69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzięki Sabinko, moja motywacjo, zostało mi tydzień do końca abonamentu w v i t a l i i i dzięki Tobie przydłużę i po weekendzie będę się starała bardzo. Zaraz zajrzę na fb Cię pooglądać i Twoją gwiazdeczkę oczywiście.
Wreszcie mam weekend, trochę odetchnę, ale z dietą będzie trudno, bo jak zwykle ten czas spędzam nie sama.
Dobrego wieczoru i weekendu
-
Cieszę się Ewuniu że cię natchnęłam di działania
Kalahari gdzie się podziałaś hop hop
-
Witajcie dziewczynki. Smutne to, co piszesz Agnieszko o dbałości o bliskich zmarłych. A ja dzisiaj też z takimi przykrymi spostrzeżeniami. Dzwonił do mnie właśnie mój brat. Wybrał się na cmentarz, żeby pozgarniać liście. Spotkał pracowników, którzy zaoferowali się odnowić trochę płytę naszej siostry. Zgodził się i zostawił ich z tą pracą. Kiedy wrócił po godzinie, nie było już pracowników i nie było pieniędzy. A grób, no cóż - został powtórnie przemyty. Niestety coraz częściej mam wrażenie, ze nasza uczciwość, to tak naprawdę nasza naiwność. Nie rób drugiemu co tobie niemiłe – dlatego nawet nie przychodzi nam do głowy, że inni jednak mogą to niemiłe zrobić. Ale w tym wszystkim pocieszeniem dla mnie jest jednak to, ze chociaż moje rodzeństwo mieszka w różnych miastach, to na to święto stara się na miarę swoich możliwości coś zrobić, no i że gdzieś tam wspólnie się w tym wspieramy.
Sabinko – zaraz wejdę i zobaczę zdjęcia
. Nie napisałaś nic o tym na jaką dietkę się ostatecznie zdecydowałaś. Bardzo to brzmi tajemniczo!
Widzę, że zdecydowałaś się na warzywka i owoce Agnieszki
. A ja właśnie chcę im trochę namieszać!
Agnieszko, Ewciu i Maniusiu – mam nadzieje, że zapamiętałam wszystkie zainteresowane wo? Bo chciałabym nawiązać do książki Korżawskiej, o której wspomniała niedawno Małgosia. To zielarka, która jak najbardziej zachęca do jedzenia warzyw i owoców, ale sugeruje, żeby brać pod uwagę warunki w jakich żyjemy. Uważa, że surowe warzywa niekoniecznie, szczególnie teraz, bo nie działają tak, jak tego oczekujemy. Preferuje ciepłe, gotowane. Czyli takie ciepłe wo, ale też nie za długo.
-
Krysiu, dlatego ja na wo żywię się głownie zupami- w zależności od dominującego warzywa, taki ma kolor.
Surowiznę biorę do pracy
oraz chrupię przed tv lub przy komputerze
-
A to dobrze Agnieszko. I sama na to wpadłaś, czy też czytałaś Korżawską?
-
Krysiu wcale nie jestem tajemnicza, napisałam, że kupiłam dietę w sklepie BeBio - coś podobnego chyba do V i t a l i i na 2 miesiące i próbuję, na razie mi się podoba i o to chyba chodzi 
jak chcesz to moge kiedyś wrzucic jakiś przykładowy dzień
melduję, że wytrwałam JUŻ 3 dni 
images.jpg
-
Sabinko – bardzo chętnie i z zaciekawieniem przeczytam jakiś przykładowy dzień z Twojej diety. I trzymam kciuki, żeby ciągle chciało Ci się chcieć na niej być! 
Widzę, że powoli zbieramy się do wyjazdów. My też jutro jedziemy. Pewnie więc zajrzę dopiero w niedzielę wieczorem. Spokojnych, pogodnych dni wyjazdowych. Zostawiam jeszcze trochę aromatycznej herbatki.
wieczorna herbatka.jpg
-
l-1693.jpg
Dzień dobry Zawziętaski...udanego dnia
-
Aguś swój podniosłam już o 3.50 jak mąż do pracy wstawał
Zresztą..........jeden balon by do tego nie wystarczył
Dla kawoszek 
11214180_844564058913526_1038770762471563169_n.jpg
-
Dzien dobry
ja tez juz jakis czas na chodzie, ale nie mialam czas sie odezwac. Teraz pisze z pociagu w drodze na jazde. Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Uprawnienia umieszczania postów