Strona 498 z 3048 PierwszyPierwszy ... 398 448 488 496 497 498 499 500 508 548 598 998 1498 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,971 do 4,980 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Wróciłam
    To znaczy mąż kazał mi wrócić do łóżka z laptopem,bo za oknem istny potop!Czarno się zrobiło,wieje okropnie i leje na potęgę-wiatr aż huczy.Z parasolem nie dałby się wyjść,bo albo by go połamało.......albo człowiek fruwałby jak filmowa Mary PoppinsPiekarnia musi poczekać.Mam tylko nadzieję,że zięć kursu nie dostanie i nie będę musiała iść do dzieci,bo "spacer" w taką pogodę,to dla mnie murowana choroba-no i nie mogłabym zabrać maluchów do siebie.

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Faktycznie, dopiero teraz widzę, że numerowana jest ilość postów ogólnych i indywidualnych (Ewciu i Madziu brawo za spostrzegawczość!). O kurcze, ale z nas gadułki!
    Zawsze powód do świętowania się znajdzieJa nie miałam 500 stron,bo mam ustawioną inną ilość postów na stronie-akurat 30.Więc dzisiaj przykładowa piszę teraz swój post na 168 stronce.Hmmmm........i tak sobie myślę,że do powodów świętowania możemy doliczyć lubisiePoklikałam trochę i w tym momencie mamy ich 12213

Wczoraj porozmawiałam sobie z naszą Kasią przez godzinkę-lubię te nasze rozmowy
    Przy okazji pokazałam Kasi gdzieś jest taki bajer nazywający się "punkty reputacji"Pod każdym postem na dole zobaczycie "cytuj zaznaczenie",potem "Dodaj do bloga" i potem czarna gwiazdka-klikając w nią można ocenić dany post na tak lub nie-można napisać też za co dajemy punkt,ale niekoniecznie.Potem jak wejdziecie w ogólne ustawienia,to tam będzie taki podpunkt poziom reputacji i oczytać można ile ma się punktów.Hmmm......można było w którymś miejscu zobaczyć od kogo i za co,ale teraz nie mogę tego znaleźć-zapomniałam gdzie jest.A czarny trójkąt umożliwia raportowanie złego postu.Obyście nie musiały nigdy go używać-ja niestety kilka razy to zrobiłam 5 lat temu,kiedy anonimowa osoba ubliżała mi-te raportowane posty idę do admina.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Joluś, kilka z nas rozdało już sporo punktów ja rozdałam na naszym wątku, i teraz pokazuje mi się komunikat, że muszę dać innym, żebym znów mogła rozdać u nas. Ale ostatnio było mi miło, bo dostałam punkty od dziewczyn z innych wątków
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Wróciłam z pracy, Kuba ze szkoły i nic nam się nie chce...jest taka pogoda, że najchętniej się leży na wygodnej kanapce
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Witam

Miałam wyjść razem z mężem jak szedł do pracy-byłby spacer,ale pogoda dzisiaj zwariowana i nie będę swoim zdrowiem ryzykować.To deszczyk mały,to ulewa,to słońce,to czarne chmury,to wietrzysko...i cztery razy tęcza się pokazywała.Pogoda misz-masz jakiej dawno już nie było.

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Joluś, kilka z nas rozdało już sporo punktów
    Ok-gapa albo zapomniałam,albo nie zauważyłam.
    Za to dostałam punkcik od Gammy za co bardzo dziękuję-dzięki temu dowiedziałam się,że takie punkty po dodaniu wyświetlą się tam gdzie jest na zielonym znak dzwonka

..bardzo podobają mi się te wiersze o przyjaźni Zdecydowanie wolę to niż fizykę kwantową, bo od przedmiotów ścisłych to mam w domu męża i syna , ja jestem kompletna ignorantka w tej dziedzinie
    To tak jak ze mną jest Agnieszko-zdecydowanie wolę wiersze niż fizykę kwantową czy chemię,matematykę.U mnie w domu to w zasadzie sami humaniści.Lubię wiersze,aforyzmy,sentencje i kiedyś często je na swoim wątku czy u zaprzyjaźnionych duszyczek zamieszczałam-może wrócę do tego

Jola, zgadzam się, że raz piszemy więcej raz mniej...to zależy od wielu czynników. Ja lubię gdy ktoś napisze że dłużej go nie będzie , wróci za kilka dni i wcale nie podoba mi się " tajemnicze" znikanie, bo obawiam się, że coś się mogło stać ...
    Ja też nie lubię jak ktoś zniknie bez słowa i nie chodzi mi nieobecność przez 2-3 dni,ale właśnie o takie dłuższe.Najbardziej boli mnie zawsze zniknięcie kogoś,kto był mi na prawdę bliski-miałam przez te lata kilka takich przypadków.Możliwe,że za bardzo przeżywałam takie zniknięcia-opowiadałam nawet taką historię Kasi.Jestem jaka jestem-bardzo się przywiązuję do ludzi.Wiesz.......jeśli ktoś nie chce ze mną mieć kontaktu,to wystarczy,że mi to uczciwie napisze,nawet gdyby napisał ,że ma mnie gdzieś.Wolę to niż milczenie.

Kasiu, nasz forumowa przyjaźń mam nadzieję przetrwa jeszcze dłuuuugo Przecież to od nas zależy A Ty jesteś jak Kokoszka, która zbiera nas za przeproszeniem do kupy i tu i na fb i na żywo za co ja jestem Co bardzo wdzięczna.
    Podoba mi się to co napisałaś Agnieszko o Kasi i zgadzam się z tym Wierzę,że forumowa przyjaźń może przetrwać lata,jeśli tylko będziemy tego chcieć.Przez prawie 11 lat poznałam na forum wiele fajnych kobietek i zaprzyjaźniłam się z kilkoma-z Gosią,której tu teraz nie ma przyjaźnię się od marca 2005 r.-mieszka pod Warszawą.Kilka razy spotkałyśmy się,była u mnie z rodzinką,ja ze swoją u niej,czasem maile wymieniamy,czasem papierowe listy,rozmawiamy przez telefon.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Dlatego zdecydowalam sie zadzwonic do psychiatry i poprosic o termin...jestem gotowa wrócić do lekow-jesli to pomogloby mi lagodniej przezyc najblizsze zimowe miesiace.
    Dobrze zrobiłaś zapisując się do lekarza,skoro czujesz,że potrzebujesz teraz takiego wsparcia.Sam dziurawiec nie załatwi sprawy.Mocno trzymam za Ciebie kciuki-za lepsze dni,za wyciszenie,za wyjście ze stanu melancholii-za uśmiechniętą Kasię.

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    .chce isc jednak (mimo wstretnej wagi!) na spotkanie WW...
    I jak tam Kasiu na spotkaniu?Dobrze,że postanowiłaś pójść-nie trzeba chować głowy w piasek.

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    tylko nie myslcie sobie, ze ja jestem taka oczytana poetycko nie, nie
    to moja przyjaciolka zasypuje mnie takimi cytatami od ponad 40 lat....
    W poezji nie ma nic "złego"....no chyba,że ma się ścisły umysł i twardo stąpa po świecieMasz fajną przyjaciółkę-uzupełniacie się.

Cytat Zamieszczone przez Natka55 Zobacz posta
    Przesyłam buziaczki dla wszystkich zawzietaskow
    Witaj Natko-bardzo brakuje nam Twoich wpisów.A ja Ci dziękuję za niespodziankę-dzisiaj doszła pocztówka i bardzo mi miło,że o mnie pomyślałaś.

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    dziekuje za propozycje, ale juz prosilam brata i moje zamowienie jest w trakcjie réalizacji... no chyba zeby sie nie bardzo spieszyl to byc moze ze mu podziekuje i poprosze ciebie, ale narazie bardzo serdecznie dziekuje za szczere checi ...
    Nie ma za co dziękować-jak co to jestem do usług.Trzeba sobie pomagać

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    tu bywam niemalze codziennie ... jestescie moja bliska rodzina ... bo rodzine tworza nie tylko wiezy krwi ale przedywszystkim serce i uczucia...
    Trafiłaś Gammuś w samo sedno-super napisane
    Ja jestem na forum od 24 stycznia 2005 roku-spory kawał mojego życia,prawda
    Was zaczęłam tutaj "poznawać" od 3 lutego 2015Krótko więc się znamy,ale czasami wydaje mi się jakby lata upłynęły.Dłużej z naszej grupy znam Maniusię,bo od początku 2005 roku i Kasię od początku 2011 roku.Mój pierwszy wątek został zamknięty i usunięty,więc dokładni dni nie podam

Zobaczcie jak się pięknie rozrosły nasze pelargonie

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Coś Wam opowiem...kupiłam sobie dziś gazetkę SHAPE fit 40+
    Kupiłam, bo na okładce była Aneta Kręglicka.
    Troszkę ją znam, bo jest koleżanką z klasy mojej koleżanki, więc zawsze z ciekawością o niej czytam.
    I wiecie, zrobiło mi się po prostu wstyd.
    Aneta skończyła 50 lat, jest niewiele starsza ode mnie, ćwiczy 6 razy w tygodniu, zdrowo się odżywia, napisała, że je w ten sposób:
    zaczyna dzień od wody z cytryną i imbirem, potem koktajl owocowo warzywny, gęsty, że można jeść go łyżką, często z jogurtem lub mleczkiem migdałowym- unika nabiału, na obiad je sałaty lub zupy, prawie nie je mięsa i węglowodanów, jeśli już to ryby, z mięsa królika lub indyka...
    Ciężko pracuje, ma rodzinę- męża i syna, prowadzi dom...i kurna nie usprawiedliwia się, że miała imprezę, lub spotkanie, i musiała sobie pojeść bo nie wypadało, jest szczupła, zdrowa, piękna, bez śladu polepszaczy na twarzy.
    A ja ...znów dziś żarłam jak głupia- były frytki!, lody, kanapki...chyba powieszę sobie jej zdjęcie w kuchniZawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-gro-plcem.gif
    Jolinkaa and krysiapysia like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam wieczornie!
    Kochane moje...bylam na spotkaniu WW, ale mowiac szczerze juz mi sie nie chce kolejny raz, po proznicy strzepic jezyka, ze zrobie to czy tamto, ze sie wezme, ze od jutra czy od od poniedzialku...beznadziejna jestem i tyle!
    Leze ja ten wielki psiur na kanapie...
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Kupilam dzisiaj i wlasnie zjadlam polowe ciekawego owocu...
    Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 18-11-2015 o 23:02

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Kasiu i jak smakuje papaja?
    Ja dzisiaj zjadłam połowę pomelo

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

witajcie zawziętaski
    Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-images.jpg

zgodnie z zasadą jak nie urok to... przemarsz wojska popsuło mi się auto
    i to w bardzo dziwny sposób, pojechałam wczoraj do mechanika wymienić gumy przy wahaczach i było wszystko ok, zostawiłam na placu przychodzę odebrać a on mi mówi żeby zdjąć zabezpieczenia bo nie może odpalić. a ja nie mam zabezpieczeń !
    no i coś trachnęło nie wiadomo co.
    no na szczęście auto już jest w warsztacie, a ja muszę gnać do pracy ... porażka
    kasiaogrodniczka and gamma56 like this.

Uprawnienia umieszczania postów