69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Kasiu w ulotce jest tak napisane a wczoraj czytałam na fajnym blogu farmaceutki, że
"furagina nie idzie w parze z alkoholem.. tak, tak... z tego co wiem, nie ma tej informacji w ulotkach, ale niestety połączenie furaginy nawet z niewielką ilością alkoholu, może być bardzo nieprzyjemne w skutkach... grozi nam bowiem reakcja disulfiramowa i objawy takie jak: przyspieszone bicie serca, zaczerwienie twarzy, nadmierna potliwość, nudności, czy nawet wymioty. I co gorsza - wcale nie potrzeba do tego dużo alkoholu: już jeden kieliszek, czy szklaneczka piwka może solidnie dać się we znaki. A więc - jeśli furagina, to alkohol niech idzie w odstawkę, przynajmniej na te kilka dni. Zainteresowanych odsyłam do lektury posta Leki i alkohol, gdzie pisałam więcej na temat reakcji disulfiramowej. Wiem - brzmi groźnie, ale chyba słusznie "
zreszta bardzo fajny i pomocny jest ten blog, polecam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
są tam informacje na temat wielu leków, podane rzeczowo przez farmaceutkę
-
Dzieki Sabinko za te informacje. No popatrz-jak to dobrze, ze sie tyloma informacjami wymieniamy... Mi furagine przywiozla mama i bralam ja podczas jej pobytu.I pamietacie moze, ze wlasnie wtedy napisalam wam ze mam jakies dziwne problemy z nadcisnieniem?
Kurka wodna! A moze to byla wlasnie reakcja na ten lek i alkohol? Bylismy wtedy z mama na urodzinach kolegi, potem byla babska imprezka u mojej sasiadki itd...
Dzieki raz jeszcze Sabinko! zaraz dam sobie te stonke w zakladke...
-
Ewuś, a czemu mnie nie zaprosiłaś w endomondo ???
-
Agniesiu, kochanie nie płacz, bo Cię nie znalazłam, szukałam już dawno, ale Ty mnie możesz znaleźć, bo jestem pod moim imieniem i nazwiskiem
Ostatnio edytowane przez evige ; 14-11-2015 o 11:25
-
Aga, teraz znalazłam, ale nie wiem czy to nowe konto ? bo nie ma w nim żadnych treningów, a moze to inna Agnieszka? Ale zaprosiłam
-
A dzisiaj na poprawę humoru po fatalnym tygodniu zamówiłam sobie płaszczyk, podoba mi się , ale czy taki będzie w rzeczywistości ?
12272984 (1).jpg
Idę sprzątać, bo mnie pająki za obraz wciągną, jak tak będę ślęczeć przy komputerze
Ostatnio edytowane przez evige ; 14-11-2015 o 11:54
-
Ewuniu fajny ten płaszczyk i pewnie będzie ciepły, bardzo lubię takie pikowane ubranka, sama tez mam podobne, płaszczyki i kurtke ostatnio kupiłam sobie w Anglii
Agnieszko Gamma mi wczoraj poradziła, żeby wejść na stronę "endomondo.com" i tam jest opcja "zaloguj się przez fb" - tak tez zrobiłam i chyba teraz będzie tak jak ma Gamma i Ewa, mam nadzieję zobaczę jak zrobię jakiś trening ale dzisiaj paskudnie - mokro i wieje
Kasiu nie masz za co dziękować, przecież jesteśmy tu między innymi po to, żeby sobie pomagać i dzielić się przydatnymi informacjami
faktycznie może te "atrakcje" to był efekt połączenia furaginy z alkoholem...ja próbować nie będę
a ból faktycznie jest okrutny ale dzisiaj już jest lepiej
-
ciao, buongiorno
ewo, plaszczyk ladny, ja mam taka kurtke e tym samym stylu i kolorze.
agnieszko, to chyba ty sie pytalas dlaczego zostawilam te stopke?
tak, zgadlas,
--motywacja--
bo nie dosc , ze suwaczek spadl mi z nieba, to jeszcze niezle mnie motywuje...
zeby walic mocno i nieustajaco do przodu,
pokonujac i przeskakujac przez kolejne zwyzki,kanapki ze smalcem,drinki,ciasta i ciasteczka..ale nigdy nie tracac pewnosci, ze to jest absolutnie jedyna i nieodwracalna droga do dobrej kondycji fizycznej i nie tylko.. ...
dzisiaj moja starsza corka ostatecznie wyprowadza sie z domu, idzie mieszkac do domu narzeczonego, jest to blizniak, ktory on ma wraz z jego rodzicami.
wykanczali go i urzadzali razem od 3 lat..
wszystko tam jest nowoczesne i disajnerskie...ale na slub poki co sie nie zanosi.
na jej miejsce ,jak wczesniej juz pisalam, z duzym prawdopodobienstwem wprowadzi sie moja mlodsza corka,ta ktora wychodzi za maz w czerwcu.
jest to troche skomplikowane i dlatego nie moge sie juz doczekac moich wakacji w wiedniu..
musze sie zdystansowac, pomyslec, pogadac z siostra(cioteczna) no i zrelaksowac...
cos mi sie wydaje, ze zycie ostatnio serwuje mi duzo angazujacych spraw, decyzji do podjecia itd.
czyli....samo zycie..
no i pamietajmy, ze
la vita è bella!!!!!
Ostatnio edytowane przez kalahari ; 14-11-2015 o 12:40
-
No ale teraz idę już sprzątać bo mnie pająki wciągną jak prognozuje Ewa
robię różne inne rzeczy a za sprzątanie nie mogę się wziąć ha ha
2934.jpg
-
Ewuniu, Sabinko, zaraz mnie szlag trafi z tym endomondo
Nie łączy mnie z fb i koniec. Robiliśmy przez stronę na fb też i nic .
Ewuś nie ma treningów, bo już z 5 razy odinstalowywałam i ponownie instalowałam aplikację . Nie mogę Cię zaprosić, a twojego zaproszenia też nie widzę
Uprawnienia umieszczania postów