Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry
Sabinko...
moja waga tez swiruje i troche mnie wkurza... moze i lepiej by bylo wazyc sie rzadziej , ale gdyby w dniu wazenia trafic na taka niezwiniona zwyzke , to mysle , ze byloby to bardzo demotywujace... mialabym wrazenie , ze powiedzmy dwa tygodnie grzecznie dietkowalam, a waga ma to za nic... wazac sie czesciej widze wszystkie wahania , zarowno te na + jak i na -... i wiem, ze waga czasami ma sie nijak do naszych grzeszkow... moja waga w stosunku do sobotniej tez niestety in + i mysle, ze watpliwe jest czy udami sie rzutem na tasme chocby wypelznac z balwankowa, w ustalonym tabelkowo terminie ... szkoda
Agnieszko ...
Dr.Pape dla lepszego(szybszego ) efektu zaleca spozywanie weglowodanow wylacznie rano ... obiad i kolacja bez wegli powoduje szybsze chudniecie ... wiec Twoj pomysl jest dokladnuie tym co autor diety przewidzial jako plan B ...napewno trudnejszy, ale cos za cos...
Jolinko...
nie zawsze bezsenna noc ma jakas wytlumaczalna przyczyne, czasami nie spimy i juz ... ja nie odsypiam z regoly takiej nocy , bokiedy spie w dzin to czesto kolejna noc jest tez bezssena ...wole wiecprzemeczyc sie w dzien a kolejnej nocy normalnie zasnac...
ja ze wzgledu na te 5-cio godzinne przerwy nie porywam siena diete dr Pape... teraz niby robie 50/50 ale tez tylko niby, bo w dni postne powinnosie jesc 1x dziennie ok 500 kal, a ja jem ok 500kal ale podjadam co kilka godzin ... inaczej nie dam rady...
Grazynko ...
zjadajac swoj limit , ale rozlozony na kilka posilkow, juz "przerabiaam" zalozenia tej diety ... to sa te drobiazgi,ktore sparawiaja, ze dieta "dziala" lub "nie dziala" ... powinnam przez kilka tygodni dokladnie stosowac sie do zalecen, a efekt bylby zapewne widoczny ...
Ewa...
dzis moj Max opowiadal mi , ze zrobil sobie postanowienie do Wielkanocy nie jesc slodyczy i powiedzial, ze ja tez sobie MOGE postanowic... usmiechnelam sie i powiedzialam, ze nie wiemco bym mialasobie postaniwic...Max nie musial dlugo maslec... stwierdzil : "wiem ... do swiat razem ze mna masz nie jsec slodyczy"
moze go poslucham ...
Krysiu...
moze i wsadzilas kij wmrowisko, ale to chyba nic zlego... wszak kazda dyskusja nas wzbogaca...
ja przedewszystkim protestuje przed wrzucaniem do jednego worka slow " bicie dzieci" ... dla mnie jest kolosalna roznica miedzy karcacym klapsem a wyladowywaniem frustracji czy znecaniem sie nad dzieckiem ... owszem nawet klaps jak to Grazynka slusznie zauwazyla jest wychowawcza porazka ... ale wiele zachowan stosowanych wobec dziec jest tez takowa albo i wieksza porazka... przeciez slowem czesto mozna sprawic wiekszy bol niz przyslowiowym laniem ... zwlaszcza jesli nie jest sie dobrym pedagogiem i nie ma sie swiadomosci , kiedy i jak dziala psychika dziecka ... Iluz to bezradnych rodzicow, daje sie zmanipulowac dzieciom ...dzieci w kwestii manipulacji sa mistrzami ... nie wszyscy rodzice maja przygotowanie psychologicznie ... kierujac sie sercem, zupelnie nieswiadomie, czesto krzywdza dziecko bardziej niz wymierzajac im klapsa ... mysle tez , ze nikomu nie uda sie opracowac jednej gotowej recepty na wychowanie dziecka... gdyby takowa istaniala,to taka jak ta dyskusja bylaby bezprzedmiotowa ... dzieci sa tak rozne, ze nie da sie ich wychowania ujac w jakiesz sztywne ramy ... musze przyznac, ze zdarzalo mi sie przetrzepac dziecku spodnie i nawet wlasnie zadzwonilam do corki aby zapytac co mysli o tym ze czasami dostawala po tylku... i wiesz comi powiedziala ? .... "mysle ze stanowczo za malo to robilas..."... czyli dokladnie to samo co mysle ja o tym, ze moj tato rzadko, bo rzadko , ale tez czasami musial siegac te tego typu persfazji ... Kary cielesne stosowano od stuleci , ale agresja wsrod dzieci to byla nieslychana rzadkosc... dzis wrecz przeciwnie ...kary cielesne sa "be" a dzieci kipia agresja juz w przedszkolu ... nie szanuja ani rodzicow, ani nauczycieli, nie maja autorytetow ...kpia z bohaterstwa czy poswiecenia, bo dzis to "frajerstwo" ...patrzac na dzisiejsze mlode pokolenie mam wrazenie , ze jak dalej wszystko pojdzie w tym kierunku, to niedlugo dzieci beda bily rodzicow ... to moje odczucie i nuiekoniecznie musicie sie z nim zgadzac, ale mysle, ze tez nie pogniewacie sie, ze mam takie a nie inne zdanie w przedmiotowej kwestii ...
Ostatnio edytowane przez gamma56 ; 10-02-2016 o 16:06
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]