Strona 433 z 3048 PierwszyPierwszy ... 333 383 423 431 432 433 434 435 443 483 533 933 1433 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,321 do 4,330 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Jest u mnie dzisiaj spadek ,choć wierzyć mi się nie chciało.W trzech miejscach na wagę wchodziłam-raz pokazało minus 0.5 ,a dwa razy minus 0.4 kg.Może dlatego,że oprócz diety wczoraj sporo odpoczywałam i przespałam 8 godz.

Dzisiaj popracowałam też trochę z mężem w ogródku-ostatnie koszenie było i dalie wykopałam.Została nam tylko altana do zabezpieczenia i róże do okopania.Co do jedzenia,to zgrzeszyłam-zjadłam porcję frytek,ale w ramach limitu.

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Ja usiłuję wrócić na drogę dietetycznej cnoty, ale kiepsko mi idzie.. mam nadzieję, że w końcu mi się uda …to już nie jest zabawne i postanowiłam że nie będę już usprawiedliwiać się słowami typu- „no trudno nic się nie stało, jutro też jest dzień”
    Agnieszko i jak tam dzisiaj minął dzień pod względem diety?Co do usprawiedliwień,to osoby na diecie często są w tym mistrzami

Cytat Zamieszczone przez evige Zobacz posta
    Ja budzę się dzisiaj herbatką jaśminową, tak mnie naszło i Was zachęcam,
    Lubię zapach jaśminu,ale już smak herbaty niekoniecznie
    Jazda samochodem śni Ci się,bo ciągle o niej myślisz-jak długo potrawa jeszcze ten kurs?

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    ja uwazam, ze kazdy ma swoj "rzym".
    kiedy jestem w Polsce uwielbiam rozne miejsca na miescie,w centrach handlowych w malych barkach i tam wpadam na ...frytki,
    pierogi i jestem rownie zadowolona jak w rzymie a nawet wiecej..
    lubie tez dworce...
    ciekawe dlaczego?
    Każdy ma swój Rzym -mądrze to napisałaś Madziu-aż się uśmiechnęłam czytając to zdanie
    Jeść w centrach handlowych nie lubię ,ale mniejsze bary i kawiarenki już tak.Ogólnie nie lubię zatłoczonych miejsc i wielkich miast-pamiętam,że przeciwnie do CiebieA dworce....ciekawe dlaczego lubisz dworce?Może u Was są ładniejsze niż większość tych polskich.Kiedy byłam w Rosji i mieliśmy przesiadkę w Moskwie,to tam zachwyciły mnie budynki dworcowe przypominające czasem pałacyki i wnętrza też są piękne.

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Jolu, ta praca to z takiej balszki, co wiesz...
    te suwaczki to fajna sprawa, zawsze szybciej się cel osiągnie, chyba też sobie sprawię drugi
    Bardzo mi się podoba ta praca-jakie ma wymiary?A jaka będzie jej cena na kiermaszu?
    Zachęcam i czekam na Twój drugi suwaczek.

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    za granicą byłam dwa razy, raz w Holandii na zbiorze truskawek i raz na wycieczce jedniodniowej do Lwowa, tuż przed wojną. Taka dziewczyna z prowincji jestem...
    To tak jak ja-dwie dziewczyny z prowincji....ale za to fajne dziewczyny

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    A jak ktoś ma ochotę na paellę to proszę przepis ale uprzedzam, że wychodzi jej bardzo dużo
    a i jeszcze dodam, że paprykę dodałam do prostu do wszystkich warzyw ...
    Dziękuję za przepisy-tak sobie pomyślałam,że posmakowałyby mojemu synowi-muszę tylko za szafranem się rozejrzeć.W przepisie była też wędzona papryka-dodawałaś?Nie spotkałam się z taką.I musiałabym zrobić z połowy,albo nawet 1/3 składników na próbę,bo nie wiem czy mnie posmakuje,a mąż takich potraw nie lubi.

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    Ufffff.... nareszcie .... duza sprawa zalatwiona... ostatnie dni tp byla dla mnie istra petarda... podczytywalam, ale na tym koniec... nieraz nawet do konca nie zdazylam doczytac , atu telefon : " Bunia ! jedziemy !" i jezdzilismy ale w koncu wyjezdzilismy
    Super ,że udało Ci się kochana autko kupić -to czym teraz będziesz jeździć?
    Bunia....dlaczego Bunia?To słowo od jakiegoś czasu kojarzy mi się ze skeczem "Kabaretu skeczów męczących"

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Jolinko ...
    powtorze za Agnieszka : oj tam oj tam... naprawde nie jestesmy w stanie wiedziec co nam zyciu bedzie dane wiec ja zamiast mowic, ze nie bedzie mi dane, wole uzywac bardziej optymistycznej formy mowiac : moze kiedys tez bedzie mi dane ...
    Oj tam oj tam........ja wiem,że na pewno wyjazdy zagraniczne mnie nie czekają...nie myślę nawet o tym.Jestem niepoprawną romantyczką ,ale z marzeń zaczęłam trochę "wyrastać"Mam marzenia owszem,ale mało ich jest i są ważniejsze niż podróże.

Rzym za luz, Paryż...ech po prostu kocham i już, Warszawę- same wiecie, a P----K, bo tam się urodziłam i zostawiłam wszystko- rodzinę i przyjaciół.
    A ja nie wiem za co kochasz Warszawę,a teraz staram się rozszyfrować gdzie się urodziłaśJa prawie od urodzenia mieszkam w S-cu,tylko pierwsze 4 lata spędziłam w mieście po sąsiedzku.Lubię swoje miasto

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Myślę, że ten mniejszy cel to bardzo fajny pomysł i na pewno realny. Co do mojej nogi, to po badaniu usg wyszło, że mam coś z łękotką i jakimiś szparami. Lekarz wypisał skierowanie na rezonans magnetyczny. Tylko gdzie ja teraz coś takiego znajdę i ile będę musiała czekać? Mój notoryczny brak czasu powoduje, ze ciągle odkładam poszukiwania, chociaż wiem, ze to nie jest rozsądne. Może w przyszłym tygodniu się zmobilizuję.
    Krysiu a ja z Twoim odchudzaniem,z Twoim celem?Może spróbujesz sobie jakiś wyznaczyć-choćby mały np. 2-3 kg. do świąt?Twoim kolanom by ulżyło.Co do terminów na rezonans to jak sprawdzałam w mojej okolicy to czekania było nie mniej niż 200 dni!Oczywiście na nfz,bo prywatnie dużo krócej,ale bardzo drogo.Zaraz Ci lin wkleję-to ogólnopolski informator kolejkowy-znajdziesz tam sobie ,gdzie najbliżej Ciebie jest rezonans i ile się czeka.

jak dobrze poczytać, że rozumiecie mój problem z M. Od razu robi się łatwiej. Nie mam argumentów – nie pomagają groźby, prośby, odwoływanie się do poczucia odpowiedzialności. To prawda, martwię się i tak to już pewnie zostanie .
    Na taki ośli upór nic nie pomoże-od paru lat przez to przechodzę i jest coraz gorzej.Były też pogadanki o odpowiedzialności za rodzinę-o tym,że zarabianie na nią to nie wszystko.Zapytałam nawet co bym zrobiła,gdyby go zabrakło......i co usłyszałam?A to,że skończyłam 50tkę,to rentę po nim bym dostała.Jakby to kasa była najważniejsza
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 20-10-2015 o 17:47

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Dobry wieczór,
    jeszcze przed spaniem zajrzałam , bo znowu mi się narobi zaległości, od jutra codziennie jazda więc czasu nie będę miała do weekendu
    Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    EWA ....dobrze,że znowu piszesz.Już pisałam,że każdy człowiek jest inny i ja to szanuję.Nie potrafisz pisać o tym co Cię trapi,ale dobrze chociaż,że starasz się sama sobie pomóc-muzyka,książka,prace ręczne na pewno są w tym pomocne.Mam bliską sercu koleżankę,która 4 lata temu została wdową przed 40tką,rok temu zmarł jej tata,teraz chora jest mama-jest jej bardzo ciężko i żeby jakoś sobie radzić zaczęła robić kartki i "bawić" się w decupage.To pomaga oderwać jej myśli,pomaga się wyciszyć.
    Cieszę się,że z L. jest już tak dobrze-jego życie wraca do normy.Silny facet z niego i ma u boku mądrą kobietę.
    Podobają mi się Twoje plany na wakacje -a Kraków?Kraków najbardziej mi się podoba,bo to o rzut beretem do mnie
    Co do mojej diety Ewciu,to ja okresy eksperymentów mam dawno za sobą.Jestem na mż + pilnowanie limitu kalorii tak w granicach 1300-1600 max.
    Jolu, staram się sobie pomagać na ile to możliwe, trochę czytam, a raczej słucham, teraz np potęgę pewności siebie, taka literatura dużo mi daje, trochę słucham muzyki gorące rytmy tyn hiszpańska, brazylijska, meksykańska, jak mi źle często tak robię, to moja wymyślona terapia murzynka mnie rozwala na części pierwsze, a do tego jazda i inne obowiązki, nie jest to dla mnie dobry czas. Dobrze, ze Lucek się wygrzebał

Ewa, ja do dziś pamiętam, jak podczas nauki jazdy kolano mi podskakiwało na sprzęgle normalnie nie mogłam go utrzymać w bezruchu Swoją drogą ciekawa jestem czy policjanci w Szwajcarii są fajniejsi od naszych, czy nie
    Bardzo się cieszę, że Lucien zdrowieje, mam nadzieję, że sytuacja w pracy też się unormuje
    Ja na początku miałam spięte nogi, choć nie wydawało mi się, ze tak jest, ale lewa łydka na drugi dzień dawała znać o sobie. Teraz z nogami ok, jestem spięta górą, nie jest to takie proste, jak jeżdżę z instruktorem jest ok, a ja prywatnym autem to bardzo się denerwuję wiem, ze to przejdzie, ale na to potrzeba czasu. A policja, jak wszędzie, zależy na kogo trafi, dla mnie byli wyrozumiali, bo jestem uczniem więc mogę coś zrobić nie tak

Ewuniu twojej herbatki jasmonowej nie spróbowałam bo po prostu nie znoszę jaśminowej brrrr, tak samo nie lubię zielonej, jest mi po niej po prostu niedobrze, mdli mnie, za to lubię czarną, czerwoną, wszelakie owocowe a i ziółka też mogę pić
    ale z pragnienia nie uschłaś chyba, bo była kawusia od Agnieszki ja jestem herbaciarą uwielbiam wszystkie, no może prawie wszystkie herbaty, a jaśminową rozpijam się od czasu kiedy pochłaniałam książki Lisy See, chińczycy rozkoszują się nią na każdą okazję.

wczoraj poznym wieczorem dokonalam zakupu... dzis juz zarejstrowalam , jeszcze musze od sprzedawcy odebrac... ale ujz czuje ulge ...

Ewa ...
    zaraz wyruszam na spacerek z endomondo, bo obiecalam sobie i tobie ze nie zarzuce tego ... ciesze sie bardzo, ze znow jestes nami ... milo cie czytac i widziec twoj lepszy nastroj...
    Hej Bunia, pochwal się co zakupiłaś GRATULUJĘ !!! a mój nastrój nie wiem czy lepszy, staram się, ale murzynka robi wszystko, zeby było inaczej la vie est belle :P

Sabinko, dzięki za przepisy Ja za krewetkami też nie przepadam, ale Kuba lubi, więc robiłam. Mnie przekonuje ta wegetariańska i chyba ją sobie w piątek zmontuję. Tak kochana, przestaję sobie pobłażać, będę na siebie krzyczeć i wściekać się żeby wreszcie dotarło do mnie co wyprawiam. Na razie wczoraj i dziś idzie mi dobrze, więc może jak nie kijem go to w końcu pałką pomoże
    i ja dziękuję, fajna stronka, a ponieważ bardzo lubię kuchnię śródziemnomorska będę korzystać. Niestety póki co jak to Natka określiła pasę się nie mogę sobie poradzić z obżarstwem, chyba jednak wykupię abonament ww, bo nic nie jest w stanie mnie zmotywować

Ewciu - z prawem jazdy to jest coś na rzeczy. Pamiętam, że jak ostatnio przeżywała to moja koleżanka. Do tego stopnia, że schudła z dobre 10 kg. Czyli stres jest!
    Krysiu, myślę, ze większość się stresuje, może młodzież bardziej na luzie do tego podchodzi, trzeba to przetrwać, zachciało mi się, wymyśliłam sobie na stare lata to mam stres, jakby mi mało innych było

Kasiu, zdjęcie piękne, mamusia sympatyczna, młoda... tez nie mogłam oczu od Was oderwać życzę wam miłych wspólnych chwil !

Natuś a co z Tobą, gdzieś się zawieruszyłaś po imieninach, o których nawet nie wiedziałam, nie sledzę tak kalendarza, ale życzę Ci wszystkiego co najlepsze !!! Dużo zdrowia, mniej kilogramów, dużo radości i miłości !!!

ja nawet tancze jak nie ma deszczu a jak jest to tez moge i bez parasola...zatanczyc oczywiscie
    szalona Kobieto ! uwielbiam Twoje wpisy, tańce, podróże. Jest w tym tyle życia, wspaniałego życia !!!

Dziewczyny, dobrego wieczoru i spokojnej nocy Wam życzę... buziaki...

12109100_989264494450085_537377322555714041_n.jpg

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

jolinko!!
    piekny ten dworzec,taki prawdziwy staro-ruski,jakby z filmu anna karenina.
    w paryzu jest tez taki dworzec kolejowy,ktory teraz zostal muzeum impresjonistow,
    nazywa sie Musee d'Orsay-piekny a obrazy w nim jeszcze piekniejsze penlo tam cezanna,lautreca,gaugina,moneta,van goha i innych ,jest to tak bogata kolekcja, ze az sie przelewa i wylewa ta sztuka z sal wystawowych.
    ty lubisz googlowac wiec zobacz .
    a ja lubie dworce, bo spotkac tam mozna duzo roznych,ciekawych,niezwyklych zyc...
    no i lubie podrozowac pociagami.
    wsiadam,siadam i ogladam krajobrazy przez okno,czytam gazete(przewaznie polityke lub zwierciadlo)wypije cole,mysle,przygladam sie innym podroznym...relaksuje sie i marze.....

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ewo,
    buonanotte!!!!
    wyspij sie i jutro zycze ci dnia bez stresow,pelnego luzu i dobrego humoru.
    ja caly czas slucham radia Z-niezla muzyczka leci.
    buzka!

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

a ja lubie dworce, bo spotkac tam mozna duzo roznych,ciekawych,niezwyklych zyc...
    wsiadam,siadam i ogladam krajobrazy przez okno,czytam gazete(przewaznie polityke lub zwierciadlo)wypije cole,mysle,przygladam sie innym podroznym...relaksuje sie i marze.....
    też lubię dworce , tę atmosferę i podróże koleją... Polecam dworzec w Przemyślu, piękny (nie tylko dlatego, ze taki mój) !
    D o b r a n o c....

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Taaa, dworce, owszem mogę pozwiedzać takie jak ten w Paryżu, czy Berlinie , ale nie lubię ich bardzo...zbyt dużo podróżowałam w czasach kiedy bardziej przypominały szalety miejskie i uwłaczały godności ludzi, którzy musieli spędzić w nich kilka godzin czekając na spóźniający się 120 minut pociąg nad szklanką zimnej herbaty.

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Dzień dobry
    wypiję z Wami łyk herbaciuni i zmykam prasować bluzkę i szykować się do pracy . Przede mną ciężki dzień

Dobrego, spokojnego dnia Wam życzę

zheltyy chay 2.jpg
    Załączone miniatury Załączone miniatury Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-c4_herbaciany_cykl___zielona_herbata.jpg  
    Jolinkaa, gamma56, Natka55 and 2 others like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

motywacja.jpg
    Ewcia herbatę, to ja motywację Wam wysyłam Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-puszczanie-oka.gif
    z życzeniami dobrego dnia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witajcie moje kochane! Dzięki za wszystkie ciepłe slowa i komentarze pod naszą rodzinna fotka. Przekazalam je mamusi i uslyszalam...podziekuj koleżankom- to mile ale to na pewno kurtuazja bo ja stara baba jestem i absolutnie nie wygladam jak wasza siostra... ktoras z was pytala o wiek mojej mamy...w listopadzie będzie miala 73 lata ...
    Taaa...dni wizyty mijaja szybko i trochę sie dzieje ...w poniedziałek byliśmy z malzem u doktora rodzinnego- po raz pierwszy razem! Mojemu mężowi tak bowiem dokuczyla bezsenność xe zdecydował się na badania z których wynika ze cierpi na nadciśnienie i musi brac leki.. .
    A ja dostałam wreszcie wiadomość z tej szkoły i zaproszenie na rozmowę 27.10.15...czyli ze nareszcie cos do przodu. ..
    Wczoraj bylysmy na ogrodzie a dziś ma u nas padac wiec zajmiemy sie kwiatkami w domu . Pozdrawiam serdecznie Kasia

Gesendet von meinem SM-G350 mit Tapatalk

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Ewuniu twojej herbatki jasmonowej nie spróbowałam bo po prostu nie znoszę jaśminowej brrrr, tak samo nie lubię zielonej, jest mi po niej po prostu niedobrze, mdli mnie, za to lubię czarną, czerwoną, wszelakie owocowe a i ziółka też mogę pić
    Herbaty...temat-rzeka dla mnie,bo ja herbaciara jestemKiedyś co prawda piłam kawę,ale mój żołądek zaczął się po niej źle czuć,więc z niej zrezygnowałam-będzie już z 15 lat,może więcej.Od tego czasu może zdarzyło mi się pić kawę kilka razy,jak ktoś już poczęstował,zanim zdążyłam powiedzieć,że nie piję.Herbatę jaśminową piłam,ale mieszankę z zieloną i jakoś mi nie podszedł ani smak,ani zapach.Za zieloną nie przepadam,ale popijam,bo zdrowa jest.No i trzeba trafić na naprawdę dobrą-taką od Kasi dostałam,ale już się kończy.Czerwoną lubię,choć długo mi zeszło oswojenie się z jej smakiem,lubię owocowe,ale ostatnio chyba najbardziej lubię herbatę Rooibos-jest nie tylko dobra,ale zdrowa.Najbardziej lubię z dodatkami karmelową i miód z wanilią.Kto nie zna jej właściwości niech przeczyta i spróbuje.

Cytat Zamieszczone przez evige Zobacz posta
    murzynka mnie rozwala na części pierwsze, a do tego jazda i inne obowiązki, nie jest to dla mnie dobry czas. Dobrze, ze Lucek się wygrzebał
    Na prawdę nic nie można zrobić z tym paskudnym babsztylem?Nic poza czekaniem,aż się od Ciebie odczepi?To na prawdę jest mobbing-nie zazdroszczę Ci tego stresu...za dużo tego stresu
    Ewuś......pamiętaj o tym Krakowie w planach

w paryzu jest tez taki dworzec kolejowy,ktory teraz zostal muzeum impresjonistow,
    nazywa sie Musee d'Orsay
    Pamiętasz,że lubię googlować - w ten sposób też można "podróżować"...tak jak palcem po mapie
    I tak zrobiłam tym razem-dech mi zaparło -piękny ten dworzec i zewnatrz i jego wnętrze.Szczególnie zachwyciły mnie zdjęcia nocą.

U nas nie ma takich pięknych zabytkowych i starych zabytkowych dworców.Wojna kiedyś zrobiła swoje.Choć pięknie wygląda po odnowieniu budynek dworca we Wrocławiu,ale jego Niemcy nie zniszczyli.No i tak go odpucowano na Euro 2012

Za samymi dworcami nie przepadam,ale podróżować pociągiem też lubię,tylko nie nocą,.Lubię obserwować świat za oknem,lubię też czytać-czasem to jest gazeta,czasem książka.Rozmyślania też nie są mi obceA czasami jak trafi się ciekawych współpasażerów to można porozmawiać.Latem jak jechałam z synem do Wrocławia była z nami w przedziale starsza Pani -wyciągnęła robótkę na szydełku i tak zaczęła się rozmowa.Okazało się ,że Pani od paru lat jest na emeryturze i oddaje się swojemu hobby-robi na szydełku cudeńka również na zamówienie.Jeździ po Polsce,pokazuje swoje rękodzieło na wystawach,jarmarkach,uczestniczy w warsztatach-uczy innych.Super osoba.Muszę poszukać,bo mam gdzieś jej wizytówkę,a Pani jest z tego miasta co nasza Krysia
    gamma56, sabinka57 and evige like this.

Uprawnienia umieszczania postów