Strona 717 z 3048 PierwszyPierwszy ... 217 617 667 707 715 716 717 718 719 727 767 817 1217 1717 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,161 do 7,170 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Ewciu – gdzie się zgubiły plany odpoczynkowe? Oj pracusiu, pracusiu . Ale za wytrwałość podziwiam! Przyznaję, że póki co bardzo mnie mobilizują wasze osiągnięcia (jestem na razie na Pape).
    Krysiu moja kochana, plany wypoczynkowe się nie zgubiły i już się nie zgubią, bilety na samolot kupione, hotel zarezerwowany, w przyszłym tygodniu kupię bilety do Wieliczki i Oświęcimia na zwiedzanie, wszystko jest ok, czekam na Wasze deklaracje, sobotę 02.04 rezerwuję na spotkanie z Wami
    Trochę mniej no tym myślę jedynie, bo pochłania mnie praca, ale dobrze, bo nie pracuję za darmo, a każdy grosz na wagę złota (kurs prawa jazdy, już myślę o samochodzie), tutaj godziny pracy wyglądają nieco inaczej niż w PL i to Cię pewnie zainteresuje moja droga Krysiu
    Mamy tak zwane wolne godziny pracy tzn zaczynam od 7:00 do 7:30 (nie wcześniej i nie później) przerwę na obiad zaczynam nie wcześniej jak o 11:30 i kończę nie później jak o 13:30 z tym, że przerwa trwa godzinę, a nie mniej jak 45 min, sama reguluję sobie kiedy mam ochotę wyjść, kończę pracę nie wcześniej jak o 16:30 nie później jak... chyba o 19;tej sama nie wiem muszę dbać o to aby pracować 8 godz dziennie + 15 min odrabiamy jakieś kilka dni w roku. Każda minuta ponadto liczona jest i odbieram sobie jak potrzebuję wyjście, a jeżeli pracuję 1 godz lub dłużej ponad normę liczone są godz nadliczbowe płatne 125% tak więc soboty, i te godz co wcześniej zaczynam (w wyjątkowych sytuacjach, jak teraz) są płatne.... nie wiem czy to rozumiesz, ale może ?... tak więc nie ma mowy na jakiś prywatny telefon, mail, czy pogaduchy w pracy, ale też jak pracuję dłużej nawet 5 min to mam to oddane, może pogmatwane, ale sprawiedliwe
    a, jeszcze rano mam 15 min na kawę, ale to na koszt firmy, popołudniu 10 min na kawę czy papierosa (jak ktoś pali) to już z naszego budżetu godzin
    Ostatnio edytowane przez evige ; 20-02-2016 o 16:13

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Oj Krysiu, dopiero teraz zajarzyłam, ze chodzi o moje postanowienia noworoczne, no widzisz.... ja chyba nie umiem odpoczywać, już zrezygnowałam ze spotkań ww, bo mam mało czasu, ale już mam w planie dodatkowy dzień na fitness, ojjjjj cała ja !
    Przepraszam, ze się tak rozpisałam wcześniej, ale wiem, ze Ty lubisz takie różne opowiastki zza miedzy :P

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Ewa, taki system pracy jaki jest u Ciebie jest bardzo przejrzysty i sprawiedliwy. U mnie w szkole jasne są tylko godziny lekcji. Nikt nie widzi ile czasu spędzam w domu lub w szkole po godzinach, nikt tego nie liczy, nie docenia a przede wszystkim za nie nie płaci. A ja,nawet w tej chwili gadając z Wami przygotowuję do szkoły ewaluację.

Rozmawiałyście jeszcze o ruchu. Ja uważam, ze ruch jest potrzebny z innych powodów niż odchudzanie, chociaż u mnie działa bardzo dobrze do spółki z dietą. A , w ogóle , to najwięcej chudnę, gdy nie myslę o odchudzaniu !
    Jolinkaa, gamma56, Natka55 and 3 others like this.

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Agnieszko, dokładnie jest tak jak mówisz, ale dlaczego pracujesz w domu ? nie rób tego, bo nikt tego nie docenia, już się zdążyłam tego nauczyć.
    Jeśli chodzi o ruch to uważam i tak pewnie jest, że gdy chudniemy wiotczeje ciało, skóra, mięśnie, a ruch sprawia, że mięśnie nabierają sprężystości, wzmacniają się, i to samo ze skórą i innymi organami, o których nawet nie myślimy, łącząc dietę z ruchem ładnie modelujemy, rzeźbimy ciało i chyba o to chodzi
    Ostatnio edytowane przez evige ; 20-02-2016 o 16:58

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Agnieszko, przepraszam, piszę z doskoku i jakoś przez pomyłkę odniosłam się do Kasi, a to Twój post, już poprawiłam, wybacz kochanie

Jak po kijach ? u mnie okropnie zimno dzisiaj, ale jutro pewnie pobiegam

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Jakby sie kto pytal mam juz "na liczniku" dokladnie 603 km .
    to jest ponad 3/4 wyznaczonego sobie dystansu ... do celu juz tylko 197 km

28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

no nie.....ale jazda! bez trzymanki!!!!!
    ja na samym szczycie listy....
    super-bardzo mi sie to podoba.
    kolezanki znajdujace sie ponizej mnie chcialam pocieszyc,
    ze zdaje sobie doskonale sprawe z czekajacego mnie efektu sinusoidalnego- nie do unikniecia,
    ewo,
    fajnie, ze napisalas o swojej pracy, chcialabym wiedziec cos wiecej, co robisz i ile osob tam pracuje?
    ..

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

gammo- g r a t u l u j e !
    olimpijski wynik

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Bunia, jesteś niesamowita, jak to się stało ? jak sobie weźmiesz do serca ww tak jak chodzenie, to Cię dziewczyny na wakacjach przez lupę będą oglądać
    G R A T U L U J Ę !!!

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Kalahari Patek Philippe, mówi Ci to coś, pewnie tak robimy tarcze z niemiecka zifferblatt (cyferblat) do zegarków, precyzja, spokój, trochę stresu, lubię to...

Uprawnienia umieszczania postów