Strona 474 z 3048 PierwszyPierwszy ... 374 424 464 472 473 474 475 476 484 524 574 974 1474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,731 do 4,740 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Ewciu – też dzisiaj piłam miętę, bo też po prostu bardzo ja lubię . A dziurawiec mogę Ci przecież wysłać!

Agnieszko – bardzo pracowita jednak z Ciebie osóbka . A co ciekawego czytasz? Też się zbieram do obejrzenia Małego Księcia, ale prędzej córcia namawia mnie na Inside Out (u nas: W głowie się nie mieści). Bonda, przyznaję, nie lubię i nie oglądam.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu, kupiłam sobie ksiażkę J.J. Kolskiego " Dwanaście słów"... jakby tu ją określić- interesująca, wyuzdana, obrazoburcza, fascynująca

Ja Bonda nie obejrzałam ani jednego!, ale dla męża i nowego kina się poświęcę Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-imgssl-6-.gif

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

A ja zaliczyłam dzisiaj dwa ciasta imieninowe bo byliśmy na imieninach bratanicy J, pyszne ciasta piecze, w ogóle to jestem pełna podziwu dla niej, dwoje dzieci, mąż marynarz i pracuje 6 tygodni na 6 tygodni więc często jest sama z dziećmi a wychowują je bardzo mądrze i świetnie sobie radzi ze wszystkim

a przepis na chlebek proszę bardzo :

Chleb bez mąki (proteinowy)
    • Jaja kurze całe 180 g (3 szt.)
    • Otręby pszenne 32 g (8 płaska łyżka)
    • Otręby owsiane 32 g
    • Siemię lniane 10 g
    • Jogurt naturalny 2% tłuszczu 75 g
    • Serek twarogowy figura naturalny 250 g ( ja kupiłam po prostu twaróg półtłusty mielony)
    • Proszek do pieczenia 5 g (1 płaska łyżeczka)
    • Sól biała 1 g (1 szczypta)
    • Słonecznik nasiona 16 g (2 łyżki)
    • Dynia pestki 16 g (2 płaskie łyżeczki)
    Ubijamy pianę z białek,dodajemy żółtka i ubijamy na sztywno, następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 1-1,20h w temperaturze 180 stopni.

Mnie smakuje

chlebebk.jpg

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko – no tak, rozumiem . Pewnie też bym się poświęciła i pooglądała. Przeczytałam sobie recenzję tej książki. Rzeczywiście może być ciekawa. I na pewno jest! Tyle, że mam problem z samym Kolskim. Wiem, że nie powinno się mieszać twórczości z życiem osobistym, a jednak … . Utkwił mi w głowie pewien wywiad z nim, sprzed paru lat. Jakoś tak byłam nim zniesmaczona i niestety gdzieś mi to zostało .

Sabinko – dzięki za przepis. Przymierzam się do pieczenia, więc może się teraz zmobilizuję. A ciasta – jak byly smaczne, to trudno - jutro też jest dzień

Ewciu – oglądam The Voice. Niedługo Twój faworyt (mój też)

Ależ się dzisiaj rozpisałam! Zdecydowanie wystarczy! Dobrej nocy i miłych snów wszystkim
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Oglądam Krysiu, czekam na Krzysia i kibicuję mu rzecz jasna

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
    gamma56 and Agnieszka111 like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Witam kobietki w niedzielny poranek[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Mąż wstał o 5.50,bo nie mógł dospać i tak się "gramolił",że mnie obudził
    No,ale padałam wczoraj o 8.50 więc jestem wyspana-iść spać o takiej godzinie,to szok.To wszystko przez ten wczorajszy paskudny dzień-u mnie prawie od rana był deszcz,a raczej taka mocna mżawka,a już po 14tej zaczęła robić się mgła.Taka pogoda senno-barowa

I kawka.........z grzeszkiem

motywator_548f32a48d1724.82682021.jpg

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Dzień dobry Jolu
    U mnie dla odmiany, ja się wierciłam od 6-tej i w końcu wstałam, bo nie chcę budzić L. Siedzę sobie cichutko i kombinuję szablony do ozdób świątecznych

Dziękuję za kawę, bez grzeszku dla mnie poproszę, bo śniadanie dzisiaj jemy po szwajcarsku tj kawa + rogalik lub chałka z konfiturami, wystarczy

O 8:30 idę pojeździć.

Przyjemnego dnia moje Zawziętaski, u mnie jesień jak z bajki, pięknie, słonecznie, kolorowo...

stylowi_pl_kuchnia_33689604.jpg

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kawkę sobie spiję od Jolci i Ewuni, za ciasto podziękuję

Ja z kolei spałam jak na mnie bardzo długo, bo od 23 do równo 6. rano
    co u mnie jest rzadko spotykane, ale czuję, że się wyspałam

U nas dziś strasznie wieje, wiszą czarne, skłębione chmury
    więc za chwilę zacznie padać ...
    mimo wszystko życzę Wam dobrej niedzieli

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu, ja z kolei najbardziej pamiętam osobistą tragedię Kolskiego- jego żona prowadziła samochód i miała wypadek, w którym zginęła ich córka. Z tego co wiem, oboje nie podnieśli się do końca po tej tragedii.

Mówię wam, jaka u nas jest straszna pogoda...wieje, leje i jest czarno jak w nocy

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witajcie moje kochane!
    Nie bylo mnie wczoraj zbyt wiele tutaj, bo dzien mi minal jakby go kto gonil... a wieczor przeciagnal sie w pozna noc...
    Wrocilismy po pierwszej do domu z kolacji u przyjaciol, razem ogladalismy Twoja twarz brzmi znajomo..., dyskutowalismy o Niemczech, o polityce, o uchodzcach...o naszych wspolnie odbytych podrozach, o dzisiejszym swiecie- dokad on zmierza i co naszym dzieciom przyniesie...
    Rano obudzilam sie o zwyklej porze i najpierw zagladnelam na Celownik...a tam taki smutek, taki zal...
    Nasza Hania odchodzi, wiesci sa nic a nic nie budzace nadziei... a my wszystkie przestraszone i zagubione -jak to jedna z nas napisala "jak stado pisklat, ktoremu jastrzab porwal matke"...
    Jestem w tej szczesliwej sytuacji, ze mam jeszcze was...ale w obecnej sytuacji , czuje sie taka rozdarta...
    Nie wiem jak pisac...co pisac...
    Raz jestem wiec wesola, zamieszczam jakies glupotki, potem nagle cos mnie sciska za gardlo, plakac mi sie chce...
    Serce mam rozdarte...
    Ogrod i kwiaty troche mnie w tym wszystkim krzepia...tam znajduje spokoj i ukojenie rozedganego serca...
    Wczoraj po poludniu kupilam okazyjne troche uszkodzona roze...mam nadzieje, ze sie u mnie zregeneruje i odplaci pieknymi kwiatami... Nazywa sie PILGRIM... Pielgrzym-jakze nostalgicznie...

Jolinkaa and gamma56 like this.

Uprawnienia umieszczania postów