Strona 479 z 3048 PierwszyPierwszy ... 379 429 469 477 478 479 480 481 489 529 579 979 1479 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,781 do 4,790 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

hej, witam rankiem
    wyprawiłam Sucharka do pracy, zaraz idę Martę budzić, a potem do lekarza się wybieram, tabletki Marcie starczą do piątku, a wizytę ma dopiero w poniedziałek, mam nadzieję że da się namówić i wypisze receptę bez wizyty
    a potem siebie idę zbadać od dłuższego czasu mam niepokojące objawy, no ale nie było czasu sobą się zająć, dziś zbadałam sobie cukier i mi pokazało 158
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Dzień dobry,
    dziękuję Kasiu za kawę, chętnie łyknę przed łazienką jeszcze...

Mam trochę "gorący" czas i mało mnie tutaj, ale już powoli wracam na właściwe tory i już mnie będzie więcej.

Krysiu, to miłe, zaproponowałaś mi dziurawiec, pewnie bardzo by mi się przydał tym bardziej, że już mi się kończy verdin, ale jak ja się z Tobą rozliczę, wiem, że zioła nie są drogie, ale do tego przesyłka , nie chciałabym "zdzierać z Ciebie"

Sabinko, z dietą po japońsku (ja mawia mój tato) jako tako, jem wg diety, ale zawsze jakieś jabłka dogryzę czy coś innego, zakupy robię wg listy więc nie mam wiele pokus, choć zachcianki mam. Póki co ubyło mnie 1 kg od ostatniego ważenia, ale do piątku wszystko może się zmienić
    Moje menu na dzisiaj :

Śniadanie
    Serek wiejski z awokado i orzechami, pieczywo

II Śniadanie
    Musli z jogurtem i owocami

Obiad
    Warzywa na parze z makaronem i sosem tuńczykowym

Kolacja
    Kanapka z puszystym serkiem, warzywami i oliwkami

Miłego dnia wszystkim życzę...
    Ostatnio edytowane przez evige ; 10-11-2015 o 06:16

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam w gronie rannych ptaszków, a nawet bardzo rannychZawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-wysy-anie-buziaka.gif

Kasiu, ja tez wstałam przed 4. Mam straszny rzut objawów klimakterium jest mi cały czas gorąco, mam kołatania serca, nie śpię i i jeszcze wiele innych. Wczoraj kupiłam sobie Doppel-Herz meno z nadzieją, że choć odrobinę pomoże, przeczytałam, że trzeba go brać dłuższy czas żeby był efekt, więc muszę się uzbroić w cierpliwość

Maniusiu, a Ciebie co trapi zdrowotnego , może jak tak sobie wspólnie po utyskujemy, to nam będzie raźniej hugs.jpg

Krysiu, nieważne jaki jest przepis na syrop z cebuli i czosnku, już samo połączenie tych wyrazów budzi we mnie wzdrygnięcie Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-imgssl-3-.gif, ale i tak najważniejsze, że Tobie pomaga , ja na sobie na pewno nie będę tego sprawdzać

Joluś, mój najulubieńszy kolor ze wszystkich to niebieski-błękit, kobalt, szafir -najwięcej ubrań mam w tym właśnie kolorze, ale bardzo lubię też granat, czarny i fiolet ( we wszystkich odcieniach, łącznie z fuksją i wrzosem )lubię też szary i beż
    Odnośnie spotkania w lipcu...my chyba miałyśmy wszystkie podobne obawy do Twoich przed tegorocznym spotkaniem, ale chyba żadna z nas- a ja na pewno nie- nie zawiodłyśmy się. Więc głowa do góry- fajne jesteśmy, dobrze będzie

Ewuś bardzo ładne menu Ja wczoraj pięknie dietę trzymałam, mam nadzieję, że ten stan będzie trwał i dziś

Wszystkim życzę dziś dobrego dnia- jutro święto i wolne Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-rado-.gif
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 10-11-2015 o 07:04

Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszko, u mnie w rodzinie jest obciążenie cukrzycą (m.in. obie babcie mama i tata) a ja ostatnio zauważyłam, że ciągle mam pragnienie mim że piję ponad 2 litry wody dziennie, napiję się i od razu mi się chce pić, mam zaburzenia widzenia, mroczki przed oczami , zawrotu głowy i zmęczenie non stop, rozdwajają mi się paznokcie i wypadają włosy, robią zajady i pęka skóra na palcach to tak mniej więcej tyle. wyczytałam, że mogą to być objawy cukrzycy, więc zbadałam sobie na czczo glukometrem. Jeden pomiar jeszcze nie oznacza cukrzycy, ale chciałabym skierowanie na krzywą cukrową
    kasiaogrodniczka and gamma56 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

No, z tego co napisałaś- mój ojciec ma cukrzycę, więc znam jej objawy,to rzeczywiście są niepokojące symptomy.Dobrze że pójdziesz dziś do lekarza, skieruje Cię na badania i będzie wszystko jasne.Na szczęście szybko wykryta i dobrze leczona cukrzyca jest co prawda w dalszym ciągu chorobą przewlekłą, ale już nie tak uciążliwą jak kiedyś
    gamma56 and kalahari like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Witajcie dziewuszki

Widzę,ze nie tylko ja miałam ciężką noc..........nie tylko mnie się kiepsko ten wtorek zaczął.A jeszcze za oknem u mnie mżawka i tak szaro...tak ponuro.Czuję się jakby mnie ktoś przez wyżymaczkę w starej,poczciwej Frani przeciągnął.

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Spac dzis juz od 4-ej rano nie moge...
    Ty kochana wstałaś o 4tej,a ja zasnęłam tuż przed trzecią i jak obudziłam się o 6.40 to już na dobre.Będę dzisiaj chyba powieki zapałkami podpierać

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    u mnie w rodzinie jest obciążenie cukrzycą (m.in. obie babcie mama i tata)
    Maniusiu przy tak dużym obciążeniu cukrzycą,powinnaś już dawna monitorować cukier.Dobrze,że idziesz dzisiaj do lekarza,bo objawy wskazują na możliwość cukrzycy.U mnie tata ma cukrzycę i miała ją babcia ze strony mamy,dlatego kilka razy w roku kontroluję cukier.Kupiłam sobie glukometr -drogi nie był,a raz na ile igły i paski mogę kupić.Kupiłam też ze względu na syna,bo jemu znowu cukier spadał.

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Joluś, mój najulubieńszy kolor ze wszystkich to niebieski-błękit, kobalt, szafir -najwięcej ubrań mam w tym właśnie kolorze, ale bardzo lubię też granat, czarny i fiolet ( we wszystkich odcieniach, łącznie z fuksją i wrzosem )lubię też szary i beż
    Niebieski był zawsze ulubionym kolorem mojej córki-mój nie specjalnie,chyba ,że byłby to szafirowy lub taki mocny błękit.A czerwień też we wszystkich odcieniach poza takim wściekłym,mocnym.
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 10-11-2015 o 08:50

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Mam wolną chwilę, bo klasa z którą mam lekcję poszła na próbę więc jeszcze mogę do was napisać. Dziś po dłuższym zwolnieniu lekarskim wróciła koleżanka, i mówi do mnie - Aga, ty chyba sporo schudłaś? I tak mi przyszło do głowy, że rzeczywiście dawno nie mierzyłam się w obwodach, a trzymam raczej dietę regularnie- jeśli wpadki to krótkotrwałe, więc może waga nie oddaje tego co jest naprawdę, tym bardziej, że właściwie dopiero ta dziewczyna uświadomiła mi że ciuchy lepiej na mnie leżą i są jak gdyby luźniejsze czego ja pogrążona w rozpaczy tym, co pokazuje waga nie zauważyłam
    Waga działa dobrze, bo wczoraj ważyli się mój mąż i syn.

Jola, czerwony też bardzo lubię

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Mam straszny rzut objawów klimakterium jest mi cały czas gorąco, mam kołatania serca, nie śpię i i jeszcze wiele innych. Wczoraj kupiłam sobie Doppel-Herz meno z nadzieją, że choć odrobinę pomoże, przeczytałam, że trzeba go brać dłuższy czas żeby był efekt, więc muszę się uzbroić w cierpliwość
    Oj biedulko moja-wiem jak to jest.Początki dla mnie były bardzo kiepskie-najgorsze te kołatania i uderzenia gorąca.Mam nadzieję,że preparat Ci pomoże.Jest tych wspomagaczy w aptekach sporo i trudno wybrać jaki lepszy.
    Aguś poszukaj może wiadomości o tym preparacie-kiedyś rzuciły mi się gdzieś w oczy dobre opinie.To tabletki dwufazowe-inna na dzień,inna na noc.

Kochana waga to nie wszystko -skoro koleżanka zauważyła i Ty czujesz luzy w ubraniach,to oznacza ,że centymetry poleciały w kosmosGratuluję i tak trzymaj!

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    pogoda okropna, pada i wieje ale zaraz lecę na gimnastykę - pierwszą w tym sezonie, bardzo się cieszę bo chodzenie tam sprawia mi wielka frajdę, gimnastyka z elementami tańca, fajna babka prowadząca - i o to chodzi : ruch i zabawa

Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszka gratuluję ! Fajnie tak usłyszeć komplement
    Agnieszka111 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów