Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Krysiu...
ja mysle, ze dieta Pape jest przeznaczona dla osob z duza nadawga, bo jednak chyba mimo wszystko wartosc kaloryczna nie jest tak do konca bez znaczenia... wiadomo, ze limit kalorii zalezny jest od wagi,wiec przy duzej nadwyzce wagowej, wystepuje dodatkowy element w postaci ujemnego bilansu , bo niewinne podjadanie dostarcza sporej ilosci kalorii , a redukcja do 3 posilkow dziennie sila rzeczy prowadzi do ujemnego bilansu kalorycznego ... u osob z niewielka nadwaga limit kalorii jest duzo nizszy, przy trzech sporych posilksch dziennie ten bilans jest znacznie skromniejszy czyli spadek tez automatycznie niewielki...ale to tylko moje logiczne dywagacje, a rzeczywistosc nie musi tak wygladac... oczywiscie nie znaczy to ze nie jest polecana dla osob o niewielkiej nadwadze, podsatwa jest konsekwencja i kazda dieta dziala... sa diety wskazane przy malej nadwyzce i wskazane przy znacznej nadwadze czy otylosci , ale decydowac powinno czy jest to dieta zgodna z moimi upodobaniami ...
a herbatki jak najbardziej serwuj,bo choc sie nie dopominam ,to naprawde chetnie pijam i bardzo lubie ...
Natko...
chyba sie "przejezyczylas" ... niedoczynnosc tarczycy powoduje wzrost masy ciala... ale masz racje wiele czynnikow nakladajacych sie na siebie, to juz jest powazniejszy problem, ale nie wolno Ci sie poddawac... masz niesamowita wiedze ..., teraz zadbaj o motywacje i konsekwencje ... potrafisz kochna...wiem ze potrafisz...
Kalahari...
tabelka tu sie ukrywa...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
dopiero teraz zauwazylam ze startujemy jutro...ja wpisalam juz dzis wage, bo myslalam ze juz dzis...
moj spadeczek, to akcja trwajaca ponad poltora miesiaca...a co najtrudniejsze ? ... swiadomosc , ze musze sie trzymac jakichs regol... ja nieslychanie wolny strzelec jestem i wszelkie regoly wywoluja u mnie wrecz alergie ...zaczynalam stosujac MZ z elementami WW, potem przeskoczylam na 50/50 oczywiscie tez z elementami WW, aby w koncu zrozumiec, ze takich luzow i spadkow jak WW nie zapewni mi nic innego tylko WW... dla wzmocnienia efektu, wegle jadam wylacznie do godz 17 ...potem zero wegli , nawet jabluszko jest juz be... kolacje jak u Pape... bialko +warzywa... przegryzki wylacznie warzywne... slodycze do wielkanocy nie istnieja ... w nowej tabelce zadeklarowalam cel 75 kg i jak mi Ewa bedzie po ambicji deptac, to mysle ze osiagne 
mam tez propozycje... jesli mi zazdroscisz, to zapraszam w moje slady... przed laty kolezanka z pracy rzucila palenie, a ja za nia oczami wodzilam i mowilam : "alez ja ci zazdroszcze" a ona powiedziala krotko...nie masz co zazdroscic tylko rzuc i ty ... i wiesz co ? dwa dni pozniej rzucilam i ja ... 19 lutgo minie 11 lat jak nie mialam papierosa w ustach ... wiec Madziu kochana do dziela ! noi bardzo prosze o Twoj nowy numer na WathsAppa
Kasiu ...
ciagle jeszcze nie zebralamsie aby poczytac Twoj dzienniczek , ale obiecuje zrobic to jutro ...
Mario...
nie wazne , ze chudniesz powoli,wazne ze znalazlas sposob ktory Ci odpowiada ... dzieki temu nie czujesz sie zmeczon takim sposobem odzywiania... i najwazniejsze traciszna wadze...
Agnieszko...
dzis wyczytalam, na niemieckiej stronie ze kolacjana tej diecie powinna byc o godz 17 ... wprawdzie nie slyszalam tego w wywiadach z nim , ale dzis cos takiego wyczytalam... niestety po niemiecku ... ale Kasia czy Maria moga poczytac..
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sabinko...
ja mysle ,ze jesli wiesz, ze bedziesz wieczorem wychodzic i grzeszyc, to lepiej tego dnia rezygnowac z Pape i wciagu dnia mocno ograniczyc limit kalorii powiedzmy jedzac przewaznie warzywka ... kochana teraz uczestniczysz w akcji tabelkowej , wiec nie pozwole Ci tak poprostu grzeszyc bez opamietania...
Zeniu...
dobrze Cie widziec, chocby tak "w locie" ... milo ze zajzalas ... za pozdrowieni pieknie dziekuje i Ciebie rownie serdecznie pozdrawiam...
Gramole sie na grzede i wszystkim zawzietaskom spokojnej nocy zycze ...

28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]