Strona 412 z 3048 PierwszyPierwszy ... 312 362 402 410 411 412 413 414 422 462 512 912 1412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,111 do 4,120 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Melduje sie z wieczornym raporcikiem. A jaki byl ten dzien? Ogolnie udany...dietetycznie i nie tylko!
    Odbylam kilka milych rozmow telefonicznych, bylam na ogrodzie, bylam na jodze, odwiedzilam chorego...
    W sprawie kursu- dalej cisza w eterze... ech ta tutajesza praca urzednikow!
    Za tydzien jednak ma przyjechac moja mama...wiec moze i lepiej zeby narazie nic sie z ta szkola nie wydarzylo...
    We wtorek tez ruszam z moimi zabkami- bede miala nacinane dziasa pod implanty... czeka mnie dwugodzinne siedzenie na fotelu dentystycznym!
    Raporcik
    s- dwie kromki chleba, oscypek, pasztet, gruszka-ok 8pkt
    II s- koktajl zielony-szpinak, awokado, winogrona z chia-7pkt
    o- barszcz czerwony, zapiekana z kartofli i cukini, kawalek cordon bleu, surowka z fioletowej kapusty- ok 13pkt
    p- kawa, jablko, wafelek- 1pkt
    k- herbata,kieliszek likieru- 2pkt

razem ok 30pkt...ciut za duzo znowu- dobrze chociaz ze bylam te 1,5 godziny na jodze...

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko, Reginko – postanowiłam się was posłuchać, jeżeli chodzi o nogę. Tydzień mija więc na pracy, pisaniu i siedzeniu w poczekalniach. Z nogą nie jest za ciekawie. Zbiera się woda, jest duże zwyrodnienie. Lekarz mówi, że mam jak najmniej chodzić, radzi jakieś zastrzyki. W poniedziałek jadę na trzy dni do Warszawy. Cieszyłam się na ten wyjazd, bo tam ciągnie mnie zawsze, ale teraz już się nie cieszę. Pokręciło mi się trochę. Mój M. miał dziwny przypadek. Zemdlał nagle, na krótko, ale bez ostrzeżenia. Była karetka, a on nie zgodził się na przewiezienie. Był na wyjeździe i uparł się, że wróci sam autem. No i wrócił. Rozmawiałam ze znajomą lekarką, która akurat była na miejscu tego zdarzenia. Uważa, że to się może powtórzyć. I co z tego - trafiamy na mur. M. nie chce słyszeć o żadnych badaniach. Sporo jeździ, a teraz jeździ jeszcze więcej, tak jakby chciał sobie udowodnić, że nic się nie dzieje. Znalazłam się nagle w innym wymiarze. Każdy jego wyjazd to jeden wielki niepokój i niepewność. Muszę to jakoś oswoić, bo mnie to totalnie rozbija. Kasia miała rację, że czasami potrzebuję wejść do swojej dziupli i trochę w niej posiedzieć. Wyjdę, tylko muszę dać sobie chwilę czasu.
    Przepraszam, że nie odpisuję na to, co napisałyście. Bardzo tego nie lubię, bo uważam, że każdy Wasz wpis zasługuje na to, żeby się przy nim zatrzymać i w miarę możliwości coś do niego dopowiedzieć. Chciałabym tylko odnieść się do propozycji Agnieszki – jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie i będę znała wcześniej termin, to do każdego powinnam się dostosować. Kasiu, przykro mi z powodu twojej psiuni, Sabinko – nie martw się kochana.
    Dobrych dni Wam życzę Zawziętaski.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Zasnęłam wieczorem jak kamień, teraz coś mnie obudziło, i już nie mogę usnąć, więc piszę

Krysiu, takie omdlenia to nie żarty, i Ty też wiesz o tym. W pierwszej kolejności mąż powinien mieć zbadane serce. Musisz go zmusić do badań, choćby szantażem. Zawsze mówię, że lepiej z dzieckiem- weźmiesz za łapę i zaciągniesz do lekarza, a tu... No i z Twoją nogą tez nie za dobrze Jeśli uważasz, że chwilowe schowanie się, pomoże Ci, zrób to ( ja czasem też tak muszę) ale pamiętaj, że jesteśmy tu i w telefonach

Sabinko, ja już zakładając endo wpisywałam, że chcę mieć udostępnianie na fejsie. Teraz nawet usunęłam i jeszcze raz zainstalowałam aplikację i jest to samo

Kasiu, uch, dentysta- nie zazdroszczę Krysia mi przypomniała, że też miałam zapytać o Twoją psinkę, no i jak Twoje nerwy? Miałaś z tym kłopoty, ja niestety nie znam leków na to innych niż ziołowe, więc nic nie mogę Ci poradzić

Ewa, no wiesz??? merci???sama??? beze mnie??? też lubię chociaż...wiecie, pomimo imprez, wcale nie jem słodyczy? Do tej pory, od kilku miesięcy miałam tylko jeden taki dzień, że jadłam słodycze kupowane w sklepie. Jem tylko ciasto ( na szczęście), ale od dziś wracam do diety. W środę impreza z okazji Dnia Nauczyciela, ale będzie szwedzki bufet, więc dam radę. To nawet wskazane nie obżerać się na takich imprezach

Jola, ja wolę być w pracy, bo jak jestem w domu- np. w wakacje, to tak jak piszesz, ciągle jest coś do roboty i jestem jeszcze bardziej zmęczona , ale mimo wszystko, zaglądaj do nas częściej No i napisz, czy podane terminy spotkania u mnie Ci pasują

Dziewczynki, te dwa terminy, które podałam, to tylko wtedy gdyby spotkanie miałoby być u mnie. Jeśli gdzieś indziej- to poza przełomem lipca/sierpnia nawet w jakiś weekend w roku mogę przynajmniej na jeden dzień podjechać. Te weekendy u mnie są najlepsze również z tego powodu,( poza tymi, o których pisałam wcześniej), że i chłopaków i psa, nie byłoby w domu, więc miejsca do spania więcej

Maniusiu, piękny ten koń Twojej córki. Dobrze, że nie czekasz z lekarzem. To jest młoda dziewczyna i trzeba działać natychmiast .Też nie napisałaś, czy terminy moje pasują Ci, a ja chętnie bym Cię poznała i mam nadzieje na spotkanie z Tobą w przyszłym roku
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 09-10-2015 o 05:11 Powód: brak entera pomiędzy linijkami

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszko u mnie tylko od finansów zależy, jeśli będę kasę to przyjadę w dowolnym terminie, na razie planów wakacyjnych nie mam

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Dzien dobry

Agnieszko ...
    co jest ? lozko cie tak wczesnie wykopalo ? przeciez pisalas w srodku nocy ...
    wlasnie mialam ci podpowiedziec, zebys usunela endomondo i od nowa sciagnea i zainstalowala... ale jak piszesz juz to zrobilas... naprawde nie wiem jak ci pomoc... ja z ta aplikacja tez ciagle jeszcze raczkuje... zawsze mam problem z umieszczeniem treningu na grupie... wczoraj znow starajac sie to zrobic tak namieszalam ze zniknelo wszystko i nic na Fb nie ma ani na grupie ani na mojej osi... nie byly to jakies szalone osiagi, ale przy moim kanapowym stylu zycia to i tak powod moje dumy... zwlaszcza ze wczoraj pogoda byla naprawde "pod zdechlym Azorem"... padalo , wialo, a ja powiedzialam sobie ze nie ma zlej pogody, ewentualnie mamy nieodpowiednie ubranie... wiec ubralam sie odpowiednio do pogody i przemaszerowalam w niespelna 40 minut prawie 3 km ... mapke udostepnilam na Fb i jak pisalam przy wrzucaniu na grupe puscilam wszystko w kosmos....

przytulam 1.jpg
    jakby bylo malo tego nieszczesnego kolanka, to masz jeszcze nowy problem ze swoim M... a wyobrazam sobie ile nerwow kosztuje cie ten jego upor i wrecz dziecinne uciekanie od problemu ... oby tylko nie odbilo mu sie to "czkawka" ...

Ewa...
    moje gratulacje ...ciesze sie ze pokonalas kolelny etap drogi ku wolnosci zwanej :
    PRAWO JAZDY

Natko, Kasiu, Kalahari, Maniusiu...

Milego dnia wszystkom zycze ....
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam was moje kochane!

Tak sobie mysle o tym publikowaniu endomondo czy np miesc gdzie jestesmy w podrozy na fb...czytalam o tym ,ze nie jest to do konca bezpieczne gdy informujemy wszystkich o takich detalach z naszego zycia...
    Zlodzieje, czy tez ludzie-ktorzy nie do konca dobrze nam zycza moga to wykorzystac. Np na endomondo widac dokladnie trase, ktora chodzisz- czsto gesto punkt wyjscia czyli mieszkanie...jesli w czasie podrozy informujesz, ze jestes poza domem to dajesz zlodziejom wystarczajaco informacji...
    Generalnie- musze przyznac, ze przeraza mnie w dzisiejszym swiecie ta mozliwosc "przeswietlania" naszej prywatnosci-np u mnie ktos dorwal sie do mego adresu mejlowego i wysyla jakies spamy do mych kontaktow... Zmienialam dwukrotnie haslo na yahoo ale niestety dalej sie to zdaza. Kiedys myslalam naiwnie-kogo tam interesuje jakas tam Kasia...widac jednak, ze sie mylilam. Dlatego postanowilam troche sie ograniczac w prezentowaniu mej prywatnosci.
    Ale nie zawsze mi sie to udaje, bo ja szczera i otwarta dusza jestem.
    A co do poczucia dumy, ze sie pokonujemy lenia i zmuszamy sie do aktywnosci ruchowej...przeciez wystarczy jak o tym napiszemy tutaj...

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Tak sobie mysle o tym publikowaniu endomondo czy np miesc gdzie jestesmy w podrozy na fb...czytalam o tym ,ze nie jest to do konca bezpieczne gdy informujemy wszystkich o takich detalach z naszego zycia...
    Zlodzieje, czy tez ludzie-ktorzy nie do konca dobrze nam zycza moga to wykorzystac. Np na endomondo widac dokladnie trase, ktora chodzisz- czsto gesto punkt wyjscia czyli mieszkanie...jesli w czasie podrozy informujesz, ze jestes poza domem to dajesz zlodziejom wystarczajaco informacji...
    Kasiu ... luzik ... zwroc uwage ze w mojej aktywnosci nie ma cienia regularnosci ... trasa zawsze inna... start i meta owszem, ale czas wyjscia i czas trwania nawet nie podobny... bojac sie ze ktos to wyczai nalezalo by do pracy tez nie wychodzic , bo tu regularosc zdecydowanie wieksza ...czesto narzekamy ze swiat dziczeje, ze ludzie ogradzaja sie murem i sasiadow nie widza, a azraz potem boimy sie zeby ktos sie nie dowiedzial ze na spacery chodzimy , bo nas ktos uplinuje i okradnie ... tak myslac to trzeba by sie w domu zamknac i ludziom na oczy nie pokazywac... owszem wiele jest zla i nieuczciwosci, ale jesli ktos zechce nas skrzywdzic, to zrobi to i nie bedzie mialo znaczenia czy publikujemy cos na Fb czy nie ... Internet stwarza wiele mozliwosci na przerozne nieuczciwosci , ale kto potrafi to wykorzystac nie ogranicza sie do Fb ,wiec trzeba by z sieci calkiem zniknac, a kto wie czy tylko z sieci... ja tez dostaje troche spamu, ale staram sie wsztystko odrazu blokowac, ale duzo bardziej doskwieraja mi telefoniczne wciskanie wszelakich towarow i uslug... dzwoniacy do mnie akwizytorzy raczej nie sprawdzaja na Fb czy wrocilam juz do domu czy jeszcze ciagle wedruje...
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Pozwole sobie miec w tym temacie inne zdanie niz ty Reginko ..

Gesendet von meinem SM-G350 mit Tapatalk
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Jestem znowu w domciu. Spracowalam sie na ogrodzie, ze ledwo nogami powlocze... Mamy dzis na dzialkach tzw Grüncontainer czyli kontener na odpady zielone i staralam sie jak najwiecej powycinac rzeczy, bo potem nie wiadomo, co z ta cala masa zieleniny robic.
    Powycinalam wiec lodygi piwonii, malin, troche roznych bylin i roz - chociaz jak wiadomo roze przycina sie wiosna a nie jesienia...
    Duzo wysokich roslin jak marcinki czy dalie jest jednak jeszcze w pelnym rozkwicie- wiec potem trzeba to bedzie gdzies do lasu wywozic. Niektorzy tna to na drobno-ale sporo z tym roboty, no i nie wszystko mozna wrzucac do kompostu bo choroby sie roznosza...
    Taaa...o tej porze roku zarzekam sie zawsze, ze nie kupie wiecej zadnego kwiatka- ale gdy przychodzi nowy sezon to jakos o tym szybko zapominam!

Dietetycznie bylo w ramach zdrowego rozsadku-ale na wielki spadek jutro do tabelki nie licze-bo jednak to i owo sie dzis zjadlo...

Raporcik

s- kawa, herbata, owsianka Nesvita, kromka chleba z pasztetem, suszone pomidorki do smaku-12pkt
    o- kapusta fioletowa zasmazana, kromka chleba, kawalek czekoladki, kilka sliwek, herbata-7pkt
    p- kawa, wafelek ,2 jablka na ogrodzie, herbata-3pkt
    k- kawalek jablecznika, herbata- 6pkt

Razem- 28pkt- praca w ogrodzie-4pkt

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 09-10-2015 o 18:35
    Agnieszka111 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów