Strona 441 z 3048 PierwszyPierwszy ... 341 391 431 439 440 441 442 443 451 491 541 941 1441 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,401 do 4,410 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzien dobry

Ewa ...
    dzieki za jak zwykle zachecajaca kawe ... mam nadzieje , ze twoj sobotni dzien pracy dobiega juz konca... ale i tak jak piszesz , jeszcze troche zadan cie czeka... zycze milej jazdy i o niebo milszych chwil z L ...
    Musze przyznac, ze twoj pomysl z chodzeniem z ksiazka spodobal mi sie bardzo... przy ciekawej lekturze czas pedzi jak szalony, a tym samym i dystans pokonuje sama nie wiem kiedy... Zaproponowana i uzyczona ksiazka tez bardzo mnie wciagnela, ale nie pozwalam sobie na sluchanie w domu, i pozostawiam jako "marchewke" do wyjscia z domu ... to naprawde swietna motywacja... dzikuje jeszcze raz za pomysla i ksiazke ...

Sabinko...
    nie wiem jak mocno odchudzone beda twoje placki, ale ja kiedys takie odchudzone jadlam i musze powiedziec, ze wcale mi nie smakowaly, bo placek dla mnie musi miec ten tluszczyk... inaczej to poprostu nie to ... dlatego wole jesc rzadziej , ale za to takiego calkiem normalnego "grzesznego" ... a o gardelko lepiej zatroszcz sie bezzwlocznie , zeby nie bylo gorzej ...

Agnieszko ...
    brawo !!! tak powinno sie robic... tylko dlaczego ja tego tak regularnie nie robie ? a hormony ? no coz ... jesli mocno nie odczuwasz dolegliwosci to napewno lepiej to przejsc bez ... ja nie dalabym rady .. u mnie trwalo to ok 10 lat a dolegliwosciami z menopauza zwiazanymi moglabym obdzielic conajmniej 10 kobiet ... uderzenia goraca i niewyobrazalne poty mialam co 15-20 minut i to zarowno w dzien jak i w nocy ... kołatania serca , drażliwość, bezsenność, zaburzenia koncentracji i pamięci....to byl koszmar ... najgorszemu wrogowi tego nie zycze ... w momencie brania hormonow objawy byly duzo lagodniejsze, a po odstawianiu znow wracaly ze zdwojona sila, ale nie moglam caly czas przyjmowac hormonow bo to trwalo za dlugo ... z regoly po dwoch latach zazywania , lekarz zalecal przerwe i kiedy juz nie bylam w stanie normalnie funkcjonowac znow musialam wracac do hormonow... wprawdzie sporadycznie , ale uderzenia goraca zdarzaja mi sie do dzis dnia, ale sa na tyle sporadyczne ze to juz pikus...

Krysiu ...
    odnosnie mojej fotki, to owszem mam smutna mine i na twarzy widac zmeczenie, ale u licha bylam tam prawie 20 lat mlodsza !!! wlosy od dziecka mialam bardzo jasny blond .. kiedy jako mloda kobieta ok 30-stki pomalowalam raz na podobny do obecnego kolor to wygladalam tragicznie ... naprawde zastanawiajace , ale dopiero dobrze po piecdziesiatce ciemny kolor odmlodzil mnie o kilka dobrych lat i prawdopodobnie zostanie juz tak do czasu , kiedy nie bee miala sily ich malowac...

Kasiu...
    widze ze korzystasz na calego z obecnosci mamy i tak ma byc... nie masz jej na codzien , wiec wykorzystac karzda sekunde kiedy mozesz byc przy niej ...

Natko ...
    pochwal sie jak robisz ta karkowke w sloikach... moze tez kiedys sobie zrobie ...

Jolinko...
    kiedys pytalas dlaczego Bunia... to moja "ksywka" dzieci nazwaly mnie tak kiedy warzylam jeszcze 96 kg .. moje dzieci mialy zawsze swietne apetyty, wiec stalam taka okraglutka , wiecznie przy wielkim garze ... kiedy zobaczyly w tv bajke "Gumisie" to stwierdzily ze wygladam wypisz wymaluj jak gumisiowa Bunia warzaca sok z gumijagod.... i tak juz zostalo ... nawet wnuki mowia na mnie babcia Bunia ...

Maniusiu...
    Kalahari..

milego lyk-endu wszystkim zawzietaskom
    Ostatnio edytowane przez gamma56 ; 24-10-2015 o 14:43
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Reginko, ja odczuwam wiele dolegliwości związanych z meno, ale podczas brania hormonów czułam się nie lepiej, więc nie chcę ich brać.
    Sabinko, jak Twoje placki, bo ja podobnie jak Gamma lubię smażone na tłuszczyku, , który jest nośnikiem smaku. Ale może będą fajne, to koniecznie napisz Mnie i Kubę też coś zaczyna łapać, więc dziś na noc będzie mnóstwo rutinoscorbinu. Ostatnio pomogło
    Co do dbałości o groby...Ja mam tu jeden grób- mojego brata, i chociaż mieszka tu też jego żona i dorosłe dzieci, to żadne z nich prze 5 lat NIGDY nie uporządkowało grobu- takie to jest dziadostwo. Az szkoda słów na takie coś.
    Jolinkaa and gamma56 like this.

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Ja się męczę z tarczycą , za to nie mam żadnych opisywanych przez Was objawów meno.
    Teoretycznie mam lepiej.

Oglądam the Voice of Poland

Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam was wieczornie...
    Dziewczynki- moja mamusia jest jeszcze u mnie do jutra do obiadu, (ktory jemy u siostry) i potem juz tam u nich zostanie...
    Postaram sie wieczorem wiec troche na dluzej tutaj wpasc...

Agnieszko- bardzo ci dziekuje za wejscie na Celownik i twoj post... Jestes kochana...
    ... nasza zalozycielka Celownika- Hania zachorowala nagle i lezy w szpitalu w ciezkiem stanie ...
    ...
    wszystkie prosimy o modlitwe i o...odwrocenie losu...
    Natka55 and sabinka57 like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Dziewczynki – też oglądam the Voice. Jestem zachwycona Ewo Twoim faworytem i jego konkurentem. Piękny duet! Witajcie dziewczynki. Myślałam, ze dzisiaj zajrzę do was na dłużej, ale był wyjazd na cmentarz i dużo porządkowania. Niedawno wróciliśmy. Jestem zmęczona, trochę tylko więc słucham i powoli szykuję się do odpoczynku. Ostatnio mam zwiększoną potrzebę snu. Najczęściej nie dosypiam, ale jak już jest taka możliwość, to trochę mi schodzi. Życzę więc i Wam dobrych snów i spokojnej nocy.

Awatar Natka55

Oglądam " Twoja twarz brzmi znajomo" akurat zaśpiewała Natalia Szreder piosenkę Krajewskiego. Ten dziecięcy chórek przypomnial mi dziecięce lata , mam na myśli strój. Mam nawet zdjęcie w białej bluzce , spódniczce i kitu. Ależ to było dawno......
    Krysia mnie też podobał się Krzysztof Iwaneczko. Mógłby wygrać ten program.

Awatar Natka55

Reginko robię swojską kiełbasę do słoika.Kupuję dwa gatunki mięsa.Karkówka mieli , a drugi gatunek krój na kostkę. Mięso pekluję i przyprawiam przyprawami (własna mieszanka) bez soli.Odstawiamy na min.6 godzin, a najlepiej na noc.Potem pakuję do małych słoików 320ml do 3/4 wysokości i pasteryzuję 3 dni , najpierw 60 minut.Drugiego dnia 45minut trzeciego, 30 minut.Słoiki odstawiamy gorące. Przykrywam , muszą wolno wystygnąć. Jeśli używam mięso typu łopatka plus kurczak na mięso daję 1łyźkę wody.Jeśli karkówka plus kurczak juz nie daję wody.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

images (1).jpg

Witam was w wyborczą niedzielę
    Kasiu, nie mogę przestać myśleć o Twojej koleżance jest mi strasznie przykro i ciągle zaglądam na wasz wątek z nadzieję, że zobaczę pomyślne wiadomości...

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Idziemy dziś do kościoła na sumę w intencji Hani . Całą rodziną będziemy się modlić o jej zdrowie.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam!
    I ja sie obudzilam Agniesiu z mysla o Hani... Snila mi sie... i probuje analizowac czy to dobry omen...
    Mamcia sie obudzila...do potem!
    Jolinkaa lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów