Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Kasiu...
wydaje mi sie , ze chyby nieco na wyrost piszesz o prywatnosci Joli i jej syna... plaszczyzna na ktorej sie spotykamy jest nieslychanie wirtualna i mysle , ze szukajac jakiejs mozliwosci pomocy dla M nie naruszamy niczyjej prywatnosci i zastanawiam sie skad u Ciebie takie obawy ... Jolinka dzieli sie z nami swymi bolaczkami ... nie wiem jak Ty ale ja mysle ze, kiedy ktos mowi mi "co go boli" to nie tylko po to aby tu troche posmecic, ale czesto dlatego , ze czuje sie bezradny i niejako podswiadomie oczekuje pomocy...

Zamieszczone przez
Jolinkaa
Wyjścia są 3 czyli operacja już,operacja za kilka miesięcy,bez operacji.Na razie chyba będzie opcja druga-trzeba wzmocnić organizm,dobiałczyć go,Mateusz musi na wadze przybrać,nabrać sił,wzmocnić swój układ immunologiczny.Potem konsultacje,powtórny rezonans (teraz nie mamy punktu odniesienia) i poszukanie dobrego i specjalisty,dobrego ośrodka u nas na południu.We Wrocławiu raczej nikt tego się nie podejmie-nikt nie chce "po kimś" robić.Zresztą przy jego psychice,nie wyobrażam sobie,żeby tam był sam.Operacja trudna i tzw. "brudna" czyli zagrożona zakażeniem-i nie dająca gwarancji,że uda się...że będzie lepiej,że nie będzie nawrotu.Nie potrafię na razie o niczym innym myśleć,dużo już łez wypłakałam,a syn psychicznie gorzej niż było i ja mu się nie dziwię po tym wszystkim co w ostatnich latach przeszedł.

Zamieszczone przez
kasiaogrodniczka
ja mysle, ze to nie jest tak, ze medycyna konwencjonalna opuscila juz rece. Jola napisala, ze we Wroclawiu nie chce ani ona operacji (odleglosc) ani tamtejsi lekarze z tego wzgledu, ze pierwsza operacja byla przeprowadzana przez kogos innego. Ale moim zdaniem-no ja tak zrozumialam przynajmniej- operacja jest mozliwa i najlepiej zeby sie odbyla gdzies na Slasku.
przytoczone slowa Jolinki dla mnie sa cichym wolaniem o pomoc a operacja nie tyle jak rozumiesz jest mozliwa lecz konieczna, ale ... i tu jest kilka warunkow,ktore najwyrazniej rujnuja psychike i Joli ijej syna ... mam wrazenie ze albo ja albo Ty cos zle rozumiemy... dziewczyny jesli ja gdzies wyszlam przed szereg to mnie do szeregu przywolajcie...
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]