Strona 395 z 3048 PierwszyPierwszy ... 295 345 385 393 394 395 396 397 405 445 495 895 1395 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,941 do 3,950 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Tak to wyglada po niemiecku..postaram sie zaraz przetlumaczyc i zachowac przy tlumaczeniu te litery S_T_O_P
    Jest to metoda, ktora ma pomoc nam w krytycznych momentach gdy chcemy cos zjesc,a przy tym mamy wrazenie, ze nie jest to potrzeba fizycznego glodu...
    S- jak...Stop! Zatrzymac sie i najpierw nie robic nic...
    T- jak...Teraz gleboko oddychac przez okolo 30sekund -odliczajac w mysli te sekundy...
    O- jak...Orientacja- czy jestem naprawde glodna- wyobrazic sobie skale np 1-5
    P- jak...Pro dla Swiadomosci- Czy jest mi to naprawde warte mojego dotychczasowego trudu przy odchudzaniu?
    Czy moge zjesc cos innego? Zrobic cos innego? Znalezc jakas alternatywe?

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Gammo u mnie strona nie 100 a dwusetna!!!
    Ale i tak mozemy wirtualnego szampanka obalic a co! Zatem...Szampan dla wszystkich!
    Agnieszka111 and kalahari like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Nie ma nikogo chetnego na szampana? To ide sie kapac, a po kapieli... Dobranoc!
    Agnieszka111 and kalahari like this.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

sh_espresso_maschine_800 (1).jpg

Dzień dobry
    Kasiu, jak mi przykro, nie załapałam się na szampana u mnie też setna strona , a to zależy od ustawień ile postów na str. Uczczę to zatem kawą, dzisiaj wcześnie wstałam, bo kręciłam włosy i gotuję obiad, teraz podelektuję się kawusią
    Gorący czas w pracy minął (zawsze tak mamy końcem miesiąca) plan wykonany, dyrekcja zadowolona, ja też, bo sytuacja bardzo sie zmieniła od mojej rozmowy z szefem, znowu chodzę do pracy z przyjemnością

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    dochodzisz polalutku do siebie ? ... wierze , ze z dnia na dzien jestes coraz bardziej spokojna i utwierdzasz sie w przekonaniu, ze bardzo dobrze zrobilas ...
    tak, dochodzę do siebie i jestem z siebie dumna tzn z sytuacji do jakiej doprowadziłam. Dzięki Gammo za wsparcie i rozmowę, a raczej wysłuchanie moich wynurzeń

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Teraz co do spotkania... mam nadzieje Madziu ze moja relacja rzeczywiscie bedzie dla ciebie motywacja- ja w kazdym razie dostalam kopniaka motywacyjnego, ze hej!
    kusisz tym ww, ale jeszcze nie pora dla mnie, mam za dużo obowiązków na ten czas, ale korci mnie, oj korci

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Ewuniu nie zapracuj nam się dziewczyno w tej swojej pracuni :-)
    spoko Sabinko, już jest dobrze, a bardzo lubię swoją pracę więc będzie ok.
    Tobie życzę miłych chwil w Anglii, korzystaj na maksa, naładuj pozytywnie akumulatory, rozkoszuj się każdą chwilą wnusią (jest urocza) jednym słowem korzystaj !!!

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    dziś córka wyciągnęła mnie na cmentarz żydowski, stary i opuszczony, miejsce idealne na scenerię do horroru, robiła tu zdjęcia na konkurs fotograficzny, na kilka się załapałam
    fajne zdjątko, miło Cię widzieć a jak Twoje bieganie ? ja wczoraj odpuściłam, ten tydzień mi nie sprzyja

Cytat Zamieszczone przez Natka55 Zobacz posta
    Pięknie poszło może i z nowym pójdzie. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
    Natuś, nie wiem dlaczego macie problemy z Tapatalkiem, ja korzystam z niego od 3-4 lat, nigdy mnie nie zawiódł, a wchodziłam z niego do różnych forum i pod różnymi nickami, nie wiem co jest nie tak ?

Agnieszko, co u Ciebie? przytulam Cię i czekam na Twój powrót, brakuje tu Ciebie

Magda , Jolu, Krysiu i wszystkie pozostałe dziewczyny pozdrawiam Was i życzę dobrego dnia.
    Muszę zmykać, bo czas mnie już goni. Buziaki ...

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Ewo, biegam nadal, weszło mi w krew i sprawia przyjemność

wkleję wam kilka zdjęć, to naprawdę magiczne
    IMG_6728a.jpgmiejsce
    IMG_6734a.jpgIMG_6740a.jpgIMG_6765a.jpg
    IMG_6729a.jpg

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Dzien dobry

wpadlam tylko sie przywitac, bo moja zmienniczka zaspala i przyszla dopiero o godz 7.05 ... a ja do babci dzis smigam,
    bo dzis jak co czwartek kapanie babci, a ta juz od godziny 6 z regolynie spi i czeka na kapiel, wiec nie moge sie spoznic...
    Milego dnia wszystkim zycze ...

28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam was moje kwiatuszki w pierwszym dniu nowego miesiaca!
    Pamietajmy ze pazdziernik...to miesiac oszczedzania!
    Zatem...oszczedzajmy kalorie!

Jeszcze we wczorajszym temacie torcika Kalahari... znalazlam fajny artykul do poczytania... zreszta w tym linku znajdziecie ich mnostwo i mysle ze, niektore rady naprade warto wziac sobie do serca
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

buongiorno!!!
    zdjecia jak z "tajemniczego ogrodu" a jedno nawet troche przypomina to co dzieje sie u mnie za altanka...
    napewno jest to miejsce pelne uroku, emocji, przeszlosci i czarow.
    fajnie, ze to czujesz.
    kasiu, linka wlasnie przeczytalam, i wydaje mi sie, ze porzadny deser ma miec jednak w sobie to co trzeba a przede wszystkim duzo kalorii...
    dzisiaj mam do rowiazania duzy problem a wlasciwie musze przygotowac najpierw jakas malo ciernista droge do jego rozwiazania.
    rozwiazanie juz jest ,ale nie takie jakiego wszyscy zainteresowani by oczekiwali....
    a wiec ja, jak zwykle pisze scenariusz....zeby zycie bylo bardziej przyswajalne...przyjazne?
    nie wiem, czy pamietacie , ale opowiadalam wam o tym "przypadku" u sabinki w domu, ze szukam rodziny pewnej osoby itd.
    no dobra,
    zwijam sie
    zycze wszystkim udanego dnia a sobie przede wszystkim

ps. ten "przypadek" stal sie w koncu moim wielkim przyjacielem a ja jego...eh...te emocje , zawsze i wszedzie szukaja,,,,, wrazen..
    Ostatnio edytowane przez kalahari ; 01-10-2015 o 08:14
    Jolinkaa and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam
    Ja tylko na chwilę, bo piszę w okienku. Smutny był ten wczorajszy dzień, bardzo mi żal mojego męża. Nie ma już rodziców, czyli przestał być dzieckiem. teścia pożegnaliśmy godnie i uroczyście. Wróciliśmy późnym wieczorem.
    Dziękuję Wam kochane za słowa współczucia, a przede wszystkim za wszystkie SMS-y, watschapy, prywatne wiadomości i messengery, to bardzo ważne wiedzieć, że gdzieś tam przyjazna dusza, w trudnych chwilach o mnie myśli
    Dziś już wracamy do codzienności, choć wspomnienia ostatnich dni jeszcze nie raz zaprzątną nasze myśli.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Agniesiu...dobrze, ze znowu jestes!
    Wspolczuje goraco i doskonale cie rozumiem gdy piszesz, ze rad nie rad ale trzeba wracac do codziennosci...z drugiej strony - dobrze, ze sa wspomnienia, bo inaczej byloby to jak "upadek Ikara"...byl czlowiek- nie ma czlowieka...

Kalahari- a jakze pamietam o tym "przypadku", o ktorym nam opowiadalas u Sabinki...i tak sie tylko zastanawiam...czyzbys znowu miala: "trzepotanie serca"???
    Oby wszystko sie jak najpozytywniej zakonczylo...mysle tu oczywiscie o twych poszukiwaniach...

Kochane moje-wstalam dzis wczesnie rano nekana troche obawami przed jutrzejszym zabiegiem...
    Chcialabym aby juz bylo po wszystkim...

Jesli chodzi o zmagania z kilogramami natomiast-mam od wczoraj wrazenie, ze mi sie uda...
    Znam juz narzedzie pracy...to musi byc i oczekiwany wynik!

Mowiac powaznie- to naprawde wierze, ze motywacja jest kluczem do sukcesu.
    No i niespuszczanie celu z oczu! Jak najczesniej przywolywania go sobie w myslach - metoda "STOP!"

WW zaleca tez oprocz celu wiodacego- np w moim przypadku jest to:

" Chce do 1 grudnia osiagnac wage 71 kg po to zeby moc uczestniczyc we spotkaniach WW i nie musiec za nie wiecej placic!"
    wyznaczac tez cele mniejsze, krotsze w czasie np:

" W tym tygodniu chce schudnac trwale pol kilograma i wazyc w kolejna srode 75,5kg."

Uprawnienia umieszczania postów