Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Tak to wyglada po niemiecku..postaram sie zaraz przetlumaczyc i zachowac przy tlumaczeniu te litery S_T_O_P
Jest to metoda, ktora ma pomoc nam w krytycznych momentach gdy chcemy cos zjesc,a przy tym mamy wrazenie, ze nie jest to potrzeba fizycznego glodu...:beurk:
S- jak...Stop! Zatrzymac sie i najpierw nie robic nic...:)
T- jak...Teraz gleboko oddychac przez okolo 30sekund -odliczajac w mysli te sekundy...
O- jak...Orientacja- czy jestem naprawde glodna- wyobrazic sobie skale np 1-5
P- jak...Pro dla Swiadomosci- Czy jest mi to naprawde warte mojego dotychczasowego trudu przy odchudzaniu?
Czy moge zjesc cos innego? Zrobic cos innego? Znalezc jakas alternatywe?
Gammo u mnie strona nie 100 a dwusetna!!!:mdr:
Ale i tak mozemy wirtualnego szampanka obalic a co! Zatem...Szampan dla wszystkich!:p
http://skarbnica-win.pl/wp-content/u...-na-wesele.jpg
Nie ma nikogo chetnego na szampana? :beurk:To ide sie kapac, a po kapieli...:mdr: Dobranoc!
http://img4.demotywatoryfb.pl//uploa...8pqipp_600.jpg
1 załącznik(ów)
Załącznik 32931
Dzień dobry :)
Kasiu, jak mi przykro, nie załapałam się na szampana :( u mnie też setna strona , a to zależy od ustawień ile postów na str. Uczczę to zatem kawą, dzisiaj wcześnie wstałam, bo kręciłam włosy i gotuję obiad, teraz podelektuję się kawusią
Gorący czas w pracy minął (zawsze tak mamy końcem miesiąca) plan wykonany, dyrekcja zadowolona, ja też, bo sytuacja bardzo sie zmieniła od mojej rozmowy z szefem, znowu chodzę do pracy z przyjemnością :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gamma56
dochodzisz polalutku do siebie ? ... wierze , ze z dnia na dzien jestes coraz bardziej spokojna i utwierdzasz sie w przekonaniu, ze bardzo dobrze zrobilas ...
tak, dochodzę do siebie i jestem z siebie dumna tzn z sytuacji do jakiej doprowadziłam. Dzięki Gammo za wsparcie i rozmowę, a raczej wysłuchanie moich wynurzeń ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
kasiaogrodniczka
Teraz co do spotkania... mam nadzieje Madziu ze moja relacja rzeczywiscie bedzie dla ciebie motywacja- ja w kazdym razie dostalam kopniaka motywacyjnego, ze hej!
kusisz tym ww, ale jeszcze nie pora dla mnie, mam za dużo obowiązków na ten czas, ale korci mnie, oj korci :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sabinka57
Ewuniu nie zapracuj nam się dziewczyno w tej swojej pracuni :-)
spoko Sabinko, już jest dobrze, a bardzo lubię swoją pracę więc będzie ok.
Tobie życzę miłych chwil w Anglii, korzystaj na maksa, naładuj pozytywnie akumulatory, rozkoszuj się każdą chwilą wnusią (jest urocza) jednym słowem korzystaj !!!
Cytat:
Zamieszczone przez
maniusia72
dziś córka wyciągnęła mnie na cmentarz żydowski, stary i opuszczony, miejsce idealne na scenerię do horroru, robiła tu zdjęcia na konkurs fotograficzny, na kilka się załapałam
fajne zdjątko, miło Cię widzieć :) a jak Twoje bieganie ? ja wczoraj odpuściłam, ten tydzień mi nie sprzyja :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Natka55
Pięknie poszło może i z nowym pójdzie. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
Natuś, nie wiem dlaczego macie problemy z Tapatalkiem, ja korzystam z niego od 3-4 lat, nigdy mnie nie zawiódł, a wchodziłam z niego do różnych forum i pod różnymi nickami, nie wiem co jest nie tak ?
Agnieszko, co u Ciebie? przytulam Cię i czekam na Twój powrót, brakuje tu Ciebie :(
Magda , Jolu, Krysiu i wszystkie pozostałe dziewczyny pozdrawiam Was i życzę dobrego dnia.
Muszę zmykać, bo czas mnie już goni. Buziaki ...
5 załącznik(ów)
Ewo, biegam nadal, weszło mi w krew i sprawia przyjemność:)
wkleję wam kilka zdjęć, to naprawdę magiczne
Załącznik 32932miejsce
Załącznik 32933Załącznik 32934Załącznik 32935
Załącznik 32936
Dzien dobry
wpadlam tylko sie przywitac, bo moja zmienniczka zaspala i przyszla dopiero o godz 7.05 ... a ja do babci dzis smigam,
bo dzis jak co czwartek kapanie babci, a ta juz od godziny 6 z regolynie spi i czeka na kapiel, wiec nie moge sie spoznic...
Milego dnia wszystkim zycze ...
http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTEx...20_WD_orig.gif
Witam was moje kwiatuszki w pierwszym dniu nowego miesiaca!http://us.123rf.com/450wm/amarosy/am...-kwiaty-te.jpg
Pamietajmy ze pazdziernik...to miesiac oszczedzania!:mdr:
Zatem...oszczedzajmy kalorie!:p
Jeszcze we wczorajszym temacie torcika Kalahari... znalazlam fajny artykul do poczytania... zreszta w tym linku znajdziecie ich mnostwo i mysle ze, niektore rady naprade warto wziac sobie do serca:money:
Odchudzanie: DESERY, które nie tuczą
buongiorno!!!
zdjecia jak z "tajemniczego ogrodu" a jedno nawet troche przypomina to co dzieje sie u mnie za altanka...:mdr:
napewno jest to miejsce pelne uroku, emocji, przeszlosci i czarow.
fajnie, ze to czujesz.
kasiu, linka wlasnie przeczytalam, i wydaje mi sie, ze porzadny deser ma miec jednak w sobie to co trzeba a przede wszystkim duzo kalorii...:)
dzisiaj mam do rowiazania duzy problem a wlasciwie musze przygotowac najpierw jakas malo ciernista droge do jego rozwiazania.
rozwiazanie juz jest ,ale nie takie jakiego wszyscy zainteresowani by oczekiwali....
a wiec ja, jak zwykle pisze scenariusz....zeby zycie bylo bardziej przyswajalne...przyjazne?
nie wiem, czy pamietacie , ale opowiadalam wam o tym "przypadku" u sabinki w domu, ze szukam rodziny pewnej osoby itd.
no dobra,
zwijam sie
zycze wszystkim udanego dnia a sobie przede wszystkim
ps. ten "przypadek" stal sie w koncu moim wielkim przyjacielem a ja jego...eh...te emocje , zawsze i wszedzie szukaja,,,,, wrazen..
Witam :)
Ja tylko na chwilę, bo piszę w okienku. Smutny był ten wczorajszy dzień, bardzo mi żal mojego męża. Nie ma już rodziców, czyli przestał być dzieckiem. teścia pożegnaliśmy godnie i uroczyście. Wróciliśmy późnym wieczorem.
Dziękuję Wam kochane za słowa współczucia, a przede wszystkim za wszystkie SMS-y, watschapy, prywatne wiadomości i messengery, to bardzo ważne wiedzieć, że gdzieś tam przyjazna dusza, w trudnych chwilach o mnie myśli:heart:
Dziś już wracamy do codzienności, choć wspomnienia ostatnich dni jeszcze nie raz zaprzątną nasze myśli.
Agniesiu...dobrze, ze znowu jestes!
Wspolczuje goraco i doskonale cie rozumiem gdy piszesz, ze rad nie rad ale trzeba wracac do codziennosci...z drugiej strony - dobrze, ze sa wspomnienia, bo inaczej byloby to jak "upadek Ikara"...byl czlowiek- nie ma czlowieka...:arf:
Kalahari- a jakze pamietam o tym "przypadku", o ktorym nam opowiadalas u Sabinki...i tak sie tylko zastanawiam...czyzbys znowu miala: "trzepotanie serca"???:money:
Oby wszystko sie jak najpozytywniej zakonczylo...mysle tu oczywiscie o twych poszukiwaniach...
Kochane moje-wstalam dzis wczesnie rano nekana troche obawami przed jutrzejszym zabiegiem...:(
Chcialabym aby juz bylo po wszystkim...:arf:
Jesli chodzi o zmagania z kilogramami natomiast-mam od wczoraj wrazenie, ze mi sie uda...
Znam juz narzedzie pracy...to musi byc i oczekiwany wynik!:mdr:
Mowiac powaznie- to naprawde wierze, ze motywacja jest kluczem do sukcesu.
No i niespuszczanie celu z oczu! Jak najczesniej przywolywania go sobie w myslach - metoda "STOP!"
WW zaleca tez oprocz celu wiodacego- np w moim przypadku jest to:
" Chce do 1 grudnia osiagnac wage 71 kg po to zeby moc uczestniczyc we spotkaniach WW i nie musiec za nie wiecej placic!"
wyznaczac tez cele mniejsze, krotsze w czasie np:
" W tym tygodniu chce schudnac trwale pol kilograma i wazyc w kolejna srode 75,5kg."