniu ich waga momentalnie wraca.
Dieta WW to trwala nauka zmiany sposobu odzywiania, i przede wszystkim propagowanie tzw "zdrowego zywienia" w oparciu o te 5 filarow(zasad), o ktorych juz pisala wam Gamma.
Jezeli stosuje sie te diete sila rzeczy jemy swiadomie -bo musimy planowac, czesto gesto wazyc i zapisywac cos sie zjadlo lub co sie zjesc zamierza. A wlasnie w tym "swiadomym"- a nie bezmyslnym i przypadkowym jedzeniu lezy pies pogrzebany...
Czyli mowiac skrotowo- dieta WW to:
1- trwala-a nie chwilowa jak przy innych dietach zmiana nawykow zywieniowych
2- swiadome i planowane odzywianie-"mozesz zjesc wszystko, ale nie wszystko naraz"
Oprocz tego robilysmy dzis gielde przepisow kulinarnych na jesienne produkty zerowe jak warzywa czy grzyby- kazdy proponowal co lubi robic i opowiadal jak to robi- jedna z uczestniczek opowiedziala np, ze kroi dynie Hokkaido na kawalki wrzuca do worka, daje lyzke oleju, troche czosnku i przypraw- a potem wysypuje to na papier i piecze w piekarniku. Ponoc pychota!
Ja zaproponowalam moja zupe z dynii- pokrojona w kawaleczki dynie wkladam do szybkowaru, dodaje kartofla lub dwa, marchewke czy dwie marchewki, dolewam wody, wrzucam kostke rosolowa.
Gotuje pare minut- ok 15...
Dosmaczam na ostro, imbir, chilli, kurkuma etc- Miksuje i podaje z prazonymi na suchej patelni pestkami dyni.[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
Robie podobnie jak ta dziewczyna w tym filmiku- z tym bez krewetek...choc moze to i dobre?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Uprawnienia umieszczania postów